Het leven na een loverboy

 

Het leven na een Loverboy de vijfde dagVanavond een item in 'De Vijfde dag' over het leven na een loverboy: Fleur en Lucy ontsnappen na jaren uit de duistere wereld van geweld, afpersing en illegale prostitutie. Nu wonen ze bij Anita de Wit, een vrouw die in haar eigen huis slachtoffers van loverboys opvangt.

Anita kent de problemen van de slachtoffers van heel dichtbij. Ook haar eigen dochter valt in de klauwen van een loverboy. Na een lange zoektocht vindt ze haar dochter achter de ramen op de wallen. Ze mag alleen met haar praten als ze 300 euro betaalt.

Vreselijke ervaring
Door die vreselijke ervaring begint ze een stichting waar slachtoffers van loverboys en hun ouders terecht kunnen voor hulp. Ze zoekt hulp voor de meisjes bij reguliere instellingen. Maar, zo is de ervaring van Anita, daar is lang niet altijd direct plaats en de meisjes die er wel een plek krijgen houden het er vaak niet uit.

Uitzending gemist:

Eigen huis
Dat kan Anita de Wit niet aanzien. Daarom neemt ze twee jaar geleden een slachtoffer op in haar eigen huis. Inmiddels wonen er acht getraumatiseerde meisjes in haar huis.

De meisjes van mevrouw de wit

Inkijkje
Over Anita de Wit en de meisjes die zij opvangt, verscheen zaterdag het boek ‘De Meisjes van Mevrouw De Wit'. De Vijfde Dag kreeg een unieke inkijk bij haar thuis waar Fleur en Lucy vertellen welke afschuwelijke dingen zij jarenlang meemaakten.

Vanavond 20:25 uur op Nederland 2.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Laartje - Woensdag 20 februari 2013 18:39
Ik ga zeker kijken ..
Superchikroxxx - Woensdag 20 februari 2013 19:18
Er is naast Anita inderdaad maar een reguliere opvang voor de meiden! En gelukkig heb ik daar wel positieve evaringen mee! Maar blijft een rare nare wereld en de nasleep is lang!!
Evy - Woensdag 20 februari 2013 19:30
Indrukwekkend, ga het zeker kijken! Wat me trouwens opviel, volgens mij hebben ze allebei een pruik op of niet? Wat ik overigens wel zou snappen..
Kelly47 - Donderdag 21 februari 2013 19:58
Wow.. heftig dit..
flapoor - Maandag 11 maart 2013 18:11
Ik kan uit ervaring spreken dat Anita fantastisch werk verricht!
Was even verbaasd om dit artikel hier tegen te komen.
Maar toch ook weer niet.
Want vaak gaat anorexia en een loverboy samen.

Heftige shit is het, maar ik voel me geen slachtoffer, juist een winnaar, dankzij de positieve en heldere kijk van Anita.

XX