Dit zijn wij: het schoonheidsideaal

 

Een flink aantal weekjes geleden startte de VPRO-documentaireserie Dit Zijn Wij van Michiel van Erp. Deze serie is een tijdloze schets van de Nederlandse samenleving in al haar geledingen. Soms hilarisch, soms ontroerend, van upper class tot arbeidersmilieu, afkomstig uit alle windstreken van de wereld, homo, hetero, zwart, wit: elke aflevering geeft een zo divers mogelijke doorsnede van de Nederlandse samenleving.

Een aantal weekjes geleden keek ik naar de serie over trouwen in Nederland. Ik vond dit een hele mooie en leuke korte documentaire en daarom deel ik ook graag een andere aflevering met jullie die alles te maken heeft met Proud2Bme. In aflevering vijf gaat alles namelijk over ons schoonheidsideaal.

schoonheidsideaal dit zijn wij michiel van erop vpro

In aflevering 5 van Dit Zijn Wij staat Dit zijn wij stil bij ons uiterlijk. Backstage bij de Miss Beauty of the Netherlands-verkiezingen, waarbij Miss Teen Flevoland: de Zuid Amerikaanse Selena, een gooi doet naar een finaleplaats. Achter de schermen bij een modehuis uit het Groningse Onstewedde, dat gespecialiseerd is in bloemrijke kleding voor alle maten. En alles over ontharen, opmaken, spraytannen en afvallen.

schoonheidsideaal dit zijn wij michiel van erop vpro

Bekijk hier alvast een preview van de aflevering:

Uitzending: Vrijdag 16 juni om 21.10 uur op NPO 2

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Sil - Donderdag 15 juni 2017 12:12
Ha ha ha, helaas ik ga niet kijken, kan niet eens goed naar mezelf kijken, ga ik weer zitten vergelijken !
Jiho - Donderdag 15 juni 2017 15:00
bedankt voor de kijktip! zal zeker even kijken!