Japanners proeven Marmite voor het eerst

 

Marmite, misschien ken je het wel. Een bruin goedje in een super leuke, retro pot. In landen als Australie en Engeland is het ontzettend populair. Ook in Nederland eten mensen het en kun je het in steeds meer supermarkten kopen. Marmite bestaat dan ook al jaren en is in een pot en tube te koop. Er schijnt veel viatmine B in te zitten en daardoor eten mensen die vegetarisch of veganistische eten het ook. Maar als het om Marmite gaat is er een zin die veel voorkomt en dat is: ''People Love it or Hate it.''

marmite japan
Bron

De een vindt het lekker, de ander walgt er van. Zo dacht ik het ook te gaan eten, maar na een keertje proeven was dat al snel klaar. Wat een vieze, zoute smaak. Het deed mij aan jus en sojasaus denken, maar dan nog veel sterker van smaak en net even weer anders. Toch ken ik vrienden en vriendinnen die dit wekelijks eten op brood en er van smullen. Onbegrijpelijk, als je het mij vraagt.

De Youtuber Chris Broad was benieuwd wat zijn Japanse vrienden van Marmite zouden vinden. Hij liet hen het goedje proeven en gaf ze een pot Marmite. In eerste instantie dachten een aantal dat het een soort chocoladepasta zou zijn. Nou, dan zaten ze er toch flink naast! Ik begrijp de Japanners wel. En ben jij een lezer van Proud2Bme die de Japanners niet begrijpt, dan ben ik heel benieuwd naar de reden waarom jij Marmite wel lekker vindt smaken. Koken met een beetje Marmite door je gerecht, schijnt dan weer wat beter te zijn en wel lekker. Ik ben benieuwd. 

In onderstaande video zie je de reactie van de Japanners die zich vol goede moed aan de test onderwerpen en vol verbazing reageren. ‘'Dit kan niet waar zijn, toch?''

Houd jij wel van Marmite, dan hoor ik graag waarom zodat ik het kan leren begrijpen:)

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Tessa - Maandag 18 mei 2015 16:12
Bah!! Slechte herinneringen, dit moesten wij tijdens de ontgroening als ontbijt eten als je volgens de groencommissie de dag ervoor iets verkeerd had gedaan, en dan op een vieze uitgedroogde boterham, naar!
Snap niet dat er mensen zijn die hier serieus van kunnen genieten...
Bill Turner - Woensdag 30 juni 2021 08:53
Heel dun op brood of op kaas...
Je houdt er van of haat het.
Schijnt ook met pindakaas lekker te zijn.
(HOE MAKEN ZE TROUWENS KAAS VAN PINDA'S)
warme choco - Maandag 18 mei 2015 16:35
misschien combineren met sushi :P
Marije - Maandag 18 mei 2015 16:40
Broodje kaas met een klein beetje marmite erop is lekker!
Of marmite en boter op brood is heel bekend in Engeland. Dat smaakt mij prima!
san - Maandag 18 mei 2015 16:42
ik gooi het altijd bij de wokgroente ;)
Wiet - Maandag 18 mei 2015 17:22
Ik neem het niet vaak, maar vind het wel lekker. Denk vooral de zoute smaak ervan. Maar ik vind 2 mespuntjes ook wel genoeg voor 1 boterham, anders is het te heftig van smaak. Maar ook een goeie om mee te combineren, door wokgroenten of bij komkommer. En ja idd, you love it or you hate it ^^
C - Maandag 18 mei 2015 18:14
Heerlijk, Marmite. Maar idd wat Wiet zegt: twee mespuntjes op een boterham en dat is genoeg. Ik eet het vaak op brood of cracker met wat boter er onder. Of een klein beetje over een boterham met kaas.
Anne - Maandag 18 mei 2015 18:30
Hmm, lekker! Maar idd, niet je hele brood volsmeren en heerlijk op een cracotte of geroosterde boterham, of met kaas!!
A;drienne - Maandag 18 mei 2015 18:54
ik heb er nog nooit van gehoord! Lijkt me ook echt supervies haha
lara - Maandag 18 mei 2015 19:15
het is heeerlijk! Het is zoutig en lekker! Ik doe het op mijn brood met kaas, of brood met komkommer, mmm!
Niin - Maandag 18 mei 2015 19:29
Heerlijk!! Meegekregen van mijn vader, altijd op kaas. Vroeger noemde wij dat een broodje kaas met bruin haha. Tegenwoordig hebben we samen het ook uitgevonden op pindakaas jammiee. Gewoon een klein beetje erop :)
Jane - Maandag 18 mei 2015 19:53
Haha, echt heel raar maar ik heb het nog nooit op! Maar ik ga het een keer proberen, leuke uitdaging... Alleen was het filmpje van die Japanners misschien niet zo'n bemoedigend, doorslaggevend iets... ;-)
Doeiii
Anniek - Maandag 18 mei 2015 20:25
Ik hou van zout, dus ga dit zeker een keertje uitproberen! :-)
S. - Maandag 18 mei 2015 22:31
Heeerlijk! Vooral op een rijstwafel, met wat boter eronder. Maar je moet er inderdaad niet teveel op doen!
Anne - Dinsdag 19 mei 2015 20:19
I looooove marmite! no doubt mijn favoriete beleg.
(Geroosterde) boterham met boter en marmite (en kaas)? De hemel!
Het feit dat ik het als klein meisje al op m'n boterham kreeg en ook mijn ouders er gek op zijn heeft onze relatie vast positief beïnvloed :)

xxxm - Woensdag 20 mei 2015 15:17
ooooh.. ik weet nog dat ik dit moest proberen omdat ik ijzertekort had. Ik proefde dus een theelepel met dit spul. Ik vond het zoooooo vies! Nooit meer op! Bah, haha.
Berna - Maandag 28 mei 2018 05:13
Marmite is heel gezond. Heb liever smeerkaas of kaas of aardbeien.