Girls Can: Women Empowerment

 

Misschien herken jij de opmerkingen ook wel die vaak over meisjes worden gemaakt. ''Meisjes kunnen niet voetballen.'', ''Meisjes luisteren geen harde muziek'', ''Meisjes zijn niet stoer.'' of ''Ik zal dit wel even voor je dragen.'' Het is lief hoor, die hulp, maar waarom wordt er zo vaak gedacht dat wij dingen niet kunnen of niet sterk genoeg zijn? Wat is het dat mannen het idee hebben dat wij sommige dingen niet kunnen?

Natuurlijk weet ik ook wel dat we soms te gemakkelijk in die afhankelijke rol schieten. Zo stel ik me thuis bij mijn vader en broers ook wel eens op als vrouw die dingen niet alleen kan. ''Kun jij dit even dragen.'' of ''Papa, ik moet een schilderij ophangen, kun jij een gat boren?'' Toch heb ik besloten dat vanaf dat ik op mezelf woon, ik ook zelf gereedschap in huis moet hebben, zelf dingen in elkaar moet kunnen klussen en echt wel alles gewoon zelf kan. Vrouwen kunnen meer dan die mannen denken, maar daar moeten we ook zelf een beetje in geloven. Het make-up merk Covergirl maakte daarover een tof spotje met celebs zoals Katy Perry, Pink en Ellen DeGeneres. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Patricia - Woensdag 26 februari 2014 20:40
waw, goed filmpje!
Charlotte - Woensdag 26 februari 2014 21:20
Haa, supertof. Alleen al leuk om Ellen DeGeneres 'easy, breezy, beautiful' te horen zeggen. Echt zo'n meisjesmeisje zinnetje, haha. Moet zeggen dat ik er zelf niet echt last van heb dat ik als meisje dingen niet zou kunnen, maar evengoed een tof initiatief met topvrouwen!
m - Woensdag 26 februari 2014 21:32
haha. echt leuk dit filmpje en tof, geeft je wel moed om er gewoon voor te gaan, als jezelf! thx!
Nikki - Woensdag 26 februari 2014 21:33
Leuk
m. - Woensdag 26 februari 2014 21:44
''meisjes luisteren geen harde muziek"
ben ik nu geen meisje meer??? hahahaa
Liadan - Donderdag 27 februari 2014 10:00
Ik weet niet of het echt met afhankelijkheid te maken heeft hoor. Het is ook wel zo dat mannen en vrouwen van nature andere interesses hebben (dat is ook uit onderzoek met baby's gebleken - dat mannen als baby al meer aandacht hebben voor techniek). Dat is ook waarom vrouwen nog steeds vaak voor sociale studies kiezen en mannen meer voor techniek of economie.
En het is denk ik ook niet zo dat mannen denken dat vrouwen niks kunnen, het zijn vaak juist de vrouwen die dat tegen elkaar zeggen, dat is het erge.
Ik vind het wel echt een heel tof filmpje.
Dwarrel - Donderdag 27 februari 2014 12:30
Vroeger wilde ik altijd ridder worden, maar mijn buurjongen zei altijd: ''jij bent een meisje, jij moet prinses zijn''. Vervolgens wilde hij zelf ook prinses zijn. -.-
beckje - Donderdag 27 februari 2014 12:34
helemaal waar! heb ook geen typische meiden hobby's: apparaten uit elkaar halen en proberen te repareren, brommers repareren, enz enz, maar dat heet niet dat ik toch gewoon meiden dingen kan doen :) kan niet, bestaat niet!
RV - Donderdag 27 februari 2014 14:46
HAHA geweldig actrice van modern family zit er ook bij, dat is ook echt een topvrouw en Pink.