Frustraties tijdens het shoppen

 

Drukte, mensen die voor je voeten lopen, kinderwagens die het gangpad blokkeren, dat leuke jurkje dat voor je neus door iemand anders wordt gepakt, vieze paskamers en graaiende mensen. Ik hou van winkelen maar deze situaties zorgen wel voor frustraties bij mij. Dit zorgt er wel voor dat ik niet altijd zin heb om de stad in te gaan. Een blog vol herkenbare shop frustratie momentjes.

Vaak word ik wel heel blij van winkelen en vind ik het heel leuk, maar het kan ook heel vermoeiend en frustrerend zijn. Zeker als ik mij al niet zo goed voel, is shoppen niet altijd een goed plan. Het gaat namelijk echt niet altijd zoals ik wil en op een gegeven moment ga ik mij overal aan ergeren. Wat een leuke dag had moeten zijn, wordt dan ineens niet zo'n leuke dag meer. Achteraf kan ik er altijd wel om lachen. Juist omdat die ergernissen zo herkenbaar zijn voor veel mensen.

shopping
Bron

Welke frustraties herken jij? ♥

» Drukte
Op zaterdagmiddag winkelen in de Kalverstraat in Amsterdam is niet een heel goed idee. Tenzij je ervan houdt om in enorme rijen te staan voor de paskamers en in slakkentempo te lopen omdat er een soort file ontstaat in de winkelstraat. Maar goed, hoe dan ook.. als je gaat winkelen heb je te maken met andere mensen. Ik vind dat best gezellig hoor, maar het kan ook heel irritant zijn. Er zijn altijd mensen die haast hebben en snel overal tussen door willen glippen. Of mensen die voor je gevoel constant in de weg lopen en daarnaast ben ik niet zo goed in wachten... hallo frustraties.

» Graaiende mensen
Bij drukte horen ook graaiende mensen. Ik denk dat je dat nu al wel een beetje voor je ziet. Mensen die overal het eerste bij willen zijn en de kledingstukken nog net niet uit je handen grissen. Wanneer ik dit ook altijd zie, is tijdens de sale. Dan liggen er bijvoorbeeld bij de ZARA bergen met t-shirts op een tafel en iedereen staat daar in te graaien.

» Kinderwagens die in de weg staan
Ik vind het altijd knap als mensen besluiten om te gaan winkelen met hun kinderen. Heel vaak zie ik toch dat dat wel een uitdaging is. Wat ik wel irritant vind, zijn kinderwagens die midden in het gangpad staan. Ik snap dan nooit zo goed waarom zij niet begrijpen dat dat niet heel praktisch is voor andere mensen.

» Gillende kinderen die rondjes rennen
Ik snap wel dat mensen soms met hun kinderen willen winkelen en dat je niet altijd een oppas kunt regelen. Maar gillende en rondspringende kinderen kunnen best irritant zijn als je rustig aan het winkelen bent en bijna struikelt omdat er plotseling een klein jongetje de hoek om komt rennen.

» Vieze en stinkende paskamers
Plukken stof, haren, snoeppapiertjes, papieren zakdoekjes en andere dingen waarvan je niet zo goed weet wat het is. Het zwerft allemaal rond in de paskamers. Ik moet wel eerlijk zeggen, in sommige winkels is het echt heel schoon en kun je je tas prima op de grond zetten. Maar in sommige winkels zijn de paskamers vies en rommelig. En dan is er soms ook nog zo'n zweetlucht die voorbij komt en rondhangt in de paskamers.

kledinghangers
Bron

» Verkeerde maat op het hangertje
Aghhh! Dan heb je net in de rij gestaan, je hebt je uitgekleed en je bent klaar om die leuke broek te gaan passen. Op dat moment zie je dat de maat van de broek niet dezelfde is als de maat die op het hangertje staat. Super irritant. Een vriendin van mij kwam een keer met de verkeerde maat thuis. Ze had een trui gepast maar daar zat een vlek in. Verder was de trui leuk dus ze besloot een nieuwe te pakken en deze direct af te rekenen. Toen hing dus de verkeerde maat op het hangertje waar haar maat op stond. Tegenwoordig check ik altijd de maat in het kledingstuk om frustraties te voorkomen.

» Fel licht in de paskamers
Op de een of andere manier is het licht in de paskamers altijd anders dan thuis. Het is vaak van dat harde, felle licht waar ik in ieder geval hoofdpijn van krijg. Ik vind dit ook best verwarrend, omdat ik mij dan altijd afvraag of het thuis dan nogsteeds leuk staat. Daarnaast word ik soms best onzeker van dat licht. Ik word bijna nooit blij als ik mijzelf zie in een spiegels van de paskamers. Die spiegels zorgen er namelijk voor dat je alles ziet! Elk rood plekje en pukkeltje is zichtbaar. En soms erger dan dat het eigenlijk is. Soms maak ik wel van die gelegenheid gebruik om mijn wenkbrauwen bij te werken. Wat weer een frustratie kan zijn voor iemand anders die aan het wachten is.

» Lange rijen en mensen die voordringen
In de rij staan vind ik niet erg, maar soms is de rij zo lang (bijvoorbeeld bij de Primark), dat je er al moe van wordt als je er naar kijkt. Niet heel motiverend voor mij om wat te kopen. Maar ja, als ik iets heel graag wil hebben, moet ik toch in de rij gaan staan. En dan is het best vervelend om te zien dat mensen proberen er tussen te glippen om eerder aan de beurt te zijn, terwijl je zelf net achter in de rij bent aangesloten. 

» Net niet jouw maat
Wat ik nog best vaak meemaak, is dat ik een leuk kledingstuk zie wat ik heel graag wil en dat ze alle maten hebben behalve die van mij. Erger nog, je gaat speciaal voor dat kledingstuk de stad in en het is nergens te bekennen in de maat die jij zoekt. Ik heb dit al best vaak meegemaakt en ik word daar echt niet vrolijk van. Als ik iets heel graag wil, dan wil ik het ook direct.

kleding aan rek kledingrek
Bron 

» I want it, and I want it now
Best slecht, maar zo zit ik wel in elkaar wat betreft shoppen. Als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb, dan wil ik het ook. Toen ik 1,5 jaar geleden was afgestudeerd, besloot ik met twee vriendinnen om te gaan winkelen in Amsterdam. We wilden een leuk jurkje voor onze diplomauitreiking. Super leuk en in Amsterdam slaag je zeker. Althans, dat dachten we. We zijn de hele dag in Amsterdam geweest, winkel in, winkel uit.. en we hebben allemaal geen leuk jurkje gevonden.

» Niks staat mooi
Het lijkt op de paspop zo mooi... maar toch valt het tegen al je het zelf aan hebt. Je hebt 8 kledingstukken in je pashokje hangen en niks zit zoals jij wilt. Het ene jurkje valt heel gek, die broek zit prima maar je ergert je aan de lovehandles die er over heen komen. Dit is voor jou de reden om het helemaal niet leuk te vinden. Soms heb je dat. Ik heb soms ook stapels met kleding in mijn paskamer die er op de paspop of gewoon op het stapeltje super leuk uit zien. En als ik het dan aan heb, vraag ik mij af waarom ik dacht dat dat leuk zou zijn.

Ligt het aan mijn figuur of is het gewoon echt een raar model? Het komt best vaak voor dat ik ga passen en dat ik het uiteindelijk allemaal niet koop. Soms is dat best vervelend. Juist omdat je die nieuwe kleding zo hard nodig hebt of zo graag wilt. Je stemming kan omslaan en je kan er onzeker van worden. Mij helpt het dan wel om te bedenken dat ik ook wel eens dagen heb dat ik wel vind dat de kleding die ik aan heb leuk staat. En dat het logisch is dat niet alles geschikt is voor mijn figuur. En soms is het gewoon de dag niet voor mij om te gaan winkelen. Zeker als ik mij al niet goed voel, is het soms verstandig om het niet te doen, omdat dan alles negatiever en minder leuk is.

» Bemoeials 
Ik hou er van om rustig te winkelen en te overleggen en advies te krijgen van mijn vriendinnen. Soms is het handig als een verkoopmedewerker meekijkt en adviezen kan geven. Maar sommige verkoopmedewerkers zijn zo opdringerig en bemoeien zich overal mee. Voor sommige mensen werkt dit misschien heel goed, maar mij jaag je daar echt mee weg. Daarnaast gaan soms ook andere klanten zich er mee bemoeien. Als ik vind dat iets niet mooi staat en mijn vriendin en ik zijn het er over eens dat ik het niet moet kopen, willen verkoopmedewerkers soms toch nog even proberen om je over te halen.

» Te harde muziek
Een muziekje tijdens het shoppen vind ik heel leuk en gezellig. Maar soms staat het zo hard, dat ik mijn vriendin niet meer kan verstaan. Niet heel relaxed.

shoppen
Bron

» Alarm dat constant af gaat
Ik heb gemerkt dat het alarm best vaak afgaat terwijl het helemaal niet nodig is. En elke keer schrik ik weer van dat super harde geluid. En best awkward als dat ding afgaat terwijl ik door de poortjes loop en netjes heb afgerekend. Alle ogen zijn dan ineens op mij gericht terwijl ik niks verkeerd heb gedaan.

» Geen saldo
Dit had ik laatst nog, haha! Wat best vervelend was want er stond een lange rij met mensen achter mij en ik dacht dat ik nog wel geld op mijn rekening had. Na het intoetsen van mijn pincode volgde een keiharde piep. Iedereen weet dat dat de 'geen saldo' toon is. Gelukkig had ik nog een andere pinpas bij me.

♥ De oplossing voor deze frustraties!
Veel van deze shopfrustraties kunnen opgelost worden door het online winkelen! Ik merk dat ik dat ook steeds vaker doe. Het is zo makkelijk om lekker thuis te zitten en iets te bestellen. Vaak zijn er ook nog kortingscodes te vinden en soms zijn de verzendkosten ook gratis. Ideaal. Maar toch vind ik dat het offline shoppen toch echt wel zijn charmes heeft. Met of zonder irritaties.

Wat zijn jouw frustraties tijdens het shoppen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Maj - Zaterdag 28 december 2013 19:55
Size..
anoniemo - Zaterdag 28 december 2013 20:02
Herken deze frustraties wel :)
Zelf kan ik me er ook heel erg aan ergeren als ik met mijn zusje en moeder aan het winkelen ben en deze het ene na het andere kledingstuk vinden, passen en (uiteindelijk) kopen en ik gewoon niets leuks kan vinden.
Waar ik me ook heel erg aan kan ergeren is de harde muziek in sommige winkels. Ik wordt er dan gewoon helemaal naar van. Ik ga dan ook echt de winkel uit (en wacht als ik samen met iemand ben buiten tot hij/zij klaar is.)
Floor* - Zaterdag 28 december 2013 20:33
omg jaaaaaaaaaaaa, zó herkenbaar.
En ik vind het irritant dat er altijd alleen maar grote maten over zijn: vooral tijdens de sale. Dan denk ik altijd: Argh, koop wat meer maat 34/36 in...

Of als je ergens gewoon chill loopt en er genoeg ruimte is en er dan van die irritant slome mensen precíes voor je neus gaan lopen
Anne - Zaterdag 28 december 2013 20:41
Ik erger me er juist aan dat er in de sale alleen maar xxs en xs hangt... Ik kan in de sale echt bijna nooit kleren kopen met mijn normale maat.
Maar waar ik me nog veel meer aan erger zijn de broeken van tegenwoordig. Wijd bij de onderbenen, superstrak bij de bovenbenen en dan weer een superwijde taille... Wie heeft er ooit zo'n figuur. Ik moest laatst een broek 3 maten groter dan normaal kopen om er met mijn bovenbenen in te kunnen. ARGH.
Rebecca - Zaterdag 28 december 2013 20:41
Soms maak ik wel van die gelegenheid gebruik om mijn wenkbrauwen bij te werken
Hahahaha ik moest hier heel hard om lachen, ik doe het zelf namelijk ook wel eens.

O en de frustratie van Floor herken ik ook inderdaad, de gangbare maatjes zijn altijd uitverkocht.

Ik winkel trouwens meestal alleen, op een vrije dag doordeweeks want dan is het rustig. Ik vind winkelen met anderen heel gezellig hoor, maar dan gewoon om wat te drinken en een beetje rond te kijken. Als ik écht wat nodig heb loop ik liever alleen even door de stad heen. Online winkelen vind ik niet zo heel erg leuk, ik wil het het liefste meteen wassen en vervolgens aantrekken haha.
? - Zaterdag 28 december 2013 20:57
Wat ik ook vind is dat wanneer het buiten koud is dan loop je in je winterjas en dan is het bloedheet in de winkels. Ik ging laatst bijna onderuit toen ik stond te wachten voor de paskamers van de hitte. Maar ik erger me aan de meeste dingen, ik ga dus ook nooit winkelen tenzij ik echt moet. Online winkelen is een oplossing alleen ik vind de verzendkosten vaak duur en dat vind ik dan weer zonde van het geld. Dus dan maar naar de stad
ano - Zaterdag 28 december 2013 21:15
heel herkenbaar die puntjes!

maarrreeee, 34/36 is geen 'alledaag' maatje hoor ;)
het is misschien jullie maat, maar zeker niet de meest voorkomende maat.

wat ik merk is dat de kleine maten (34/36, xxs,xs) en de grotere maten (boven de 42) juist altijd over blijven in de solden en de meest voorkomende maten altijd weg zijn, ook met schoenen, heer erg vervelend omdat ik juist bij die maat hoor grrrr
Floor* - Zaterdag 28 december 2013 21:38
@ ano: *zucht* is dat nou weer nodig? Ik ken heel veel meisjes met maat 36 en dat dat hier nou wordt bestempeld als een "iniminimaatje" betekent niet dat het in het normale leven ook zo is.

Ik bedenk me trouwens nog een irritatie: die mensen bij de HEMA die telkens vragen of je er een zakje snoep voor 1.50 wil. "NEE IK WIL GEEN SNOEP VOOR 1.50 IK WIL GEWOON DE LIPPENSTIFT DIE IK OP DE TOONBANK HEB GELEGD!"

En, het is ook frustrerend om hét perfecte kledingstuk te vinden met een prijs die 3 maanden huur bedraagt
B - Zaterdag 28 december 2013 21:39
De maten van broeken erger ik me aan. Ik ben sowieso al lang bezig met het vinden van een broek met de juiste lengte, maar als ik die eenmaal heb zitten alle maten strak bij de heupen, en als ik ze dan weer groter neem zitten ze bij de heupen net goed, maar dan bij mijn kuiten weer veel te los...
anoniem* - Zaterdag 28 december 2013 21:51
Dat als je iets nodig hebt je het niet kan vinden. En als je niks nodig hebt zie je allemaal leuke dingen. Of als je geen geld hebt je vanalles ziet en als je wel geld hebt je niks leuks ziet. xD

En mensen die hun kinderen en kinderwagens meenemen naar de primark in alle drukte. Dat is toch veschrikkelijk voor die kinderen, en nog eens heel lastig voor mensen die willen winkelen.

Ohja.. en behalve harde muziek. Tegenwoordig lijkt het ook in om parfum te spuiten in winkels. Bah.. ik heb wel eens gehad dat ik aan de overkant van de straat liep en ik de parfum nog rook van de winkel aan de overkant.
-Metaphor - Zaterdag 28 december 2013 22:08
Als maten niet kloppen, in de zin van, als iets veel te groot of klein valt...
@Floor - Zaterdag 28 december 2013 22:10
34/36 zijn gemiddeld genomen écht wel de kleine maten...
Rond de 40 is geloof ik gemiddeld voor de Nederlandse vrouw.
K - Zaterdag 28 december 2013 22:13
Herkenbaar
Ik kan niet tegen drukte, harde muziek, en bemoeials
Lovatica - Zaterdag 28 december 2013 22:14
Allemaal wel.

Het probleem is vooral dat leuke broeken me nooit passen. Echt nooit -.-
Alleen de stretch of abnormaal grote maten passen.

De nr.1 reden waarom ik shoppen haat, ik raak er zo gefrustreerd van en het leidt tot eetgestoorde gedachten..en tranen...*zucht*
Rebecca - Zaterdag 28 december 2013 22:17
@@Floor dat ligt er ook aan hoe groot je bent en hoe je bouw is hoor, met mijn lengte is maat 40 niet meer gewoon gemiddeld maar gewoon te zwaar. Maar dan nog, daar draait deze blog toch niet om? Floor geeft aan dat ze het vervelend vindt als haar maat is uitverkocht tijdens de sale, of dat nou maatje 34 of xxxxxxxl is, het is gewoon frustrerend als je maat is uitverkocht.
ano - Zaterdag 28 december 2013 22:18
@floor:
maatje 36 wordt hier juist als normaal gezien en in de echte wereld als heel dun.

srry, maar ik wilde gewoon naar voren brengen dat maat je 34/36 niet een normale veel voorkomende maat is, zodat er zeker geen misverstanden over komen.
Floor* - Zaterdag 28 december 2013 22:30
@ano: ach helemaal niet, zeur niet zo zeg, de enige blogs die hier verschijnen gaan over plus size en weetikveel en maat 36 is doodnormaal, 44% van de nederlandse vrouwen heeft overgewicht, waardoor maat 40 ook een gemiddelde maat is, dan heeft het ook nog te maken met een bouw van de mens en ga zo door.
In de winkels waar ik kom is meestal alleen nog L of XXL over en daar mag ik van balen en ik vind het ontzettend irritant dat jij doet alsof het abnormaal is en alsof iedereen die maat 36 draagt veel te dun is, want dat is niet zo.

En nu ga ik toch weer mee in de discussie, wat niet mijn bedoeling was, dus voor nu even klaar, oké?
J. - Zaterdag 28 december 2013 23:20
Zeer frustrerend idd als alle xs-jes of maten 34 al vergeven zijn. En vergeet de maat 36 schoenen niet waarvan ze meestal maar enkele maten inkopen.. verder idd de bovengenoemde kinderwagens in de PPrimark en tropische temperaturen in diverse winkels. Ik shop dan ook het liefst 's ochtends op een doordeweekse dag.
Nerveus - Zondag 29 december 2013 00:12
Dat is herkenbaar! Dat heb ik vandaag nog meegemaakt, want ik was vandaag de stad in. Ik had vooral last van kinderen die rond rennen, veel te drukke winkels en muziek die in de winkel te hard stond, waardoor ik mijn moeder niet meer kon verstaan. Dat vond ik echt heel vervelend en ik en ook niet geslaagd met kleding, flink balen!
A - Zondag 29 december 2013 00:19
Allerergst: bemoeierige verkopers!! Als ik hulp nodig heb met kiezen ZEG IK HET ZELF WEL!

Dus.
Lara - Zondag 29 december 2013 00:28
Ik liep vandaag ook in de stad en vroeg me af waarom het er zo achtelijk druk was... Owja het is zaterdag! Ik had spijt als de haren op me hoofd want ik dacht dat ik gek werd van de drukte. Vervelende sloome mensen die voor je voeten lopen, massa's mensen die de paden blokeren, het idd moeten graaien voor sommige artikelen in de sale, je maat die net weer is uitverkocht is maar waar ik echt van stond te kijken vandaag was wel de onbeschoftheid van de mensen tegenwoordig dat als je netjes pardon, zou ik er eventjes langs mogen zegt ze je aan staan te gapen of je buitenaards bent en dan ook dus niet even opzij gaan. Pfffff wat een shopdag zeg die zaterdagen!!!
Isa1990 - Zondag 29 december 2013 00:56
En vergeet niet de mensen die echt uitgebreid lopen te bellen in de winkels en vaak ook nog vrij luid, zodat je ze aan de andere kant van de winkel nog kunt horen...
MIO? - Zondag 29 december 2013 02:18
-Geldgebrek, waardoor je niet kunt shoppen
-Juiste maat die er niet meer is
-Broeken die raar gemaakt is
-Het perfecte kledingstuk vinden, die dan echter 30 euro te duur blijkt
-Onzekerheid bij het passen en daardoor je eigen shop(mid)dag verpesten
Liadan - Zondag 29 december 2013 09:30
Ik ga altijd met een plan winkelen. Meestal kijk ik op internet of ik iets leuks zie, zodat ik weet naar welke winkels ik ga.
En ik ga meestal doordeweeks in de ochtend, dan is het lekker rustig.
Mijn grootste ergernis is trouwens de muziek in veel winkels. Vooral winkels als de Six en Pieces hebben altijd van die irritante R&B muziek waardoor ik niet eens zin heb om de winkel binnen te gaan.
En wat ik ook irritant vind: als je nog maar net een voet in de winkel hebt gezet en de verkoopster komt al naar je toe met: kan ik je helpen? Dan denk ik echt van.. ehhh mag ik eerst even rond kijken?
Liadan - Zondag 29 december 2013 09:31
Of van die stelletjes die samen gaan winkelen en dan zie je de mannen echt zo superverveeld buiten staan met alle tassen in zijn handen. Ik snap dat soort dingen echt niet.
Liadan - Zondag 29 december 2013 09:35
@Floor: ik ben het met je eens dat 36 een normale maat is, vooral voor jonge meiden, die meestal ook gewoon bij de 'volwassen' winkels winkelen. Wat betreft die vraag bij de Hema: ik vind dat ook irritant, maar omdat ik het bij mijn werk ook moest doen erger ik me er niet meer zo aan als eerst. Vaak is het namelijk zo dat je ontslagen kan worden als je dat niet vraagt. Daarom vragen die mensen bij de Kiosk of de Broodzaak op het station dat ook altijd.
EB91 - Zondag 29 december 2013 09:37
Het meest herkenbaar is de te harde muziek. Ook nog altijd van dat afschuwelijke muziek. Het gebeurt wel eens dat ik een winkel direct weer uitloop als ik word verwelkomd met keihard gedreun. Dan hoef ik de kleding al niet eens meer te zien.

Nog een grote bron van irritatie: vaak alleen maar domme kleding. T-shirts in alleen jutezakmodellen, kapotte broeken of alleen broeken voor mensen met luciferkuiten, beha's beginnend bij de maat die nét een slagje groter is dan wat ik nodig heb, schoenen die alleen bedoeld zijn voor de sier en niet om op te lopen. En dan de prijzen van de zeldzame kledingstukken die nog wél fatsoenlijk zijn. Ik heb het winkelen al opgegeven. Gelukkig heb ik op dit moment voldoende kleding in de kast hangen, dus ik kan wel weer een poosje vooruit.

Drukte vind ik ook vervelend, maar de plekken waar ik winkel valt dat vaak nog wel mee gelukkig.
Sophie - Zondag 29 december 2013 10:24
Ik vind het vervelend dat ik eerst maat 32/34 had en nu maat 40 door de kliniek. En ik ben nog steeds aan het aankomen, dus dat wordt minimaal maat 42. Schoenen hebben ze vaak nog wel in mijn maat, ik heb 38 en soms 39.
anoniem - Zondag 29 december 2013 11:26
mensen die in een (vooral te klein) gangpad uitgebreid met elkaar staan kletsen.
En dan niet aan de kant gaan als je vraagt of je er langs mag
Iris - Zondag 29 december 2013 11:30
Ik erger me aan het feit dat de mouwen van t-shirts nooit lang genoeg zijn, evenals de pijpen van broeken. Dat er in bepaalde winkels juist alleen maar maatjes 36 over zijn. Dat weinig kledingwinkels schoenen in de maat 42 of 43 verkopen. Mensen die onverhoopt kutopmerkingen maken over je, terwijl je er naast staat. Mensen die je aankijken alsof ze niet snappen dat JIJ hier komt winkelen
m - Zondag 29 december 2013 14:46
Ik ga altijd shoppen als ik eigenlijk niets nodig heb, dan vind ik het heerlijk die drukte en geniet ik van het aanwezig zijn tussen de mensen, maar idd. als ik echt wat nodig heb, dan is het wel eens stressen, maar dan nog valt het me wel mee. Ik vind het mooi om alles te bewonderen, wat voor leuke kleren er nu weer hangen en hoe alles is georganiseerd/gemaakt, en hoe knap ik dat vind, hoe al die kleren gemaakt zijn ook en verzonnen/ontworpen; vind het fantastisch. En als ik dan slaag voor iets waar ik spontaan tegen aan ben gelopen, is mijn dag helemaal geslaagd.
Lusi - Zondag 29 december 2013 15:55
Alles wat hier boven staat eigenlijk: maar specifiek:
* De H&M die altijd een mierennest is.
* Verkoopsters die je lastig vallen.
* of ik schoenpoets bij mijn schoenen wil (als ik die überhaupt al kan vinden), ook als ik suede schoenen koop: NEEEHEEEEE. en nee ik wil ook geen spray en nee ik wil ook geen inlegzooltjes, ik wil gewoon mijn schoenen.
* Straatverkopers, echt ik ga ze nog een keer slaan.
* Broeken kopen: ik heb een onmogelijk figuur schijnbaar
* dat alles in de sale is behalve dat éne shirtje/rokje/jurkje/blousje dat jij nou net wil hebben.

Kortom: eigenlijk alles: daarom winkel ik ook bijna nooit.
~~ - Zondag 29 december 2013 17:03
Ik vind het altijd heel ongemakkelijk als er niemand anders is in een winkel. Ik voel me zo aangestaard en onder druk gezet. Dan gaan ze telkens vragen of ik nog wat hulp wil.
Wat ik heel vaak heb meegemaakt in een winkel die rustig is dat de medewerker gaat kijken wanneer ik uit het pashokje kom om het te laten zien aan mijn moeder ofzo, en dan komt diegene met nog meer kleren. En het vervelendste wat ik ooit heb gehoord is dat ik een grotere maat moest hebben van een medewerker..
Ez - Zondag 29 december 2013 17:51
Té herkenbaar dit!
Vanmiddag nog gewinkeld en door bijna alle bovenstaande punten werd het een grote ergernis.
Uiteindelijk nog wel gezellig geworden gelukkig
Liadan - Zondag 29 december 2013 20:29
Och ja dat je iets aan het passen bent en dat de verkoopster dan komt vragen: lukt het allemaal? Tenzij de verkoopster zelf echt een onwijs leuke kledingstijl heeft heb ik eigenlijk geen behoefte aan 'hulp'.
mira - Zondag 29 december 2013 20:49
in de zomer is het plakkerig om te winkelen en in de winter ook door de dikke jassen en veel te warme winkels...jas aan jas uit, statische haren bij het passen van een trui. BAH!:D
Pien - Zondag 29 december 2013 21:06
Ik erger me eraan dat ik geen idee heb waar ik kleding kan kopen dat niet is gemaakt door kindjes in Azië
? - Zondag 29 december 2013 23:06
Wat kleding betreft, ik vis ook vaak achter het net vooral bij de h&m. Waar ik me ook een beetje aan irriteer is dat gezeur over maten hier. Sorry maar ik ken ook een hoop mensen zonder ES maar met maat 34/36 en dat heb ik zelf ook. Ik ben heel klein nja dan zou die zogenoemde gangbare maat 40 echt wel betekenen dat ik een hoop overgewicht moet hebben. Dus wat dat gangbare betreft vind ik het onzin. Niemand heeft de zelfde lengte en figuur. Logisch als je langer bent je sneller een grotere maat nodig hebt idem dito als je kleiner bent een kleinere maat. Wat een gezond gewicht betreft. Hier gaat de hele blog niet over
XXX - Dinsdag 31 december 2013 11:39
Ik erger me alleen aan dat soort dingen als ik moe ben, dan erger ik me echt OVERAL aan. Haha, verder vind ik het een erg leuke blog, ik kreeg een glimlach op m'n mond als ik hoor over al die frustraties haha!
blub - Donderdag 2 januari 2014 14:25
En ik erger me aan iedereen die hier zijn/haar maat perse hier kwijt moet..
S - Dinsdag 11 augustus 2020 15:19
Ughh het is ook supper irritant als je met warm weer naar de stad gaat, als je dan iets wil passen is dat kledingstuk al helemaal plakkerig, en de pashokjes ruiken oken helemaal vies en naar zweet 😬🤢