Ploggen: de week van Phoi Cai 31

 

Het is weer mijn beurt om jullie mee te nemen in mijn weekje. Het was best wennen om weer in deze vorm te ploggen en ik moet eerlijk zeggen dat ik soms vergeten was foto's te maken. Daarbij ben ik ook nog eens ziek geweest en had ik het best druk met de eerste pakjesavond voor de meiden. Ik heb mijn best gedaan en hopelijk vinden jullie het leuk om te lezen!

voorpagina

♥ Maandag
Standaard op maandag gaan wij naar zwemles met de meiden. Romy is inmiddels een waterrat, maar Liv vindt het vaak niks. Ook vandaag was het vooral huilen en dat maakte de les behoorlijk pittig. We hopen dat ze er snel aan went. Na het zwemmen gingen we naar de Ikea om rond te neuzen. We zoeken een nieuwe hoes voor onze bank, omdat we graag wat kleur willen hebben in onze woonkamer. Alleen blijkt de stap om iets anders te kiezen toch lastiger. Het voelde ineens zo heftig als er een gekleurde bank in een witte woonkamer zou staan... We gaan er nog even goed over nadenken!

maandag

In de avond hebben we gezellig gegourmet met de buurtjes en hadden mijn buurvrouw en ik iets heel spontaans gedaan. We zijn allebei dol op het Eurosongfestival en dit jaar wordt het in Nederland gehouden. 15 december is er een groot Eurosongfestival-feest in Amsterdam waar we deze avond super spontaan via Vakantieveilingen tickets voor hebben gehaald. Het was totaal niets voor ons om zo spontaan te zijn en dat maakte het eigenlijk juist wel erg leuk!

maandag

♥ Dinsdag
Ik voelde me gisteravond tijdens het eten al niet helemaal goed. Ik kreeg ontzettende pijn in mijn rug en uiteindelijk ben ik met barstende hoofdpijn naar bed gegaan. Afgelopen nacht had ik het continu warm en koud en vanochtend was het een feit; ik was alweer ziek. En dit keer goed. Alleen was ik niet als enige ziek, maar werd Romy vannacht ook ziek. Ik baalde hier ontzettend van, omdat we elkaar blijven aansteken en om de beurt wel de griep te pakken hebben of snotverkouden zijn. Het houdt maar niet op. Vandaag kon ik niks anders dan ziek in bed liggen met Romy en heb ik mezelf voor het eerst in hele lange tijd zelfs ziek moeten melden van werk. Iets wat ik absoluut niet fijn vind om te doen, maar helaas wel nodig was.

 dinsdag

♥ Woensdag
Ziek zijn als mams kan eigenlijk niet lang, want de zorg voor de kinderen gaat gewoon door. Afgelopen nacht was het behoorlijk pittig geweest met de meiden en vandaag voelde Romy zich nog niet helemaal goed, dus bleef ze thuis van de peuterspeelzaal. Ik krabbelde langzaam op, maar had helaas nog veel pijn in mijn lichaam. Een rustig ochtendje dan maar.

woensdag

Toch kwam er nieuws waardoor ik er vandaag echt even uit moest gaan. Niet alleen wilde ik al een frisse neus halen, maar ik moest een geboortekaartje halen voor mijn lieve vriendinnetje die gisteren was bevallen van een dochtertje! Super leuk nieuws en ik ben zo blij voor ze. Ik ging er snel even uit om een kaartje en een kleinigheidje te kopen. Alleen trok het al snel dicht door de mist en werd het best fris. Met een flink tempo liep ik naar huis en toen zag ik dit lieve kaartje van mijn collega's in de brievenbus. Een beterschapswens en wat aanmoedigende woorden die ik heel goed kon gebruiken. Ik bof maar! 

woensdag

♥ Donderdag
Rust pakken is nooit mijn sterkste kwaliteit geweest, dus vandaag ging ik er weer opuit. Het was tenslotte 5 december en dit jaar vieren wij thuis voor het eerst pakjesavond met de meiden. Ik zette alvast wat cadeaus in de schuur zodat mijn man het 's avonds voor de deur kon zetten, schreef een gedichtje namens de lieve Sint en ging met de meiden schoentjes ophalen bij de supermarkt, waar ze een leuk schoencadeautje kregen. 

donderdag

In de avond gingen we voor de tweede keer deze week gourmetten en toen werd er toch op de deur geklopt... hihi! Romy vond het allemaal heel leuk, maar ook wel erg spannend. Maar toen ze de cadeautjes mochten openmaken was het al snel weer goed. Het was een leuke avond zo!

donderdag

♥ Vrijdag
Nog voor zijn vertrek had Sinterklaas iets kleins in de schoenen gedaan van de meiden. Toen moest ik toch echt uitleggen dat hij weer richting Spanje vertrok en ze komende tijd geen schoentjes meer hoeven te zetten. Ik hoop dat hiermee ook wat rust terugkeert in huis. In de middag bracht ik Romy weer naar de peuterspeelzaal. Het gaat gelukkig een stuk beter sinds mijn vorige plog. Thuis genoot ik van wat quality-time met Liv voordat ik Romy moest ophalen en moest werken in de avond.

vrijdag

♥ Zaterdag
Ik begon mijn dag met het werken. Tussen de middag gingen we naar een winkelcentrum en aten we een hapje bij de La Place. Elk jaar hebben ze in het winkelcentrum een mega kerstbeer staan. Ook dit jaar mocht hij dus niet ontbreken en ik was blij te zien dat Romy hem dit jaar niet meer eng vond en zelfs op de foto wilde met hem. Hoe een kind in een jaar kan veranderen...! 

 zaterdag

In de namiddag en avond heb ik ook nog gewerkt. Ik doe dit vaak op de zolder, waar geen verwarming is. Vandaar dat we in de winter een kleine kachel hebben om het enigszins warm te maken. Tijdens het werken 's avonds kregen we deze oliebollen van de buurtjes. Voor we het weten naderen we alweer het einde van het jaar en voor mijn gevoel is het jaar voorbijgevlogen. Het was een bijzonder besef-momentje.

zaterdag

♥ Zondag
Nu de goede Sint het land heeft verlaten, is het tijd voor kerst. Vandaag gingen we op zoek naar een kerstboom bij de Ikea. Het waaide behoorlijk en met de miezer-regen erbij was het behoorlijk koud. Nadat we een mooie kerstboom hadden gevonden, warmden we binnen op met een kop koffie. 

zondag

Na een rustig middagje gingen we in de avond bij mijn schoonouders eten. Toevallig had de Sint bij hen nog wat cadeautjes achtergelaten voor ons en Romy werd blij verrast. Ook wij kregen een heel leuk cadeau van de Sint, namelijk een adventskalender van Rituals. Dat wordt heerlijk aftellen tot kerst!

zondag 

Dit was voor nu mijn laatste plog van dit jaar! Het was weer een bewogen week, ondanks dat ik niet per se veel heb gedaan. Ik hoop dat jullie het toch leuk vonden om een kijkje te nemen in mijn week. Tot de volgende plog!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

x - Dinsdag 10 december 2019 00:04
Ik vind het altijd zo leuk om te lezen hoe jij over je gezinnetje schrijft. De liefde voor hen spat er echt vanaf. Ze boffen maar met zo'n lieve moeder!
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 10 december 2019 18:59
Ah wat een lieve woorden, X. Dank je wel!
Aine - Dinsdag 10 december 2019 12:08
Ik vond het weer een leuke plog! Wel vervelend dat je zo ziek was en de kinderen maar wel weer een leuke eerste Sinterklaas. Die mega kerstbeer is awsome haha!
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 10 december 2019 19:00
Dat was het zeker, Aine! Fijn dat je het leuk vond om te lezen :)

Liefs