Winnen: VET!

 

VET!Ik vraag me af wie er op deze blog gaat klikken, want wie wil er nou VET winnen? Relax... het gaat over het recent uitgekomen boek dat VET! heet. Zat boeken die we hebben verloot over anorexia, maar maar weinig boeken over overgewicht en de personen hierachter. Tijd voor een winactie voor zo'n soort boek dus!

Het aantal kinderen met overgewicht is in twintig jaar verdubbeld. Eén op de acht kinderen is te dik. Wie gaan er schuil achter deze statistieken? Wie zijn die kinderen? En hoe kan het dat ze zoveel te dik zijn geworden? Wat vinden zij van hun uiterlijk en hoe reageert de buitenwereld op hen? Kunnen ze afvallen, en wie moet ze daarbij helpen?

Inger Boxsem verstaat de kunst om te luisteren en de diepere betekenis van verhalen te doorgronden. Ze wist het vertrouwen van verschillende kinderen te winnen en mocht hun verhalen optekenen. Behalve met deze kinderen en hun ouders, sprak Inger Boxsem ook met deskundigen over de vraag hoe overgewicht ontstaat, wat de - psychologische - gevolgen zijn, en lees je wat je aan overgewicht kunt doen.

Wout Jan Balhuizen maakte prachtige portretfoto's van alle kinderen. Zijn documentairefoto's vertellen een overtuigend verhaal. Het persoonlijk contact tussen kind en fotograaf heeft geleid tot ingetogen, natuurlijke portretten, en een intiem beeld van hun dagelijks leven.

open

Vet! is een persoonlijk document dat wil bijdragen aan de discussie over een probleem dat een steeds grotere omvang aanneemt, een probleem dat alleen wordt opgelost als iedereen in de directe omgeving van kinderen zich daarvan bewust is. Maar Vet! is vooral het openhartige en soms hartverscheurende relaas over de achtergronden en problemen van normale kinderen in een te dik lichaam.

Wil jij het boek VET! winnen? Mail dan vóór 7 maart je naam en adres naar win@proud2Bme.nl

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Espoir - Dinsdag 28 februari 2012 13:05
het is al 24 februari geweest? :p
Twinkel - Dinsdag 28 februari 2012 13:07
VET!
Proud Team - Dinsdag 28 februari 2012 13:19
@Espoir
foutje... bedankt ;)
We hebben het aangepast!
GeloofHoopLiefde. - Dinsdag 28 februari 2012 13:23
Ik hoop echt dat ik dit boek ga winnen!
Als kind was ik altijd te zwaar, hierdoor werd ik gepest. Dit heeft eigenlijk mijn leven getekend. Ik vind het fijn dat iemand de moeite neemt om hun leven te begrijpen en daar iets moois van te maken. Deze kinderen verdienen dat!

Leonie_06 - Dinsdag 28 februari 2012 17:57
Vet! Is indd weer eens wat anders!
anneke - Dinsdag 28 februari 2012 23:31
Vet Cool ;)