Winactie: Oorlog in mijn hoofd

 

Karen Deltomme is een jonge vrouw van 25 die een boek heeft geschreven over haar leven met een psychiatrische stoornis. Als gevolg van seksueel misbruik in haar kindertijd heeft zij de zeldzame stoornis DIS ontwikkeld. Hier verteld zij over in haar nieuwe boek 'Oorlog in mijn hoofd'.

boekDIS staat voor dissociatieve identiteitsstoornis, ofterwijl een meervoudige persoonlijkheidsstoornis. Vaak hebben mensen met DIS meerdere persoonlijkheden die zij aan kunnen nemen. Meer informatie over deze persoonlijkheidsstoornis kan je hier vinden.

Toen Karen vier jaar oud was is zij seksueel misbruikt, een aantal jaren later kwamen de stemmen. "Binnenmensen noem ik ze, ze zijn er altijd en zwijgen nooit." Inmiddels zit Karen al weer zes jaar in de psychiatrie.

In het boek verteld karen over de strijd die ze voert tegen de wel twintig goede en kwade alters in haar hoofd. Het is nooit eens even stil in haar hoofd. Verder beschrijft Karen de voortdurende stress die zij ervaart door het snijden, de dwanghandelingen die ze heeft en tegen haar zelfmoordneigingen. Ze verteld op een hele eerlijke en toegankelijke manier haar aangrijpende verhaal. Dit doet zij vrijwel zonder moeilijke medische woorden of uitvoerige wetenschappelijke uitweidingen, waardoor het fijn leest.

"Ik wil met dit boek mensen met dezelfde problemen laten zien dat ze niet alleen zijn. Ik wil verpleegkundigen en psychiaters aantonen dat DIS wel degelijk bestaat. Ik wil mensen met DIS en hun familie vertellen hoe het bij mij verliep. Ik wil dat ze de ziekte beter begrijpen.
En ik wil ook over de onmacht schrijven die ik als jongere heb ervaren door in verschillende psychiatrische instellingen te zitten en niet geloofd te worden, niet begrepen te worden..."

Wil jij kans maken op het boek 'oorlog in mijn hoofd' van Karen Deltomme? Stuur dan een mail voor 21 maart 2012 met de titel "oorlog'' naar mailto:win@proud2bme.nl Vergeet je naam en adres niet te vermelden in deze mail!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

mya - Dinsdag 13 maart 2012 17:25
ik zou m wel willen lezen
Simone - Dinsdag 13 maart 2012 18:49
lijkt me echt een super mooi boek!!
WJW - Dinsdag 13 maart 2012 21:48
Dat boek moet ik echt hebben.
Heb ook het gevoel dat bij mij ik niet echt geloofd wordt omdat mijn psycholoog een keer zei: zijn het heel veel gedachtes of echte stemmen? Als iemand zegt dat ie stemmen heeft moeten we dat serieus nemen maar zeker weten doen we het niet.. Zucht
Maar ze doet wel haar enorme best om meer te weten over DIS door consult te vragen bij een DIS-deskundige.

Maar goed ik dwaal af, ik wil dat boek echt :O
En de kans om te winnen is klein, dus ik vraag me af offff ze al te koop zijn in boekenwinkels?
Dz - Woensdag 14 maart 2012 07:23
@wjw het is idd nuttig eens langs een deskundige te gaan. weet je gelijk waar je aan toe bent.
Heb ik ook gedaan jaren geleden en geen sec spijt van gehad.

lijkt me mooi boek
Groetjes
DZ
Fleurtje - Woensdag 14 maart 2012 08:15
"in het boek vertelT" het staat er met een d
Haha sorry ik ben een zeur ;$

Maar dat boek lijkt me heel mooi (:
WJW - Woensdag 14 maart 2012 09:41
@DZ
Ja :) dat zijn we dus ook van plan, maar moet het nog even afwachten

sanne - Woensdag 14 maart 2012 11:18
ik wil dat boek echt enorm graag HEBBEN!! :)
ik herken me enorm daarin en vooral de dingen die daarvan komen, maar de kans dat je dit wint is idd klein :( en dat is wel jammer...
Maar - Zaterdag 24 maart 2012 17:10
heeft iemand hem gewonnen?:P
ik heb gemailt^^ ben benieuwd wie hem gewonnen heeft!:P
Proud Team - Woensdag 28 maart 2012 13:09
De winnaars zijn:

Annabeth K
Milou D
Monique R
Hadewij H
Cheressa F

De boeken zijn vandaag verzonden