Welke eetstoornis heb ik Google?

 

Google, wat is het nou? Welke eetstoornis heb ik? Kan ik online een test doen? Ik heb de diagnose A-typische eetstoornis gekregen. Ik dacht al aan een eetstoornis, maar wist niet zo goed welke. Het leek wat wisselend...

Anorexia Nervosa? NAO?
Op het begin dacht ik gezond bezig te zijn door elke dag te sporten en weinig te eten (wat niet gezond bleek), vervolgens was ik binnen twee maanden heel veel afgevallen. Het leek wel Anorexia Nervosa maar dan zonder ondergewicht dus dacht ik aan NAO.

Boulimia?
Ineens, op de een of andere dag, had ik een maandje dat ik geen zin had om te sporten en at ik elke middag eierkoeken. Daardoor bleef ik de hele maand op hetzelfde gewicht. Frustrerend was dat!!! Ik dacht meteen dat ik eetbuien had. Had ik nou dan misschien Boulimia?

google welke eetstoornis heb ik

Eetbuien?
Daarna kwam ik er achter dat een eetbui iets veel extremers is, als je een eetbui hebt dan eet je bijvoorbeeld eierkoeken, een zak chips en een reep chocolade en dat in hele korte tijd.

Google, wat is het nou?
Ik heb mij suf gegoogled. Onder andere elke avond in bed was ik druk aan het lezen en snauwde ik mijn vriend af wanneer hij tussendoor iets wilde vragen. Ik wilde mij concentreren op het lezen van blogs.

Wat mijn psycholoog mij zei is waar “je kan jezelf niet een op een op het internet vinden”. Iedereen is uniek.

Uiteindelijk is bij mij A-typische Anorexia Nervosa vastgesteld. Mijn reactie was meteen “Is het dan geen NAO?”. De psychiater gaf aan dat in de nieuwe DSM staat dat Anorexia Nervosa zonder ondergewicht A-typische wordt genoemd. Op de een of andere manier vond ik het fijn dat het geen “NAO” was. De betekenis van NAO “Niet anderszins omschreven” vond ik zo nietszeggend. Alsof er geen diagnose zou zijn gesteld. Ik wilde graag een diagnose om in een hokje te passen en een passende behandeling te krijgen.

Pistolet Ossenworst en Anorexia?
Op dit moment zit ik in het restaurant van het ziekenhuis en heb ik een pistolet met Ossenworst gekocht. Die ben ik op dit moment aan het opeten. De gegokte (frustrerend) kcal staan in mijn dagboek en ik denk veel na over dit broodje. Het zit mij enorm dwars. Tegelijkertijd ben ik ook weer aan het googlen “Anorexia maar wel eten”. Op internet wordt voor mij bevestigd dat iemand met Anorexia wel kan eten en ook dol is op eten. Vandaar dat ik na het Googlen over mijn broodje Ossenworst, in het restaurant van het ziekenhuis, een blog voor Proud2Bme aan het schrijven ben.

anorexia maar wel eten google

Ik deel dit graag met de mensen die ook twijfelen wanneer ze wel eten, wanneer ze googlen tijdens eten en wanneer ze onzeker zijn over welke diagnose nou bij hem of haar past. In de DSM staat zoveel, maar ieder mens is uniek. Het gaat niet om het eten, maar om de reden van dit gedrag. Deze coping mechanisme, zoals de hulpverleners dat tegen mij zeggen.

Ook al schrijf ik dit blog, ik blijf bevestiging zoeken. Vooral op het internet en soms bij mijn psychiater. Doordat ik mijn gevoel onderdruk ben ik mezelf kwijt. Ik zoek overal bevestiging en wil zoooo graag dat iemand mij vertelt.

  • Wat en wie ik ben
  • Hoe ik doe, waarom ik doe
  • Wat ik moet doen
  • Wat alles betekent
  • Ben ik niet gewoon gek?

Hiervoor ga ik in behandeling en ik weet dat ik het uiteindelijk zelf moet gaan doen. Nu ben ik nog even de weg kwijt en ben ik bang om het weer alleen te moeten doen.

Een vraag aan jullie
Van het googlen wil ik over in het lezen van een goed boek over Anorexia, maar dan niet een boek waar alleen de typische Anorexia Nervosa naar voren komt maar ook de A-typische. Een boek voor elk uniek persoon met ieder een ander soort eetstoornis. Weten jullie een boek? Of bestaat deze nog niet? Wordt er voornamelijk alleen geschreven over de typische eetstoornissen als bijvoorbeeld Boulimia, Anorexia en Binge eating disorder?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Miss Minority - Donderdag 7 juni 2018 10:23
Fijne blog, iets waar ik ook mee struggle. En ben benieuwd naar de tips over een goed boek :)
Annelon - Zaterdag 9 juni 2018 19:26
Thnks! Ik ben ook benieuwd. Tot nu toe nog geen aanraders :-(
britneyangel - Donderdag 7 juni 2018 16:21
intresante blog!
Annelon - Zaterdag 9 juni 2018 19:27
Thnks :-)
egel - Donderdag 7 juni 2018 17:50
Héél herkenbaar. Een tip voor een boek heb ik niet.
Sterregoesforit - Donderdag 7 juni 2018 18:29
Goede, fijne blog! Verder ken ik helaas ook niet zo'n boek...
Elin - Woensdag 27 juni 2018 09:11
@ Annelon: Je hebt het boek (wel in het Engels) Almost Anorexic, van Jenni Schaefer, Ik vond dat persoonlijk een goed boek. Misschien is dat iets?
Annelon - Dinsdag 10 juli 2018 22:34
Thnks! Ik ga eens kijken :-)