Wat doe jij met dierendag?

 

afluffymonsterVandaag is het dierendag en dat betekent dat je je dier wat extra aandacht geeft. Dit kun je op allerlei manieren doen. Misschien knuffel je je dier wel een beetje extra, ga je met de hond een lange strandwandeling maken of geef je iets leuks of lekkers aan jouw dier. Watvoor dier je ook hebt, ze hebben aandacht nodig en allemaal op hun eigen moment en manier. Een paar leuke tips om vandaag wat extra aandacht aan jouw dier tegeven hebben we voor je op een rij gezet!

Eten en Drinken
Dieren houden nu eenmaal erg van lekker eten. Ze worden er blij van. Geef je dier eens iets anders dan blikvoer of brokken. Je kunt bijvoorbeeld ook iets lekkers voor je hond of kat maken in de keuken. Kook voor je kat graatloze vis, zalm of kipfilet. Maar je kunt ook een lekker maal met rundvlees, erwten en rijst maken voor je hond. Ze vinden dit vaak heerlijk!

Je kunt ook heerlijke tonijnkoekjes maken voor je hond. Het recept hiervan vindt je HIER. Tevens kun je voor je viervoeter een lekker biertje inschenken. Dit is een speciaal Kwispelbiertje dat geschikt is voor honden en natuurlijk geen alcohol bevat. 

Je kunt dit HIER bestellen.

Voor je kat kun je beter een lekker schaaltje kattenmelk inschenken!

Tegenwoordig kun je ook met je hond uit eten gaan. Dit kan bijvoorbeeld in België, maar er zijn ook verschillende restaurants waar je samen met je hond uit eten kunt. Restaurant 'Kareltje' in Heusden heeft een speciale viervoeters kaart zodat je gezellig samen met je hond uit eten kunt. 

Uitgelaten
Maak met je hond eens een lekkere grote wandeling. Dit kun je natuurlijk ook met je paard doen en ook met je kat, zolang deze een goed tuigje aan heeft. Een kat laat zich echter niet sturen, maar voor binnenkatten kan dit een leuk avontuurtje zijn. Bezoek met je huisdier eens een andere plek dan gewoonlijk. Ga eens naar een grote plas, het strand, een duingebied of lekker groot bos met heide. Het kan leuk zijn om een hond aan een extra lange lijn te laten lopen, in plaats van een korte. Of natuurlijk gewoon lekker los te laten en achter een tennisbal aan te laten rennen.

knaagdier ren

Voor knaagdieren kan het leuk zijn om even op het grasveld te lopen in een park of in de tuin. Dit kun je veilig doen met een ren, zoals deze van Dieren Speciaal Kraam.

Cadeautjes 
Houdt jouw dier van spelen of is hij nodig toe aan een nieuwe kattenbak of een lekkere mand, dan is het natuurlijk hartstikke leuk om iets nieuws voor hem of haar te kopen. En ook als je een volgetje of vissen hebt, is het leuk om die iets nieuw te geven om te ontdekken! Hieronder vindt je wat leuke cadeau-tips!

foodmaze

Pets Place

Met deze schijf is je hond lekker even bezig. Hij vermaakt zich en het is ook meteen een braintrainer. De hond moet de houten vlakken opzij schuiven om bij de snoepjes of brokjes te komen. 

catnip

catnip knuffeltje

Pets Place

De meeste katten reageren er wel op; Catnip. Het is een kruid waarin valeriaan zit, verkrijgbaar in spray of kruiden. Veel katten reageren hierop door vrolijk, relaxt maar ook erg speels te worden. Ideaal voor de luie kat die zijn speelgoed niet zo interessant vindt. Mijn kat wordt er helemaal blij van en gaat lekker kroelen met knuffeltjes die ermee gevuld zijn.

Senses food maze

Pets Place

Voor de gulzige kat of een kat die zich snel verveelt is dit een goede oplossing. Je gooit zelf dagelijks zijn brokken bovenin de Food Maze en je kat moet met zijn pootje de brokjes door gaatjes naar beneden zien te krijgen. Je kat vermaakt zich lekker en voor jezelf is het heerlijk om naar te kijken.

Sense food maze

KONG

Pets Place

Kong heeft onverwoestbare speeltjes voor je hond. Het is enorm sterk, stuitert een beetje en je kunt er iets lekkers in stoppen om je hond te motiveren. 

hondenbrokken

Voor de hondenbrokken

kattenbrokken

Voor de kattenbrokken

Stoerebeesten.nl

knaagdier

knaagdier

Leuke speeltoestellen en huisjes voor je knaagdier

Dierenspeciaalkraam.nl

mandje knaagdier

Lekker holletje voor je knaagdier

Dierenspeciaalkraam.nl

vogeltje

Een speeltuintje voor je vogel

Dierenspeciaalkraam.nl

vogeltrapeze

Vrolijk trappetje voor je vogeltje

Dierenspeciaalkraam.nl

kattenbak curver

Kattenbak met luxe uitstraling

Dierenspeciaalkraam.nl

 

Wat doe jij met dierendag voor jouw dier?

 

 

Gerelateerde blogposts

01
JAN
Handimals
13

Reacties

Fayee - Donderdag 4 oktober 2012 13:29
Eigenlijk vrij weinig! Ik vind het elke dag dierendag (:
My - Donderdag 4 oktober 2012 14:51
Geen vlees eten voor de varkens koeien en kippen die vandaag even niet op mijn bord liggen
Marah - Donderdag 4 oktober 2012 15:38
Mijn vogel krijgt een nieuwe stok om op te zitten en twee kattenspeeltjes (met belletjes, vindt ie leuk, vandaar) die ik op ga hangen. MET cadeaupapier eromheen dat hij er zelf vanaf mag slopen (:
M. - Donderdag 4 oktober 2012 15:47
Geniaal, al die speeltjes!:) Mijn kat (eveneens een pluizenbol:) maar dan zwart/bruin) heeft ook zo een voedseldoolhof, doet ze niets mee! Misschien ga ik d'r morgen (afterparty van dierendag;)) wat Catnip kopen. Leuke blog!
Tyrande Whisperwind - Donderdag 4 oktober 2012 15:54
moest even lachen: Kook voor je kat graatloze vis, zalm of kipfilet. Maar je kunt ook een lekker maal met rundvlees, erwten en rijs maken voor je hond.

Dierendag, laten we extra vlees gebruiken :P

Mijn ratten krijgen allebei spaghetti en een dikke knuffel! :)
Oliesjeik - Donderdag 4 oktober 2012 16:58
Helaas zie ik mijn lieve beestjes niet vandaag, maar dit weekend zal ik ze extra verwennen :D En catnip lijkt me ook heel leuk haha, kan je dat gewoon in de dierenwinkel kopen?
Lexii - Donderdag 4 oktober 2012 17:09
Net ingeslagen bij de dierenwinkel, en nog een goodiebag gekregen. :-)

De nijnen zijn blij.
ano - Donderdag 4 oktober 2012 17:09
mooie kat ♥

ik doe meestal niets speciaal met dierendag, heb 9 huisdieren en het is een dure boel om ze iets speciaal te geven, maar extra aandacht krijgen ze wel :D
Rebecca - Donderdag 4 oktober 2012 17:17
Wij hebben "kwispelbier" met "borrelnootjes" voor onze hond, ghehe.
*** - Donderdag 4 oktober 2012 18:36
Mijn katten krijgen een kommetje melk als ik dit weekend thuis kom :-)
Speeltjes willen ze niet en ze slapen liever in een kartonnen doos of op mijn bed dan in een kattenmand uit de winkel.
Jasmina - Donderdag 4 oktober 2012 18:45
voor mijn katten is het elke dag dierendag =D
peaches - Donderdag 4 oktober 2012 19:41
Voor mijn konijntjes een knabbelding, en voor mijn hond een (extra groot) bot. En allemaal een extra aai over hun bol. ;)
carin - Donderdag 4 oktober 2012 19:52
haha wat heeft plukkemans een leuk truitje aan/
JustMeXx - Donderdag 4 oktober 2012 19:53
Inderdaad, is een koe dan minder waard dan je hond? Zeker op dierendag kunnen we misschien proberen ook minder dieren te eten of te geven aan je huisdier.
Lena - Vrijdag 5 oktober 2012 12:27
Dieren zoals katten en honden moeten vlees eten, dat is gezond voor ze.
HeyItsMe - Vrijdag 4 oktober 2013 16:12
Wat kan je doen voor je visjes? Op dierendag :) want ik hou wel van ze.