Wanneer komt DE dag?

 

Eten. Het is een van de eerste levensbehoeften van een mens. Iedereen heeft het nodig. Je hebt het nodig om te leven, om energie te krijgen, om te functioneren. Voor de meeste mensen is eten fijn, om van te genieten, iets sociaals. Een teken van dankbaarheid voor alles wat je hebt. Maar wat als eten iets heel anders is? Wat als eten iets is wat je moet verdienen? Wat als eten het middel is om controle te houden over je leven? Wat als eten betekent dat je eenzaamheid, pijn, leegte en angst voelt? Wat als eten iets is wat je schuldig maakt aan al het slechte van de wereld?

Dan heeft het je in je greep: het monster dat je te grond wil richten, het monster door wie je  het leven ineens niet meer zo zeker bent. Het monster die je vriend lijkt te zijn, maar uiteindelijk een van je grootste vijanden is. De wolf in schaapskleren.

leven

Eten. Het is een van de eerste levensbehoeften van een mens. Het lijkt zo simpel, het was zo simpel. Maar dat is het niet als het je leven beheerst. Laten we het monster verslaan, steeds een stukje meer. Laten we blijven hopen en als het monster weer toeslaat niet blijven liggen. En als we moe zijn, helpen we elkaar erdoorheen. Laat me er voor je zijn, dan voel je je niet meer zo alleen.

Leven. Dat is bedoeld voor ieder mens. Leven: het is doodeng. Wat zal er morgen gebeuren? De onzekerheid, het onbekende. Kan ik dit aan zonder mijn vriend, het omhulsel van het monster? Kan ik mijn vriend loslaten? Mijn vriend die mij veiligheid en zekerheid biedt, maar mij ook adviseert om niet te leven. Kan ik keuzes maken zonder mijn vriend? Kan ik verantwoordelijkheden aannemen die ik samen met mijn vriend niet hoeft aan te nemen?

Leven is voelen. Emoties maken dat je leeft. Durf jij te voelen zonder toevlucht te zoeken bij je vriend? Durf jij te accepteren dat je gevoelens hebt, zonder het advies van je vriend die zegt: je bent zwak, je bent het niet waard, je bent niet oké. Leven. Mensen zijn niet perfect. Accepteer je dat je nooit perfect zult zijn voor je vriend? Accepteer je dat je niet perfect hoeft te zijn? Accepteer je dat je fouten mag maken en zult maken?

Kiezen voor het leven is je vriend loslaten. Kiezen voor het leven is leren van je fouten iedere dag opnieuw. Kiezen voor het leven is leren en ontdekken wie jij bent en waarom je het leven waard bent. Durf jij de waarheid te ontdekken en te omhelzen? Ik hoop het wel, want de waarheid zal je uiteindelijk vrijmaken en dan heb je je vriend niet meer nodig, nooit meer.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Koala - Zaterdag 19 augustus 2017 10:30
B - Zaterdag 19 augustus 2017 10:59
Mooi geschreven.
britneyangel - Zaterdag 19 augustus 2017 12:22
mooie blog
sophie - Zaterdag 19 augustus 2017 15:15
kippenvel juul! Prachtig geschreven!
ik hoop dat het goed met je gaat...
dikke kus
Veronique - Zaterdag 19 augustus 2017 16:00
Mooi geschreven Juul! ā¤

Dikke kus šŸ˜˜
Meentje - Zaterdag 19 augustus 2017 17:59
Mooi geschreven!