Waarom je wel mooi bent

 

mooiWe zijn erg goed in redenen bedenken waarom we niet mooi zijn, maar eigenlijk zijn er veel meer redenen waarom we wel mooi zijn! Daarbij gaat het niet om wat voor make-up je op hebt, welke soort kleding je draagt of hoeveel je weegt, maar om echte schoonheid en die komt van binnen! Het is dan ook belangrijk om jezelf te accepteren zoals je bent en er open voor te staan om de mooie kanten van jezelf te zien! Ik heb 6 redenen voor je op een rij gezet waarom je mooi bent!

Reden nummer 1: Jouw lach
Het maakt niet uit hoe je lacht; of je nou enkel glimlacht, schaterlacht, straalt of een big smile op zet, maar een gemeende lach maakt je mooi. Het gaat erom dat je ermee laat zien dat je blij of tevreden bent en dat je geniet! Daarnaast maakt lachen ook de dag van anderen mooier. Anderen vinden het namelijk ook erg fijn en mooi als je lacht.

De lach hoeft niet meteen echt te zijn, al moet je natuurlijk geen masker dragen. Maar soms helpt het om een glimlach op te zetten als je je niet goed voelt. Dit zorgt dan al snel voor een veel positieveer gevoel!

Reden nummer 2: Jouw tranen
Bij het uiten van je emoties gaat het niet alleen maar om lachen, maar ook om huilen. We vinden het vaak ongepast of gênant om te huilen, maar het siert je net zoals lachen. Huilen zegt namelijk iets over wie en hoe je bent. Het geeft aan welke dingen voor jou belangrijk zijn en wat je pijn doet. Het laat zien dat je een mens bent en om anderen geeft en dat maakt je mooi.

Reden nummer 3: Vriendelijk zijn
Wanneer je vriendelijk bent tegen anderen vinden zij je veel mooier dan wanneer je onaardig doet. Hiermee bedoel ik niet dat wanneer je boos bent, je dat niet mag uiten. Vriendelijk doen gaat namelijk om netjes reageren en de ander in zijn waarde laten. Dan zullen ze jou ook accepteren en waarderen om de persoon die jij bent. Iemand die vriendelijk is, straalt iets uit wat iedereen mooi vindt!

lachen
bron foto

♥ Reden nummer 4: Liefde
Wanneer je jouw liefde voor anderen laat zien, zal je stralen. Dit gevoel hoef je niet weg te stoppen, maar is juist goed om aan je omgeving te laten zien. Om anderen geven is een mooie eigenschap. Deze warmte is ware schoonheid.

Reden nummer 5: Vriendschap
Wanneer je anderen laat zien dat je hen waardeert omdat ze je steunen, ze tijd voor je nemen of gewoon omdat ze er zijn, laat je van je mooie kant zien. Anderen zullen op deze manier meer sympathie voor jou ervaren en het zal laten zien hoe mooi je bent.

friendship
bron foto

Reden nummer 6: Je bent uniek
Dat je uniek bent, zegt je misschien in eerste instantie niet zoveel. Maar toch is het een feit en iets dat jou mooi maakt als mens op zich. Je bent iets waard, omdat je anders bent dan een ander. Je bent een bijzonder wezen hier op aarde en mag er zijn. Je bent mooi, want je bent een lief en uniek mens.  

Er zijn nog veel meer redenen waarom je mooi bent, daarover hoef je echt nooit te twijfelen! Iedereen is mooi op zijn eigen manier. Het is namelijk helemaal niet belangrijk of je dik, dun, rijk, arm, blank, bruin of zwart bent. Het gaat erom wie je bent en hoe je dat laat zien!

Wanneer je in de bovenstaande regels hebt gezien dat er wel reden zijn waarom je mooi bent, is het belangrijk dat je dat daadwerkelijk zelf ook ervaart. Durf te zien dat je mooi bent! Wanneer jij ervaart hoe mooi je bent, zal je dat ook uitstralen. Dat is echte schoonheid!

Wat vind jij mooi aan jezelf?

Bron

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Andreaa - Dinsdag 24 september 2013 19:38
Ik vind het MOOI dat het in de titel van de blog lijkt te gaan over de uiterlijke schoonheid waar veel mensen meteen aan denken, maar in de blog zelf gaat het over zelfwaardering en innerlijke schoonheid.
Het heeft me zeker geholpen om mezelf eens van een andere kant te bekijken!
Nienke - Dinsdag 24 september 2013 19:50
´Bij het uiten van je emoties gaat het niet alleen maar om lachen, maar ook om huilen. We vinden het vaak ongepast of gênant om te huilen, maar het siert je net zoals lachen. Huilen zegt namelijk iets over wie en hoe je bent. Het geeft aan welke dingen voor jou belangrijk zijn en wat je pijn doet. Het laat zien dat je een mens bent en om anderen geeft en dat maakt je mooi.´

Dit heeft me zo geholpen, ik heb vanochtend gehuild op school, had het gevoel dat iedereen me aan zat te kijken, maar nu ik dit lees, krijg ik hele andere gedachten over dat ´genante´ moment!
PluiS - Dinsdag 24 september 2013 19:54
Goede blog, heel mooi!
Ik vind het mooi van mezelf dat ik blijkbaar iets over me heb, waardoor mensen zich snel vertrouwd bij mij voelen en dingen voor me neer durven te leggen.
En die lach inderdaad; ik lach/knik altijd even naar de mensen die tegenover me in de trein komen zitten. Als die persoon dan niet al te chagrijnig is ofzo, kweek je al snel een bandje en kun je nog eens heerlijk grijnzen als er iets gebeurt onderweg of als de ander weer uitstapt ofzo. Dit raad ik iedereen aan: het maakt jezelf gewoon zo vrolijk om te lachen en vriendelijk te doen richting volstrekt onbekenden!! :)
Eefje - Dinsdag 24 september 2013 19:56
Ik was op een feest en iedereen kreeg een glimlach op hun gezicht. dat vind ik dus mooi aan mezelf dat ik mensen kan laten lachen ! ik heb niet het ''perfecte'' uiterlijk en toch vinden mensen mij geweldig vanwege mijn innerlijk en gevoel voor humor. Als ik binnen het klas lokaal wandel zie ik gelijk mensen die glimlachen omdat ik ''warmte'' uitstraal :)
eerst was ik altijd onzeker over mijn uiterlijk bijv. ''bah mijn haar is lelijk'' ''mijn neus is te groot'' ''ik ben te dik'' ''mijn tanden staan scheef'' maar nu denk ik daar niet meer aan omdat ik weet dat mijn persoonlijkheid en uitstraling mensen blij maakt en daar draait het om !
@Eefje - Dinsdag 24 september 2013 19:59
Wat goed van je dat je mensen kunt laten lachen!! (:
l - Dinsdag 24 september 2013 21:36
Ik vind het mooi van mezelf dat ik nu een open uitstraling heb. Veel mensen groeten me nu, lachen naar me of praten zomaar tegen me zonder dat ik ze ken (en ik doe hetzelfde bij hen). Ook vertellen mensen makkelijk hun verhaal aan me door mijn open uitstraling.
Anna - Woensdag 25 september 2013 09:54
Als je naar iemand lacht krijgt die persoon vaak een goed gevoel en dat diegene dan weer 'doorgeven' aan iemand anders. Zo verspreidt het zich. Dat vind ik mooi om te zien. Dat je zo liefde kunt zaaien en de wereld een beetje op kunt vrolijken!