Waarom de herfst juist wel leuk is

 

De zomer loopt langzaam op zijn eind. Het wordt weer vroeger donker, de temperatuur daalt en het regent helaas ook weer een stuk vaker. Misschien zie je er flink tegenop: De herfst. De herfst is niet altijd een pretje als je lijdt aan een eetstoornis. Je stemming kan hier flink door dalen. Je voelt je sip en moedeloos. In plaats van down te worden door de naderende de herfst, kan je jezelf ook moed geven en vrolijker stemmen door te kijken naar alle dingen die juist wél leuk zijn aan de herfst. En dat zijn er een stuk meer dan je waarschijnlijk denkt...

In deze blog zal ik 10 dingen beschrijven die leuk zijn aan de herfst. Eenvoudige dingen waar we allemaal met een glimlach aan kunnen denken. Probeer hier wat vaker aan te denken als de naderende herfst je stemming negatief beïnvloedt. Het leven is niet makkelijk, maar je kunt er zelf wel het beste van maken door je te richten op de dingen die wél leuk zijn.

herfst

1. Kleuren van het bos
De bladeren van de bomen kleuren in deze tijd van het jaar prachtig rood en oranje. Wandelen door het bos kan in de herfst zo geweldig zijn. Je loopt dan door een zee aan warme kleuren. Met je laarzen kan je door de bladeren banjeren en deze voor je uitschoppen. De frisse lucht adem je in. Het herfst is romantisch, knus, prachtig en gezellig. Probeer dit eens te zien. Ga eens een wandeling maken en snuf die frisse lucht op, kijk om je heen naar alle prachtige kleuren en besef je hoe mooi de wereld ook kan zijn.

Ik zal hieronder ter inspiratie een aantal mooie herfst foto's plaatsen. Misschien kan je dit al een beetje enthousiast maken over de naderende herfst.

herfst
bron foto

herfst
bron foto

herfst
bron foto

herfst
bron foto

2. Comfy kleding
Als het herfst wordt kunnen we de blote jurkjes en korte broekjes weer in de kast verstoppen en mogen we de dikke truien, maillots en sjaals weer uit de kast halen. Zo'n fijn gebreid lang en dik vest zit zo heerlijk. Je kunt je er helemaal in verstoppen. Letterlijk en figuurlijk voelt dat warm aan. Dikke sokken 's avonds op de bank en als je naar buiten gaat weer een stoere, stevige hoge laarsjes aan. Heerlijk!

3. Pumpkin Spice latte
Kan je je de Pumpkin spice latte van vorig jaar nog herinneren van de Starbucks? Hij was zoooo lekker! Nog even geduld, want als de herfst er weer is, is de Pumpkin spice latte er ook weer.

pumpkin spice latte

Heb je net als ik weinig geduld, dan kan je er ook voor kiezen om hem lekker zelf te maken. Het recept van de Pumpkin spice latte vind je hier.

pumpkin spice latte

4. Gezelligheid binnen
Als het buiten guur en koud wordt, is het binnen vaak een stuk gezelliger, alleen al omdat het er warmen is. Bovendien steken we in de herfst weer de geur kaarsjes aan, pakken we de dekentjes er weer bij op de bank en maken we het gewon weer knus en fijn.

5. In bad
In de zomer is het vaak te warm om in bad te gaan, maar als het eenmaal weer herfst is, is de tijd daar om lekker lang in bad te gaan. Bruisbal erin, lekker veel schuim, muziekje aan en genieten maar.Verwen jezelf en haal iets lekkers voor jezelf in bad (of onder de douche) bijvoorbeeld iets van de winkel Sabon.

https://www.sabon.nl/producten/bath/

https://www.sabon.nl/producten/bath/

https://www.sabon.nl/producten/bath/

 

6. Films kijken
In de herfst is het echt weer tijd om lekker op de bank met een dekentje over je heen en een grote kop thee erbij films en series te kijken. Er is geen reden meer om het huis uit te gaan 's avonds, want het is immers al donker en te koud om wat buiten te gaan doen. Genoeg reden dus om te gaan genieten van de nieuwste films en de series van het nieuwe televisie seizoen (of gewoon op Netflix).

7. Warme drankjes
Het is weer de tijd van het jaar voor heel veel lekkere thee en warme chocolademelk. We kunnen weer genieten van verschillende soort herfst thee en kaneel thee en chocolademelk met zelfgebakken appeltaart. Maak het fijn voor jezelf en verwen je zelf iedere avond met een warm drankje. Dat is niet alleen gezellig, maar het ontspant vaak ook.

meisje
Bron foto

8. Scheren
Hallelujah! Ik heb een flinke hekel aan scheren en in de herfst is dat gelukkig niet meer nodig. Niemand die je oksels meer ziet of je blote benen ziet. Het scheren kun je even laten voor wat het is. Dat scheelt je weer heel wat tijd waardoor je meer tijd hebt om nog even lekker in je bed te liggen of om andere leuke dingen te doen.

9. Nieuwe kleding
Voordat het herfst wordt komen er overal weer mooie nieuwe kleding collecties in de winkels met warme kleuren en dikke gebreide stoffen. Een goede reden om jezelf te verwennen even lekker te gaan shoppen en iets nieuws voor jezelf te kopen. Onderstaande items vind je op dit moment in de webshop van H&M.

h&M

10. Herfstvakantie
Nu de zomervakantie voorbij is en de herfst eraan zit te komen, kunnen we weer verlangen naar de herfstvakantie. De herfst is dus ook gewoon fijn, omdat je dan, als je tenminste nog op school zit, weer een weekje of meer vakantie hebt.

Wat vind jij fijn aan de herfst?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Maanmeisje - Donderdag 8 oktober 2015 10:09
De natuur vind ik mooi. De kleuren van de bladeren, kastanjes, paddenstoelen enz. Daar kan ik wel even blij van worden!
Stella - Donderdag 8 oktober 2015 11:05
Pumpkin Spice Lattes zijn overrated. Maar ondanks PSL vind ik de herfst toch het fijnste seizoen. Heb juist een hekel aan de zomer. Dat vieze gezweet de hele dag.
Ingrid - Donderdag 8 oktober 2015 11:07
Ik ben echt gek op de zomer, en dan wil ik niet dat het herfst wordt. Maar, als het dan herfst wordt, vind ik het opeens toch ook weer heerlijk. De warme drankjes, kaarsjes aan, meer tijd om knus film of een serie te kijken, wandelen en dan ergens thee drinken. Ik heb ook mooie herfsttakken neergezet en rond 6 uur gaan de waxinelichtjes aan, gewoon gezellig. Vroeger was mijn stemming heel erg onderhevig aan het seizoen, gelukkig heb ik manieren gevonden om ook de donkere tijd cosy door te brengen. Ook al denk ik soms neeeeeee, ik blijf in bed....... Leuk deze blog!
Fiona - Donderdag 8 oktober 2015 11:27
In België is het begin november Boekenbeurs in Antwerpen, da's mijn hoogtepunt van de herfst! :)
x - Donderdag 8 oktober 2015 11:36
Ik vind dat elk seizoen zo wel z'n mooie dingen heeft
En ik vind het helemaal niet zo erg dat het herfst wordt
Mooie blaadjes aan de bomen enzo : )
Alice - Donderdag 8 oktober 2015 11:55
Die heerlijke herfstige geur die in de lucht hangt, heerlijk!
En natuurlijk de truien en de warme chocolademelk, die zijn onmisbaar
Angela - Donderdag 8 oktober 2015 12:29
Ik vind het heerlijk om met een dekentje op de bank te zitten met een grote beker thee! ☺
cynthiaxd - Donderdag 8 oktober 2015 12:33
De herfst vind ik het fijnste zeisoen!!!
S. - Donderdag 8 oktober 2015 12:46
Ik hou van de herfst! Inderdaad de herfstkleuren, de gezelligheid. Dat het niet meer zo lang licht is, minder herrie op straat doordat mensen niet meer buiten zitten. Van die gezellige herfststormen met regen. O en wandelen, volgende week wordt het flink kouder en ik kijk er nu al naar uit dat ik dan eindelijk écht een frisse neus kan halen. :D
miri - Donderdag 8 oktober 2015 12:55
haha scheren!! inderdaad, en weer lekkere dikke vesten aan!
Laurarara - Donderdag 8 oktober 2015 16:56
Ik vind het in de herfst zo mooi dat de blaadjes verkleuren. Het geeft dan echt zo'n schilders gevoel ^^
Laurarara - Donderdag 8 oktober 2015 16:56
Ik vind het in de herfst zo mooi dat de blaadjes verkleuren. Het geeft dan echt zo'n schilders gevoel ^^
Sss - Donderdag 8 oktober 2015 17:54
Aaw qua kleding vind ik de herfst zo leuk!! Altijd van die leuke kleuren en jassen die niet zo dik hoeven te zijn ;) en ik hou ook van de blaadjes die zo mooi kleuren. En alvast uitkijken naar de feestdagen!! En gwn lekker binnen films kijken:)
Moon - Donderdag 8 oktober 2015 19:12
Herfst is mijn favoriete seizoen! :)
nikki - Donderdag 8 oktober 2015 21:01
Herfst (en een beetje winter) in echt mijn lievelingsseizoen, om een heleboel redenen!! En nu krijg ik er alleen nog maar meer zin in!! Leuke blog dus
Aine - Donderdag 8 oktober 2015 22:04
Helemaal mee eens Scarlet. De Herfst vind ik echt een fijne tijd. Leuk weer om wat anders te kleden, de mooie kleuren buiten en fijn genieten van de knusheid binnenshuis. Ik doe daar ook veel aan met schemerlampen en kaarsjes.
EE. - Vrijdag 9 oktober 2015 09:03
Ik vind punt 2, de comfy kleding juist vreselijk. Ik vind het helemaal niets om me op te moeten sluiten in kleren omdat het koud is. In zomerkleding heb ik contact met de natuur, de wereld om me heen. Dat voelt veel vrijer.
Anne - Vrijdag 9 oktober 2015 17:17
Ik ben gek op de herfst!! Echt mijn lievelingseizoen.. Prachtige blaadjes, gezelligheid, halloween, lekker vaak in bad, knapperend haardvuur!!
Het scheren gaat helaas wel door voor mij, haha.. Wordt mn vriend niet vrolijk van als ik dat laat staan tot mei :p
iamkaylee - Zondag 11 oktober 2015 10:07
Ik hou van de herfst! Lente is mijn favoriete seizoen maar herfst staat op de 2e plek hoor!😁