Waar doe ik het allemaal voor?

 

Wanneer je het moeilijk hebt, kan het helpend zijn om een doel te hebben waar je naartoe werkt. Een doel om motivatie uit te halen. Iets om voor te vechten. Toen ik het moeilijk had, heeft mij dat ook enorm geholpen. Het is niet eenvoudig op het moment zelf, maar een doel helpt je scherp te blijven. Het laat zien waar je het voor doet. Het geeft je extra motivatie. Doelen kunnen natuurlijk wel regelmatig veranderen. Soms lijken ze zelfs even helemaal weg. Wat als je helemaal geen doelen meer hebt? Waar doe je het dan eigenlijk allemaal nog voor?

Huisje, boompje, beestje… Het was iets wat een lange tijd mijn doel is geweest. Het was iets wat ik een lange tijd als vanzelfsprekend zag. Dit moest toch best haalbaar zijn? Nee, dat was het niet. Het was namelijk niet zoals ik het wilde. Het ging niet om het ideaalbeeld. Het ging om mijn leven! Iets wat normaal leek, ging niet voor mij op. Ik kon niet vechten voor een ideaal leven waarbij ik mijn diploma in één keer zou halen, waarbij ik veel vrienden had, waarbij ik wekelijks uitging, waarbij ik de droombaan vond en waarbij mijn eerste liefde de ware was en ik kindjes zou krijgen en lang en gelukkig zou leven. Nee, ik moest leren vechten voor mijn leven met mijn doelen.

doel

Lange tijd heb ik de schijn opgehouden en ging ik voor het leven zoals iedereen dit voor zich zag. Ik haalde er echter nooit genoeg motivatie uit en zag juist hoe deze doelen steeds meer buiten mijn bereik kwamen te liggen. Iets wat moest motiveren, demotiveerde me juist, doordat het niet lukte. Het lukte me niet om hoge cijfers te halen, om de opleiding te doen die ik wilde, om veel te werken, om veel vrienden te hebben en ga zo maar door. Iets wat mij moest motiveren, zorgde er juist voor dat mijn put dieper en dieper leek.

Mijn doelen moesten dichterbij me komen te liggen. Het moest weer haalbaar worden. Het was niet makkelijk om haalbare doelen te stellen, maar wat mij erg hielp is om ze klein te houden. Door haalbare doelen op te stellen, durfde ik ook doelen te maken voor de langere termijn. Iets wat voorheen leek op standaard doelen, werden deels ook mijn doelen. Ik wilde leven. Ik wilde mijn opleiding afmaken. Ik wilde vrienden hebben. Ik wilde mijn ware ontmoeten.

Wat het verschil was met vroeger? Het waren dingen die ik voor mezelf wilde in plaats van dat anderen dit wilden voor me. Ik stond achter mijn doelen en dat zorgde ervoor dat ik ervoor ging vechten.

afscheid

Inmiddels heb ik heel wat doelen bereikt en heb ik ook wat doelen moeten bijstellen. Dat is ook oké. Ik heb mijn opleiding afgemaakt. Ik heb een baan gevonden. Ik ben al jaren samen met mijn partner en samen hebben we een dochter.

Het leven bestaat uit ontelbare doelen, groot en klein. Ze veranderen naarmate jij verandert, je stelt jouw doelen bij. Soms komen er hobbels op jouw pad waardoor je ze noodgedwongen moet bijstellen. Waar deed ik het al die jaren voor? Voor de grote en kleine geluksmomentjes die het het waard maken.

Inmiddels verwachten we onze tweede kind en ben ik ook weer op een punt gekomen waarop ik me terug ga trekken ter voorbereiding op de kleine. Ik zal aan jullie denken en ik wens jullie het allerbeste toe de komende tijd. Wie weet tot straks wanneer ik terug ben, maar ergens ook niet, omdat dit dan hopelijk betekent dat het beter met jullie zal gaan. Dat wens ik jullie allemaal.

Take care ♥


Phoi Cai is vanaf deze week met zwangerschapsverlof

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Emma - Maandag 15 oktober 2018 20:07
Geniet van je verlof Phoi Cai!
hamstertje - Maandag 15 oktober 2018 20:11
Fijn verlof Phoicai!!!
britneyangel - Maandag 15 oktober 2018 20:25
geniet van je verlof en we horen of lezen graag hoe je babytje gaat heten
Maan - Maandag 15 oktober 2018 21:43
Ah, dat gaat snel! Hoop dat je een prettig verlof hebt en alles oké gaat :)
Hermione - Maandag 15 oktober 2018 22:50
We gaan je fijne reacties missen. :) Veel geluk voor de komende tijd!
L - Dinsdag 16 oktober 2018 07:07
Een fijn verlof en veel geluk!
Marianne - Dinsdag 16 oktober 2018 08:22
Oh, wat een mooi vooruitzicht, weer zo'n mooi kindje op de wereld mogen zetten. Ik wens je nog een hele mooie zwangerschap en succes met de bevalling.
Dikke knufff
Lara - Dinsdag 16 oktober 2018 20:08
Heel veel geluk met jullie tweede kindje ♥
L - Donderdag 18 oktober 2018 12:40
gefeliciteerd en geniet van je kleintje! hopelijk tot gauw :)