WIN: alles kan als ik dat wil

 

Al een hele tijd zijn de mooie quotes en gedichtjes van JIP. onderdeel van mijn Instagram timeline. Het zijn mooie en inspirerende teksten die soms ook echt aansluiten bij hoe dingen voor mij zijn en die ook regelmatig een glimlach op mijn gezicht toveren. JIP. Heeft ons nog niet zo lang geleden verrast met iets nieuws. Ze hebben namelijk een Live Your Dream boek ontwikkelt vol inspiratie en motivatie om je dromen te realiseren en uitdagingen aan te gaan. Wij mochten dit boekje reviewen en we mogen er ook eentje weggeven aan een van jullie. Daarnaast hebben we een aantal kaarten ontvangen met prachtige gedichtjes, die je kunt versturen naar een vriend of vriendin maar die je ook een mooi plekje kan geven in een lijstje.

Alles kan als ik dat wil..
Het boekje heet 'alles kan als ik dat wil' met als ondertitel: van droom tot werkelijkheid. Een titel waar ik volledig achter sta, althans: ik denk dat er inderdaad heel veel mogelijk is als we het maar graag genoeg willen. Ik denk dat dat ons heel ver brengt in het leven en dat wij in staat zijn om veel van onze dromen te realiseren. Natuurlijk loopt het leven ook weleens anders en wordt het ons niet altijd even makkelijk gemaakt op onze zoektocht naar geluk en het verwezenlijken van onze dromen. Daarnaast zijn ook niet alle dromen haalbaar en realistisch, maar ik ben er wel van overtuigd dat we tot heel veel in staat zijn, meer dan we misschien wel durven hopen.

jip

Het boekje is volledig geïllustreerd en vormgegeven zoals we van JIP. gewend zijn. Het lettertype dat de kaartjes van JIP. karakteriseert is ook terug te vinden in het boekje, net als de inspirerende gedichtjes. Op een van de eerste pagina's staat dat het boek bedoeld is om jou inzicht te geven in je dromen en dat het wat houvast en steun geeft tijdens jouw proces om je dromen te verwezenlijken. De quotes benadrukken soms wat we onbewust wel weten en geven veel vertrouwen. Wel wordt benadrukt dat jouw proces ook echt jouw proces is en dat je zelf de weg bepaalt.

Wat wil ik? Wat zijn de drempels en oplossingen?
In het eerste hoofdstuk wordt aandacht besteed aan het onderzoeken wat je dromen zijn. Wat vind je leuk, waar ligt je passie? Wat was vroeger je droom en is dat nog hetzelfde als wat je nu wil, of heb je op dit moment hele andere dingen die je belangrijk en leuk vindt? Je staan bijvoorbeeld ook opdrachtjes in om te ontdekken waar je wel en niet goed in bent. In het tweede hoofdstuk ga je op zoek naar de drempels. Wat kom je voor obstakels tegen, welke angsten en drempels houden ons tegen om onze dromen te verwezenlijken? Het derde hoofdstuk gaat over stappen zetten. Als je er iets wil bereiken, moet je daar natuurlijk ook iets voor doen. Jezelf voorbereiden en bedenken hoe je dit wil is heel belangrijk, maar uiteindelijk moet je ook echt aan de slag. In dit hoofdstuk gaat het over plannen, prioriteiten stellen en welke stappen je wil gaan zetten. Je gaat hierin ook onderscheid maken tussen primaire en secundaire stappen. Wat is het belangrijkste? Hoofdstuk vier gaat over de laatste loodjes, die eigenlijk bijna altijd het zwaarste zijn. Je kijkt terug op het proces en zet die laatste stapjes die nodig zijn.

jip

jip

Het klinkt allemaal misschien heel makkelijk, maar in werkelijkheid is dit natuurlijk lang niet altijd het geval. Je zal waarschijnlijk gedurende je proces ook terug kijken en evalueren en soms terug gaan naar hoofdstuk twee, want die drempels en obstakels kom je soms ook gaandeweg tegen. Het boekje is bedoeld als steuntje in de rug en niet als routebeschrijving want de weg die je kiest om je dromen te verwezenlijken kies je uiteindelijk zelf.

Gewoon JIP.
JIP. staat bij mij bekend om de mooie en inspirerende tekstjes en gedichtjes die je overigens allemaal op hun webshop kan vinden. Ze verkopen heel leuke kaarten die je naar iemand kunt sturen maar die ook super leuk zijn om in te lijsten en in huis op te hangen. Maar daar blijft het niet bij, naast de kaarten en dit boek, verkoopt JIP. ook kaartenhouders, klemborden, posters, notitie blokken, verjaardagskalenders, potloden etc. Neem een kijkje op de website, in de winkel in Amsterdam en hun instagram account.

kaartjes

WINNEN
Wij mogen een aantal van jullie blij maken. Je kunt het boekje 'Alles kan als ik dat wil' winnen en we geven ook een aantal setjes met kaarten weg. In de pakketjes zitten zeven kaartjes met de JIP. gedichtjes waaronder:

Het leven is soms oneerlijk
Het leven doet soms pijn
Maar ons hart is gevuld
met herinneringen
met mooie dierbare momenten
soms groot, soms best wel klein.

Wil een setje kaarten of het boekje winnen? Dat kan!
- Plaats een leuke reactie onder deze blog
- Stuur een mailtje met je naam en adres naar win@proud2bme.nl

Waarom vind jij JIP. leuk?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

joya - Zondag 16 oktober 2016 19:06
Wow, supergaaf, ik ben echt fan van jip, de vormgeving, de mooie teksten, alles helemaal mijn ding lijkt me echt geweldig!!!
Mel - Zondag 16 oktober 2016 19:08
Super leik!
PeggyVerrijt - Zondag 16 oktober 2016 19:09
Ook ik ben al jaren groot fan van JIP! Dit zou een heel mooi gebaar zijn. Lieve groetjes aan jullie allemaal.
Nijntje475 - Zondag 16 oktober 2016 19:12
Ik zou het heel graag willen winnen :)
De teksten toveren een glimlach op mijn gezicht en laten me weer even stralen.
Ik krijg er motivatie door en twinkels in mijn ogen.
naomi - Zondag 16 oktober 2016 19:12
ik vind deze kaartjes super
ik zou ze graag willen winnen om andere te inspireren
ischa - Zondag 16 oktober 2016 19:12
Aaah wat leuk! Ben momenteel mezelf een beetje kwijt en merk dat quotes zoals deze me vaak motiveren :) Ik ga gelijk even een mailtje sturen yess!
Yvonne - Zondag 16 oktober 2016 19:13
Geweldig ik ben echt FAN. Ga zo door en blijf mooie teksten maken en delen!
hummingbirdie. - Zondag 16 oktober 2016 19:13
Zo'n setje kaartjes/boekje lijkt me supertof en heel inspirerend. Ik schrijf zelf soms ook motivatie quotes vooral om weer door te kunnen gaan. Met vechten en vooral leven. Mijn leven is me lief. Graag heel graag zou ik ze willen winnen. Omdat het me raakt en meer vechtlust geeft.
Eline - Zondag 16 oktober 2016 19:21
Whoaaaaa, dit lijkt me echt zalig. Sinds een jaartje ben ik echt verliefd geworden op gedichten en kan ik er niet genoeg van krijgen. Mijn huidige favoriet is een boekje van iemand die ik persoonlijk ken.. Het heet "Als ik stil ben heb ik een bos in mijn hoofd" en iedere week doorblader ik deze nog. Het is een boekje met erg herkenbare gedichtjes en abstracte illustraties. Het boek van JIP lijkt me echt een mooie aanvulling, zeker aangezien het nog veel meer is dan enkel teksten. Ik ga meteen even een mailtje sturen met mijn gegevens. You would make this girl extremely happy :)
dancer! - Zondag 16 oktober 2016 19:31
Ik volg Jip al een hele poos op IG. Ze inspireren me zo vaak met hun posts. Ik haalde er eerst tijdens mijn genezingsproces en traumaverwerking en nu na een pijnlijke relatiebreuk heel veel kracht uit. Daarom zou ik ook heel graag dit boek lezen :)
rachel - Zondag 16 oktober 2016 19:35
Wat een leuke winactie! ik doe zeker mee :) Ik kan wel een beetje positiviteit gebruiken op het moment. Ik heb motivatie nodig om door te vechten, ik weet dat dit vooral uit mezelf moet komen, maar ik geloof dat quotes mij aan het denken kunnen zetten en zo kunnen inspireren.
whoopa - Zondag 16 oktober 2016 19:51
Leuk!! Echt een motivatie!!
Ik ben nog niet bekend met JIP, maar ik wil het heel graag leren kennen, en delen met de mensen hier bij in de kliniek... iets positiefs overbrengen! Leuk!❤
Ashley leontina - Zondag 16 oktober 2016 19:58
Ik zou het boekje echt super graag willen winnen vooral omdat ik denk dat het me kan helpen :) als ik het zo lees zet het je ook aan het denken.
Ik kan op het moment wel iets positiefs en positieve energie gebruiken met alles momenteel wat er speelt.
En ik denk dat ik dat hierin wel kan vinden misschien.
Ik kan dat steuntje in de rug wel gebruiken en het kijken naar wat ik wil ook :) mijn kracht terug vinden met een beetje hulp want momenteel zie ik geen toekomst meer en ik wil graag vanuit dit terug kunnen vinden waar ik heen wil en wat ik wil.

Lijkt me echt een geweldig passend boek :)
Liefs
Ashley leontina
lovexdancing - Zondag 16 oktober 2016 20:02
Wat een toffe winactie zeg! Ik vind Gewoon JIP. al heel lang echt ontzettend leuk! Super mooie (en vaak ook motiverende) quotes, ik hou er echt van!
Ashley leontina - Zondag 16 oktober 2016 20:03
Ik ken jip nog niet trouwens maar het lijkt me een goeie inspiratie bron en spreekt mij aan
Michelle - Zondag 16 oktober 2016 20:15
Jip doet me een beetje denken aan lief leven. Ik vind het altijd super motiverende quotes en tekstjes!! Ze helpen me goed en zetten me altijd weer even aan het denken. Het zorgt er altijd weer even voor dat ik weet waarom ik wil genezen.

Liefs,
Michelle!
Clueless01 - Zondag 16 oktober 2016 20:18
Door de summermeeting van proud2bme ben ik Jip gaan volgens op instagram en toen ik zag dat dit boek uitkwam heb ik het meteen via de pre order besteld :)! Ik ben er al even in bezig en vind het echt een heel mooi en inspirerend boek. De kaartjes zou ik nog wel heel graag willen winnen :)!
Maud - Zondag 16 oktober 2016 21:06
Het boekje lijkt me super leuk, kan wel een steuntje in de rug gebruiken ;)
Ellie-x - Zondag 16 oktober 2016 21:18
O wat leuk! Ik had nog nooit van JIP gehoord maar ik heb eens rondgesnuffeld op de site en ze hebben superleuke producten, heel sfeervol en inspirerend. Het lijkt mij leuk om ook ooit zo'n winkel of merk te hebben, want ik wil misschien grafisch ontwerper worden.
Het lijkt me heel leuk om het boekje te winnen, want ik ben zelf ook heel doelgericht bezig met wat ik in het leven wil bereiken en wat ik daar voor nodig heb. Na jaren me alleen maar gericht te hebben op afkomen van deze stoornis en deze stoornis richt ik me nu dus op wat ik wil bereiken (een studie, op mezelf wonen etc.) en hoe ik daar kan komen. Maar het lijkt me ook erg leuk om de kaarten te winnen, want ik HOUD van kaarten versturen, veel beter dan mailtjes!
Veronique - Zondag 16 oktober 2016 21:28
Ik vind JIP leuk omdat ze groots zijn in hun eenvoud.

JIP is heerlijk eenvoudig. Ze houden het klein en simpel ;-)
Daantje - Zondag 16 oktober 2016 21:44
Omdat ik het wil
Omdat ik het kan

Ietwat impulsief,
of met een strak plan

Omdat ik het zal,
Omdat ik het ga,

Eerst dromen dromen
En ze dan

Achterna

Dat gedichtje van JIP kende ik al en vind ik erg inspirerend! Hij past ook bij dit boek.JIP is erg leuk, omdat ze simpele, maar toch mooie tekstjes hebben. Je wordt er altijd wat blijer van (:
Lisa - Zondag 16 oktober 2016 22:01
Ik hou van quotes en gedichtjes! Ze inspireren me enorm!
Maureen - Zondag 16 oktober 2016 22:11
Ik vind JIP super leuk. Die quotes en berichtje zijn zo inspirerend. Altijd als ik me niet goed voel lees ik ze en het helpt me echt
Madelon - Zondag 16 oktober 2016 22:24
Hoi,

Ik kende JIP nog niet! Bedankt hiervoor! Ik vind het geweldig en hoop hier veel steun uit te halen komende periode. Ik zou het boekje dan ook graag winnen :)

Veel liefs!
isaazorro2011 - Zondag 16 oktober 2016 23:48
Hee,

Ik zou het boekje of de kaarten graag winnen. Omdat het mij extra steun geeft en ik dat nu in deze moeilijke periode wel kan gebruiken! En mijn levens motto is positief denk en daar sluit dit helemaal bij aan! :)
Ik ga gelijk een mailtje sturen
Just me - Maandag 17 oktober 2016 05:57
Ik ken JIP. helemaal niet, maar het lijkt me supergaaf!
Ik zou heel graag het boekje willen winnen, voor een vriendin die erg diep in de put zit en geen uitkomst meer ziet. Ik zou haar willen bemoedigen, dat er meer mogelijk is, dan we denken. Ik denk dat dit boekje haar heel erg kan steunen, en sowieso heeft ze dan wat afleiding, wat haar ook goed zal doen!
Denise - Maandag 17 oktober 2016 09:24
Wat super leuk dat jullie dit mogen weggeven :)

Ik volg JIP ook al een hele tijd op instagram en sla geregeld gedichtjes daarvan op in mijn telefoon, zodat ik altijd nog eventjes terug kan kijken om er aan herinnerd te worden en om weer motivatie te vinden om door te gaan!
Daarnaast heeft het me ook erg geïnspireerd om zelf gedichten te gaan schrijven en deze vorm te geven op mijn eigen manier.

Ik zit al een tijdje te denken om het boekje of notitieboekje te kopen, maar alles van JIP is leuk :D Het lijkt me super om het boekje of de kaartjes te winnen, daar zal ik zeker veel steun uit kunnen halen!

Eva - Maandag 17 oktober 2016 09:48
Ik ben echt verliefd op doe spreukjes 😍 ik wil er graag wat boven mijn bureau hangen als ik naar de kliniek ga deze week. Ze zijn vaak zo herkenbaar of pakkend! Leuke actie! :)
Femke - Maandag 17 oktober 2016 09:53
Ik wil dit boekje graag winnen voor mijn lieve vriendin! Ik heb een mailtje gestuurd😊
Espoir - Maandag 17 oktober 2016 13:21
Wat mooi en bijzonder! Ook ik zou ze graag willen winnen! Het boekje lijkt me enorm inspirerend, maar ook de kaarten zouden heel mooi en inspirerend zijn in het kaartenrekje dat aan mijn muur hangt!
ivw - Maandag 17 oktober 2016 13:25
Wat leuk, dit kende ik nog niet!
Het sluit eigenlijk precies aan bij waar ik momenteel sta. Wat wil ik? Hoe kan ik mijn dromen achterna gaan? Ik denk dat het een goede inspiratie is om er nu echt mee aan de slag te gaan.
Wendy - Maandag 17 oktober 2016 15:37
Geweldig leuk dit!
Het lijkt me super om het boek of de kaarten te mogen winnen omdat ik één grote droom heb maar het moeilijk vind om hier echt iets mee te doen.
Het liefst zou ik een blog hebben met veel inspiratie en tips waar ik schrijf over het innerlijk, het Christendom en nog veel meer.
Maar, onzekerheid en perfectionisme zitten me weleens in de weg.

Dit lijkt me ideaal!
Maaike - Maandag 17 oktober 2016 16:45
Ik wil dit heel graag winnen, voor een vriendin voor mij, zij heeft het ontzettend moeilijk, wel eet ze normaal maar zijn haar gedachtes zo sterk en zit ze nu weer in de kliniek, en daarom doe ik dit voor haar misschien helpen de tekstjes van Jip :)

Groetjes Maaike :)
Margot - Maandag 17 oktober 2016 18:38
Één hulpverlener, tientallen mensen.
Vele keuzes, weinig wensen.
Dagelijkse strijd, onbewuste spijt.
Zoveel problemen, zo'n leuke meid.
- Margot -

Omdat ik het eenieder gun om te leven,
Omdat ik het eenieder gun om te geven.
Graag zou ik een aantal mensen heel blij
maken met mooie kaartjes als deze
- - Maandag 17 oktober 2016 21:43
Ik word vaak een beetje verdrietig van dit soort titels en quotes. Niet alles kan als je dat wil, hoe groot die wil ook is. Soms zijn pijn en rouw meer van toepassing dan maar nog harder willen en proberen.
RHJM - Dinsdag 18 oktober 2016 08:50
Ah wauw! Het lijkt me erg inspirerend en zeker van toepassing mijn situatie nu! Zou het echt heeeel graag willen winnen!
Alissa - Dinsdag 18 oktober 2016 21:39
Wat ontzettend inspirerend en motiverend! Merk in mijn behandeling dat quotes me erg helpen om positieve gedachten toe te laten. Zou het erg leuk vinden om deze te winnen. Het boekje ga ik dan zeker ook aan mijn groepsgenootjes laten lezen :)!

Liefs,
Alissa
Larissa - Woensdag 19 oktober 2016 12:49
Ahw zo gaaf! JIP volg ik al maanden op instagram en Facebook en die quotes slepen mij er dagelijks doorheen! Ontzettend leuk die boekjes en kaartjes!
Lisa - Woensdag 19 oktober 2016 14:00
Oooh JIP is echt geweldig! Ze helpen me ook echt als ik het even moeilijk heb!
Vivian - Woensdag 19 oktober 2016 16:55
Ohh wat een leuke actie! Ik weet dat mijn lieve mama helemaal gek is van JIP en zou erg graag iets voor haar winnen om haar een beetje blij te maken. Want het leven is, precies zoals JIP zegt, soms best wel oneerlijk. En dat maakt sommige dagen best wel heel erg moeilijk voor mn mams. Hopelijk kan ze toch energie en blijheid halen uit de kleine dingen, en het zou heel leuk zijn als ik haar hiermee kon verrassen 😊

Liefs van Vivian :)
Annemoontje - Donderdag 20 oktober 2016 17:53
Super leuk ik hou echt van die kaartjes! Ik vind het echt heel bijzonder dat ze zo persoonlijk zijn en ik zou ze heel graag willen winnen!

Liefs Ilse
Roos - Vrijdag 21 oktober 2016 21:50
Door een mooie omschrijving (zoals bij JIP.) leer ik mijzelf beter kennen en zo kunnen anderen beter begrijpen wat ik bedoel. Gelukkig zijn de JIP. quotes vooral positief en maken mij dus ook blij!
Anita H. - Zaterdag 22 oktober 2016 15:35
Ik ben erg benieuwd naar dit boek.
Lily - Zaterdag 29 oktober 2016 22:13
Ik vind dit geweldig en hoop dat het mij en me vriendin helpt om wat zelfverzekerder te worden
Veel succes allemaal ik hoop dat ik hem win maar ik gun hem jullie allemaal x Lily