Voor het meisje dat wil vluchten

 

Voor jou. Speciaal voor jou. Voor het meisje dat wil vluchten. Voor het meisje dat weg wil rennen van pijn, van zorgen, weg van de keiharde realiteit. Voor het meisje waarbij de steunpilaren in haar leven lijken te bezwijken onder de druk van haar leven, onder de verschrikkelijke en tegelijkertijd verslavende stem. Voor het meisje dat bijzonder erg baalt van zichzelf, haar leven en haar omstandigheden. Dit is speciaal voor jou.

Soms wil ik je terug. Soms wil ik je koude blik, je koude vingers en je koude hart terug in mijn leven. Soms wil ik terug naar een bestaan waar alles draait om blauwe plekken en een lijkbleek hoofd. Soms wil ik je terug. Je hebt gevochten als een malle, en je bent gevallen als een piepklein vogeltje die eindelijk de moed heeft verzamelt voor het eerst te gaan vliegen uit haar veilige nest van controle. Je kijkt in de spiegel en voelt vanuit je tenen dat je faalt. Je faalt in je ziektebeeld, je laat stapje voor stapje de controle gaan, en voor diezelfde controle heb jij 10 jaar lang gevochten.

meisje

Controle en macht die zolang verscholen bleven achter tientallen mensen die de controle over jou wilden bemachtigen. Je bent gebroken en verloren, klaar voor de start, je volgende terugval. Lieve meid, lieve vriendin, lieve zus, en lieve dochter. Ik wil je helpen, ik wil je vastpakken en je vertellen dat alles goedkomt. Je lacht me uit, zegt me dat je hart meerdere malen gebroken is en alleen je eetstoornis die weet te helen. Hij heelt je met koelbloedigheid, hij steelt je hersencellen en vermorzeld je organen. Je denkt dat dit je doel is in jou leven, je denkt dat dit is waar jij goed in bent. Meer dan dit ben jij namelijk niet waard, zegt het stemmetje linksachter in je hoofd. Ik snap je pijn, ik voel je paniek, ik herken je strijd.

Stop, hou op, sta stil. Sta 5 minuten stil en denk met me mee. Praat met me, laat voor even alles los. Ik neem je mee naar een wereld waar een liefdevolle vader de baas is, zijn zoon je elke dag opwacht met open armen, en engelen 24/7 zingen over liefde, geluk en blijdschap. Hij wandelt samen met jou langs de mooiste stranden, vertelt je de mooiste verhalen en Hij houdt je een spiegel voor. Hij vertelt je dat het meisje in de spiegel een uitzonderlijk gelukkig persoon is. Hij vertelt je dat hij jou geschapen heeft, precies zoals je er nu uitziet. God vertelt dat Hij jou geluk voor ogen heeft en niet jou ongeluk. Hij vertelt je dat er een hoopvolle toekomst op je staat te wachten.

God vertelt ook dat er niets op deze aarde bestaat wat jou kan scheiden van de liefde van Jezus, zijn zoon die hij zo lief had dat hij naar de aarde kwam om jou te helpen. Hij kwam op aarde om je zorgen weg te nemen, je verschrikkelijk lage zelfbeeld op te vullen met Zijn liefde die zegt dat jij perfect bent zoals jij bent, en je niets van jezelf hoeft te verwachten, alleen van hem. Hij staat altijd om je heen, hij zit in je. Hij staat klaar om je tranen te drogen, je te vervullen met Zijn liefde. Hij heeft jou toekomst in Zijn handen, en wanneer jij op hem vertrouwd zul je nooit beschaamd uitkomen, want niemand houd zo onvoorwaardelijk veel van jou dan God.

Niets kan jou scheiden van God's liefde. Geen tegenspoed, ellende of vervolging. Geen honger of armoede. Er is een stem in je hoofd die je hoopvolle toekomst wil vermorzelen. Dit duiveltje weet dat jij zo bijzonder bent, hij weet hoe veel God van jou houdt. Hij weet dat je een geschenk bent, een parel zo bijzonder. Lieve meid, vertrouw op de liefde, en niet op de vermorzelde toekomst. Vertrouw op de waarheid, niet op alle leugens die de stem in je hoofd je vertelt.

Vertrouw op mensen die van je houden, en niet op mensen die jou zoveel pijn hebben gedaan de afgelopen jaren. God staat voor je klaar, elke dag met open armen. Hij vraagt elke dag of je hulp wilt, en Hij hoopt elke dag dat je zijn hand vast pakt en voortaan op hem gaat vertrouwen. Je wilt een hand die je beschermd, je wilt een stem die luistert. Je wilt een hoofd zonder oorlog, je wilt een hoofd die vervult is met acceptatie, liefde en geduld. Bevrijd jezelf van je strijd, kies voor je hoopvolle toekomst, kies voor het prachtige leven.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anna jet - Zaterdag 11 november 2017 10:24
Ik ben trots op je lieverd!
Janneke - Zaterdag 11 november 2017 10:41
Heel mooi❤ dankjewel❤❤
Miranda - Zaterdag 11 november 2017 10:44
Zo mooi en eerijk geschreven Wilma!
Anne-Maria - Zaterdag 11 november 2017 12:57
Zo is het echt. Toch, me volledig overgeven aan God, ik vind het heel erg eng; het betekent loslaten en vertrouwen. Gelukkig laat God míj nóoit los, wat ik ook doe.
m - Zaterdag 11 november 2017 13:38
wooow❤ lees het met tranen in me ogen
Eendje - Zaterdag 11 november 2017 17:48
Amen! supermooi geschreven. Ik vind het lastig om eetstoornis te hebben en tegelijkertijd ook volledig christen zijn vanuit het hart.. Maar ik weet ook dat wat mijn fouten, omstandigheden en moeilijkheden ook zijn, dat ik altijd terug bij Hem mag komen en rusten in Zijn eeuwige trouw. Veel sterkte en God's zegen en liefde in je herstel toegewenst ♥
Ad - Zaterdag 11 november 2017 19:32
Met ontroering gelezen ! Ik zeg Amen !Jezus leeft ! Hou
Floor - Zaterdag 11 november 2017 21:45
Mooi!
Femkewarrior - Zondag 12 november 2017 10:57
Ik bid voor je 😘 Dankjewel voor deze mooie blig