Vintage shoppen in de IJ-hallen in Amsterdam

 

Misschien heb je er in een Plog van mij wel eens over gelezen dat ik wel eens naar de IJ-hallen ben geweest in Amsterdam. Twee keer heb ik daar een kraam gehuurd met mijn schoonzusje om spullen die we zelf niet meer gebruikten of niet meer zo leuk vonden, te verkopen. Maar de IJ-hallen zijn niet alleen leuk om zelf achter een kraam te staan, het is een enorm grote rommelmarkt waar echt van alles, ook veel kleding, te vinden is.

ijhallen

De IJ-hallen zijn twee hele grote scheepshallen op de NDSM werf in Amsterdam waar zo'n 750 kramen gestald worden als er rommelmarkt is. In de IJ-hallen zijn ieder tweede weekend van de maand vlooienmarkten op de zaterdag en de zondag. Je kunt zelf een kraam huren voor een of twee dagen of als bezoeker lekker gaan neuzen en spulletjes kopen. Toegang kost dan 4,50 voor een volwassene en 2 euro voor een kind.

Vanaf Centraal Station Amsterdam kun je er in plaats van met de auto, ook met een pondje gratis naartoe. Op dit terrein vind je ook een pannenkoekenboot en enkele andere leuke tentjes waar je kunt eten zoals Pllek. Een dagje naar de IJ-hallen is dan ook niet enkel leuk vanwege de rommelmarkt. Het hele terrein is dan gezellig om eens te bezoeken, vooral in het voorjaar. In de winter stonden er een keer poffertjeskramen tussen de twee hallen, ook erg leuk en lekker.

ijhallen

Ik heb nu twee keer in november op de IJ-hallen gestaan met een kraam en dat vond ik heel erg leuk. Het is fijn om natuurlijk je huis op te ruimen en aan dingen waar je toch niets meer mee doet geld te verdienen. Ik vind het hele ‘winkeltje spelen' ook heel erg leuk en probeer dan ook echt met zo min mogelijk spullen en zoveel mogelijk geld naar huis te gaan. Daarvoor moet je soms een beetje onderhandelen, maar ook dat is wel een leuk op zo'n dag.

Ook ga ik zelf altijd even weg bij mijn kraam om rustig rond te kijken. Mijn moeder of schoonzusje lette dan op. Ik heb al meerdere keren leuke dingen opgedoken in de IJ-hallen of in de RAC hallen. Een mooie vintage jas, een retro blikje, een leuke riem, een kort jasje uit India, een ketting met gekleurde edelsteentjes, een leuk tafeltje, LP's, een platenkoffer en ga zo maar door. Je kunt er voor enkele euro's leuk shoppen of juist voor iets meer geld iets bijzonders kopen.

ijhallen

Hou jij van vintage, uniek en van lekker neuzen op een markt, dan is het zeker de moeite waard om eens naar de IJ-hallen te gaan. Ook is het de moeite waard om deze enorm grote rommelmarkt eens te bezoeken als je krap bij kas zit. Je kunt er veel kleding en schoenen kopen die soms amper of niet gedragen zijn. Maar ook als je geen geld uit wilt geven, kan het al heel leuk zijn om gewoon een beetje rond te struinen, een broodje en koffie te halen bij de foodtruck en herinneringen op te halen tussen de oude spulletjes.

Ben jij wel eens naar de IJ-hallen geweest?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Quirine - Zaterdag 3 januari 2015 10:18
Ik ga volgende week zaterdag! Lijkt me echt heel leuk! :)
.c - Zaterdag 3 januari 2015 10:19
Leuk ! Alleen ik hou nooit zo van die tweedehandse dingen voel me er nooit zo goed bij
Xxxxx - Zaterdag 3 januari 2015 11:02
Lijkt me wel erg leuk, alleen een beetje ver weg, maar misschien ga ik nog wel een keer
Star* - Zaterdag 3 januari 2015 11:17
leuk maar idd jammer dat het zo ver weg is. weet je toevallig ook iets op andere plekken in het land? : )
Fan - Zaterdag 3 januari 2015 11:18
Ben fan van de IJhallen, scoor er regelmatig nieuwe dingen.
Zo heb ik een dikke nieuwe winterjas van Sutherland gekocht voor 8 euro!!
Nauwelijks gedragen.
Hoeveel betaal je voor een kraam Noeska?
J. - Zaterdag 3 januari 2015 14:23
Als je in Groningen woont en studeert kom je (helaas) niet zo vaak bij zulk soort dingen.
Quirine - Zaterdag 3 januari 2015 14:26
Ik was van plan aankomende zaterdag er eens te gaan kijken! Lijkt me echt heel leuk daar! :)
Katja - Zaterdag 3 januari 2015 20:08
Ik ben daar geweest voor een hippiemarkt, maar ik vond er eerlijk gezegd niks aan. Te druk in zo'n kleine ruimte en er waren weinig kraampjes.
Esther - Dinsdag 20 januari 2015 15:23
Nog nooit. Is een beetje te ver weg :(