Vind me op Path

 

Steeds meer mensen schijnen het te gebruiken en het is trending topic op Twitter: Path. Ikzelf had er nog nooit van gehoord totdat ik deze week een uitnodiging per mail ontving om me met iemand via Path te verbinden 'Vind me op Path'. Ik had geen idee wat ik hiermee moest, dus ben ik maar eens uit gaan zoeken wat Path nou eigenlijk is.

Path is een sociaal netwerk dat alle huidige veel gebruikte sociale netwerken, tools en apps samenvoegt. Via Path kan je dus 'Instagram' foto's, muziek, emotie, je locatie, voice messages, beeld en ga zo maar door, delen. Een verschil met Facebook is dat je op Path niet meer dan 150 vrienden kan hebben. Hierdoor houd je jouw ervaringen en updates dus nog een beetje privé en kan niet jan, allemaal en vage vriend en kennis meelezen.

path path

Een ander verschil met Facebook en Twitter is dat het een heel persoonlijk social network wil zijn. Facebook en Twitter draaien vooral om eenvoudige updates en foto's, bij Path draait het ook om emoties. Je kan aan je eigen updates en aan die van vrienden zogenaamde 'emotiestickers' toevoegen. Don't worry, vage kennissen of nieuwsgierige aagjes zullen dit niet zien, want het blijft allemaal gewoon privé binnen jouw netwerk. Natuurlijk kan dit ook bij Facebook, maar dan moet je wel goed opletten want voor je het weet kunnen vrienden van vrienden van vrienden van vrienden jouw status toch zien.

Via Path kan je ook updates sturen naar Facebook en Twitter, zodat je toch, mocht je dat willen, sommige updates kan delen met jan en alleman.

Ken of gebruik jij Path?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Espoir - Donderdag 16 mei 2013 19:05
Aaah, eindelijk uitleg van dit vage programma... :p
Moet het echt via je mobiel? of kan het ook via je laptop?
twirler - Donderdag 16 mei 2013 19:10
Ik vind t vreselijk, ik had het twee maanden geleden al gedownload, en snapte er niet zoveel van, misschien ook omdat het toen nog niet zo bekend was, maar ik denk dat ik het maar bij facebook houd!
Hannah - Donderdag 16 mei 2013 20:31
Ik heb 't aangemaakt, het kan idd niet via laptop, alleen via mobiel.. Ik moet zeggen dat ik 't maar onhandig vind - niet vanwege het idee, maar omdat het alleen via mobiel kan!
n - Donderdag 16 mei 2013 21:55
Ik heb het, maar ik kan het alleen maar op mijn iPod, dus ik kan er alleen wat mee als ik wifi heb.. Ik vind het niet ideaal, en alleen maar iets wat je nog meer bij moet houden (naast twitter, facebook, instagram, tumblr), dus ik denk niet dat ik er veel mee ga doen, haha.
Charlotte - Donderdag 16 mei 2013 21:59
Ik heb er nog nooit van gehoord
annah - Donderdag 16 mei 2013 22:37
ik hoef het niet, hoorde dat ze toegang heb tot AL je gegevens, dus dat lijkt me niet echt chill. ik houd het wel gewoon bij facebook en als ik echt iets persoonlijks kwijt wil bel ik wel een vriend(in)

Dreamer - Vrijdag 17 mei 2013 08:56
Ik had het maar ik vind het maar een raar programma. Hou het gewoon wel bij Instagram, twitter en facebook!
La Joie - Vrijdag 17 mei 2013 09:01
Wel van gehoord maar nee merci, ik hoef het niet :3
angstig meisje. - Vrijdag 17 mei 2013 17:30
wel uitnodigingen gehad, maar denk niet dat ik het ga aanmaken, er zijn al zoveel social media dingen, gewoon toooooooo much om allemaal optimiaal aanwezig op te zijn!
sterbucks - Vrijdag 17 mei 2013 17:58
op een blackberry kan die niet.... :(
Somebody19 - Zaterdag 18 mei 2013 09:41
leuk programma even wennen maar wel leuk.