Verliefdheid en eetlust

 

Na periodes van vechten, verdriet, angst, woede, verwachting en stress heb je je leven weer redelijk op de rails. Het eten gaat beetje bij beetje beter, het gaat zelfs behoorlijk goed! Je denkt elke dag een beetje minder aan het aantal calorieën in producten. Sporten doe je meer omdat je ervan geniet, niet omdat je calorieën kwijt wil. Met je vriendschappen gaat het ook behoorlijk goed. Je voelt je eigenlijk elke dag steeds sterker en gelukkiger worden!

En dan ineens wordt je verliefd. Je wordt smoorverliefd op iemand die je al een tijdje kent, of iemand die net je leven is binnen komen wandelen. Hierdoor ben je je eetlust opeens helemaal kwijt. Je wilt alleen nog aan die persoon denken en vergeet te eten door je verliefdheid. Je gaat helemaal op in de liefde.

Een dagje geen eetlust door verliefdheid of een andere oorzaak kan natuurlijk iedereen overkomen. Maar wat nou als je opeens merkt dat je al een week minder aan het eten bent? Wat als je opeens op de weegschaal ziet dat je behoorlijk wat lichter bent en tegelijkertijd merkt dat hierdoor de gedachten van je eetstoornis naar binnen beginnen te sluipen.

Je hebt echt geen eetlust meer en droomt de hele dag. Je weet wel dat je moet gaan eten maar hoe doe je dat als je het eten met moeite naar binnenkrijgt?

Realiseer je waar je mee bezig bent
Een dagje minder eten kan gebeuren door je verliefdheid maar langer minder eten wordt al gauw foute boel.

Praat erover
Met je moeder, vrienden, zus, leraar, of iemand anders die je vertrouwt. Kijk samen hoe je goed je regelmatige eetpatroon ondanks je verliefdheid kunt vasthouden;

Ga zelf boodschappen doen
Zoek dingen uit die je lekker vindt en mogelijk wel je eetlust kunnen opwekken.

Houd je oude eetpatroon vast
Als je een tijdje per ongeluk wat minder bent gaan eten door je verliefdheid, pak dan je oude patroon weer op. Dit is moeilijk als je geen zin in eten hebt, maar het is erg belangrijk dat je het wel doet! Stel je voor dat je lange tijd verliefd blijft, dat ga je nooit volhouden zonder genoeg eten. Your body needs food!

Ga sporten
Zo kun je je hoofd wat leeg maken. Daar krijg je weer wat meer rust van en bovendien meer trek. Ik ben zelf niet zo heel erg snel zó verliefd dat ik mijn eetlust verlies maar ik heb weleens gehad dat ik smoorverliefd was waardoor ik bijna een week geen hap door mijn keel kreeg. Dit zag ik dan ook direct terug op de weegschaal ondanks dat dit niet de bedoeling was.

Ik merkte dat ik weer vaker eetgestoorde gedachten binnenkreeg, zoals: 'Ah, je bent weer afgevallen, je kan best zo doorgaan en minder blijven eten ook als je op den duur niet meer verliefd zou zijn.' Eten begon me opeens weer veel meer bezig te houden, terwijl dat helemaal niet mijn bedoeling was. Mijn eetstoornis zou weer terrein winnen als ik mezelf niet zou gaan dwingen om normaal te gaan eten. Ik heb daarom bewust een tijdje een boekje gevolgd, waarin stond wat gezond en goed is om op een dag te eten. Ik was er op deze manier zeker van dat ik genoeg zou binnen krijgen.

Ook als ik even niet zo'n zin had hielp deze structuur me wel en merkte ik dat mijn eetstoornis weer wat naar de achtergrond verdween. Ook al is het soms lastig als je je eetlust verliest door verliefdheid, het is wel belangrijk dat je volgens een gezond patroon blijft eten! Een keertje wat minder eten is niet zo erg, maar het moet niet langzaamaan weer een patroon worden.

Geniet van je verliefdheid en blijf goed voor jezelf zorgen!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

inge - Dinsdag 30 april 2013 14:00
Als ik verliefd word op iemand waarbij ik me veilig en gelukkig voel, en merk dat hij me mooi vindt zoals ik ben, krijg ik juist de neiging om meer te eten! Vooral ook omdat die ander dan belangrijk is en het eten een beetje op de achtergrond verdwijnt. Verliefd zijn is heerlijk en ik eet altijd veel chocola als ik verliefd ben!
M - Dinsdag 30 april 2013 15:18
Oooh dit speelt nu bij mij ^^ vind het echt heerlijk om weer eens helemaal verliefd te zijn! Maar in mn achterhoofd speelt ind. het eten; hij wil mij ook niet als een dun luciferstokje.
L - Dinsdag 30 april 2013 17:03
Een tijdje geleden toonde een jongen -echt iedereen vindt hem knap- interesse in me. Ik begon terug graag en veel te eten, omdat ik wist dat hij me dan mooier zou vinden. Nu heb ik hem al een hele tijd niet meer gezien en ik begin te merken dat het eten ook moeilijker begint te worden.. Het lukt nog wel om goed te eten, maar ik doe het met minder plezier. Ik vind het precies leuker om voor iemand anders te eten :o
Hna - Woensdag 1 mei 2013 21:48
Ik heb juist ontzettend liefdesverdrirt de laatste twee dagen.
Vroeger pakte ik chips maar nu vind ik het heel moeilijk dit niet als rede te zien om te vasten. Heb verder toch niks meer.
Cindy96 - Donderdag 2 mei 2013 11:30
Ik heb sinds 1,5 maand een vriend en ik eet juist veeel meer! Ik ben gelukkig en ga daar ook meer van eten. hahah ;)
Lienxx - Donderdag 2 mei 2013 11:59
Toen ik een relatie kreeg, ging ik ook meer eten! Ik heb de weegschaal waar ik mn eten op afwoog aan de kant gesmeten! En ben normaler gaan leven. :)

Wil niet zeggen dat ik weer helemaal normaal mn leven lijdt, maar ik eet ten minste alles weer. (Dat frietje, heb ik echt gemist hoor)
Lakeisha - Dinsdag 29 juli 2014 00:32
Toen ik een relatie had at ik heel heel weinig, ik denk net nog geen 1000 calorieën, sowieso veel minder. Voor ik in de gaten had zeiden vrienden, familie dat ik ineens ben afgevallen, natuurlijk ik was echt heel blij omdat ik altijd wel mijn gewicht haatte maar binnen een paar weken was ik al 5 kilo kwijt, ik was bang aan ene kant want ik "wist" toen nog niet waardoor ik zoveel in een keer was afgevallen..Maar ik wou eigenlijk alsmaar meer afvallen, uiteindelijk was ik bang dat ik een eetstoornis zou krijgen. Toen ging het beter ik had mijn normaal eetpatroon weer opgepakt en ineens kwam ik weer bij..