Valentijnsdag voor jou en de ander

 

Valentijnsdag is een feestdag waarop alles draait om de liefde, hartjes, kusjes, knuffels, roosjes en het liefst alles rood of roze is. Heb je een geliefde dan kun je elkaar eens extra verwennen op zo'n dag als 14 februari. Heb je die niet dan is het afwachten. Voor sommige mensen is Valentijnsdag helemaal niet zo leuk, ze voelen zich eenzaam of gewoon ellendig. Dat is echter nergens voor nodig met onderstaande tips!

Valentijnsdag is ook maar een dag
Maak het niet te groot. Heb je niemand om deze dag mee te vieren, noem 14 februari dan gewoon 14 februari. Het is ook maar gewoon een dag in het jaar. Heb je er geen leuke herinneringen aan, zorg dan dat je nieuwe herinneringen maakt deze dag!

'Ik heb in mijn hele leven nog nooit een valentijnskaart gehad van een jongen. Betekent dit nu dat ik lelijk ben of stom? Nee, inmiddels weet ik wel beter. Bovendien ken ik zoveel meiden die nog nooit een kaart hebben gehad. Die meiden zien er, net als ik, gewoon leuk uit en zijn aardig. Inmiddels heb ik een lieve vriend, wat trouwens wel 24 jaar geduurd heeft hoor! Ik weet dat ik prima ben zoals ik ben en ik hoef geen kaartje om dat te bevestigen. Maak je dus geen zorgen als je geen kaartje hebt gekregen of nog geen vriendje hebt, jouw liefde komt op een dag ook wel op je pad.' Sarah

Valentijnsdag voor jezelf
Lief zijn voor jezelf schiet er misschien soms wel een beetje bij in. Gebruik Valentijnsdag daarom eens als dagje waarop je wat liefde voor jezelf hebt. Je mag best iets leuks voor jezelf kopen, jezelf trakteren, ontspannen of eens iets aardigs tegen jezelf zeggen. Liefde voor jezelf is belangrijk.

Valentijnsdag voor je vriendinnen
Er zijn altijd mensen waar je van houdt of om geeft. Doe eens iets leuks voor een vriendin of ga gezellig met alle vrijgezelle meiden uit eten of maar de film. Liefde mag gevierd worden, ook in vriendschappen. Een lieve kaart, een roos of een leuk berichtje is vast welkom op deze dag!

Valentijnsdag met je geliefde
Heb je geen geld of weet je niet wat je moet kopen, ga dan gewoon gezellig iets doen, naar de bioscoop of kook voor je vriend/vriendin. Je kunt natuurlijk ook zelf iets maken dat je wilt geven of een collage maken van leuke dingen die jullie samen kunnen gaan doen in de toekomst.

Je kunt ook het boekje ''Ik hou van jou omdat'' bestellen op www.bol.com. Dit boekje geeft je de mogelijkheid een collage, liefdesbrief en fotoboek van jou en je geliefde te maken. Een prachtig cadeautje dat er onwijs lief en leuk uitziet en dat, ondanks dat je het bestelt, toch heel persoonlijk is omdat je zelf aan de slag moet met knippen, schrijven en plakken!  

liefdesboekje

Ik hou van jou omdatik hou van jou omdat

Valentijnsdag kan ontzettend leuk zijn. Maak er daarom het beste van, maak het leuk voor jezelf en misschien ook voor een ander. 14 februari is een dag waarop je na kunt denken over liefde. Doe iets liefs voor jezelf, dan doe je vanzelfsprekend ook iets liefs voor je geliefden.

Doe jij iets met Valentijnsdag?

Foto's: Weheartit.com

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

PeanuttButterfly - Donderdag 14 februari 2013 16:24
Ik heb geen vriendje ofzo, hoef ik nu eigenlijk ook niet. ;D
Ik heb voor twee goeie vriendinnen kaartjes gemaakt en onze favoriete chocoladereep erin gedaan.
En van hun heb ik ook twee kaartjes met suikerhartjes en chocola teruggekregen.

Dus tja, dat is mijn valentijnsdag en ik vind het wel prima. Verder is het gewoon 14 februari ja. De eerste dag van de vakantie. =D
K, - Donderdag 14 februari 2013 16:27
Ik heb mn beste vriendin een kaartje gegeven (met een enorme tekst over ons, wat we hebben meegemaakt en hoeveel ik om haar geef) samen met een fotolijstje met fotos van al onze herinneringen! Ze vond het zooo lief, ze heeft zelfs n traantje weggepinkt!
Sammie - Donderdag 14 februari 2013 17:03
Voor mijn vriendje koken ^^
jf - Donderdag 14 februari 2013 17:14
ik heb een hele lieve vriend maar helaas zit ik nu in de kliniek voor gesprekken dus dat halen we nog wel in :)
Lexii - Donderdag 14 februari 2013 19:53
"Die meiden zien er, net als ik, gewoon leuk uit en zijn aardig."

Geweldige zin :-). Dat is nou positief praten over jezelf en anderen.
En 14 februari is inderdaad gewoon 14 februari. Net als 15 februari 15 februari is. Veel leuker om kaarten, bloemetjes of bonbons of weet ik veel wat voor kleine verrassingen te krijgen niet op 14 februari, maar juist op onverwachte momenten. Van wie dan ook. Vriendje, vriendinnetje, zus, broer, ouders, beste vriendin, etc.

(maar stiekem zou ik ook best een keer Valentijn willen vieren...)
M. - Donderdag 14 februari 2013 20:36
ik zou wel wat gezelligs willen doen maar helaas. Ik heb momenteel geen 'valentijn' in m'n leven en veel vrienden heb ik ook niet.
glynis - Vrijdag 15 februari 2013 00:02
uh ik heb een gezelschapsspel met mijn mama gespeeld
moederliefde ? :3
Fabienne - Vrijdag 15 februari 2013 12:11
Ik werd gistermiddag leuk verrast toen ik thuis kwam! Zat mijn vriend daar in de kamer, ten midden van 66 waxinelichtjes in de vorm van een hart, met een bosje rozen en een knuffelbeer in zijn handen. Sfeermuziekje erbij en alles. Gek die die is :)
Daarna heb ik de tafel mooi gedekt en lekker voor ons samen gekookt. Ten slotte de avond samen gezellig tegen elkaar aan op de bank afgesloten met Dirty Dancing. Als dat geen geslaagde valentijnsdag is weet ik het ook niet meer!