Travel Diaries: Reisdagboek in handen

 

Als je op vakantie gaat of een mooie reis hebt gemaakt, kan het leuk zijn om daarover een reisdagboek bij te houden. Steeds meer mensen doen dit online. Travel Diaries heeft daar iets heel leuks voor bedacht. Veerle Witte van Travel Diaries heeft een concept bedacht waarbij je jouw reisdagboek niet alleen online kunt bijhouden, maar ook in een mooi boekje kunt laten afdrukken. Zo heb je uiteindelijk jouw eigen reisdagboek echt in je handen.

lotte lavendel

Ik mocht van Veerle mijn eigen reisdagboekje samenstellen. Nu ben ik nog geen enorme reiziger, maar heb ik laatst mijn eerste vliegreis gemaakt naar Portugal waarvan ik het heel leuk vond verslag te doen. Mijn eerste echte verre vakantie is toch wel een mijlpaal. Via de website www.traveldiariesapp.nl ging ik aan de slag.

Travel Diaries App

Het maken van een reisdagboekje is heel overzichtelijk vormgegeven. Het ziet er simpel uit maar je kunt er zeker je creativiteit op loslaten. Je kunt kiezen uit een opmaak, kleuren en lettertypes die jij mooi vindt en vervolgens jouw eigen reisverslag typen. Bij de tekst is het mogelijk om foto's in te voegen. Ook kun je een datum en plaats aangeven per hoofdstuk.

Travel Diaries App

Je kunt landkaartjes verwerken in je boek met daarop de route die jij hebt afgelegd. Er is ook een mogelijkheid om lege vakken te verwerken in je dagboek waar je dan in het echt kaartjes, bonnetjes en briefjes op kunt plakken. 

Travel Diaries App Online dagboek

Als het hele dagboekje af is,kies je een kaft uit. Bij het afmaken van mijn dagboek kon ik kiezen uit een hard of soft cover met mijn eigen foto erop of een linnen of leren kaft. Ik heb uiteindelijk gekozen voor een hard cover met een mooie foto van mijn vakantie in Portugal. De foto is iets meer ingezoomd dan in het echt, omdat hij de hele kaft moest bedekken. Het is een scherpe foto, zoals alle foto's in het boekje. Vooral de foto's die ik in hoge resolutie heb geupload zijn haarscherp. 

Travel Diaries Veerle Witte

Het boekje is een fijn formaat en alle foto's heb ik kunnen verdelen over de pagina's. Het is bijzonder om een eigen boek te hebben van je vakantie. Je kunt natuurlijk van iedere periode in je leven of een bijzondere reis die je hebt gemaakt zo'n dagboek maken.

Travel diaries

Je kunt het reisverslag online bijhouden en hoofdstukken openbaar of privé maken. Zo kunnen anderen meelezen, maar je kunt er dus ook voor kiezen om het voor jezelf te houden. Dit kun je ook per hoofdstuk instellen. Uiteindelijk kun je aan het einde van een bepaalde tijd in je leven of aan het einde van je reis, het dagboek af laten drukken, zodat je het hele verhaal mooi gebundeld in je boekenkast kunt bewaren en af en toe eens open kunt slaan.

Online Reisdagboek Travel Diaries

Ik ben in ieder geval enthousiast over dit leuke idee en de eenvoud van het maken van dit dagboek online. Het is echt even iets anders dan een fotoboek bij Hema of een website als waarbenjij.nu. Travel Diaries is 'echter', persoonlijker en heeft veel mogelijkheden. Ik vond het dan ook heel erg leuk om mijn eigen reisdagboekje hier te kunnen laten maken. 

reisdagboek travel diaries

Lijkt jou dit een leuke website?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

kh - Dinsdag 2 september 2014 19:12
wauw zo mooi
H - Dinsdag 2 september 2014 19:39
Leuk zeg!
marleen - Dinsdag 2 september 2014 19:46
ha, doe me hier nog eens aan denken voor de zomervakantie van 2015!
Diede - Dinsdag 2 september 2014 20:05
Erg leuk! En wat een onwijs leuk vest Nouska!
Ingrid - Dinsdag 2 september 2014 20:19
Wat leuk!
Ik heb zelf een reisdagboek bijgehouden op waarbenjij.nu, dat vind ik ook erg leuk omdat ik iedereen op die manier op de hoogte kon houden, maar in het vervolg ga ik denk ik deze site gebruiken. :)
Is het trouwens duur om je reisverslag uiteindelijk in een boekje af te laten drukken?
MissV - Dinsdag 2 september 2014 20:45
Wat ontzettend leuk!
Leuke combinatie van mijn eigen krabbels met een fotoalbum :)
Ik ga hier zeker een reisdagboekje maken en ook leuk om in het vervolg mijn reizen mee bij te houden! Thnx voor de tip!!
Sheila - Dinsdag 2 september 2014 20:49
Superleukkk!
Ik kan deze dus over twee weken beginnen te gebruiken, super! :)
Vliegfruitje - Dinsdag 2 september 2014 20:50
Dat is echt precies wat ik nu nodig had! :D Net een super gave reis gemaakt. Jeetje wat zijn de blogs leuk de laatste tijd :)
Liz - Dinsdag 2 september 2014 21:36
Superleuk! Ik ben een paar jaar geleden ook naar Portugal geweest en hield toen ook een dagboekje bij. Daar was dit wel ideaal voor geweest. Wie weet gebruik ik het eens bij een volgende reis :)
Tess - Woensdag 3 september 2014 13:14
Supergaaf!
Anne-Maria - Woensdag 3 september 2014 21:57
Geweldig zeg! Dat ga ik onthouden. Ik houd wel van plaatjes in combinatie met tekst. En dit houdt de herinneringen fijn levendig. Heerlijk om juist de fijne momenten weer dichtbij te halen op deze manier.
Nouska, wat heb jij jouw reisverslag in zijn geheel mooi opgemaakt zeg!
Nouky - Donderdag 4 september 2014 07:10
Leuk! Ga ik onthouden! :)
Butterfly - Donderdag 4 september 2014 14:39
Komt net mooi op tijd deze blog! Ben ook bezig met een reisdagboek en ga hem daarna ook laten afdrukken. Heel leuk!
L - Donderdag 28 mei 2015 19:20
Ja! HAHA
danielle - Donderdag 14 april 2016 16:16
ik wil dit ook heel graag doen maar ik kan nergens vinden waar ik foto`s kan toevoegen? kan je me helpen