Tips voor een leuke verjaardag

 

Vroeger hield je een kinderfeestje en vierde je waarschijnlijk je verjaardag met visite, maar ook wanneer je ouder wordt is het nog leuk om activiteiten te ondernemen. Het kan gezellig zijn om je verjaardag in een kringetje met taart en koffie in de woonkamer te vieren, maar iets met vriendinnen ondernemen is natuurlijk ook erg leuk! Er is veel te doen, juist nu je wat ouder wordt, daarom hieronder wat leuke tips!

happy birthday

 Verkleedfeest
Organiseer een lekker gek verkleedfeestje. Zorg voor plaksnorren, duikbrillen, gekke hoedjes en zonnebrillen. Deze kun je halen bij Action, feestwinkels of tweedehands winkels. Vraag of iedereen wat lekker mee neemt zoals iets te drinken of te eten. Je kunt dit feestje tot een uur of 12 thuis houden, in een keet/hok van je vriendengroep en eventueel daarna naar de stad, een disco of ander leuk feestje gaan. Het kan natuurlijk ook leuk zijn om een tuinfeestje of themafeest in deze vorm te geven!

 Creatief
Vind je het leuk creatief bezig te zijn? Koop dan voor iedere vriendin een zachtboard of een kant en klaar prikbord bij Action of Xenos. Zoek naar leuke stukjes stof, glittertjes, lint en andere leuke plakkertjes om het prikbord te versieren. Vergeet de schaar, lijm en nietpistool niet en je bent klaar voor een leuk creatief middagje! Bij het opmaken van jouw prikbord kun je één of verschillende stukjes stof over het prikbord heen leggen. Het is slim om deze stof strak te trekken en aan de achterkant van het bord vast te nieten. Je kunt hier leuke briefjes op prikken van je vriendinnen of al je verjaardagskaarten.

 High tea
Geef een high tea! Lekker kletsen met je vriendinnen en ondertussen genieten van lekkere hapjes. Het is ook erg leuk om eerst de hapjes met je vriendinnen te maken en daarna op te eten. Je kunt denken aan hartige hapjes zoals worstenbroodjes, wraps met bijvoorbeeld zalm en sandwiches. Zoete hapjes zoals brownies, cupcakes en scones met jam en room zijn ook erg lekker!

Vergeet natuurlijk niet de thee. Maak een gezellige theedoos met verschillende smaken. Of zorg voor verse muntthee. Zet een grote theepot, suiker, melk en honing op tafel. Geef iedereen een leuk thee kopje en het feestje kan beginnen! Als je in een lunchroom gaat high tea-en, ben je ongeveer 20 euro per persoon kwijt. Kijk bijvoorbeeld eens op Hight Tea&Co.

High tea

Vind je het nog een beetje spannend om een High Tea te doen, dan kan het ook fijn zijn dit als lunch te doen, in plaats van laat op de middag, zoals ze in Engeland gewend zijn. Je kunt dan zelf bedenken hoeveel hapjes een vol bord zouden zijn, zodat je weet dat je voldoende en niet te veel of te weinig eet. Het kan dan ook prettig zijn te kiezen voor een hartike High Tea. Probeer vooral te genieten van de gezelligheid, een keertje uitgebreid eten is echt niet iets waar je meteen van aankomt. 

 Workshop
Je kunt ook met vriendinnen een workshop volgen. Je kunt ook eens kijken op Workshop.nl om wat ideeën op te doen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een workshop sieraden maken, koken, bakken, karikatuurtekenen, rappen, zelfverdediging of juist een workshop paaldansen! Op Workshop.nl is ook te zien waar de workshop gehouden worden en hoeveel het kost. Je kunt natuurlijk ook bij buurthuizen of leuke tentjes in de buurt kijken wat daar te doen is rond jouw verjaardag!

 Pretpark of dierentuin
Neem een paar vriendinnen mee naar een pretpark of een dierentuin. Samen gillen in de achtbaan of wegkwijnen bij schattige zeehondjes is natuurlijk altijd gezellig. Wel is het begrijpelijk dat je dat niet allemaal voor iedereen kunt betalen. Maar je kunt wel bijvoorbeeld op ijs of een broodje trakteren. Een ticket voor de Efteling is 32,50, voor het Dolfinarium 27,50 en voor Apenheul 19,50. Je kunt ook veel tickets voor pretparken en dierentuinen kopen op Vakantie Veilingen of natuurlijk met kortingsbonnetjes van Kruidvat of AH.

dierentuin

 Gezellig thuis
Hebben jullie niet veel nodig om jezelf te vermaken, organiseer dan een avondje bij jouw thuis. Je kunt bijvoorbeeld een leuke meidenfilm huren met een hele knappe acteur in de hoofdrol of juist een enge thriller om het samen uit te gillen.

Je kunt natuurlijk ook weer eens ouderwets een spelletje doen. Ken je bijvoorbeeld het gezelschapspel 30seconds? Dit spel speel je in teams. Een teamlid moet in 30 seconden 5 begrippen van een kaartje beschrijven. In de tijdsnood floept iedereen er vaak grappige opmerkingen uit. Het is echt een hilarisch spelletje.

 Paintball
Ben je sportief, ga er dan lekker op uit met jouw vriendinnen. Schiet op elkaar met verfballen en probeer zelf de verfballen te ontwijken. Het geeft veel spanning en ook veel plezier. Paintball kost ongeveer 25€ per persoon. Vaak bieden verschillende accommodaties paintball aan op Vakantie Veilingen. Het kan helaas wel echt flink pijn doen, maar is wel goed om even lekker helemaal los te gaan!

Beauty-avond
Gezellig tutten en kletsen is natuurlijk iets waar heel veel meiden dol op zin. Daarnaast is een masker ook gewoon heel erg grappig. Koop wat leuke (goedkope) maskertjes, nagellak, leuke accessoires, thee, koekjes en genoeg watjes en bodybutter. Dit kun je doen bij Kruidvat, Action of Hema. Eerst lekker ontspannen met een maskertje op en daarna lekker elkaar optutten. Je kunt ook vragen of iedereen zijn make-up mee neemt, zodat jullie elkaars make-up tips kunnen uitwisselen!

cake

 Workshop taart versieren
Wil je graag creatief, actief en op een leuke manier bezig zijn met eten, dan is een workshop taarten of cupcakes versieren misschien een goed idee voor jouw verjaardag. De cake is vaak al voorgebakken en ga je tijdens de workshop vullen en versieren. Het resultaat mag je zelf meenemen of daar een stukje van eten. Je kunt dit ook voor je verjaardag doen, zodat je hem op de dag zelf kunt opdienen. Een taart workshop kost ongeveer 40€.

 Picknick
Als het wat mooier weer is, kan het erg gezellig om te gaan picknicken. Maak een gezellige picknickmand met veel lekker eten en drinken. Wandel lekker door de bossen met je vriendinnen en zoek een mooi plekje uit. Zorg voor vrolijke bordjes, een bloemig kleedje en leuke servetjes! Bij Hema hebben ze dat in overvloed.

Wat doe jij met je verjaardag?

Foto 1, 2, 3, 4

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

NoName - Zaterdag 1 juni 2013 19:39
Ja!!! Leuk. Ik ga binnenkort inderdaad ook een feestje houden en dit zijn precies de tips die ik nodig heb :-) *Inspiratieloos*
- Donderdag 20 april 2017 12:42
beauty_love - Zaterdag 1 juni 2013 20:06
Ik ben aanstaande woensdag jarig, en ik moet gewoon werken. Dus mijn verjaardag is een dag zoals alle andere.
M. - Zaterdag 1 juni 2013 20:18
Ik ben ook bijna jarig, en daar kan ik maar niet aan wennen. Ik vier niet graag dat ik er ben.

Maar 30 seconds is wel een leuk spelletje.
R. - Zondag 16 september 2018 13:03
Je leest dit vast niet meer, maar ik hoop dat je er nog bent :)
- Zaterdag 1 juni 2013 20:48
Haha, ik ben vandaag jarig! :D leuke blog dus ;)
Cindy - Zaterdag 1 juni 2013 20:51
Ik vier over 2 weekjes mijn 25ste verjaardag en dat word een roze thema-feest hihi. Alles roze
maan - Zaterdag 1 juni 2013 21:11
Leuke ideeen! High tea is helemaal hot tegenwoordig, maar eigenlijk ook wel een heel leuk verjaardagsidee!
Smurfieee - Zaterdag 1 juni 2013 21:13
Ik ben eind juli ook weer jarig, vreselijk vind ik het!
AliciaxLoves - Zaterdag 1 juni 2013 21:23
Leuke ideeën! Ik ben over 20 dagen jarig en ik vier over iets 2 weken mn verjaardag. Vorig jaar heb ik het niet gevierd door mn es. Maar dit jaar ga ik het zeker groots uitpakken!
AliciaxLoves - Zaterdag 1 juni 2013 21:25
Ik bedoelde trouwens met door mn es, dat ie toen veel sterker etc was. Maar nu laat ik mn verjaardag niet verpesten door mn es!
Freek - Zaterdag 1 juni 2013 21:44
Ik ben jarig in de vakantie met vrienden in Italie.
Wordt dit jaar sowieso een leuk feestje (:
Sophie - Zaterdag 1 juni 2013 22:40
Ik ben woensdag jarig dus dit komt zeker van pas! Super bedankt!
Esmee - Zondag 2 juni 2013 02:09
Hihi, grappig dat ik op 1 juni jarig was :)
me - Zondag 2 juni 2013 06:30
ik dacht altijd dat ik de enige was die echt een gruwelijke hekel heeft aan aan haar verjaardag... Je hoort het vaker, maar vaak bedoelen mensen toch niet hetzelfde als ik, dat ik het écht vervelend vind jarig te zijn. Ik vier ook niet graag dat ik er ben.. Mijn verjaardag is een dag die ik liever vergeet, waarin in het liefst heel veel loop om alles er uit te huilen. Feest? Nee, niet voor mij. Ook geen cadeaus. Vind dat er niks te vieren is. Gelukkig pas jarig geweest, dus voorlopig ben ik ervanaf..
Meisje14 - Zondag 2 juni 2013 07:30
Ik vier gewoon mijn verjaardag niet, maar dit zijn leuke tips
Meisje14 - Zondag 2 juni 2013 07:31
Herkenbaar 'me' , *knuff*
x - Zondag 2 juni 2013 10:38
Dit jaar mijn eerste verjaardag zonder taart.. Die es verpest alles.. Wat baal ik er toch van, dit word m'n stomste verjaardag ooit!
xlikeaflower - Zondag 2 juni 2013 12:07
Gewoon buiten zitten met wat vriendinnen, kletsen tot laat enzo.
Dat wordt mijn verjaardag dit jaar ;)
Simba - Zondag 2 juni 2013 12:29
ik vier mijn verjaardag ook liever niet, ik heb er een hekel aan om in de spotlight te staan, dan heb ik nog meer het gevoel dat iedereen naar me kijkt. Vooral omdat er dan veel lekkere dingen zijn en ik dan nog meer het gevoel heb dat ik móet eten ook al wil ik dat helemaal niet...
LJules. - Zondag 2 juni 2013 19:26
Bij ons is 'het Weerwolvenspel' het vaste verjaardagsspel. Een ontzettend leuk en geniaal spel dat je kan spelen met 8 tot 23 personen Het leukste is het om te spelen met zo'n 12 mensen. :D
Sophie - Maandag 3 juni 2013 19:09
@Esmee nog gefeliciteerd ; )

Candy - Zondag 28 juli 2013 11:05
Ik ben bijna jarig
Maar ik weet niet wat ik moet
Vragen super lastig
Iemand een tip
Maud - Zaterdag 12 april 2014 13:43
hoi hoi ik word volgende week 30 en ik wil iets leuks gaan doen met mijn vriend maar heb echt geen idee wat te doen.. hellupp!! thxs
Anissa - Zondag 20 april 2014 09:48
Ik ben 27 april jarig ! Wat moet ikdoen
hariana - Maandag 5 mei 2014 10:34
Omg , ik vind jarig zijn wel leuk , maar ook eng ;'( ,
Maar nu weet ik ook niks te doen met me verjaardag -.-
auk - Woensdag 11 juni 2014 23:04
Ik ben jarig op 22 juli, best wel irritant maar dankzij jullie ga ik er iets gezelligs van maken! :) xxx
matthew - Dinsdag 15 juli 2014 13:21
ik ben 29 juli jarig en zie leuke ideeen op jullie site tip voor jullie sitemakers\
anita - Vrijdag 22 augustus 2014 22:24
omg, dankje xx nu heb ik en mijn vriendinen een super gezellige avondje, '"en nu hoeven we tenminste niet de hele tijd te vervelen x"
cringe - Woensdag 27 augustus 2014 16:53
is het al vrijdag?
tyra - Vrijdag 12 september 2014 12:01
ik wil uit eten gaan maar niet voor zo een duure prijsje weten jullie misschien waar ?
Fee - Zondag 2 november 2014 07:55
Ik ben volgende week jarig en ik ben zo benieuwd wat ik krijg voor mijn verjaardag
fee - Vrijdag 29 september 2017 16:51
ik doe morgen mijn feestje maar ik weet nog altijd niet echt wat ik wil doe :-)
Fee - Zondag 2 november 2014 07:55
Ik ben volgende week jarig en ik ben zo benieuwd wat ik krijg voor mijn verjaardag
alicia - Dinsdag 9 december 2014 01:13
Ik ben volgende maand jarig. 32 jaar. Heb veel vrienden en vriendinnen maar weet totaal niet wat ik wil en zou moeten doen voor men verjaardag. Help me aub!!
janneke - Zaterdag 7 februari 2015 18:12
say
janneke - Zaterdag 7 februari 2015 18:12
maar leker
janneke - Zaterdag 7 februari 2015 18:13
ik weet niet ik vin d het leker
nit vergeten leker en ongezond blijven
janneke - Zaterdag 7 februari 2015 18:14
ik weet niet ik vin het leker
nit vergeten leker en ongezond blijven
Jarige ster over een week. - Donderdag 19 februari 2015 09:53
Iedereen moet blij zijn dat hij of zij leeft. Ik ben over een weekje ongeveer jarig. Ik vind de ideeën super leuk!!!! Maar ik twijfel nog......

Ik kan niet wachten!!!!!!
Jarige ster over een week. - Donderdag 19 februari 2015 09:55
Je kunt ook pitza's bakken op je verjaardag dat deed ik vorig jaar. Super lekker en leuk!!! Op je verjaardag mag je lekker ongezond eten hoor!!!!!!🌸
Jarige ster over een week. - Dinsdag 24 februari 2015 17:15
Leuke site!!!!!!!!
🎉🎊🎉🎊🎉🎊🎉🎊🎉🎊
inneke - Maandag 18 mei 2015 19:56
ik ben 30 mei jarig ik word 15 en kwil iets leuk gaan doen maar kheb geen flauw idee wat ik kan doen en mijn ouders ook ni , hebben jullie mss nog ideen voor mij kheb ze echt nodig
mvg inneke
love - Zondag 31 mei 2015 16:15
Ik ben volgende week jarig maar me ouders kunnen niet echt iets voor me verjaardag doen omdat ze moeten werken.
En ik vraag vaak of ik een mobiel mag maar dan beginnen ze te zuuren.Wat moet ik doen.?
IG2000 - Zaterdag 15 augustus 2015 16:51
Ik ben vandaag jarig, en ik geef mijn verjaardag over enkele dagen. Weten jullie please iets om te doen? Kdenk aan bowlen maar dat heb ik al vaker gedaan tijdens een van mijn feestjes. Hebben jullie een tip? K kan jullie hulp sws goed gebruiken...

Zijn jullie na mei niet niet meer actief geweest ofzo?............stuur wat terug aub
IG2000 - Zaterdag 15 augustus 2015 17:27
ik heb nogal haast, want mijn verjaardag ga ik al vieren over enkele dagen. Zouden jullie snel een tip willen sturen? thx
xbabex - Zondag 16 augustus 2015 15:01
@IG2000 nog gefeliciteerd met je verjaardag!
Ik weet niet of je al iets bedacht hebt maar hier zijn wat ideeën;
- slaapfeest (met veel films, denk hierbij aan horrorfilms en daarna een speurtochtje doen door het bos ;D, of echte meidenfilms bijv.)
- high-tea of high-wine (dit kun je ook gewoon thuis doen hoor)
- tuinfeest (met leuke muziek)
- BBQ-en (daarna marshmallows roosteren en dan nog een leuke film kijken)
- chocolade fondue-en
- bioscoopje pakken (ligt er een beetje aan hoeveel geld je wilt uitgeven)
- gaan zwemmen

Ik ben zelf ook binnenkort jarig en weet ook niet zo goed hoe ik dit wil gaan vieren, meestal kijken we gewoon een filmpje met lekkere hapjes enzo maar ik wil het dit jaar een beetje anders gaan doen. We zijn wel met z'n twaalven, dus ik heb het liefst dat het niet al te veel geld kost. ;)

Misschien heb jij dit ook wel @IG2000, maar het is dus wel handig om te weten hoe oud je wordt, hoeveel mensen je gaat uitnodigen en hoeveel geld het mag kosten.
xbabex - Zondag 16 augustus 2015 15:02
Een picknick is ook erg leuk!
xbabex - Zondag 16 augustus 2015 15:09
@IG2000
Je kunt alle ideeën natuurlijk combineren met een leuke film, misschien ken je nog wel iemand met een beamer en kun je die lenen. Doe ik ook elk jaar, erg leuk!

Qua eten en drinken kun je natuurlijk gewoon lekkere muffins en cola/ijsthee/zelfgemaakte cocktails aanbieden bij binnenkomst en popcorn en chips tijdens de film. Een paar tomaatjes en komkommer doen het ook altijd goed! Verder is het altijd leuk om doen-durf-of-de-waarheid te doen vooral als iemand doen kiest, je kunt een vies drankje maken ofzo en bij de waarheid leer je elkaar nog beter kennen. Je kunt ook leuke spelletjes klaarleggen zoals twister of 30 seconds, veel succes! xx
riham - Dinsdag 8 september 2015 18:11
omg ik ik krijg me coado na een half jaar in plaat dat ik hem op 20 september moet krijgen
hallo32 - Dinsdag 29 september 2015 17:10
ik ben vrijdag 2 oktober jarig weet iemand wat ?
Sarah - Zondag 25 oktober 2015 13:15
Ik wil iets doen voor mijn 12de verjaardag weet iemand wat om te doen??😊
Girl - Donderdag 24 december 2015 15:05
Ik wil mijn verjaardag op een vrijdag avond doen.... Weet iemand wat ik kan doen????
Girl - Donderdag 24 december 2015 15:07
Ik wordt 12 jaar en ik nodig ca. 10 meiden uit!
Girl - Maandag 28 december 2015 11:23
Is een droping niet wat?? En daarna lekker nootjes eten...
Girl - Maandag 28 december 2015 11:23
HELP MY PLEASE....
meisie - Vrijdag 8 januari 2016 17:18
Ik ben 11 januari jarig en geeg mijn feestje 23januari en Heb nog niet zo veel ideeën heeft iemand nog een idee er komeen 10 jongens en 13 meisjes denk ik het is een hele groto feestzaal
meisie - Vrijdag 8 januari 2016 17:19
PS word 11
Mvg
meisie
Girl - Woensdag 13 januari 2016 18:59
Ook voor mij???
Plaese.....

Muberra - Zaterdag 13 februari 2016 19:41
Ik weet nog steeds niet wat ik moet doen misschien een slaapfeestje
robin - Zondag 17 april 2016 15:38
ik ben ook bijna jarig en ik weet niet wie ik moet uitnodigen want sommige meiden vind ik gewoon niet zo aardig en sommige jongens dan weer wel, hierdoor weet ik ook echt niet wat ik moet doen... kan iemand mij helpen?
Lisa - Dinsdag 28 juni 2016 18:21
Ik ben over 1 week jarig ik word 13 ik ga naar de middelbare en daarom wil ik een soort afscheid feestje vieren maar waar kan ik dat doen ?? Er komen 3 jongens en 4 meisjes en ik erbij 5 . Ja wij hebben heel weinig kinderen in groep 8 :) maar hebben julie een idee
sara - Woensdag 24 augustus 2016 17:59
ik ben pikniker
sara - Woensdag 24 augustus 2016 18:01
oke niks
Anoniem - Woensdag 28 september 2016 20:15
Ik ben op een zaterdag jarig en vier het ook op die dag. Mijn feestje kan Pas op om 7 uur omdat er veel wedstrijden dan zijn waar kan ik dan snel naar toe
rowenavandriel - Vrijdag 20 januari 2017 17:17
het is leuk
vacidenaz - Vrijdag 3 februari 2017 18:00
het help heel goed gezellig ik hoop dat de meisjes het heel leuk zouden vinden
anoniempjee - Woensdag 29 mei 2019 11:07
Ik ben vrijdag jarig en vind het moeilijk om een feest te houden voor mijn vrienden. Bang dat het saai word en dat ze me dan niet meer leuk ofzo vinden. Ik heb al niet veel vrienden, want ik overigens ook suf van mezelf vind. Ben heel bang om niet goed genoeg te zijn en daarom hou ik het liever niet. Maar ben toch erover aan het denken om het wel te houden, ik zie nog wel.
Anoniemetje - Zaterdag 28 september 2019 11:50
Wees jezelf 😘😘😀😀