Tips om jezelf mooi te leren vinden

 

Wanneer je onzeker en ontevreden bent over je uiterlijk kan dit elke dag een strijd zijn. Je kijkt in de spiegel en ziet alleen het negatieve, bijvoorbeeld die puist op je neus, die pluk haar die niet goed wil zitten of je neus die net wat te scheef staat. Misschien is het wel zo erg dat je niet eens in de spiegel wilt kijken. De meeste vrouwen zijn heel kritisch over hun eigen uiterlijk, maar soms kan het zo erg zijn dat je ongelukkig wordt van ontevreden- en onzekerheid. Gelukkig zijn er wel wat dingen die je kan doen om te leren hoe je jezelf mooi kan vinden.

mooi
bron

Relativeer
Hoe je eruit ziet is een klein deel van wie je bent en zegt verder niks over jou als persoon. Bekijk je eigenschappen eens en bedenk op welke eigenschappen jij trots bent. Maken deze eigenschappen jou een goed persoon of doet je uiterlijk dat? Kijk eens naar welke mensen jij bewondert. Kom dat omdat deze mensen een goed karakter hebben of komt dat door het uiterlijk? Wat zou jij tegen een vriend of vriendin zeggen die onzeker is over zijn of haar uiterlijk? Zou je zeggen dat het uiterlijk inderdaad heel belangrijk is of zou je zeggen dat het belangrijker is hoe iemand zijn of haar karakter is?

Aantrekkelijk
Ben jij enkel aantrekkelijk als je mooi bent? Ik denk dat je mooi bent als je jezelf kan zijn. Aantrekkelijk zijn zit voor een groot deel in je uitstraling. Je houding en gedrag kunnen ook veel doen voor je aantrekkelijkheid. Kijk eens naar je omgeving. Als je iemand ziet lopen die veel zelfvertrouwen uitstraalt en heel aardig is, is het uiterlijk dan nog steeds heel belangrijk?

Zelfkritiek
Veel mensen durven dingen niet door onzekerheid. Je kan bijvoorbeeld niet naar het strand gaan omdat je dan een bikini of badpak aan moet en je je daar heel onzeker in voelt. Hierdoor kan je ook veel leuke dingen missen. Misschien is het wel heel gezellig op het strand en mis je hierdoor een leuke dag. Schrijf eens voor jezelf op welke dingen je niet doet door onzekerheid en ga deze angsten stap voor stap aan.

Accepteer je zwakke punten
Om jezelf mooi te gaan vinden moet je eerst je zwakkere punten accepteren. Niemand is perfect dus jij kan dat ook niet zijn. Wanneer je de zwakkere punten accepteert kan je werken aan je zelfbeeld. Wie weet kan je van deze zwakkere punten zelfs sterke punten maken. Verwacht je van anderen ook dat ze perfect zijn?

De spiegel
De spiegel kan je vijand zijn, maar ook je vriend. Probeer de spiegel goed te gebruiken. Ga ervoor staan en zeg eens tegen jezelf wat je mooi vindt, ook al geloof je er niet helemaal in. Wanneer je dit soort dingen met overtuiging tegen jezelf blijft zeggen kan je er in gaan geloven. Probeer de dingen die je niet mooi vindt eens te negeren en focus op de dingen waar je wel tevreden over kan zijn. Het zal in het begin niet makkelijk zijn en misschien vind je het wel heel moeilijk om iets positiefs te zeggen tegen jezelf, maar het zal wel makkelijker worden.

lachen
bron

Lach
Mensen kijken al heel anders naar je als je lacht. Probeer het eens, om een hele dag te lachen en vrolijkheid uit te stralen, ook als je dit heel moeilijk vindt. Je gaat dit vanzelf meer geloven en dit zal invloed hebben op hoe je je voelt en de mensen om je heen gaan anders naar je kijken. Mensen worden vrolijk van anderen die lachen, dus je doet ook nog wat goeds voor je omgeving!

Media
Foto's in de media maken ons zelfbeeld niet echt beter. De vrouwen in magazines zien er altijd perfect uit, alsof ze helemaal geen imperfecties hebben. Geloof echter niet alles wat je ziet. De meeste foto's in magazines zijn gefotoshopt. Oneffenheden en rimpels worden weggewerkt, modellen worden slanker gemaakt en ga zo maar door. Ook op de catwalk is het beeld niet altijd realistisch. Je moet maar bedenken dat de beroemdheden uren in de make-up zitten zodat alles perfect is. Kijk de volgende keer dus wat kritischer naar de foto's in magazines en naar de beelden op tv.

Complimenten
Vind jij het ook zo moeilijk om complimenten te accepteren? Misschien geloof je niet wat de ander zegt of weet je je geen houding te geven. Probeer het compliment gewoons eens te accepteren. Als iemand het niet meent zou diegene het ook niet zeggen. Bedank iemand eens als diegene je een compliment geeft. Wanneer je een compliment aanneemt betekent dit niet dat je arrogant bent, het betekent dat je bereid bent om de mening van een ander te accepteren.

Denkfouten
Denkfouten zijn gedachten die niet altijd hoeven te kloppen en daardoor een vertekend beeld in stand houden. Mensen met een negatief zelfbeeld hebben vaak dit soort denkfouten. ‘Dat meisje kijkt naar mij omdat ik lelijk ben' of ‘zij geeft mij een compliment omdat ze aardig wil overkomen, maar ze meent het vast niet'. Probeer eens te kijken of jij wel eens van dit soort gedachten hebt en probeer deze dan ook op zo'n moment te relativeren voor jezelf. ‘Dat meisje kijkt naar mij omdat ze naar iedereen kijkt die langs haar loopt' en ‘zij geeft mij een compliment omdat ze dat meent'.

Respect voor je lichaam
Je lichaam is heel bijzonder en doet heel veel voor je. Door je benen kan je lopen, met je handen kan je dingen pakken, je ogen laten je de wereld zien en je mond zorgt ervoor dat je hele lekkere dingen kan proeven. Daarom moet je goed voor je lichaam zorgen en streven naar een gezond lichaam in plaats van een mooi lichaam. Laat je lichaam een beetje respect zien.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Maanmeisje - Vrijdag 1 mei 2015 13:07
Mooie blog!
Me - Vrijdag 1 mei 2015 13:21
Heb ik veel aan! Dankjewel. X
Me - Vrijdag 1 mei 2015 13:22
En hey Amy! Alles goed met je? Leuk je hier weer te zien.
Maria - Vrijdag 1 mei 2015 13:24
Komt allemaal heel erg van toepassing bij mij, dankje!!
Myrthe - Vrijdag 1 mei 2015 14:58
Iets wat ik sinds een jaar of 2 doe is altijd "dank je" zeggen als ik een compliment krijg. Ik had hem zo beredeneerd: "als ik "nee" zeg tegen een compliment dan impliceer ik eigenlijk "ik vind jouw mening/kijk niets waard" en dat is helemaal niet mijn bedoeling, dus is "dank je" de enige goede respons. Je hoeft het helemaal niet met het compliment eens te zijn - ik zeg geen "JA (dat vind ik ook)", ik zeg "DANK JE (dat je de moeite neemt om me dit te vertellen)"."
QQQ - Vrijdag 1 mei 2015 17:35
Mooie blog, klinkt zo makkelijk "in theorie..." Praktijk is ander verhaal..
marleen - Vrijdag 1 mei 2015 18:20
tja, als ik er zo knap uit zou zien als amy zou me dit misschien ook wel lukken...
maar dit zijn meer tips voor mensen die mooi zijn en zich lelijk vinden, niet voor mensen (zoals ik) die écht lelijk zijn... niet dat ik de hoop heb om me ooit mooi te vinden, maar leren accepteren blijft wel een werkpunt (en dan gaat het wel om meer dan een puistje of een haarlok die verkeerd ligt...)
ano - Zaterdag 2 mei 2015 08:31
schoonheid heeft inderdaad veel te maken met je innerlijk!
mijn zus is heel mooi, maar heft niet zo'n heel mooi karakter, als ze vriendelijk is (wat jammer genoeg niet zo heel erg vaak voorkomt) dan vind ik haar echt heel erg mooi, maar als ze weer eens in haar 'ik ben de beste van de wereld en iedereen moet doen wat ik zeg of ik ga roepen en tieren voor de hele buurt' bui is, dan verschiet ik er echt van dat ik haar op die momenten lelijk vind. wat heel vreemd is, want haar gezicht veranderd natuurlijk niet.

ik hoop ooit zelf in de spiegel te durven kijken en mezelf mooi kan vinden.