Tips om creatief te zijn ter afleiding

 

Toen het niet zo heel goed met me ging vond ik het erg moeilijk om de knoop ook daadwerkelijk door te hakken en even voor mezelf te kiezen. Want dat zou betekenen dat ik van een vol geplande week opeens bij huis kwam te zitten. En aangezien de wachttijd tot aan mijn opname nog een hele tijd duurde ben ik op zoek gegaan naar een bezigheid waar ik me thuis mee kon vermaken. Tijdens een van mijn opnames had ik al eens creatieve therapie gehad waar ik ontdekte dat knutselen toch eigenlijk wel heel rustgevend en leuk is om te doen. Aangezien ik erg veel heb gemaakt, zal ik een aantal dingen uitzoeken die misschien wel leuk zijn om eens te proberen als je ook op zoek bent naar afleiding of tijd voor jezelf wilt nemen. 

spiegel

DIY Spiegel
Ik ben langs een bouwmarkt gegaan (Gamma, Multimate) om daar een houten tuintegel op te halen. Bij de Action heb ik zwarte verf gehaald, aangezien mijn huis nogal zwart/wit is ingericht, en heb de tegel zwart geschilderd. Toen het droog was heb ik er zes spiegeltjes opgeplakt, die kan je kopen bij de Xenos, er zitten al plakkertjes en dat blijft goed vast zitten want de spiegel hangt inmiddels al een aantal jaren in mijn gang en ik vind hem nog steeds erg leuk.

proud

DIY sleutelhangertjes
Aangezien ik iemand ben die geregeld de fietssleutel, autosleutel of huissleutel kwijt is omdat mijn tas zo groot is en er natuurlijk veel te veel rommel in zit, leek het me leuk om zelf hangertjes te maken voor aan mijn sleutels, iets wat snel terug is te vinden in mijn tas. Daarbij kun je ook leuke letter steentjes krijgen wat het ook nog wel leuk maakt om ze aan iemand te geven met een speciaal woord eraan; zoals Proud, Love of Faith etc. En zijn ze dan ook leuk voor aan je tas.

sleutelhanger diy

De meeste van mijn kralen heb ik bij de Xenos gehaald, toch heeft de Action zo nu en dan ook leuke kraaltjes. Je kan ze aan een touwtje of een ijzerdraadje rijgen. Alle benodigdheden om hangers en sieraden te maken hebben ze ook bij de Xenos. Daarna heb ik overal nog weer lint aan geknoopt zodat het een vrolijke sleutelhanger word. Ook dit lint kun je krijgen bij de Xenos, Action, Blokker etc.

DIY Schilderij
Ik ben niet echt een tekentalent, maar er zijn zoveel manieren om leuke schilderijen te maken en met een beetje fantasie kom je al een heel eind. Zo kan je met verf, glitterverf en spiegeltjes al snel wat leuks maken.

Je kan ook op internet afbeeldingen zoeken en deze overtrekken met carbon papier. Dan staat de tekening gelijk op je canvasdoek en hoef je hem alleen nog maar in te kleuren. Daarbij is het wel handig dat je plaatjes neemt waarbij niet teveel kleine details zitten want dan word het al moeilijk inkleuren met pastelkrijt en kan je beter voor verf gaan. Ik vond het zelf erg leuk om kinderschilderijen te maken aangezien ik in een buurt woon met veel kleine kinderen die regelmatig mijn hondje uitlaten. En als ze een keer zien dat je zoiets hebt gemaakt willen ze natuurlijk allemaal een schilderijtje op de kamer. Maar daardoor had ik een leuke bezigheid.

schilderijen

Met pastelkrijtjes kun je veel leuke dingen maken. Zoek op internet plaatjes van iets wat je leuk vind en probeer dit na te tekenen en er dan met kleur je eigen invulling aan te geven, je krijgt een extra effect als je sommige stukjes met verf doet:

pastel krijt

Je kan ook allerlei materialen gebruiken om iets leuks te maken. Je kan bijvoorbeeld bij de Praxis behangstukjes ophalen, waar vaak leuke printjes en kleurtjes te krijgen zijn. Maar ook heb ik kraaltjes, knoopjes, steentjes , touwtjes, crêpepapier of zilverfolie etc gebruikt. Deze kan je dan weer met verf beschilderen waardoor je erg leuke effecten krijgt. De canvasdoeken kan je het beste bij de Action kopen, daar zijn ze niet zo duur.

DIY

Vind jij het leuk om creatief bezig te zijn? En helpt het je?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Jens - Zaterdag 21 september 2013 13:54
Wow

vind het zelf wel leuk en het hielp ook helaas gaat het nu niet meer
Lonn87 - Zaterdag 21 september 2013 13:57
Top! Deze blog komt precies op tijd! Ik ben namelijk met mijn herstel, maar dit wil nog niet altijd zo vlotten, en zoek dan soms naar "dingen" om te doen, maar weet vaak niet wat. Nu kan ik met deze tips heerlijk wat afleiding gaan zoeken!
_Luckamy_ - Zaterdag 21 september 2013 14:19
Ik ben altijd creatief bezig geweest, ook al heel veel dingen gedaan, maar de laatste tijd is dit minder, eigenlijk omdat ik opzoek ben naar iets nieuws..
Nijntje475 - Zaterdag 21 september 2013 16:46
crea: its me. 100%
Alleen jammer dat ik nu mijn creativiteit blokkeer.
Roos89 - Zaterdag 21 september 2013 17:26
Ik word juist creatief als het slecht gaat. Maak de ene tekening na de andere waar ik dan ook nog best trots op ben. Kan me er dan uren op storten! Op de een of andere manier kan ik er dan juist alleen de rust voor vinden, zodra het beter gaat heb ik er de rust gek genoeg niet meer voor..
stroopwafel - Zaterdag 21 september 2013 20:21
waauw daar zitten superleuke dingen tussen! ik vind het zelf vooral leuk om te tekenen, dit doe ik ook vaak ter afleiding
Andreaa - Zaterdag 21 september 2013 21:11
Ik wil altijd wel graag wat creatiefs doen en dan heb ik er ook echt zin in en leuke ideeën, maar als ik dan bezig ben wordt het niet zoals ik wil en dan raak ik echt vreselijk gefrustreerd... :(
Nien - Zaterdag 21 september 2013 22:04
Ik heb in de zomervakantie een muurdecoratie gemaakt, ik zou het graag willen laten zien maar weet niet hoe je dat hier doet....
Charlotte - Zaterdag 21 september 2013 22:46
Ik vind het heeerlijk om creatief bezig te zijn. Vind het bijvoorbeeld heel leuk om collages te maken van dingen die me inspireren, dingen die ik grappig vind of gewoon leuk om te zien. En ik houuu van pastelkrijt. Kan er niets van, maar het voelt zo fijn, zo zacht. En ik vind het heel leuk om met van die tekenboeken te werken waar alles stap voor stap staat uitgelegd. Dan begin je met niets, en kan je er stiekem ook niets van en krijg je tóch een mooi plaatje op papier!
Blijft wel heel lastig om genoeg tijd en ruimte voor dat soort dingen in te plannen...
Creabea - Zondag 22 september 2013 08:23
Hebben jullie misschien ook diy ideeen voor plafondlampen??? :)
inge71 - Zondag 22 september 2013 09:04
wauw, ik hou van knutselen en zo komt mijn kamer ook weer gezellig uit.
yessy - Zondag 22 september 2013 15:39
@proud2beme
Mijn naam is verkeerd geschreven boven en naast de blog :p
Het is yessy met twee keer een y :)
Team Proud2Bme - Zondag 22 september 2013 17:17
@Yessy,

Oeps, foutje. We hebben het aangepast, thanks!
nikki - Zondag 22 september 2013 21:19
ik ben ook super goed in knutselen en dat soort dingen maar als ik eenmaal een goed idee heb en het lukt niet raak ik super gestrest