Themachat: identiteit zonder eetstoornis

 

''Mijn eetstoornis maakte wie ik was, ik voelde me veilig en niemand kon me raken. Aan de buitenwereld gaf ik het beeld dat alles goed met me ging, elke dag was ik vrolijk; of beter gezegd.. deed ik vrolijk.

Van binnen ging ik stuk, voelde ik me steeds slechter en werd ik depressief. Dat maakte me niet uit; ik was mijn eetstoornis en ik was er volledig van overtuigd dat dit het beste voor me was. Ik maakte immers steeds weer nieuwe vriendinnen, ik werd mooier, slanker en mensen vonden me leuker; mijn eetstoornis hielp me om dit leven door te komen.

Bij de gedachte aan het niet hebben van mijn eetstoornis voel ik me klein en nietig; alsof ik niet op deze wereld mocht zijn en niemand was zonder mijn beste maatje, mijn eigen gecreërde veilige wereld. Ik mocht er niet aan denken maar het gebeurde elke keer weer, een wereld zonder eetstoornis, wie zal ik dan zijn? Wel gelukkig of nog steeds zoals nu? Kiezen voor het onbekende? Wat als het niet lukt, wat als ik in een diep zwart gat val zonder klimtouwen omhoog? Dan zijn mijn gedachtes realiteit en ben ik inderdaad niemand zonder eetstoornis.....''

Herken je deze gedachtes, twijfel jij ook aan wat realiteit is en wat je zelf gemaakt hebt met je eetstoornis? De wereld die je nu hebt lijkt misschien mooi of veilig, maar weet jij wie je bent zonder de eetstoornis? Durf je te denken aan reeële contacten en gevoelens, durf jij samen met andere leden te denken aan een toekomst zonder eetstoornis?

saai

Vanavond is er themachat: identiteit zonder eetstoornis. Praat je mee? Iedereen is welkom tussen 19:00 tot 20:00 uur.

Liefs, Mod 6

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

- - Zondag 4 maart 2012 13:16
i am nothing without ana
struggle4life - Zondag 4 maart 2012 13:22
Jammer dat je zo denkt -...Dat ben je wel degelijk! het is een zoektocht maar uiteindelijk ben je zoveel meer en mooier zonder es!
Estrella - Zondag 4 maart 2012 14:00
Aah ik begin toch wel te geloven in mijn identiteit zonder es, Want eerlijk ben ik een lief, leuk, vrolijk en zorgzaam persoon met eetstoornis? Denk het niet, maar the real me is dat wel! Die geniet van kleine dingen in het leven, kan oprecht lachen!
Ik denk dat het de kunst is te durven kijken naar de jij zonder es, want die is er zeker!
Lamp - Zondag 4 maart 2012 14:12
Ich bin dabei! Ik heb het gevoel dat ik mega-saai ben..
Faye - Zondag 4 maart 2012 16:03
heel herkenbaar. durf het ook daarom niet los te laten.. zal zkr vanavond ff op de chat komen^^
Lamp - Zondag 4 maart 2012 21:08
Oh nooo gemist! :O How could I forget! :( Mwehh
m - Zondag 4 maart 2012 22:58
ja voorlopig ben ik dan saai...wtf, maar ja beter saai dan haai...op een dag heb ik het gat eindelijk gevuld en ga ik lachen en iedereen lacht met me mee...tnx
Maaike. - Dinsdag 6 maart 2012 13:40
Ik denk dat ik bang ben om onafhankelijk van mijn eetstoornis te zijn. Misschien vind ik het fijn om alles eetstoornis-gerelateerd te doen zodat ik nergens anders over na hoef te denken, zodat ik mijn eigen beslissingen niet hoef te maken. Ik ben bang dat ik mijn enige houvast verlies als ik vecht voor mijn eetstoornis..