Themachat: Problemen thuis!

 

Regelmatig lees ik op het forum hoe lastig het soms is om thuis te wonen. Onbegrip dat uitmond in een ruzie. De ruzie wordt omgezet in verdriet, wat weer zijn weerslag heeft op het wel of niet eten. Relativeren op zo'n moment is lastig. Je voelt je gekwetst, je bent boos en gefrustreerd. Maar toch blijven het je ouders/familie. Is het werkelijk onbegrip of is het liefde en zorg vanuit een ouder? Hoe zou jij reageren als je ziet dat je kind niet gelukkig is?

Naast je eigen "problemen" speelt er vaak meer binnen een gezin. Welke weerslag heeft dit op jou? Hoe ga jij hier mee om? Hoe lukt het jou om voor jezelf te blijven zorgen terwijl er zoveel binnen je gezin speelt?

" Bijna altijd heb ik ruzie thuis. Ik weet eigenlijk niet eens waarover. Misschien kan ik beter zeggen: waarover niet? We hebben overal ruzie over. De meeste ruzies gaan over wat ik wel en niet doe en wat ik wel en niet eet. Gek word ik ervan. Ik voel me al rot en deze ruzies zorgen ervoor dat ik me nog rotter voel. De sfeer thuis is hierdoor bijna nooit fijn. Ik zou zo graag een gezellig en warm thuis willen hebben. Soms als ik buiten wandel in het donker, kijk ik door de ramen van huizen waar licht brand. Ik zie families aan tafel zitten, samen eten, spelletjes spelen of op de bank een film kijken. Waarom kan dat niet bij ons thuis? Waarom is er altijd ruzie? En als er geen ruzie door mij is, dan is er ruzie tussen mijn ouders. Ik ben pas 15, maar zou willen dat ik nu al op kamers kon wonen. Of ik zou bij iemand anders willen wonen, gewoon bij dat ene perfecte gezellige gezin. Adopteer me maar ;)"  anoniem

ruzie thuis

Blijven praten kan helpen aan een oplossing. Uitspreken hoe jij je voelt, wat het met je doet en hoe jij de dingen ziet. Bouw niet die muur om je heen maar laat het aan je ouder(s) weten. Is dit herkenbaar ?

Want problemen zijn er om opgelost te worden, toch....

Heb jij veel ruzie thuis?

Liefs, Mod16

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

M.M - Dinsdag 12 juni 2012 16:37
Ahh, ik zou graag komen, maar ik kan niet, moet naar het fanfare vanavond..
Mercedes - Dinsdag 12 juni 2012 17:00
Hmm... Wel interessant, als ik durf kom ik..
sophia-lauren - Dinsdag 12 juni 2012 17:09
Ben soort van familie- thuisloos...en niet welkom om als ik niet eens een keer normaal nuttig ga functioneren, presteren, en eens een keer gewoon ga eten....dan valt er misschien weer eens een keer te praten...( vanuit wat mijn thuisbasis zou moeten zijn) zo zijn de voorwaarden, het doet pijn maakt me eenzaam, en voel me niets,niet waard om er te mogen zijn,terwijl ik heg wel heel erg nodig heb, voel ik en mis, een vangnet van mijn moeder die er niet zal zijn....
Monkey - Dinsdag 12 juni 2012 17:33
Wat rot sophia, dat je geen onvoorwaardelijke liefde is gegarandeerd.
Ieder persoon moet onvoorwaardelijke liefde krijgen van zijn ouder(s), naar mijn idee. Dit is, ongeacht wat hij/zij doet, niet doet, of heeft gedaan of gelaten. Gewoon omdat je hun kind bent.

Maar voor de dromers over het perfecte gezin: bedenk dat die niet bestaat. Want, (twee spreekwoorden in één zin), het gras is altijd groener aan de overkant maar elk huisje heeft zijn kruisje. ;)
Myrthe - Dinsdag 12 juni 2012 18:01
'maar zou willen dat ik nu al op kamers kon wonen' dat had ik ook toen ik 15 was, ik droomde weg te zijn, weg uit dit stomme gezin. Maar geloof me als je dan eenmaal 18 bent en op kamers gaat (zoals ik heb gedaan) dan is het niet opeens over, of leuk. Dan begint de ellende pas echt, nee je heb niet meer elke dag ruzie met je ouders, in mijn geval alleen nog in het weekend. Maar je voelt je leeg, eenzaam en verlaten. Andere vriendinnen praten erover hoe leuk het is om hun ouders weer te zien, hoe leuk het is om een weekendje met ze weg te gaan, alles is geweldig. Het gemis wordt (in mijn geval dan) dan pas echt zichtbaar. Eerst was het voor mijzelf een soort van 'normaal' de hoeveelheid ruzie, het geschreeuw enzo. maar nu ik ook in een andere wereld zit (op mezelf wonen) merk ik pas echt dat het niet normaal was, en opeens komt al het verdriet dan echt pas boven, wat voor een gemis je wel niet hebt (gehad). Een troost later kan je het zelf allemaal anders doen, ondanks alle problemen die er spelen kan jij er proberen voor te kiezen altijd leuke sfeer proberen te behouden.
Charlotte - Dinsdag 12 juni 2012 18:09
Bijna nooit ruzie, maar wel zodanig veel problemen dat ik nu in een pleeggezin woon. Hoop dat ik erbij kan zijn!
Marloes - Dinsdag 12 juni 2012 18:18
grmblr, ik ben echt altijd thuis 's avonds, maar juist nu er een chat is waar ik bij had willen zijn, moet ik ergens heen :(
Annesterre - Dinsdag 12 juni 2012 18:27
woon al ruim een jaar in instellingen. en telens als ik thuis kom gaat het weer fout. niet dat we gelijk altijd ruzie hebben maar er hangt wel een spanning waar ik niet tegen kan en mee om kan gaan.
korinaa - Dinsdag 12 juni 2012 21:57
bij mij is het echt een drama thuis..
ze laten me gewoon stikken..
heb maakt ze niet eens meer uit of ik wel of niet eet..
en als ik eet krijg ik wel commentaar of ik het wel zal doen blablabla..
maarja heb genoeg andere mensen die wel om me geven! :)