Terugblik Proud2meet Eindhoven

 

Vorige week was het dan eindelijk zover. Naast Leiden werd er voor het eerst in Eindhoven een Proud2meet georganiseerd. Met het thema ‘Make a wish’, gingen we bij binnenkomst meteen aan de slag met een leuke creatieve workshop om vast warm te lopen voor het themagesprek. Een kleine impressie van de Brabantse gezelligheid en de inspirerende middag.

De hele ochtend zijn Guusje en ik druk aan de slag geweest met de voorbereidingen. Een heel gedoe om alles mee te krijgen op de fiets en met het openbaar vervoer, maar gelukkig wisten we alles heel op de plek van locatie te krijgen. Vervolgens nog even gauw het tegenoverliggende winkelcentrum in om de laatste spulletjes te verzamelen, de ruimte gezellig te maken en te zorgen voor wat lekkers. Alles op z’n plek? Laat de mensen maar komen!

Tijdens de creatieve workshop maakten we 3D wenssterren. De zogenoemde ‘lucky stars’ zijn in China een enorme rage. Wat de sterretjes extra speciaal maakten, waren de persoonlijke wensen die in de sterretjes verborgen lagen. Voor je het sterretje ging vouwen met de vrolijk gekleurde stroken papier, moest je namelijk eerst je eigen wens op het sterretje schrijven. Vervolgens kon je de sterretjes verzamelen in een flesje met een inspirerende tekst. Iedereen mocht zijn flesje mee naar huis nemen, om het een mooi plekje te geven op je eigen kamer en jezelf er aan te herinneren dat er nog een aantal mooie lichtpuntjes in het vooruitzicht liggen om voor te vechten.

 

Ook al bleek het vouwen van de sterretjes enorm verslavend, er stond ook nog een themagesprek op de planning. In gesprek over wensen; wensen voor de feestdagen, het nieuwe jaar, je gezondheid en de toekomst. Aan het einde mocht iedereen zijn grootste wens op een kaartje schrijven, die we ophingen aan een slinger in de ruimte. Een mooie positieve afsluiter!

We laten je z.s.m. weten als er weer een nieuwe Proud2Meet in Eindhoven is.

Wat zou jij op het kaartje zetten?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

R - Maandag 2 december 2013 16:21
Een wereldreis maken zónder eetstoornis, en gelukkig met het leven zijn dat ik heb.
Spike - Maandag 2 december 2013 17:21
Dat we door delen samen verder komen. Verdriet delen halveert verdriet en geluk delen verdubbelt geluk...
Isa1990 - Maandag 2 december 2013 18:45
Mezelf kunnen accepteren, zowel van binnen als van buiten en me geen zorgen meer maken om kleine dingen, maar meer te genieten van het leven
Metamorphose - Maandag 2 december 2013 18:56
Leuke blog, ik zie mijn flesje en wenskaartje er ook tussen staan.
anoniempje - Maandag 2 december 2013 19:01
Wat een mooie wensen allemaal!
Nadjaar1991 - Maandag 2 december 2013 19:35
Inderdaad mooie wensen allemaal! En wat een leuke creatieve dingen hebben jullie gemaakt :-D Wensen en een lichtpuntje, leuk bedacht :-)
m - Maandag 2 december 2013 21:10
Dat zijn idd. heel wat flesjes om te vervoeren op de fiets, maar wat leuk en mooi idee zeg, wenssterretjes in een speciaal flesje!
Sharon - Maandag 2 december 2013 21:56
Ziet er leuk uit meiden. Misschien kom ik ook wel een keer naar Eindhoven. Lijkt me enorm leuk! Maar ook spannend, dat wel. Ligt het gebouw dichtbij het station?
Iris - Woensdag 4 december 2013 18:01
Yeah ik zie mijn eigen wenskaartje ook haha! Snel weer een volgende proud2meet in Eindhoven?