Surprises maken!

 

Sinterklaas komt er weer aan en de tijd begint te dringen voor het maken van een surprise! Heb jij soms ook moeite met het verzinnen van een leuke surprise? En dan moet je het ook nog eens maken.... Ik zit zelf op dit moment ook met dit probleem en daarom ben ik op zoek geweest naar een paar leuke ideeën. Misschien is dit iets voor jou?!

Waar moet je in ieder geval op letten bij het maken van een surprise?

Ten eerste, probeer het jezelf niet zo moeilijk te maken! Verzin iets wat dicht bij die persoon ligt. Kijk naar de hobby's, interesse of werk. Houdt diegene van paardrijden? Vindt diegene het leuk om te reizen? Tekent diegene heel vaak? Werkt diegene met dieren? Kijkt diegene hele tijd naar voetbal? Is diegene helemaal fan van Spongebob? Zoek iets uit wat dicht bij diegene ligt en probeer daar iets mee!
Ten tweede, probeer jouw surprise simpel te houden. Het gaat om het idee en het gaat erom dat het een leuke gezellige dag wordt. 9 van de 10 surprises moet je kapot maken om bij het cadeau te komen. Houdt het dus vooral voor jezelf leuk!
Ten derde, benut alle materialen om je heen. Lege wc-rollen, oude kranten, schoenendozen.. Met een likje verf of laagje gekleurd papier zie je er niks meer van!

Dierenfan? Maak een hondje van papier maché! Of welk dier je ook wilt ;) Ik neem als voorbeeld eenhondje hondje. Wat heb je er voor nodig?

  • Kippengaas
  • Oude kranten
  • Behangerslijm
  • Watten
  • Stuk zwarte en rode stof
  • Nijptang
  • Buigtang

Buig het kippengaas in de gewenste vorm met behulp van de nijp- en buigtang. Je kunt ook meteen bepalen hoe het hondje moet staan, zitten of liggen. Bedenk wel alvast waar je het cadeau wil verstoppen! Zorg er dan voor dat hier nog een opening voor is.
Gebruik daarna papier maché om het hele lichaam te bedekken met een goed laagje kranten. Laat het daarna goed opdrogen! Het moet helemaal droog zijn voordat je kunt beginnen met de volgende stap!
Smeer vervolgens een laagje lijm aan de buitenkant en plak daar de watten aan vast zodat je het hondje een laagje vacht geeft. Knip daarna uit het zwarte stof een paar ogen en een neus. Knip uit het rode stof een tong. Plak deze vervolgens op de juiste plaats. Laat het nog even opdrogen, stop de cadeautjes in de daarvoor bestemde plek, bind een gedicht vast aan de riem en jouw surprise kan niet meer stuk!  foto: knutselidee.nl

Dit kan je natuurlijk ook doen in de vorm van een voetbalspeler, danseresje, zwarte piet of wie dan ook! Wees lekker creatief :D Fan van een personage of tekenfiguur? Ik vind zelf Disney-figuren erg leuk dus ik neem een Mickey Mouse als voorbeeld. Wat heb je nodig?

2 vellen zwart karton (afhankelijk van hoe groot jij jouw pop wil hebben)
2 grote stukken hard karton
4 vellen wit, 2 vellen rood en 3 vellen geel papier
Zwart en rood verf
1 lange doos
4 stukken touw

Knip eerst uit de 2 grote vellen zwart papier de vorm van Mickey. Plak daarna elke Mickey op een van de 2 stukken karton. Snij vervolgens de vorm van Mickey uit het karton. Zorg ervoor dat de randjes goed vastgeplakt zijn. Meet vervolgens het gezicht van Mickey.

Knip deze uit en plak ze op de juiste plek. Meet vervolgens de broek van Mickey en knip die uit de rode vellen. Plak ze op de juiste plek. Knip uit een vel geel papier de knopen voor zijn broek en plak deze ook vast. Knip uit de restjes papier de mond, tong en ogen uit. Plak deze ook goed stevig vast.

Let op: Alles doe je dus in principe dubbel zodat je straks 2 identieke Mickey's hebt! Laat het even drogen.
Knip ondertussen uit de 2 vellen geel papier de schoenen voor Mickey. Knip uit de 2 witte vellen de handschoenen van Mickey. Plak ze per paar aan elkaar vast met het touw ertussen. De touwtjes worden de armen en benen van Mickey.

Wanneer het lichaam gedroogd is, plak ze aan elk kant van de doos. Verf de randen van de doos met zwart en rood verf zodat de kleuren doorlopen. Vergeet niet ook de achterkant van Mickey te verven ;) Vergeet niet te bedenken hoe jij jouw cadeau in die doos gaat leggen! Maak de touwtjes daarna vast aan de doos en jouw surprise is klaar!

Is jouw papa, vriend, schoonbroer, oom, leraar of wie dan ook meer een bierfan? Hier een leuke manierbier om hem blij te maken met een beertender!

Dit is wat je nodig hebt:

Grote kartonnen doos
Wc-rollen
Plaatjes van het biermerk
Verf (afhankelijk van merk)

Wil je voor een Heinekentap? Verf de kartonnen doos groen. Meer fan van Amstelbier? Verf de kartonnen doos rood. Bedenk wel eerst van te voren waar je jouw cadeau wil verstoppen en hoe diegene het eruit kan halen! Versier vervolgens de doos met logo's en plaatjes.

Maak daarna van de wc-rollen een tap. Plak 1 van de wc rolletjes aan de doos vast. Plak de andere er verticaal tegen aan zodat het op een tap lijkt. Plak een rond logo op een stuk karton en plak die nog aan de bovenkant van de tap vast. Zorg ervoor dat het nog een beetje kan bewegen alsof je echt kan tappen ;)

Leg jouw cadeautjes in de beertender en jij bent klaar!                                   foto: crazygadgets.nl

Wil iemand later graag actrice worden? Of op het toneel staan? Maak een filmklapper! Simpel maar wel erg leuk! Dit heb je nodig:

Een platte doos
Een langwerpig stuk piepschuim
Tape
Verf

Zorg er ten eerste voor dat het piepschuim net zo lang en breed is als de doos. Plak het vervolgens aan elkaar door de zijkanten vast te maken met een goed stuk tape. Zorg er wel voor dat het nog makkelijk open en dicht kan!

Maak aan de bovenkant van de doos, waar de klapper op terecht komt een opening waar diegene straks zijn/haar cadeau uit kan halen. Verberg het door een vel papier overheen te plakken die makkelijk door te prikken is. Leg wel eerst het cadeau erin!

Verf het geheel dan zwart en versier het zodat het net een echte lijkt! Verzin een leuke titel en zet die erop. Misschien kunnen jullie als spel die film improviserend naspelen ;)

Een surprise hoeft niet altijd moeilijk te zijn,
Het is tenminste gewoon voor de gein!

Probeer het vooral voor jezelf leuk te maken,
Zodat je niet te erg in de stress zal raken!

Ik wens je nog heel erg veel plezier met pakjesavond
En hopelijk heb je iets aan hetgeen wat hierin stond!

Weet jij al wat je gaat doen om Sinterklaas te vieren?
En wiens surprise mag jij dit jaar versieren?

Weet jij al hoe jouw surprise eruit gaan zien?
Van mij krijg je sowieso voor de creativiteit een dikke 10!

Meer surprise ideeën? Kijk op knutselidee.nl

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Rooie. - Maandag 15 november 2010 20:27
Aaah. Die biertap heb ik vorig jaar nog gemaakt,
maar dan als 'moppentapper', en ipv bier kwamen er dan moppen uit xd.

En dit jaar ga ik voor mijn zusje, die heel erg van donald duck houdt,
een strip maken over onze familie ofzo,
en dan geef ik haar stripboeken A.

Ikvindsurpriseszoooleuk!
Es\\\\\\\' - Dinsdag 16 november 2010 10:05
Ik ga dit jaar een speurtocht doen in het Grieks en Latijn, vorig Jaar hev ik een theepot en theekoppen gemaakt, en toen was een mol het cadeau. Met papier mache kan je alles!
naoual - Vrijdag 19 november 2010 15:35
hoe maak je dat
laura - Woensdag 24 november 2010 13:41
wie weet wat ik moet maken voor de juf
ze vraagt: een kaars een tijdschrift en hardloopsokken

en ze vertelt altijt iets over haar hondje en kleindochter
sandra-tje - Woensdag 24 november 2010 20:26
Ik vind dat hondje zooww snoesig, t'heeft niks met sk te maken mar toch. xx
Lisa - Vrijdag 26 november 2010 16:19
wil een suprise maken maar ik wil een schoen van 2 dozen maken geef me tips...... ik weet echt niet oe en moet over 1 week af zijn :(
lisa - Zaterdag 5 november 2011 11:14
super leuke sie hoor

x lisa
uy - Zondag 13 november 2011 11:21
jikhyj
Monique Janssen - Maandag 14 november 2011 17:27
Hoi,
Hoe kun je het beste een theepot maken? Graag goed beschrijven.

Alvast heel erg bedankt!
Groetjes
Monique
lisa - Dinsdag 15 november 2011 17:26
hallo


ik maak een suprise voor mijn klasgenootje Maud ik wil dat paard maken wat hier op staat (ik weet zelf heel veel van paarden meer dan haar) (ik rij namelijk L2)

alleen weet ik niet hoe ik dat moet maken!!

wil iemand die dat weet mij mailen??

lisaveltmaat@hotmail.com!

groetjes lisa
Esmee de leeuw - Dinsdag 13 november 2012 20:01
Hallo allemaal!

Ik vind deze site echt geweldig ik moest voor mijn vader een surprise maken en ik wist niks en toen zag ik de beertender!

Echt heel erg bedankt ervoor!

Groetjes:Esmee de leeuw
ik - Woensdag 14 november 2012 18:11
nou, ik moet over ongeveer 2 weken een suprise af hebben van donald duck maar wat moet ik maken? er moet wel een cadeau (of meerdere cadeautjes) in kunnen passen kunnen jullie me a.u.b helpen??

alvast bedankt :)
Kitty - Vrijdag 23 november 2012 16:31
Hoi, ik moet vóór 4 December een surprise maken voor een klasgenoot maken maar ik weet niet wat. Ik had bedacht om een Donald Duck surprise te maken (Hij is een fan Donald Duck Fan) maar ik weet niet hoe. Er moet wel een Donald Duck strip in kunnen passen, want dat staat op zijn verlanglijstje. Please, antwoord vóór 4 December!
Oh, en dit nog!!!

-Naam: Quinten (Wat een nerd!)
-Zijn Hobby's zijn: Scouting, Schaatsen
-Lievelingskleur is: Groen
-Lievelingsdier: Cavia
-Lievelingseten: Patat

Bedankt!!!

Groetjes Kitty

Kitty - Zaterdag 24 november 2012 13:33
Hoi, ik moet vóór 4 December een surprise maken voor een klasgenoot maken maar ik weet niet wat. Ik had bedacht om een Donald Duck surprise te maken (Hij is een fan van Donald Duck) maar ik weet niet hoe. Er moet wel een Donald Duck strip in kunnen passen, want dat staat op zijn verlanglijstje. Please, antwoord vóór 4 December!
Oh, en dit nog!!!

-Naam: Quinten (Wat een nerd!)
-Zijn Hobby's zijn: Scouting, Schaatsen
-Lievelingskleur is: Groen
-Lievelingsdier: Cavia
-Lievelingseten: Patat

Bedankt!!!

Groetjes Kitty
hoii - Zaterdag 24 november 2012 20:03
ik moet een surprise maken voor een meisje uit mijn klas en het thema is eten.
dus het moet met eten temaken hebben weet iemand iets?? alvast bedankt xxx

ps.kwil geen echte taart cakejes enz.
froonal - Zaterdag 1 december 2012 10:48
dit is een goede site vet cool
Ikke - Zondag 17 november 2013 16:34
Ik ga dat hondje gebruiken, het is echt heel mooi! Ik moet iets maken voor mijn achterachter nichtje, en die heeft veel honden ergens in een vakantie komen er daar pups dus dit is dan wel heel leuk, leuk bedacht ook!!
elize - Maandag 18 november 2013 17:22
hebben jullie meschien een tip om een leuke donald duck te maken
elize - Maandag 18 november 2013 17:22
want ik kan niks bedenken
elize - Maandag 18 november 2013 17:23
en het moet een goed uitleg hebben hoe je het moet maken
pieter lossie - Zaterdag 23 november 2013 13:43
Ik moet een suprise maken voor een meisje uit mijn klas.
zei houdt veel van acteren.
Ik trouwens ook zo heb ik meegespeeld in flikken maastricht en Bennie Stout (Roderick). Toen zag ik die klapper voor dat de scene begint. vind het een leuk idee en ik ga hem maken.

Bedankt
coole - Zondag 24 november 2013 19:35
Hoe werd deze site.
Ik snap het niet.
Geintje.
Ik snap het een beetje.
Maar snapt gij het
coole - Zondag 24 november 2013 19:37
Hoi.
yasemin kisa - Woensdag 27 november 2013 14:13
ik wil de paard maken maar ik weet niet wat je nodig hebt
lisa - Woensdag 27 november 2013 14:14
wat is dat voor naam
maaike - Zaterdag 30 november 2013 16:49
ik wil een stripboek maken maar ik heb geen idee hoe het moet en we hebben nog maar 1 week willen jullie helpen please voor 4 December
julia - Woensdag 12 november 2014 17:55
deze site is super cool
Anoniem - Zondag 4 oktober 2015 13:56
Iets met een aardappel ??
henk - Zondag 29 november 2015 13:36
hoe maak je een cavia