Suppen en andere strandsporten

 

Als je wind- en golfsurfen te moeilijk vindt, maar je wilt wel graag een watersport doen, dan is suppen misschien iets voor jou. Stand Up Paddelen is overgewaaid uit Hawaï en er wordt beweerd dat iedereen het kan leren. Ik ben gek op het strand en activiteiten voor in het water dus ik ga dit denk ik wel een keertje proberen..

Bij suppen sta je op een grote surfplank en heb je een grote peddel in je hand. Je peddelt je vooruit over de zee en door het grotere board kan je makkelijker je evenwicht vinden en blijven staan. Er wordt gezegd dat je met een dag oefenen redelijk kan suppen. Het staand op het board en het peddelen vragen kracht van je lichaam en het feit dat je over het water peddelt zorgt voor ontspanning. Het is dus de perfecte combinatie. Het suppen is iets wat de afgelopen jaren steeds populairder is geworden en ook verschillende celebrities zijn aan het suppen geslagen.

Citysuppen; behalve op het strand kan je ook citysuppen. Deze vorm van suppen wordt o.a. al in Sydney en Parijs gedaan en ook in Amsterdam kan je dit doen. Dit is perfect om eens op een andere manier een dagje in Amsterdam door te brengen..

Als dit nou allemaal niets voor jou is, er zijn natuurlijk genoeg andere dingen om te doen. Je kan bijvoorbeeld bodyboarden, skimboarden, vliegeren, frisbeeën, beachtennissen, beachvolleyballen of voetballen. Bij bodyboarden ga je met een speciaal board (bodyboard) de branding van de zee in en ga je op het punt staan waar de golf omslaat. Je gaat liggen voor de golf en je wordt (als je het goed doet) meegenomen tot aan het strand. Ik vind dit super leuk om te doen. Bij skimboarden maak je gebruik van een houten ovale plank en op het zand waar de golven teruglopen (dus waar nog een klein laagje water ligt) gooi je, je plank voor je uit en spring je er op. Skimboarden vraagt wel om de nodige oefening en het lijkt mij echt heel erg moeilijk.

bodyvoard
Bron: flickr.com/photos/tombooth/

skimboard
Bron: flickr.com/photos/amrufm/

De andere sporten zijn allemaal uit te voeren zonder oefenen en kan je heerlijk met je vrienden doen op een mooie zomerdag. Ik ben gek op sporten op het strand. Heerlijk volleyballen of voetballen met vrienden en in de avond lekker bbq'en met ze allen..

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Sanniej93 - Dinsdag 24 juli 2012 17:47
Trampoline in Bloemendaal aan zee xD !!
Lisa-166 - Dinsdag 24 juli 2012 19:57
Heerlijk, strand, zee, een surfboard en golven! Meer heb ik bijna niet nodig! (Behalve dan misschien een leuke strandtent om uit te rusten na het surfen en een lekkere ijscoupe te verorberen!)

Dus: geef mij maar een longboard en een wetsuit en een paar mooie, cleane golven!
m - Dinsdag 24 juli 2012 20:35
supper!