Sophie in de kreukels

 

Begin september is er op NPO 3 een nieuw programma van Sophie Hilbrand van start gegaan. Sophie in de kreukels. Hierin onderzoekt Sophie Hilbrand het taboe rondom fillers, botox en andere cosmetische ingrepen. Sophie staat bekend om haar natuurlijke uitstraling. Dit beschrijft ze ook in haar programma. In de verschillende afleveringen interviewt ze telkens een andere groep mensen die hiermee te maken heeft. Artsen, actrices, presentatoren, producenten en zelfs haar eigen vriendinnen en moeder komen aan het woord.

De afleveringen hebben als rode draad dat Sophie zelf zo positief tegen het ouder worden aankijkt. Ze onderzoekt ook hoe dit komt en wat maakt dat andere mensen wel overgaan op de hulpmiddelen die voor handen zijn.

Aflevering 1
Sophie gaat naar een première van een film waarin ze verschillende bekende Nederlanders interviewt over of zij iets aan hun gezicht hebben laten doen. Opvallend is dat het merendeel zegt hier niks aan te hebben gedaan. Alleen Linda de Mol is erg open over haar botoxgebruik. Yvon Jaspers, Laure Verster en Astrid Joosten praten over wat zij er van vinden dat ze ouder worden en of een cosmetische ingreep wellicht tot de mogelijkheden behoort in de toekomst.

Aflevering 2
Sophie gaat op bezoek bij Melissa van der Meyde. Zij staat om haar cosmetische ingrepen bekend en is hier trots op. Samen met een stel vriendinnen van Melissa gaat Sophie mee naar een schoonheidskliniek. De jongste vrouw die mee gaat is begin twintig. Ook bezoekt Sophie een andere schoonheidskliniek waar wordt uitgelegd dat de botoxgebruiker veel jonger wordt. Deze ervaringen legt ze voor aan haar eigen vriendinnen die daar verschillende meningen over hebben.

Aflevering 3
Sophie gaat langs bij meerdere artsen die haar de voordelen van cosmetische ingrepen vertellen. Dit brengt Sophie wel aan het twijfelen. Haar huid wordt bijvoorbeeld gescand en daaruit komt dat haar de staat van haar huid 10 jaar ouder is dan dat ze daadwerkelijk is. Om het weer van een andere kant te bekijken spreekt ze met Liesbeth Woertman, professor aan de universiteit van Utrecht en gepromoveerd op het onderwerp lichaamsbeeld. Zij legt uit dat Sophie eigenlijk een rolmodel is voor de Nederlandse kijker en dat het belangrijk is dat ze niks laat doen aan haar uiterlijk.

Aflevering 4
Sophie praat over botox met Chantal Janzen, Halina Reijn en Linda de Mol. Daarnaast constateert ze dat ouders en werkgevers ook een grote invloed hebben over hoe iemands zelfbeeld is. Ze praat met haar eigen moeder die een even positief zelfbeeld lijkt te hebben als Sophie zelf.

Ik heb alle afleveringen gezien tot nu toe. De programma's van Sophie vind ik altijd wel interessant omdat ze er heel open in gaat en de mening van iedereen laat terugkomen. Zelf zou ik, zeg ik nu, nooit botox of fillers gaan gebruiken. Echter, door wat er de verschillende doktoren zeggen en het feit dat er heel erg dicht wordt ingezoomd op de rimpels van mensen brengen mij wel van mijn stuk. De reactie van Liesbeth Woertman daarop is relativerend. Ik ben ook benieuwd hoe jullie en mijn eigen vriendinnen hierover denken. 

Aflevering 5 wordt aankomende dinsdag 29 september uitgezonden op NPO 3 om 21.25.

Hoe kijk jij aan tegen botox en fillers?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

cynthiaxd - Dinsdag 29 september 2015 10:09
Ik kijk het altijd vind het wel interesant maar zou het echt nooit doen !
kim300808 - Dinsdag 29 september 2015 11:16
Ik heb één aflevering gezien en vond het wel een boeiend programma. Zo verschillend als er wordt gedacht en zoals je wordt gebrainwashed... Hoe belangrijk uiterlijk vertoon inmiddels is geworden vond ik wel shockerend.
Star* - Dinsdag 29 september 2015 11:20
ik kijk het elke week, leuk en interessant, super hoe sophie dat doet. Sommige vragen zetten je echt aan het denken.. zoals waarom wel je haar verven en niet een paar tijdelijke prikjes botox? zoals halina van reijn vroeg.
Eigenlijk ben ik het eens met sophie, maar ik merk wel dat mijn mening ook wel eens switcht, als je dan hoort hoe makkelijk een arts erover praat. Maar soms ook wel weer belachelijk als je hoort dat sommige meiden al op hun 20e ofzo beginnen om iets te laten doen, dan denk ik.. oeps.. dan moet ik nog 6 jaar spuiten in halen : p
Maanmeisje - Dinsdag 29 september 2015 11:23
Ik kijk het ook. Ik vind het wel interessant.
Annemiek - Dinsdag 29 september 2015 20:56
Iedereen streeft naar perfectie, op zijn eigen manier:).
Anne - Woensdag 30 september 2015 12:28
Ik volg het ook! Erg interessant programma.. Leuk om te zien hoe mensen er over nadenken, al snap ik zelf de commotie niet zo..
Ik zou later zelf best een beetje botox willen gebruiken. Hoewel ik een eetstoornis heb gehad, is mijn zelfvertrouwen inmiddels prima en zit ik echt lekker in mijn vel. Desalniettemin zou ik het best leuk vinden als ik dmv een spuitje de huid rond om mijn ogen wat jonger zou kunnen houden en zie ik daar totaal geen heftigheid in. We verven ook ons hoofdhaar, trekken been/vagina/okselhaar er massaal uit of scheren het af, bleken tanden, kleuren onze huid door de zonnebank... Zolang je de dingen met mate doet en beseft dat het enkel een supplement is (en dus geen basis) zie ik er de ernst niet van in. Het is net als een centrumpilletje.. Absoluut geen basis of allesbepalend iets, maar gewoon een extraatje, zodat je je nog iets beter voelt..

Xx
d - Woensdag 30 september 2015 15:02
Nee, ik ben bang dat die stoffen ook niet goed zijn voor je lichaam. Je moet je leven plannen dat het niet uitmaakt als je oud bent, dan kan niemand je wat maken en kun je lekker jezelf blijven.
Anne - Donderdag 1 oktober 2015 08:16
Ik denk niet dat het helpt om je zelfbeeld beter te maken.Je weet toch immers dat het niet van jezelf zo is en dat je afhankelijk bent van van alles en nog wat om er zo uit te zien.Bovendien als je innerlijke zelfbeeld niet goed is maakt het niet uit wat je ook aan jezelf laat doen.
Wij zijn natuur en vergankelijk daar kom je toch niet onderuit.
Anne - Donderdag 1 oktober 2015 08:19
Dat was negatiever dan ik bedoelde.Maar ik denk dat er wel betere manieren zijn om er goed uit te zien dan je door een arts in te laten spuiten met van alles en nog wat.