Receptenboek voor studenten

 

Van begon als een leuk blog met dagelijks recepten van studente Leonie ter Veld, is uitgegroeid tot een drukbezochte website en een boek vol recepten. Dagelijks plaatst Leonie op haar website recepten die zij als studente maakt. Dat houdt in dat de recepten gevarieerd, betaalbaar en eenvoudig maar heel lekker zijn. De recepten worden geplaatst met mooie foto's en leuke, persoonlijke blogs van Leonie zelf, maar het boek gaat verder en is natuurlijk leuker om in te bladeren dan een website. 

Het boek 'Gewoon wat een studentje 's avonds eet' bevat heel erg veel verschillende recepten. Van pizza tot soep en van broodjes tot pasta. Leonie maakt gebruik van simpele uitleg, die heel vrolijk beschreven is. In het boek vind je buiten recepten ook wat handige en inventieve tips en tekst over Leonie en haar leven als kokende studente.

Gewoon wat een studentje 's avonds eet

Ik vind zelf ook de vormgeving van dit kookboek ontzettend leuk. Het ziet er lekker jong en luchtig uit. Ik vind het boek ook lekker overzichtelijk, waar ik in zeer professionele kookboeken nog wel eens verzuild raak in moeilijke woorden en ingrediënten. Wat Leonie je adviseert is gewoon in de supermarkt of op de markt verkrijgbaar en soms zelfs zonder bepaalde (dure) keukentools te bereiden.

Gewoon wat een studentje 's avonds eet

Het boek van Leonie is denk ik een leuk cadeau voor iemand die op kamers gaat, maar ook ik vind het een fijn boek om mee te koken. Het brengt me op nieuwe ideetjes en ik haal er fijne kook-inspiratie uit. Ik denk dat dit boek wel in mijn rijtje kookboeken mag blijven, juist omdat ik soms te ingewikkeld denk of eten een grote kans van mislukken heeft bij mij. Met de recepten van Leonie kun je goed leren koken voor jezelf of juist voor je gezin, vrienden of partner. 

Gewoon wat een studentje 's avonds eet

Wij mogen 4 van deze leuke kookboeken weggeven aan jullie. Wil je winnen? Om te winnen moet je mailen en een reactie achterlaten onder deze blog om te laten weten wat je vindt van haar boek. Mail je naam, adres naar win@proud2Bme.nl. Kun je niet wachten, dan kun je het boek HIER bestellen.

Gewoon wat een studentje 's avonds eet

Lijkt jou dit een leuk boek?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Jojo - Donderdag 23 april 2015 19:12
Ik vind kookboeken sowieso heel erg leuk en ik kook ook heel graag. Ik ben ook al wel een aantal keer op haar blog terecht gekomen, als ik zocht naar een lekker recept. Dus ik ben erg benieuwd naar het boek!.
Joëlle - Donderdag 23 april 2015 19:13
Oee, like it! Zal ik mijn vriend heel blij mee maken die volgend jaar op kamers gaat. En mezelf ook meteen want dan heb ik een mooi excuus om hem voor me te laten koken ^^
- - Donderdag 23 april 2015 19:15
toepasselijk, erg leuk! :)
Blub - Donderdag 23 april 2015 19:19
Erg leuk. Volg haar pagina sinds kort op facebook :)
Brebda D - Donderdag 23 april 2015 19:24
Volgend jaar (eindelijk);weer op kamers, dit boek zou het koken een stuk leuker, makkelijjer en lekkerder maken! Toen ik de foto's in de winkel zag, kreeg ik spontaan trek. Ik denk een echte aanrader
Marieke - Donderdag 23 april 2015 19:32
Leuk! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe lekkere recepten, ook om mee te nemen naar stage waar ik ook soms savonds moet eten. Ik zou het boek erg graag willen winnen!
Lisa - Donderdag 23 april 2015 19:36
Ooooh, ik zit op kamers en inderdaad, ik eet bijna altijd hetzelfde. Spaghetti of een andere pasta die eenvoudig te maken is. Een beetje variatie zou zo welkom zijn :) Ik hou van koken, maar weet soms gewoon niet hoe ik moet beginnen x
Michelle Jacobs - Donderdag 23 april 2015 19:41
Vanaf volgend jaar op kamers omdat ik stage ga lopen voor mijn studie. Dit boek komt na al die vele uren van hard werken natuurlijk heel goed van pas. Ik zou het erg leuk vinden om hem in m'n boekenkast te kunnen plaatsen!
Liefs!
Denise - Donderdag 23 april 2015 19:42
Ik vind het superleuk om te koken en dat doe ik ook geregeld hoewel ik nog thuis woon. Ik heb wel eens haar blog bezocht en er staan erg lekkere recepten op. Volgend jaar ga ik op kamers en dan zou dit het perfecte boek zijn :)
Valerie - Donderdag 23 april 2015 19:43
Ik ga volgend jaar studeren en ik ben gek op koken, dus dit lijkt me een fantastisch kookboek! Ik haal normaal mijn recepten van internet, dus dit als eerste kookboek zou super zijn!
Liefs!
Charlotte - Donderdag 23 april 2015 19:44
Super tof! Ik wil dit boek echt heel graag hebben. Na vorig jaar een tijd op mezelf te hebben gewoond, helemaal vast te zijn gelopen in o.a. moeite om voor mezelf te koken, moest ik mijn eigen huisje uiteindelijk opgeven. Ik heb nu 14 maanden keihard geknokt en ga in September dan eindelijk weer echt op mezelf, en studeren! Ik heb wel eens vaker met vriendinnen recepten van haar blog gekookt, en dat beviel goed. Nu wil ik het echt voor mezelf gaan doen.
ryanne - Donderdag 23 april 2015 19:53
Ik heb haar pizza wraps al eens uitgeprobeerd. Geniaal! Hopelijk volgt binnenkort de rest?!
Esmé - Donderdag 23 april 2015 19:55
Ik zou het boek onwijs graag winnen. Ik volg haar blog al een tijdje, en nu het steeds wat beter gaat, ben ik vaker bereid lekker voor mezelf te koken. Bovendien ben ik student en is het mijn doel om na de zomer,wanneer mijn derde studiejaar begint, op kamers te gaan in Amsterdam!
Het boek is dus van harte welkom!
Sofieeeke - Donderdag 23 april 2015 20:17
AAH Ik ga volgend jaar op kot/kamers, dus dat zou echt superhandig zijn :-)
Ik heb er zo erg naar uitgekeken, want dan kan ik bewijzen dat ik echt zelfstandig kan zijn!!! Ik vind haar blog echt superleuk (en dan vooral dat alles zo simpel is, maar toch écht lekker en ook dat ze niet zo überhealthy doet, maar gewone goede maaltijden maakt), dus ik ben zeker benieuwd naar haar kookboek :-) Leuke winactie trouwens!!
Tanja - Donderdag 23 april 2015 20:19
Mijn guilty pleasure is net zoals als haar ook aardappelpuree uit een zakje!
En ik weet dat er best een aantal recepten over instaan! Dus ik zou dat boek vet graag willen zodat ik heerlijke gerechten met aardappelpuree uit een zakje kan bereiden!
Marij_Marij - Donderdag 23 april 2015 20:29
Het is een heel leuk boek! Ik heb het gisteren nog cadeau gedaan aan een vriendin. Stiekem baalde ik dat ik het zelf niet had, want het zag er zo lekker uit allemaal! Het lijkt mij handig, omdat ik verzinnen van recepten vaak lastig vind, en daarmee eten/koken ook weer lastiger vind. Lijkt me daarom dus een goede aanschaf! En haar blogs zijn altijd erg leuk geschreven, dus denk ik dat het boek ook lekker vlot is! Echt heel leuk dat het geschreven is door iemand die ook niet veel van koken weet. Dan is het tenminste niet te ingewikkeld :)
vicky pisters - Donderdag 23 april 2015 20:49
ik heb al vaker haar recepten gelezen online en ook gebruikt, stiekem heb ik het hele boek al doorgebladerd in de boeken winkel en las ik dat er lekkere en makkelijke recepten in staan. ben er nog niet aan toe gekomen om het te kopen maar zou het wel graag willen hebben! :)
Nella - Donderdag 23 april 2015 20:59
Dit lijkt mij echt een leuk boek omdat het met mijn eten zoveel beter gaat nu! ook kook ik nu regelmatig voor mijn ouders ,dus hoe leuk zou het zijn om zo'n boek te winnen & nieuwe recepten te proberen!😁
ilse verweij - Donderdag 23 april 2015 21:08
Ik woon sinds 3 maanden bij beschermd/begeleid wonen maar ik ben echt een kook ramp! :') ik laat het brandalarm afgaan, eten verbranden en soms smaakt het echt niet!
Maar ik wil het heel graag leren!
Isabelle - Donderdag 23 april 2015 21:19
Ik kook al erg veel, maar zou graag meer willen koken en met zo'n leuk recepten boek zal dat zeker lukken! Handig als ik over een paar jaartjes op mezelf woon ;)
Anne - Donderdag 23 april 2015 21:56
Ik HOU van koken, maar eigenlijk vind ik het nog het allerleukste om door kookboeken heen te bladeren. Wat ik altijd fijn vind aan Leonies recepten is dat ze zo lekker simpel en 'gewoon' zijn. Niks ingewikkelde ingrediënten of waslijsten aan boodschappen, gewoon normale producten waarvan een aantal vaak nog in je koelkast liggen. Heerlijk, eens lekker zonder teveel nadenken koken. Met name haar recepten met vissticks zijn favoriet
Henriette - Donderdag 23 april 2015 22:06
Super leuk, ik ben dol op koken en student! En ook altijd op zoek naar leuke recepten:)
xx - Donderdag 23 april 2015 22:14
Lijkt me een super leuk boek. Net op kamers dus een beetje hulp op dat gebied kan ik in doolhof van op jezelf leren wonen wel gebruiken.
Kim - Donderdag 23 april 2015 22:17
Iedereen hierboven is dol op koken, maar ik doe het eigenlijk nooit.
Dit boek lijkt me een leuke en goede stap op weg!
Lekker en gezond eten leren maken, wel handig aangezien ik binnenkort op kamers ga hihi!
marleen - Donderdag 23 april 2015 22:49
de vormgeving van dit boek vind ik heel leuk en jeugdig! volgens mij wel echt iets dat studenten aanspreekt :)
zelf neem ik te weinig de tijd om voor mezelf te koken, maar vaak ook omdat me de inspiratie ontbreekt.. .wie weet is zo n boek wel een oplossing :)
Evi - Donderdag 23 april 2015 22:56
Ik zou dit boek graag willen winnen voor mijn lieve broer, hij is nu een paar weken uit huis en nou niet bepaald een keukenprinsesje :)
mijke - Donderdag 23 april 2015 22:59
Owh wat lijkt me dit een fijn en praktisch boek zeg! 'k Heb even op dr site gekeken en dat ziet er goed en haalbaar uit. Gevarieerd koken voor mezelf vind ik nogal es een opgave en 't wordt dan vaak veel van hetzelfde. 'k Zou graag hier wat verder in komen, maar niet al te ingewikkeld, want dan haak ik wellicht af...Dus graag doe ik mee!
Mieke - Donderdag 23 april 2015 23:06
Jeee! Inspiratie voor variatie ;) Ik woon nu net weer op kamers (uitproberen of het weer lukt) en eet niet met het huis mee, maar kook voor mezelf omdat dat nog even beter is. Leuke en nieuwe gerechten verzinnen is best een uitdaging en het lijkt me superleuk om inspiratie uit dit boek te halen. Ik probeer stappen te zetten richting een mooie toekomst en hoop over een poosje weer écht student te kunnen zijn. Lekker mee-eten aan tafel dus. Wie weet nu leuke dingen uit dit boek voor mezelf koken en er over een poosje gezellig met anderen van smullen?! :)
Carmen zuidgeest - Donderdag 23 april 2015 23:27
Lijkt mij een heerlijk praktische boek wanneer ik weer eens inspiratieloos ben, ik zou er graag kans op maken!
Katsa - Vrijdag 24 april 2015 00:10
Ik zit nu op kot (of op kamers zoals jullie in Nederland zeggen) en soms vind ik het moeilijk om enkel voor mezelf te koken. Als studente tips krijgen van een andere studente lijkt me daarom wel boeiend. Lekkere recepten in staan die iedereen kan maken, komen altijd van pas en inspiratie heb je nooit te veel. Al moet ik wel bekennen dat niet de recepten zelf, maar wel de 'extraatjes' in kookboeken zoals tips en persoonlijke verhalen mijn favoriete onderdeel zijn. Vooral als ze ook nog eens leuk geschreven zijn.
D. - Vrijdag 24 april 2015 06:10
Wat leuk dat leonie nu een kookboek heeft uitgebracht. Ik bezoek regelmatig haar blog, omdat ik voor inspitatie graag op diverse kookblogs kijk :) ik ben zelf nu 4 jaar student, maar kooktips zijn nog steeds altijd welkom, hihi
Romy - Vrijdag 24 april 2015 08:46

Vorig jaar ging een vriendin van mij studeren en ik heb toen een studentenkookboek voor haar gekocht. Maar wat een zoektocht was dat, diegene die ik toen kocht is vast niet zo leuk als deze.
Nu zit ik zelf sinds een jaar op kamers en ik kan prima koken, maar varieer niet zoveel. Telkens nieuwe dingen bedenken is best lastig, en ze ook nog betaalbaar houden helemaal moeilijk. Een boek helpt daarbij wel want die kun je even uit de kast pakken ipv dat je moet gaan googelen. Het recept wat ik daar zie staan vind ik al een heel goed idee :)
Brenda - Vrijdag 24 april 2015 09:16
Ik ben fan van Leonie en haar boek! Ze is een leuke meid die fijne recepten maakt
Lonneke - Vrijdag 24 april 2015 09:18
Wat ontzettend leuk dat jullie 4 van deze boeken mogen weggeven!
Ik volg Leonie al een lange tijd op haar blog en haar receptjes inspireren me altijd weer! Juist omdat ze zo lekker "gangbaar" zijn en de drempel niet zo hoog is omdat je niet in 1000 verschillende winkels je producten hoeft te halen.
Het gaat heel goed met me eigenlijk! IK heb vorig jaar het traject "Beleef" gedaan in Portugal met Human concern en daar heb ik al heel veel geleerd over gevarieerd eten. Toch vind ik het soms nog lastig. Je blijft af en toe net iets teveel bij je "veilige" producten hangen. Ook omdat je simpelweg geen inspiratie hebt. Dit boek lijkt me ideaal om dat laatste patroon te doorbreken! Zeker als ik volgend jaar ga studeren, op mezelf ga wonen en dus echt voor mezelf moet gaan zorgen. Dan kan je gewoon elke dag weer wat nieuws maken uit het boek. Ontzettend leuk!
Ik heb natuurlijk ook even gemaild :)

Liefs Lonneke
Emma - Vrijdag 24 april 2015 09:47
Ik heb haar blog ook al een paar keer gelezen en ik haal er ontzettend veel inspiratie uit. Leuk dat er nu ook een kookboek uit komt!
Ik woon al zo'n 4 jaar op kamers, maar nu het wat beter met me gaat, wil ik graag wat meer gaan variëren. Ik blijf nog vaak "hangen" in dezelfde, veilige recepten. Daarom zou dit kookboek ideaal zijn!
desire vd kruk - Vrijdag 24 april 2015 11:14
Ik heb haar website al een paar keer gelezen en ze heeft veel lekkere recepten en bovendien helemaal niet moeilijk. Dat is voor mij wel handig want koken gaat soms wel eens niet goed haha/ Mij lijkt het gaaf om het kookboek te winnen. Dan kan ik eindelijk leuke gerechten uitproberen i.p.v elke keer groente/aardappelen/ vlees.
Aniek - Vrijdag 24 april 2015 12:03
Ik zou het onwijs gaaf vinden om juist dit mooie boek te winnen omdat ik het een heel bijzonder boek vindt: het is origineel bedacht en en juist het aspect dat het allemaal niet erg duur en ingewikkeld maakt mij zo enthousiast over het boek :)
Dorien - Vrijdag 24 april 2015 12:57
Jaaa wat leuk! Ik ken haar blog wel en dit receptenboek lijkt me ideaal voor mij omdat het goedkope en vrij eenvoudige recepten bevat. Echt precies wat voor studenten! Het lijkt me super leuk om een exemplaar te winnen dus ik ga snel een mailtje sturen :)
Lilan - Vrijdag 24 april 2015 15:55
Ik houd van koken, en an kookboeken. Super leuk om te zien hoe een studente laat zien hoe je leuk en makkelijk kunt koken. Super bruikbaar, een keertje iets anders dan al die dure gerechten met garnalen, kaviaar, en moeilijke dingen, haha. Ga snel een mailtje sturen :D
Fleur... - Vrijdag 24 april 2015 16:58
Wat leuk dat jullie vier mensen blij mogen maken!! :) Ik zit nu bijna een jaartje op kamers en ik vind het altijd heel leuk om in de keuken te staan en een lekker maaltje te bereiden. Ik heb inmiddels de bijnaam keukenprinses gekregen van m'n vrienden, wie had dat gedacht na een eetstoornis haha! Maar ik ben er heel blij mee en zelfs trots dat ik weer lekker kan genieten! Ik blijf natuurlijk wel een arme student die met de makkelijkste en betaalbare ingrediënten wat lekkers op tafel wil zitten. Dus wanneer ik dit kookboek zou krijgen, kan ik mijn vrienden weer uitnodigen voor een gezellig en lekker maaltje!! Dan zijn er meer mensen blij dan ik alleen! Liefs Fleur
Studentje - Vrijdag 24 april 2015 18:03
Als je dit leuk vindt, kijk dan ook eens op de facebookpagina "gewoon wat een echt studentje 's avonds eet" voor een ruimere blik op de studentenkeuken.
Katrijn - Vrijdag 24 april 2015 18:17
Geweldig boek!!
Heleen - Vrijdag 24 april 2015 19:07
Dit boek lijkt mij echt SUPER praktisch om te hebben !
Vanaf volgend schooljaar ga ik studeren en dat is erg ver van mijn woonplaats, daarom ga ik waarschijnlijk al vrij snel op kamers wonen. En dan is dit boek natuurlijk onmisbaar, echt leuk !
Ik ben benieuwd en ik ga zeker mee doen met de winactie !
Kyra - Vrijdag 24 april 2015 19:44
Super handig en leuk boek!
Ik vind het zelf heel erg leuk om te koken en om andere dingetjes uit te proberen.
Alleen weet ik niet altijd wat ik dan kan koken en ik denk dat in dit boek heel veel ideeën zijn beschreven waar ik uit kan kiezen.
Hele leuke blog!
liefs Kyra
Charlotte - Vrijdag 24 april 2015 20:11
Whahaha dit is echt NIET wat een student eet.
ilona - Vrijdag 24 april 2015 20:22
Super leuk ! En erg handig :)
Ik hou van koken, en ben erg nieuwsgierig naar de gerechten hierin !
Koken is echt mijn passie hihi
Noekjhu15 - Vrijdag 24 april 2015 21:08
wat een leuk boek, het zou prima van pas komen aangezien ik maandag op mezelf ga wonen.
Dan kan ik nog eens goed leren koken en zorgen voor mezelf
Ziet er leuk uit!!!
Xiu - Vrijdag 24 april 2015 22:58
Het lijkt me een super leuk kookboek! Ik volg haar website ook al een hele tijd en ze is ook zo lekker 'down to earth'. Geen moeilijke superfoods of healthy dingen altijd, maar soms ook gewoon lekker comfort food of iets makkelijks. Heel fijn is dat! Ook klinken haar recepten lekker en ben ik benieuwd hoe ze smaken. Het is ook een plus dat het budget is.
Ik heb een mailtje gestuurd!
M_arielle - Zaterdag 25 april 2015 20:42
Heeeeel leuk!
Ik ben al een paar maanden groot fan en trouw bezoekster van haar website! Super leuke, originele en lekkere dingen komen er voorbij.
Ook haar blogs zijn inspirerend en motiverend en ik vind het erg grappig hoe ze bijna al haar recepten AWESOME vind ;)
Zou echt een aanwinst zijn voor mijn keukentje!