Proud2Meet: Leuke dingen doen en een eetstoornis

 

Aanstaande vrijdag 6 september zijn jullie weer van harte welkom op de Proud2Meet. Het thema is deze keer 'leuke dingen doen en een eetstoornis'. Iets waar iedereen met een eetstoornis zich wel wat bij voor kan stellen. Omdat het nog even heel mooi weer wordt en omdat het goed bij het thema past, ziet deze Proud2Meet er iets anders uit. We verplaatsen namelijk van binnen naar buiten. We gaan naar de Leidse Hout waar we op een kleedje lekker van het zonnetje gaan genieten en een gezellige middag gaan hebben.

Dingen doen die je blij en gelukkig maken, is één van de mooiste mogelijkheden die het leven ons geeft. Zelf krijg ik veel energie als ik dingen doe die ik leuk vind, zoals winkelen, marktjes bezoeken, films kijken en koekjes, cupcakes of taarten bakken. Ik kan er ook heel erg genieten om een dag op het strand door te brengen of lekker in een parkje te liggen, tijdschriften te lezen en te kletsen en lachen met vriendinnen. Hoe fijn is het om te relaxen, te zijn met mensen waarmee je het goed kunt vinden, leuke dingen te doen en tegelijkertijd te genieten van wat de natuur ons geeft?

Leuke dingen

Het invullen van je vrije tijd met het doen van dingen die jou blij maken (ook al is dat misschien maar een beetje), is heel zinvol. Het zorgt voor plezier en afleiding en het verbetert de relaties met de personen waarmee je dingen onderneemt. Maar daarnaast heeft het nog een aantal andere belangrijke functies. Leuke dingen doen werkt stressverlagend, geeft inspiratie en zorgt voor meer creativiteit. En het zorgt er ook nog eens voor dat je beter functioneert op school, je studie of werk.

Leuke dingen doen en een eetstoornis
Wanneer je een eetstoornis of andere psychische problemen hebt, kan het 'doen van leuke dingen' heel lastig zijn. Het is heel frustrerend om te ervaren dat dingen die je vroeger leuk vond, ineens niet zo leuk meer zijn. Dat je van dingen waar je altijd blij van werd, niet meer zo blij wordt en dat het misschien heel veel moeite kost om iets te ondernemen. Want waarom zou je iets doen terwijl je er geen zin in hebt?

Misschien plan je regelmatig dingen omdat je weet dat het goed voor je is. Heel knap en heel belangrijk. Maar natuurlijk komt het ook wel eens voor dat je er uiteindelijk heel erg tegen opziet en dat je je afspraak af wilt zeggen. Dit is heel moeilijk en kan met gevoelens van falen gepaard gaan. Je wilt jezelf en anderen niet teleurstellen. Je wil geen spelbreker zijn want eigenlijk wil je gewoon gaan zonder dat je al die spanning hoeft te voelen.

Wij weten dat het heel moeilijk kan zijn om leuke dingen te doen met een eetstoornis. Daarom vonden we het belangrijk om dit keer voor dit thema te kiezen tijdens de Proud2Meet. Tijdens het themagesprek zullen we verder ingaan op dit onderwerp en de problemen die jullie ervaren.

proud2meet

Proud2meet
Ook dit keer hebben we een leuk programma voor deze dag opgesteld. We verzamelen voor de deur van Rijnveste (Sandifortdreef 19) en vertrekken samen rond 13:30uur richting Leidse hout. Wil je meelopen, zorg er dan voor dat je op tijd bent. Als je later wilt komen, kun je hier de routebeschrijving naar Leidse Hout vinden.

In het park zoeken we een mooi plekje op waar we lekker kunnen zitten. We beginnen dan met een mini workshop Pilatus van Hiske. Dit gaat vooral over gezond en bewust met je lichaam bezig zijn en natuurlijk horen hier ook oefeningen bij. Rond 14:30uur gaan we ongecompliceerd en gezellig wat spelletjes doen. Simpele spelletjes, gewoon omdat het leuk is en omdat het kan. Om ongeveer 15:30uur starten we met het themagesprek over leuke dingen doen en een eetstoornis.

Hier vind je meer informatie over de Proud2Meet en de locatie waar we verzamelen.
Je kunt via dit topic op het forum met anderen afspreken om samen te reizen naar Leiden. 

Wij denken dat het een gezellige en hopelijk ook waardevolle middag gaat worden. O, en heb je een eigen picknickkleedje, neem het gerust mee!

N.b. Proud2Meet is voor iedereen die problemen heeft met eten.

Kom je ook naar de Proud2Meet vrijdag?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Dwarrel - Dinsdag 3 september 2013 16:28
Het klinkt zo goed, maar ik kan niet :( school. Grmbl.
Rinke - Dinsdag 3 september 2013 17:58
Lijkt me leuk thema! Denk dat ik wel kom!
Margriet - Dinsdag 3 september 2013 18:09
Ah zou graag willen komen maar heb school tot 4 uur en moet dan nog 3 uur treinen... kom ik daar om 7 uur hahahah xd
Mary - Dinsdag 3 september 2013 18:46
Ik vind het echt jammer dat het altijd ´s middags is. Als ik op tijd wil zijn, moet ik om 10 uur de trein nemen. Dan zit ik nog lang op school, waardoor het mij niet lukt om te komen. Ik zou namelijk wel graag een keer willen!
dollie - Dinsdag 3 september 2013 19:25
heb helaas vrijdag therapie en ik weet niet hoe ik later op de dag ben omdat ik ook vroeg op ben.
Nerveus - Dinsdag 3 september 2013 19:36
Ik zou wel willen komen, maar ik moet naar school helaas, zoals de meeste denk ik.
SmallButBrave - Dinsdag 3 september 2013 20:14
Jammer dat ik in België woon
maar de drempel om te gaan zou ook te hoog zijn.
P - Dinsdag 3 september 2013 21:30
Super leuk initiatief!
Team Proud2bme - Dinsdag 3 september 2013 22:32
@mary we zullen eens onderzoeken of we het over een tijdje ook eens in het weekend of in de avond kunnen doen. Liefs :)
xBente - Dinsdag 3 september 2013 23:09
Leuk thema en leuke invulling! Helaas kan ik niet, maar misschien een volgende keer :)
robijntje - Dinsdag 3 september 2013 23:34
Leiden is te doen vanaf hier (heel goed zelfs, hoofddorp)
Dus ik ga kijken wat ik financieel kan doen, dit is wel de kans omdat lang reizen nog lastig is en t lijkt mr zoooo fijn :-)
Denisee.. - Woensdag 4 september 2013 09:50
Klinkt wederom heel erg leuk,
helaas kan ik niet want dan zit ik op school,
en ik kan nou niet bepaald iedere 2 weken een dagje spijbelen,
dat deed ik vorige week wel, omdat het onderwerp me zo aansprak,
maar deze keer sla ik dus een keertje over..
Ik hoop dat ik er binnenkort weer bij kan zijn!
Liefs X
AnaMan - Woensdag 4 september 2013 21:26
Poeh, 12:00 weg, rond 17:00 weer thuis...
En alle stress.

Als ik die avond niet laat zou moeten duiken en de dag erna ook nog twee keer duiken zou ik erover nadenken.

Maar deze keer maar niet. Sowieso val ik buiten de boot; oud, man, autistisch.
Misschien binnenkort als ik wat meer tijd heb en wat vrienden/vriendinnen heb gemaakt op Proud die ook gaan. Nu ben ik gewoon ook te bang. :P
Oliesjeik - Donderdag 5 september 2013 21:13
@anaman: je bent in ieder geval niet de enige autist, hier nog een! En ik word hier gewoon geaccepteerd, in ieder geval op het forum... Don't worry! En of je nou oud bent of jong, dat maakt allemaal niet uit joh :)
Morgen kan ik helaas niet, maar ik ben er de volgende keer wel bij op vrijdag ^^
Bee87 - Vrijdag 6 september 2013 21:09
Het klinkt zo leuk! Maar wat jammer dat dit soort activiteiten zo ver weg zijn, ik woon namelijk in Apeldoorn. Zijn er hier in de buurt ook meetings o.i.d. voor mensen met een eetstoornis?
Charlie - Vrijdag 6 september 2013 21:54
Aaah ik zie het helaas nu pas, had graag willen komen!
Wanneer is volgende keer? dan zet ik het vast in mijn agenda :)

Komt er trouwens nog een voorstelblog van Laura? Of is die er al en heb ik m gemist :$