Proud2Meet: Hoop

 

Wanneer je lijdt aan een eetstoornis kan je leven erg ingewikkeld en zwaar worden. Het is dan moeilijk om iedere dag weer met positieve energie te beginnen. Je voelt je soms moegestreden en weet niet meer hoe je verder moet. Aankomende vrijdag is er weer een Proud2meet met dit keer het thema: Hoop. Want hoe lastig is het om hoop te houden wanneer je het al tijden lang zwaar hebt? Hoe moeilijk is het om hoop voor de toekomst te houden als je al jaren strijdt voor een leuker leven? En wordt het allemaal wel écht beter?

hoop

Een eetstoornis gaat vaak gepaard met depressieve gevoelens. Het komt mede door het slechte eten dat je stemming negatiever wordt. Dit kan ervoor zorgen dat je minder makkelijk je bed uitkomt en steeds minder zin hebt om dingen te ondernemen of contacten met andere mensen aan te gaan. Hierdoor isoleer je je van je omgeving en blijf je meer alleen in huis. Dit zorgt er weer voor dat je nog negatiever wordt.

Maar misschien ben jij wel helemaal niet zo'n thuisblijver en onderneem je juist superveel om maar niet stil te hoeven staan bij je gevoelens. Toch zijn er dan soms van die momenten waarop je je moedeloos voelt en met angst nadenkt over de toekomst. Je ziet het allemaal niet meer zo rooskleurig in en weet niet hoe dit te veranderen.Je vecht al tegen je problemen sinds je 16 bent en je bent nu 22,.... dus dan wordt het wel eens tijd voor een leuker leven, niet? Hoe lastig is het om dan hoop te houden voor je toekomst?

hoop

En wat als je al hulp hebt gezocht, maar dit keer op keer op niets uitliep? Misschien ben je hierdoor wel bang geworden dat je niet te helpen bent of dat je té ingewikkeld bent? Hoe blijft je dan positief?

Hoop houden wanneer het slecht met je gaat is niet eenvoudig, maar wel heel belangrijk om verder te komen. Tijdens het themagesprek vrijdag a.s. praten we met elkaar over dit onderwerp en horen we graag hoe dit bij jullie speelt. En wie weet kunnen we elkaar wat hoop geven....?

De Proud2meet is vrijdag a.s. zoals gewoonlijk van 13:00 uur tot 17:00 uur in Leiden. Je kunt langskomen en weggaan wanneer je wilt, maar als je mee wilt doen aan en het themagesprek, dan is het handig om niet later dan 14:00 uur te komen. Spreek in dit forum topic eventueel af om samen te gaan naar Proud2meet.

Misschien tot vrijdag!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Quirine - Dinsdag 16 september 2014 16:04
Mooi onderwerp! Helaas kan ik niet vrijdag!

dancer! - Dinsdag 16 september 2014 16:28
Ik ben vrijdag bij de Ursula. Maar heb helaas om half 3 een somatisch onderzoek. Jammer want ik was er graag bij geweest....
Onlymy - Donderdag 18 september 2014 02:25
Een heeeel erg toepasselijk onderwerp voor mij momenteel..ik zie op dit moment niet hoe hoop te houden... Misschien dat ik kom..heeel misschien
QenH - Vrijdag 19 september 2014 11:23
Misschien thema chat maken? Voor mij is leiden niet te doen qua reizen maar wel een heel goed thema..
Iris - Zondag 26 oktober 2014 21:10
waarom woon ik toch zoooo ver weeeeeg :(