Proud2B Reality 2

 

Een tijdje terug kwam de blog Proud2B Reality online. Hierin lieten we voorbeelden zien van hoe perfect dingen op het internet over kunnen komen, terwijl we in werkelijkheid helemaal niet zo perfect zijn. Op zich is dat niet erg. Het is logisch dat je een selectie maakt van wat je wel of niet op het internet plaatst, maar het is denk ik wel belangrijk om in je achterhoofd te houden dat andere mensen dat ook doen! De reality-blog viel ontzettend goed in de smaak bij jullie en we kregen veel vragen voor een vervolg. Als het voor jullie helpend en motiverend is doen wij dat natuurlijk graag. Dus we gingen weer aan de slag. Hoe kom je over op het internet en hoe ziet dat eruit in het echte leven? 

♥ Alles is mooier op Instagram

Als we ‘live’ gaan op Instagram is dat doorgaans gewoon in ons kantoortje. We zetten dan heel simpel een telefoon ergens tegenaan, bijvoorbeeld een koffiemok of een plantenpotje. Voor ons ziet het er best knullig uit, maar gelukkig merken jullie daar niets van. De anderen in de kamer proberen heel stil te zijn terwijl twee van ons jullie vragen beantwoorden...

♥ Het perfecte plaatje

Super leuk, zo’n fotoshoot, maar soms kan het even duren voordat dé foto erbij zit. Al die andere plaatjes verdwijnen vervolgens zonder pardon in de digitale prullenbak van de computer. Alleen de grote foto linksboven zou ik normaal gesproken op internet plaatsen. Je ziet er dan niet aan af dat er minstens tien, zowat identieke foto’s, aan vooraf gingen...

♥ Sporty spice

Even op Instagram laten weten dat ik naar de sportschool ben geweest met een mooie, nonchalante foto. Uhuuu. Zo charmant zie ik er niet meer uit na een flinke work-out. Wel lekker rood en glimmend. Shine on you crazy diamond!

♥ I woke up like this

Wanneer ik jullie een dagje meeneem met mijn eetpatroon of juist naar een foodfestival zoals laatst, dan vind ik het toch fijn om mij op te maken en er zo leuk mogelijk uit te zien. Ik ben mij er dan heel erg bewust van dat ik mijzelf de hele dag moet filmen. Het contrast met de volgende dag vind ik daarom extra grappig. Want als ik na het wakker worden de video ga editen, ziet dat er gewoon zo uit.

♥ Blijven leren en groeien

Dat ik hersteld ben van mijn eetstoornis en nu anderen probeer te helpen, betekent natuurlijk niet dat ik nooit even een positieve reminder nodig heb. Soms kan ik mij ineens best wel druk maken, over zowel belangrijke als onbelangrijke dingen. Een tijdje geleden had ik weer eens zo'n periode en daar werd ik toen heel onzeker van, ik moest daar weer even uitkomen en na een scroll-sessie op pinterest vond ik toen deze quote. Dat is nu al heel lang de achtergrond van mijn telefoon. Ik vergeet eigenlijk altijd dat het er staat, maar heel soms lees ik hem bewust weer even en kan ik mijzelf weer even laten ontspannen. 

♥ Een ongelukkig fotomoment 

Deze foto's hebben we op kantoor gemaakt, maar het doet me denken aan de foto's die wel eens op een feestje worden gemaakt. Altijd leuk als iemand foto's maakt van een feest of evenement. Een fijn aandenken aan een leuke tijd. Hoewel... Iets minder leuk als jij jezelf de volgende dag met een nog al vreemd gezicht op social media tegen komt. Zal je net zien dat juist jij aan het praten bent tijdens het maken van de foto en dat is niet altijd een even charmant gezicht.

♥ Eten in de auto

Lekker McDonald's eten in de auto. Dat levert nog een mooie selfie op ook. Wat je niet ziet is de rommel die na het eten overblijft in de auto. Wat je al helemaal niet ziet is dat die rommel er na een week nóg lag. Oepsie, even vergeten.

♥ De schone slaapster

Even een dutje doen hoor. #Teampowernap! Ik ben gek op middagdutjes en deel ook wel eens op m'n Instastory dat ik even lekker 20 minuutjes op vakantie naar dromenland ga. Wat ziet het er toch mooi, fijn en vredig uit. Echter ziet bijna niemand hoe ik er écht uitzie als ik slaap. Hihi. 

 Ben jij proud to be Real? ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Kaan - Zaterdag 28 juli 2018 19:30
Leuk weer!
Dragonfly - Zaterdag 28 juli 2018 19:31
Heerlijke blog dit. Haha dat sporten herken ik wel, doe ik wel eens op m'n fb pagina.. Hoe m'n leden denken dat ik eruit zie na een les geven.. Hoe ik er echt uit zie..
Vaak levert dit de leukste en meest oprechte reacties op, die mn werk nog leuker maken.
joya - Zaterdag 28 juli 2018 19:52
Ik vind dat dus echt heel leuk dat je dat doet! Gewoon ook de realiteit tonen, kan me voorstellen dat dat en prettig en grappig is voor je leden! šŸ‘šŸ‘šŸ’•
Butterfly99 - Zaterdag 28 juli 2018 20:28
Oh die slaapfoto vind ik geweldig! Heb ik ook altijd als ik durf in slaap vallen als mijn vrienden in de buurt zijn!
F - Zaterdag 28 juli 2018 20:44
Zo fijn dit!!! Ook al weet je natuurlijk wel dat social media niet de werkelijkheid is, het is fijn om ook de andere kant te zien.
Ook dapper trouwens dat jullie dit plaatsen x
Lezer(es) - Zaterdag 28 juli 2018 23:56
Irene, wat ben jij een held! Die slaapfoto! Leuk en herkenbaar. :-D ♥
Cylu - Zondag 29 juli 2018 07:25
Dit zijn voor mij dingen die ik eigenlijk gewoon weet, maar dat raakt weer vergeten / naar de achtergrond.
Door deze blog denk ik weer: oh ja, niet alles is perfect ook al lijkt het vaak wel zo.
Bedankt voor deze reminder :)
Anonieme A - Zondag 29 juli 2018 11:38
Leuke blog dit weer! En eigenlijk best verhelderend.

Alleen waar Daphne blijkbaar een heel contrast ziet bij zichzelf, zie ik dat niet bij die twee foto's ;p (misschien ook omdat ik niet zo gefocust ben op make-up, maar het viel me gewoon op)
Saarki - Vrijdag 3 augustus 2018 14:47
Ik dacht net hetzelfde! :) Het enige 'verschil' dat ik kon zien (na goed kijken) was het ontbreken van mascara.

Leuke blog!
jisoo - Zondag 29 juli 2018 13:09
heel erg leuk! en over die rommel in de auto, misschien een goede tip om voortaan een grote plastic zak in je auto voor in te leggen, kun je daar je vuil in doen en als hij dan vol is of als je je auto schoon maakt dan kun je hem legen en er meteen even een nieuwe in doen, zo heb je niet alle rommel op de stoel en op de grond liggen :)
Lost girl - Zondag 29 juli 2018 15:55
Superleuk dit. En ik vind de "echte" foto's er nog mooier uit zien dan de "neppe".
Noa - Zondag 29 juli 2018 18:03
Doe deugd om te zien dat we eigenlijk stiekem allemaal dezelfde zijn en dat het streven naar die perfectie ook op het vlak van schoonheid iets belachelijk is