De week van de redactie 3

 

Welkom alweer bij het derde verzamelweekje van de redactie. In plaats van een fotoverslag van één van de redactieleden, delen we deze week allemaal een kleiner stukje van onze week. We blikken terug op momenten die leuk, betekenisvol of misschien wel heavy voor ons waren. Zo krijg je een beetje een beeld van wat ons afgelopen week allemaal bezig heeft gehouden en misschien brengt het je wel op ideetjes voor jouw eigen nieuwe week.

Laat in de reacties gerust even weten hoe jouw week was. Dat lezen we uiteraard ook graag terug op het forum waar je welkom bent om een dagboek bij te houden of een topic te openen over iets wat je bezighoudt. Ook ben je iedere avond welkom in een van onze (groeps) chats. We hopen dat je een fijne week hebt en dat je niet te hard bent voor jezelf. Take care!

♥ Maandag

Irene
Vandaag was een creatief dagje, blijkbaar. Voor werk nog maakte ik deze tekeningen. Ze zijn overigens allemaal van één tekening gemaakt die ik gecopy-paste heb in Photoshop. Ik vind vooral die eerste heel tof, al zie je niet echt meer wat het is. De kleuren vind ik heel mooi. 

Na werk heb ik even gepingeld op m'n basgitaar. Als je dat tenminste zo noemt. Of pingel je alleen op piano's? Nou ja, dat dus. Al héél lang niet gedaan, maar ik duik binnenkort weer met wat meiden de oefenruimte in, dus ja, dan moet je oefenen!

In de avond ben ik heen en weer gegaan naar het Eye film instituut in Amsterdam om naar de nieuwe VR-film van Marina Abramovic te kijken. Hij duurde een beetje kort, maar dat wist ik van te voren. Toch had ik meteen nadat het afgelopen was iets van 'huh, was dat het?'. Vanwege het abrupte einde duurde het even voordat het bezonken was, maar het was zeker een toffe ervaring. 

Ps. De lucht was super mooi deze avond! 

Lotte
Toen ik maandag van huis uit aan het werken was begon het ineens hard te hagelen buiten. We gaan nu echt officieel richting de winter. Gelukkig zat ik lekker warm binnen bij de verwarming en 's avonds hebben we zelfs gezellig de haard aangestoken. Tijdens onze wekelijkse game night bestelden we pizza en ik dronk er een bokbiertje bij. Ik had een pizza met ananas die heel lekker smaakte. Met fruit pizza is het óf je bent er dol op, óf je vind het niets. Ik ben in ieder geval een liefhebber.

 

♥ Dinsdag

Kantoor
Vandaag kwam Lonneke langs op het kantoor in Leiden. Lonneke vervangt op dit moment Phoi Cai tijdens haar zwangerschapsverlof. Het zou goed kunnen dat je in de tussentijd al eens een blog van haar voorbij hebt zien komen!

Lotte
Dinsdag heb ik 's ochtends en 's avonds van huis uit gewerkt. Ik voelde me de hele dag een beetje verkouden, maar gelukkig heeft het niet doorgezet. Toen ik wat aan het rondrommelen was in huis kwam ik dit klavertje vier van vroeger in een lijstje tegen. Ik heb er een mooie Instagram story van gemaakt. 's Avonds na de chat heb ik een fijn avocado gezichtsmaskertje gebruikt. Ik ben weer helemaal zacht en comfy nu :)

Daphne & Irene
Er stond weer eens een bioscoop film op het programma! Met beide een grote liefde voor de liedjes van Queen, konden we deze natuurlijk niet laten lopen. We hadden er zo veel zin in! Na een dagje werken op kantoor zijn we in één keer doorgegaan naar Popocatepetl, waar we heerlijk Mexicaans hebben gegeten en we uitgebreid konden natafelen met een Spanish Coffee. Voor iedereen die benieuwd is, wij kunnen de film echt aanraden! 

♥ Woensdag

Scarlet
Vandaag was ik vrij en had ik verschillende afspraken, waarvan eentje in Amersfoort voor een geboortekaartje. Na die afspraak ben ik bij mijn broer langsgegaan om naar zijn nieuwe huis te kijken. Dat was heel leuk om te zien! Hij had door het verhuizen nog wat oude boeken van ons gevonden van vroeger. Eentje heb ik meegenomen. Wie kent dit nog?

's Avonds was ik alleen thuis en heb ik een van mijn favoriete maaltijden gegeten: wraps met hummus, nep kip, kikkererwten en groentes. Hierbij heb ik heel chill een film op Netflix gekeken.

Vandaag had ik verschillende afspraken, waarvan eentje in Amersfoort voor een geboortekaartje. Na die afspraak ben ik bij mijn broer langsgegaan om naar zijn nieuwe huis te kijken. Dat was heel leuk om te zien! Hij had door het verhuizen nog wat oude boeken van ons gevonden van vroeger. Eentje heb ik meegenomen. Wie kent dit nog?  's Avonds was ik alleen thuis en heb ik een van mijn favoriete maaltijden gegevens: wraps met hummus, nep kip, kikkererwten en groentes. Hierbij heb ik heel chill een film op Netflix gekeken.

Daphne
Na een lekker dagje werken had ik afgesproken met mijn beste vriendinnetje. Eindelijk hadden we de tijd gevonden om naar een vegetarisch Libanees restaurant te gaan, waar we al heel lang eens wilde eten. De naam alleen al vonden we leuk 'Love&Peas'. Een avondje vol liefde, vrede en erwten dus. Deze avond kon ik ook meteen haar verlate verjaardagcadeau geven, iets wat ik zelf echt een feestje vond om te maken.

Je kent misschien wel het 'Open When..'-idee? Brieven die je naar elkaar schrijft voor een bepaald moment. Een tas vol met enveloppen had ik gemaakt, die allemaal op een bepaald moment van pas kunnen komen. Leuk om te maken en om te geven!

♥ Donderdag

Lonneke
Een tijd geleden kreeg een goeie vriend van mij te horen dat hij kanker had. Iets wat niemand aan zag komen. Na een heftige periode kreeg hij het nieuws dat ze het hadden weggekregen en dat hij 'clean' was. Vorige week kreeg hij na een controle te horen dat het toch was uitgezaaid. Afgelopen woensdag is hij opgenomen om te beginnen met de chemo, het ging ineens heel snel.

Donderdagavond ben ik voor het eerst in het ziekenhuis geweest om hem te bezoeken. Ik was met een stel vrienden en we hebben wat spelletjes meegenomen. Gek genoeg was het een hele fijne en gezellige avond. We zijn tot best laat gebleven. De rest van het ziekenhuis was al leeg en donker. Toch wel een beetje spannend om door die lange lege gangen te lopen. 

donderdag

Daphne
Voor mij was het de week van de scones. Een typisch engels gerecht waar ik dol op ben en wat ik al een tijdje niet meer had gegeten. Omdat ik er deze week zo trek in had ben ik twee keer naar een lief Brits theehuisje gegaan om mijzelf daar eens een flink plezier mee te doen. 

Wat ik ook leuk vond om te laten zien, zijn deze leuke kaartjes die ik van de week tegenkwam. Ik heb een beetje een zwak voor grappige kaartjes die iets net even op een andere manier laten zien. Deze kon ik niet laten liggen. Een beetje gekte is beste cool..

♥ Vrijdag

Kantoor
Vandaag was weer een gezellige en productieve dag op kantoor. ‘s Middags om 1 uur zijn we, zoals gebruikelijk, weer live gegaan op Instagram en toen het buiten al bijna donker werd hebben we snel nog wat foto’s van elkaar genomen die we bij onze blogs kunnen plaatsen.

Op kantoor kwam vandaag een wetenschapster langs die voor een onderzoek naar lichaamsbeleving een experiment deed waaraan wij hebben deelgenomen. We moesten allerlei gewichten optillen en een oefening doen waarbij we onze maten moesten inschatten. De onderzoekster zal later onze resultaten vergelijken met die van mensen die nu nog worstelen met een eetstoornis om te zien of er een verschil is de manier hoe wij maten en gewichten inschatten. Het was leuk en interessant om hieraan deel te nemen!

Scarlet
Vandaag voelde ik me niet goed en heb ik vanuit huis gewerkt. Dat was fijn. 's Avonds kwamen vrienden langs met wie we de naam van onze zoon alvast hebben gedeeld. Dat was heel spannend. Ze hadden als cadeautje deze leuke gele nijn meegenomen. 

nijn

Irene
Deze avond was het volle maan. M'n vriend wilde er een foto van maken met z'n telefoon, maar dat wordt natuurlijk nooit mooi. Samen hebben we even met mijn camera-instellingen en een zoomlens zitten klooien en ta-da, we hebben de maan weten vast te leggen! Best wel trots. 

 ♥ Zaterdag

Lonneke
Voor vandaag hadden mijn vriend en ik het plan om richting het huis van zijn ouders te gaan om verhuisdozen op te halen. Midden december krijgen we de sleutel voor ons nieuwe appartementje dus we wilden vast beginnen met inpakken. Na het ontbijt zijn we dan ook die kant opgegaan. Terwijl we tosti's aan het maken waren hebben we de plannen een beetje omgegooid. We hebben besloten om toch nog even langs het ziekenhuis te gaan. Na een paar keer verkeerd gelopen te zijn (mijn richtingsgevoel liet iet wat te wensen over), hebben we het toch gevonden. Het was echt een koude dag, ik had een dikke jas van mijn vriend aan en zelfs daarin vond ik het nog fris. 

l1

Hierdoor is het inpakplan een beetje in het water gevallen. Ik had al wel twee dozen meegenomen zodat ik tussendoor wat kan inpakken. Ik was niet de enige die dit wel een goed idee vond ;) Die laarsjes rechtsboven heb ik trouwens in de ochtend nog besteld. :)

l2

's Avonds hadden mijn vriend en ik afgesproken om met wat vrienden te bowlen. We wilden eerst met z'n allen eten bij een chinees maar die was helaas vol. We zijn langs ons nieuwe appartementje gereden dat daar in de buurt was en hebben meteen de cafetaria getest. We waren een beetje vroeg voor het bowlen maar gelukkig stonden er pool- en airhockey tafels. :) Al met al een drukke maar ook gezellige dag. 

Scarlet
In de ochtend ben ik samen met mijn vriendin naar de open dag van een ziekenhuis in Utrecht gegaan. Er was een soort geboortemarkt en je kon de kraamafdeling bekijken. Het was goed om deze te zien, omdat we nu beter weten of dit een ziekenhuis is waar we naartoe willen als het zover is.

ziekenhuis kraamkamer 

In de middag ben ik naar de Etsy Made markt gegaan bij Utrecht Overvecht. Dat was erg leuk. Er waren allerlei kraampjes met de meest bijzondere zelfgemaakte spulletjes. Het was in een soort kas, waardoor het wel pittig koud was. Gelukkig hebben we ons met warme drankjes, een heater en lieve mensen aan het einde nog even kunnen opwarmen. Deze kaart kwam ik ook tegen en vond ik heel mooi en toepasselijk.

In de middag ben ik naar de Etsy Made markt gegaan bij Utrecht Overvecht. Dat was erg leuk. Er waren allerlei kraampjes met de meest bijzondere zelfgemaakte spulletjes. Het was in een soort kas, waardoor het wel pittig koud was. Gelukkig hebben we ons met warme drankjes, een heater en lieve mensen aan het einde nog even kunnen opwarmen. 

♥ Zondag

Irene
Dit weekend was ik bij m'n moeder en haar vriend op bezoek. Ze zijn nu bezig met het isoleren van de zolder en komen een hoop oude wespennesten tegen. Bijzonder hoe die diertjes dat helemaal in elkaar knutselen he! Cool om te zien. Ook hebben we mooie, mistige buitenrit gemaakt op de paardjes. Ik vind het soms wel jammer dat ze zo ver weg zijn, maar wat hebben ze het toch fijn daar. Dat maakt mij ook wel weer gelukkig. Zo groot is Nederland nou ook weer niet en ik kan wel echt even tot rust komen daar. De afstand en de natuur maakt het toch een soort mini-vakantie! 

Scarlet
Na een druk dagje van foto's maken, opruimen en een video opnemen plofte ik einde van de dag heerlijk op de bank met een nieuw recept, wat ik je zeker kan aanraden: risotto met pompoenballetjes, bietjes, feta gebakken erdoorheen én vers erbovenop, walnoten en veldsla. 

recept eten bietjes 

Daphne
Ook ik ben naar de Etsy Made in NL Market geweest! Op zondag was de markt in Leiden, dus hebben we er meteen een fijn dagje in Leiden van gemaakt. Na lang rondlopen en wat gesnuffel in platenwinkels kwamen we uit bij de markt. Het was ontzettend lief en gezellig aangekleed, maar wel een stuk kleiner dan verwacht. Wel zijn we verliefd geworden op een kraampje met hele toffe en creatieve lampen. Gelukkig hebben we het visitekaartje meegepikt, voor als we nog iets heel bijzonders zoeken.

 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

anoniem - Maandag 26 november 2018 19:54
leuk! Bij woensdag staat alleen gegevens in plaats van gegeten.
Lonneke - Maandag 26 november 2018 19:59
Goed gezien!
cynthia - Maandag 26 november 2018 23:35
Tof zeg! Leuk om te lezen bedankt x
I. - Dinsdag 27 november 2018 08:35
Super leuk! Ik houd hiervan :)
Damara - Dinsdag 27 november 2018 11:44
Lieve Lonneke, ik wil jou maar vooral ook die vriend heel veel sterkte toewensen. Houd je taai!
Lonneke - Dinsdag 27 november 2018 13:52
Dankjewel lieve Damara :)
Janneke - Dinsdag 27 november 2018 21:22
Leuk om te lezen!
Haha, ja Scarlet, ik had vroeger zo'n groot zoekboek van Richard Scarry. Waar het gebleven is weet ik niet maar die jeugdherinneringen zijn soms zo grappig.
Heftig Lonneke, dat een van je vrienden al zo jong zó ziek is.
Sterkte en beterschap, en ik hoop dat je veel van die mooie gezellige momenten samen hebben, dat is nu wel ff fijn gewoon.

Soms beleef je alles dan ook veel intenser hé.

Groetjees Janneke
b - Donderdag 29 november 2018 08:43
lonneke, wat heftig zeg. ik wens hem alle beterschap toe, ik hoop echt dat het goed gaat komen