Ploggen: de week van Irene 24

 

De plogs zijn weer terug zoals ze waren. We nemen jullie weer hele weekjes mee, van dag tot dag. Aan de hand van foto's laten we zien wat we elke dag hebben gedaan. Vandaag is het weer mijn beurt om dit te doen. Afgelopen week voelde ik me een behoorlijk blij ei. Daar heb ik heerlijk van genoten. Ik hoop dat ik jullie dat stukje positiviteit op deze manier ook een beetje mee kan geven. Ze zeggen dat lachen aanstekelijk werkt. 

♥ Maandag
Regen, regen en nog meer regen. Dat was wel een algemeen thema de eerste helft van deze week. Ik vind het allemaal best. "Lekker Hollands", zeg ik dan maar tegen mezelf terwijl ik denk aan de uitgestrekte weilanden waar ik graag naar kijk als ik in de trein zit. Aan de mooie grijze zee, die op mysterieuze wijze overloopt in een even grijze lucht. Een beetje romantiek maakt het al een stuk dragelijker. Ik trek m'n 'charmante' unisex regenpak van de Hema aan en gaan met die banaan. Zolang je niet nat wordt en het niet koud krijgt, is het eigenlijk wel prima te doen. Overigens heel leuk hoeveel mensen ik dan op straat tegenkom met precies datzelfde regenpak. Dat vind ik wel iets liefs hebben.

In de avond ging ik met een vriendin naar het concert van Marina (voorheen Marina and the Diamonds). Allie X stond in het voorprogramma. Twee artiesten waar ik helemaal gek op ben. Zin in! Het laatste album van Marina, Love + Fear, is overigens gebaseerd op een theorie van psychologe Elisbeth Kübler-Ross. De theorie is dat al onze emoties voortvloeien uit of liefde of angst. Liefde is positief, angst is negatief. Deze twee emoties kunnen niet tegelijkertijd ervaren worden. Ofwel: "When we're in a place of love, we cannot be in a place of fear." Ik heb me nog niet echt verdiept in deze theorie, maar het lijkt me interessant om er nog eens over te lezen. Hoe dan ook, even terug naar de muziek. Op haar tweedelige album onderzoekt Marina wat die liefde en angst voor haar betekenen. Dat resulteert in mooie en voor mij herkenbare nummers. 

♥ Dinsdag
Omdat ik maandagavond naar het concert ben geweest en nog met de trein naar huis moest, lag ik behoorlijk laat in bed. Daar heeft m'n wake up light maling aan en na een kort nachtje begon het kunstmatige zonnetje alweer op te komen. Op kantoor bleef dit niet onopgemerkt: "Goh, je ziet er moe uit!" Gelukkig was ik niet moe omdat ik slécht geslapen had. Ik had vooral heel kort geslapen, maar om een super leuke reden. Dat is het zeker wel waard voor een keertje. 

Ook vanavond stond er weer een show op het programma. Dit keer geen popconcert, maar een dansvoorstelling. De kaartjes had ik al een hele tijd geleden gekocht, dus het kwam een beetje als een verrassing dat ik twee avondjes uit achter elkaar had. Een leuke verrassing wel! De danser die het stuk heeft bedacht, Gil Gomes Leal, had ik al eens zien dansen op een festival. Dit vond ik zo indrukwekkend, dat ik meteen mee had gedaan met een dansworkshop van die organisatie toen zij in de buurt waren. Dat was ook al zo gaaf. Toen ik zag dat deze voorstelling er was, heb ik meteen kaartjes gekocht. Geen moment spijt van gehad; wat een vette show!

♥ Woensdag
Als ik thuis werk, kan ik wat later opstaan dan wanneer ik naar kantoor moet. Ook was de voorstelling van gisteren een stuk dichter bij huis, dus vannacht had ik gelukkig wat meer tijd om te slapen. Na een dagje thuis werken, had ik een afspraak voor een kunstexpositie bij een yoga-studio in december. Leuke dingen allemaal! Ik was al best ver met wat ik wilde maken, maar ervoer toch een hoop stress over allemaal dingen die ik nog wilde aanpassen. Deze avond had ik er even aan gezeten en toen viel het toch allemaal wel mee qua werk. Dat kan ik best snel hebben; dat ik taken overschat en me voor niets druk aan het maken ben. De keerzijde is dat ik gelukkig wel dingen sneller gedaan krijg dan verwacht, haha. Eind goed, al goed. 

♥ Donderdag
Er is één ding dat je altijd gemeen hebt met de mensen in je omgeving, namelijk het weer. Op social media zag ik allemaal foto's van dezelfde, mooie lucht verschijnen van mijn vrienden uit Den Haag. Ja, zo zag de lucht er deze ochtend uit. Waaauw. Dit plaatje deelde ik ook op de Instagram pagina van Proud. Ik ben donderdagochtend altijd vrij en maakte van de tijd gebruik om even naar de sportschool te gaan. Ik wil me heel graag één keer kunnen optrekken volgende zomer. Het lukt mij nog niet één keer, terwijl m'n vriend het met zo veel gemak lijkt te doen. Dan voel ik toch een gezonde competitiedrang, haha. Of het ook gaat lukken durf ik niet te zeggen, het lijkt als vrouw zijnde toch een moeilijkere opgave dan als man. We zien wel!

Terwijl ik thuis aan het werk was, klopte mijn buurman plots op de deur. Hij had een pakketje voor me. Ik kon even niet zo goed plaatsen wat ik ook alweer had besteld, maar toen ik het openmaakte wist ik het meteen. Hoe kon ik dit nou vergeten zijn?! Mijn favoriete band, My Chemical Romance, stopte er 6 jaar geleden mee. Super stom vond ik dat, maar nu zijn ze dus weer bij elkaar. Er zijn een paar shows gepland en ik hoop met heel mijn hart dat ze ook naar Nederland komen (of België, Duitsland of Engeland, dat is ook oké). Ik zou ze zo graag weer eens willen zien. Hoe dan ook, meteen ging ik op zoek naar hun merchandise, maar daar vond ik niet zoveel aan. Toen zag ik dat een kunstenaar een heel leuke trui met een tekening had gemaakt van de band en het feit dat ze terug zijn. 'The welcome back parade', afgeleid van het album 'The Black Parade'. Ik was zo hysterisch en blij dat de band weer bij elkaar was, dat ik dit uiteraard wel móest hebben. Ook onder het mom van 'support small artists'. We hebben nog een leuke mailwisseling gehad. Ja, mega blij mee.

 ♥ Vrijdag
Vandaag werkte ik weer een dagje op kantoor. Hannah had chocoladekruidnoten meegenomen, hmmm. In de avond at ik gezellig bij mijn vader. We begonnen de avond met dit enorme glas bier. Lekker. Ik besef ineens hoeveel plaatjes van bier of wijn ik al in m'n plog heb zitten, haha. Moet kunnen af en toe, zo'n weekje. Er was blijkbaar vaak een gelegenheid die zich ertoe leende.

♥ Zaterdag
Een vriendin had me voor de ochtend/middag uitgenodigd bij een training van 'Gast is Koning'. Gast is Koning is een bedrijf dat horecazaken helpt verbeteren. Onderdeel daarvan is dat er af en toe een mystery guest komt eten die zo'n zaak feedback geeft, zonder dat de zaak op dat moment weet wie dat is. Mijn vriendin is zo'n mystery guest. Ze mocht iemand meenemen naar de training van vandaag en ik vond het wel interessant. Bij de training zat ook een lekkere lunch bij Anne&Max! Daarna ben ik een rondje over het strand gaan wandelen, want dat vind ik ook in de herfst en winter een super fijne plek om te zijn. 

♥ Zondag
Vandaag was een rustig dagje. Ik ben naar de sportschool geweest, heb mijn huis schoongemaakt en mijn vader kwam even langs. Ik heb een tijdje Sims4 gespeeld en toen verveelde ik mij een beetje. Ik had in principe genoeg te doen, maar ik had niet echt ergens zin in. Ik besloot om een rondje door de stad te gaan wandelen. Ik had niet de intentie om iets te kopen, maar kwam thuis met een nieuwe broek en een nieuwe muts. Ik heb één super fijne zwarte spijkerbroek, maar ik heb die al zo lang en zo vaak gedragen dat hij bij het kruis al helemaal versleten is. Daarom was ik van de zomer al op zoek naar een nieuwe, zwarte spijkerbroek, maar zonder succes. Ben je er dan niet naar op zoek, vind je ineens toch nog een waardige vervanger. Ik denk dat het nu dan echt tijd is om afscheid te nemen van mijn oude broek. :-)

Ik hoop dat je het leuk vond om weer een weekje met me mee te kijken. Dat het je heeft kunnen inspireren, of gewoon voor de gezelligheid. Of het nu even mee of tegen zit, doe bewust iets leuks of liefs voor jezelf deze week. Dat verdien je! 

Wat heb jij afgelopen week voor leuks gedaan? 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

marleen - Maandag 18 november 2019 21:47
Ik heb echt een topweekend gehad.
Zaterdagmiddag heb ik een kinderfeest gegeven. Zomaar, niets met verjaardagen of zo. Voor de tofste kindjes die ik kende van vrienden, familie, collega's, oppaskindjes , ... Er waren er ongeveer 30 en ik heb alleen maar positieve reacties gehoord (of negatief in de zin van 'ik wil niet naar huis'). Ik leef op kind-energie en dit was er behoorlijk veel tesamen. Ik heb genoten, en het was zelfs naar mijn normen geslaagd! En de kindjes van mijn broer hebben voor het eerst die van mijn zus ontmoet, dus dat doel is ook al behaald. Het was echt leuk, de kinderen zelf, maar ook de spontane hulp van een aantal ouders, en de blijdschap bij de typische kinderfeestdingen (grime, ballonnenplooien, massa's taart en koek, ...) De locatie was fantastisch en het weer ook. Ik kijk er nu al naar uit om het nog eens te doen.
s Avonds ben ik dan bij een paar van mijn vrienden spelletjes gaan spelen (rechtstreeks vertrokken vanop het feest), en daar gebleven tot een gat in de nacht (andere bevriende gezinnen hadden hun kinderen gewoon daar in bed gestopt)
De zondag begon met een afspraak met een paar mensen uit een andere vriendenkring, gewoon op t gemak een koffietje gaan drinken; En dan tegen de middag naar de stad voor een voorstelling van een aantal mensen uit mijn dansgroep die ook in een professionele groep dansen.Het was superverrassend en ook megamooi. Ik ben nog steeds onder de indruk van hun dans, zang en choreo talent.
En s avonds was het koorrepetitie. Dat was spannend maar zingen vind ik ook altijd wel fijn.

Dus ja, nu heb ik een week nodig om uit te rusten van het weekend :)
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 19 november 2019 09:28
Hey Marleen,

Dat klinkt echt super fijn allemaal zeg. Tof ook van die dans. Omdat ik zelf naar een dansvoorstelling ben geweest afgelopen week, heb ik ook zoiets van: ohhh dat moet ik echt vaker doen. Hoe dan ook, klinkt leuk maar ook als veel ja, haha. Lekker rustig aan deze week, al kan ik me ook wel voorstellen dat zo'n weekend je echt op kan laden met positieve energie. ^_^

Liefs
M - Maandag 18 november 2019 22:11
Ik wilde een paar jaar geleden ook heel graag leren om een pull up te doen, om precies dezelfde reden als jij haha! Wat mij erg heeft geholpen, is om negatieve pull ups te doen. Dit houdt in dat je je heel langzaam en gecontroleerd laat zakken. Megsquats heeft een erg handig filmpje om je eerste pull up te krijgen!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 19 november 2019 09:29
Hey M,

Ah wat goed! Herkenbaar dus. ;-) Kreeg je het snel onder de knie? Bedankt voor het filmpje, daar heb ik zeker wat aan. :D

Liefs
Golden - Dinsdag 19 november 2019 00:46
Aah ik was ook bij dat concert van Marina, ik kan op de foto zien waar ik stond! Goed was ze hè! Jammer dat ik je niet heb gezien!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 19 november 2019 09:31
Hey Golden,

Oh echt wat leuk! Ja, jammer dat ik je niet heb gezien, maar er waren ook zoooo veel mensen, haha. Het was echt mega goed. Ik heb genoten. ♥

Liefs
Fiona - Dinsdag 19 november 2019 13:01
Hohohoho - Marina en MCR in één plog, fantastisch! :) Ik was ook bij haar concert afgelopen week, wat was dat heerlijk. Ik heb er de glitter Love&Fear-oorbellen gekocht en draag die nu elke dag :) En ik duim ook voor een tour van MCR door de Benelux! Leuke plog weer, Irene!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 19 november 2019 13:16
Hey Fiona,

Die oorbellen zijn echt tof! Leuk dat we zo dezelfde muzieksmaak hebben. Keihard duimen voor MCR. Misschien tot dan, haha. ;-)

Liefs
Laura - Dinsdag 19 november 2019 13:46
Heej Irene,

Mag ik vragen waar je die zwarte broek vandaan hebt?
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 19 november 2019 14:08
Hey Laura,

Dat mag! Hij is van de Bershka.

Liefs
Anna - Dinsdag 19 november 2019 15:20
Je weekblogs maken me echt altijd zo vrolijk ! :-)
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 19 november 2019 15:24
Thanks Anna wat leuk om te horen ^___^
Aine - Dinsdag 19 november 2019 17:03
Leuke plog weer :)
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 20 november 2019 09:13
Hey Aine,

Dankjewel ^___^
Saskia - Woensdag 20 november 2019 19:59
Zo leuk om te lezen, wordt er vrolijk van :)