Ploggen: de ups en downs van Phoi Cai

 

Het is mijn beurt voor een 'ups en downs'-plog! Een week zit eigenlijk vol met ups en downs en ik vond het best bijzonder om enkele ups en downs voor deze plog vast te leggen. Zo kon ik er meer bij stilstaan en kon ik ook de down-momentjes beter een plek geven, aangezien ik ze normaal gesproken weg zou schuiven. Ik hoop dat jullie het fijn vinden om enkele ups en downs van mijn week te bekijken!

collage

♥ Up en down
Voor persoonlijke blogs gebruiken we graag foto's van onszelf. Normaal gesproken ben ik wel kritisch op mijn foto's, maar kan ik het erna redelijk loslaten. Vandaag moest ik foto's laten maken voor een nieuwe blog en dit keer vond ik het toch wat lastiger om het los te laten. Ik had heel veel foto's laten maken, maar geen van de foto's was naar mijn idee goed genoeg. Hier werd ik behoorlijk onzeker van en dit frustreerde me nogal. Gelukkig kon ik tussen het werken door even met mijn meiden knuffelen en dit maakte zoveel goed. Onzekere momenten zijn er nu eenmaal, maar ik wil mijn meiden ook leren dat het accepteren van onzekerheden ook mogelijk is. Het neemt het niet meteen weg, maar het hoeft me niet in de weg te gaan zitten. Ondanks mijn onzekerheid heb ik alsnog enkele foto's kunnen uitkiezen voor mijn blog, maar het was een heel fijn relativerend momentje...

up

♥ Up
Romy gaat bijna elke vrijdag even naar mijn ouders toe om visjes te voeren, terwijl ik het huis kan schoonmaken. Liv slaapt normaal gesproken door, maar vandaag niet. In plaats daarvan wilde ze knuffelen en viel ze uiteindelijk ook nog in mijn armen in slaap. Ik koos er dit keer voor om haar niet weg te leggen, maar eens te genieten van zulke momenten. Ook Ika de kat kwam erbij liggen. Ik heb genoten van een heel fijn ochtendje. 

up

♥ Down
Midden in de nacht wakker worden is absoluut niet mijn ding. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het dan nog donker is. Ik kom daardoor moeilijk op gang, ongeacht of ik moe ben of niet. Vannacht werden we rond 3 uur gewekt door Romy, waardoor mijn nacht verstoord werd. Het duurde best lang voordat ik weer in slaap kwam en in de ochtend voelde ik me dan ook behoorlijk brak. Gelukkig merkte ik de laatste dagen al dat het steeds vroeger licht werd. Het einde van de donkere dagen is in zicht! 

down

♥ Up
Ik heb het altijd erg leuk gevonden om creatief bezig te zijn. Tegenwoordig vind ik hier lang niet genoeg tijd voor, maar als er zich een gelegenheid voor aandient maak ik er graag gebruik van! Dit weekend ging ik op kraambezoek bij Scarlet en ik wilde een bijzondere luiertaart maken. Ik vond het zo leuk om er mee bezig te zijn. Jammer genoeg overleefde de luiertaart de rit er naartoe niet, maar dit deed niet af aan de pret tijdens het maken. 

up

♥ Down
Ondanks dat ik fijne dingen heb gedaan in het weekend, werd het ook getekend door verdrietig nieuws. Er was een zeer plots sterfgeval bij de buren van iemand die ik persoonlijk niet kende, maar het heeft me behoorlijk bezig gehouden. Het zien van hun verdriet... Het idee dat iemand die ogenschijnlijk zo gezond was plots komt te overlijden. Het liet me beseffen dat we de mensen om ons heen nog meer moeten waarderen. Dat we elke dag moeten koesteren en tijd vrij moeten maken voor elkaar, voordat het opraakt. Een zeer pijnlijk en confronterend leermoment, maar hopelijk één die me helpt om alles nog meer te waarderen.

Het was een minder fijne afsluiter van de week, maar dit gevoel laat ik er zijn. Des te meer ik ook de fijne momenten van mijn week zal waarderen. Soms zijn het grote downs en wat kleinere ups, maar ze zijn er wel als je erbij stil kan staan. Ik ben benieuwd naar jouw ups en downs van afgelopen week en ik wens jullie een week vol ups toe! 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

I. - Maandag 4 maart 2019 15:55
Zo fijn dat jullie dit delen.
Sterkte met het verlies.
Rozie - Dinsdag 5 maart 2019 09:11
Oh wow, precies hetzelfde meegemaakt bij onze buren afgelopen weekend! Ineens de tot dan toe gezonde buurman van 53 overleden. Dat zet de wereld wel even stil ja...
Lily - Dinsdag 5 maart 2019 17:09
Jammer dat je zo onzeker bent! Waarom zo perfectionistisch? Waar ben je precies bang voor? Wat anderen vinden? Het oordeel van een ander doet er toch niet toe... JIJ doet er toe!!! Je mag er zijn zoals je bent.
Zo leuk om te zien hoe je leven er nu uit ziet. 😍
Phoicai - Woensdag 6 maart 2019 18:26
Goed gezegd! Lief ❤️
Lau - Dinsdag 5 maart 2019 21:35
Eens met Lily! De pasfoto's kan ik niet goed zien, zo klein, maar op de foto met je dochtertje zie ik een heel leuke meid/mama!
En ook die in de nacht waar je wakker wordt zelfs vind ik leuk! Haha, dat scheef getrokken snuitje laat mij glimlachen :)
Niks mis met jou, zeg!
X
Phoicai - Woensdag 6 maart 2019 18:27
Lief van je! Dank je ❤️
Lau - Dinsdag 5 maart 2019 21:39
Vervolg: Verder leuk om je week te lezen. Herkenbaar van dat creatieve. Ik ben ook creatief en muzikaal, maar met 4 kinderen kom ik niet zo aan mezelf toe of heb er geen puf meer voor iets te ondernemen.
Wij ook afgelopen wknd een sterfgeval .. familielid. Ja, een moment om stil te staan bij ons kwetsbare bestaan. Te waarderen wat we hebben en te vechten om beter te worden!
Dragonfly1991 - Woensdag 6 maart 2019 10:15
Oh dat nachtbraker.. Vreselijk.
En om dan maar even te zitten met de kleine , is helemaal oké natuurlijk. Kan ik nog wat van leren, maar het gaat wel steeds beter