Ploggen: de ups en down van Lonneke 4

 

Welkom bij weer een nieuwe plog! Vandaag laat ik jullie weer een weekje uit mijn leven zien. De week begon lekker rustig maar eindigde in een week met gelukkig meer ups dan downs. Ik werd een jaartje ouder, knuffelde een kitten en laat jullie voor het eerst mijn nieuwe huisdier zien! Al met al een hele bijzondere week met veel mooie, fijne momenten. Veel leesplezier! 

De down van Maandag

Op de maandag werk ik thuis. Dit is altijd lekker rustig beginnen, vooral omdat ik in de ochtend vrij ben. Dit zorgt er helaas wel voor dat we vaak de afwas van het weekend een beetje laten staan. Het eerste waar ik dan ook tegenaan kijk als ik opsta, is de afwas. Gelukkig viel het vandaag wel mee, maar de keuken was wel een bende, dus ik begon mijn week met schoonmaken en opruimen. Toch een beetje jammer.. 

De ups van Maandag

De rest van de dag heb ik gewerkt en tussendoor wat tijd voor mijzelf genomen. Ik heb een uitgebreide lunch gemaakt (witte chocoladepaste met aardbeien is echt een aanrader!) en een maskertje genomen toen ik klaar was met werken. Ik heb al eens eerder verteld dat mijn vriend meestal kookt, maar vandaag heb ik een keer achter de pannen gestaan. Ik heb gekozen om een lasagne met spinazie te maken en dit was eigenlijk heel goed gelukt! 

De down van Dinsdag

Normaal werk ik de dinsdag in Leiden, maar omdat ik voor de opnames van de nieuwe videoclip (!!) op de zondag heb gewerkt, was ik vandaag vrij. Dat kwam ook wel heel goed uit vanwege de staking van het openbaar vervoer. Ik moest die ochtend in de stad zijn en ik kon met mijn vriend meerijden wat heel fijn was. Het regende echt ontzettend hard! Toen ik de bus uitstapte kwam er helaas vrijwel meteen een andere bus aan die vlak voor mij door een grote plas reed.. Ik was meteen helemaal doorweekt. Ondanks dat dit wel echt even heel naar was, is de rest van de dag wel fijn gebleven. 

De ups van Woensdag

Ook vandaag was ik vrij. Het was ontzettend lekker weer en ik was al vroeg op. Ik ben eind van deze week jarig maar ik had van mijn vriend al een cadeautje gehad. Eerder deze maand hebben we samen een baardagaam opgehaald. Hij moet nog een beetje wennen, maar hij begint zich steeds meer en meer thuis te voelen. Nadat ik hem eten heb gegeven, heb ik hem even in een badje gedaan. Gelukkig vindt hij dat wel gezellig. Hierna hebben we samen even in de zon op het balkon gezeten en Rupaul's dragrace gekeken.

Net als Chefke (zo heet de baardagaam voor nu en misschien wel voor altijd..), genoot ook Winnie lekker van de zon op het balkon. In de middag heb ik een wandeling door het bos gemaakt. Hier vond ik ook een aantal bijenkasten. De moeder en stiefvader van mijn vriend hebben afgelopen jaar een eental cursussen gedaan en zijn imker geworden. Schijnbaar stonden deze kasten er al ontzettend lang maar ze waren mij nog nooit opgevallen. Misschien omdat ik er nu onbewust toch wat alerter op ben? Na het uitwaaien heb ik een banenbrood gebakken. Heel simpel en leuk om te doen. Het huis ruikt ook meteen zo lekker! 

De downs van Woensdag

Een tijd geleden heb ik een blog geschreven over mijn verjaardag. Hierin beschreef ik waarom ik het niet fijn vind om mijn verjaardag te vieren. Vorig jaar heeft mijn vriend een verrassingsfeestje georganiseerd met een vriendin, wat ik toch wel heel gezellig vond. Hierdoor heb ik besloten om dit jaar toch zelf een feestje te houden. Samen met mijn vriend heb ik 's avonds boodschappen gedaan. Ondanks dat ik een lijstje had, merkte ik dat ik dit toch wel even lastig vond. Zodra ik de structuur of het overzicht verlies, raak ik een beetje in paniek. En dat gebeurde in de supermarkt ook een klein beetje. Gelukkig lukte het mij om mijzelf te herpakken. Ik denk dat hier ook meespeelde dat ik het ergens wel lastig vind om veel geld uit te geven. Vorig jaar zat ik nog in de Wajong en ondanks dat ik zoveel ben gegroeid het afgelopen jaar, voel ik mij soms toch nog het meisje zonder geld en werk. 

Toen we alles hadden ingeladen, reden we terug naar huis. Helaas was er echt een enorme file die best lang duurde. Gelukkig hadden we muziek om het allemaal wat leuker te maken. 

Nog meer ups op de Woensdag

Omdat wij zelf geen auto hebben mochten wij vandaag de auto van de moeder van mijn vriend lenen. Op de keuken stond nog een bijenraat met honing erin. Ik vind dat altijd zo mooi om te zien! De honing die hierin zit, wordt gebruikt als broedvoer voor de bijen zelf. 

Na het boodschappen doen, kreeg mijn vriend een appje van een vriend of wij die avond nog wat wilden komen drinken. Hij heeft net twee kittens gekregen die ik nog nooit had gezien, dus daar heb ik even mee geknuffeld.

De ups van Donderdag

Hemelvaartsdag! Weer een rustige dag! Mijn vriend was ook vrij en samen hebben we gezellig ontbeten. In de middag heb ik een aantal uurtjes voor Proud gewerkt terwijl hij met een aantal vrienden is gaan fietsen. Aan het einde van de middag werd ik gebeld of ik het gezellig vond als er wat vrienden langskwamen voor het eten. We hadden afgelopen week een nieuwe, kleine bbq besteld voor op het balkon en we zochten nog een moment om deze te proberen. Een vriendin van mij heeft mij met de auto opgehaald en samen hebben we heel veel lekkers gehaald terwijl de jongens naar ons huis fietsten. 

De ups op Vrijdag

En toen was het ineens zover, mijn verjaardag! Normaal til ik hier niet zo zwaar aan, maar ik verheugde mij stiekem toch wel op mijn feestje 's avonds. Ik houd heel erg van gezelligheid en spelletjes en ik keek er echt naar uit om iedereen samen te zien. De rest van de dag was ook heel fijn. Ik heb heel veel lieve berichtjes gehad en lieve mensen gesproken. In de middag kreeg ik een heel lief filmpje van iedereen van Proud wat mij eigenlijk heel erg ontroerde. Ineens realiseerde ik mij dat mijn leven nog nooit zo fijn is geweest. Voor het eerst heb ik het idee dat alles klopt, ik heb een onwijs leuke baan, lieve vrienden, een fantastische vriend en een ontzettend fijn huis. Hier heb ik toch wel een traantje om gelaten.

De rest van de avond was heel gezellig. Een vriendin had maar liefst drie extreem lekkere taarten gemaakt. Ik had eerder die dag een nieuw oogschaduw palet gekregen en heb deze meteen uitgeprobeerd. Vroeger deed ik dit bijna elke dag, maar nu moest ik er toch weer even inkomen. Misschien gewoon iets meer oefenen. ;)

Ik heb naast hele fijne handcréme ook de uitbreiding van cards against humanity gekregen. Deze hebben we natuurlijk meteen uitgeprobeerd.

Ik merkte dat dit voor mij toch wel een emotionele dag was, gelukkig op een goeie manier. Dit was voor het eerst dat ik een feestje gaf en ik vond het zo fijn om te zien hoe iedereen mengde en dat mijn zusje er ook was. Een hele geslaagde avond!

De ups op Zaterdag

Meer ups! De zaterdag begon heel fijn. Gelukkig had mijn vriend voordat we gingen slapen de afwas al naar de keuken gedragen dus het huis zag er opzich best oké uit. Als verrassing had hij bedacht pannekoeken te maken omdat we op mijn verjaardag geen tijd hadden om samen te ontbijten. Hij heeft buiten op de bbq een grilplaat gebruikt en de pannekoeken waren extreem goed gelukt! Ik eet ze trouwens het liefst met banaan en caramelstroop, een combinatie die een vriend ooit bedacht heeft. Hoe eet jij jouw pannekoek het liefst?

Nadat we samen de afwas hebben gedaan, wat gelukkig heel snel ging, heb ik nog even genoten van een maskertje.

's Middags zijn we samen de stad ingegaan. De broer van mijn vriend woont in Milaan en was het weekend in Nederland. Samen met zijn zusje en haar vriend hebben we met z'n allen gelunched. 

Het komende jaar heb ik drie bruiloften, waarvan één van mijn zusje. Mijn vriend wil graag een pak, maar is erg kritisch. Vandaag heeft hij een pak geprobeerd waar hij meteen weg van was, maar was helaas niet meer in zijn maat te krijgen. 

Die avond hadden we nog een verjaardag van een vriend van mij. Ik merkte dat ik eigenlijk toch wel een moe was en dat het allemaal een beetje veel voor mij was. Ondanks de gezelligheid zijn we redelijk op tijd weer terug naar huis gegaan.

De ups (en down) van Zondag

Het is zover, een dag waar ik al een tijd naar uitkeek. Niet alleen is vandaag de social walk maar ook de lancering van onze nieuwe clip! Heel spannend dat deze vandaag online kwam! Ik ben ontzettend trots op iedereen die mee heeft gewerkt en ik vond de opnames ontzettend bijzonder. Ik vind de clip heel speciaal en ik hoop dat jullie hem ook heel mooi en inspirerend vinden!

En dan de social walk! Ik had mazzel want ik woonde lekker dichtbij. Toen we aankwamen begon het al wat drukker te worden. Naast de wandeling zelf waren er ook een aantal inspirerende sprekers en de ouders van Emma Caris gaven het startschot, de wandeling kon beginnen. Gelukkig ging het merendeel van de wandeling door het bos waar het iets koeler was, want wat was het warm! 

De up loopt een beetje over in een down. Ik merkte dat ik het ondanks de gezelligheid en lieve mensen ergens ook wel lastig vond. Ineens stond ik even stil bij hoe heftig een eetstoornis is en hoeveel mensen hier last van hebben en wat dit inhoudt. Heel even voelde ik weer hoe ik mij gevoeld hebt, en juist hierdoor vond ik het soms lastig om mij hier overheen te zetten. Ik wil iedereen bedanken die mee heeft gelopen en ons heeft aangesproken, dit betekent voor mij ook heel veel en ik moet hier zelf nog even een weg in vinden denk ik. Ik vind het soms nog gek dat ik hier nu sta en soms voelt het voor mij nog een beetje onwerkelijk allemaal. Ik hoop dat iedereen die erbij was het een mooie ervaring heeft gevonden.

  • Update - Het is vandaag maandag, de dag na de social walk. Ik heb net gelezen dat Noa is overleden en ik ben geschrokken, een beetje verslagen. Ik denk dat het juist hierom zo belangrijk is (geweest) dat wij allemaal hebben gewandeld. Voor iedereen en voor Noa. Ik wil iedereen die haar gekend heeft veel liefde en sterkte wensen in deze moeilijke tijd.

De ups van de Zondagavond

Toen ik de middag thuiskwam was ik helemaal uitgeblust. Ik heb een stukje taart gegeten en wat tv gekeken. Hierna heb ik een slaapzak gepakt en op ons bankje op het balkon gelegd en met wat wierrook ben ik even in slaap gevallen. Hier knapte ik gelukkig heel erg van op.

Later die middag kwam mijn vriend thuis. We kozen ervoor om gezellig een avondje met z'n tweëen te hebben. We hebben indiaas besteld, wijn gedronken en ouderwets gescrabbeld. Hier was ik echt even aan toe! 

We wilden eigenlijk net naar bed gaan, toen het buiten begon te onweren. Heel romantisch hebben we tijdens het onweer op het balkon met nog een wijntje naar het weer gekeken. Eén flits in het bijzonder was echt heel heftig! De klap was enorm en zo'n flits als deze had ik echt nog nooit gezien! Zelfs mijn vriend was even stil. Al met al een hele fijne manier om een week als deze af te sluiten.

Hoe is jouw week geweest? 

Liefs,

Lonneke

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Li Zhan - Maandag 3 juni 2019 19:16
Nog gefeliciteerd met je verjaardag!!! Wat fijn dat je zo veel liefdevolle mensen om je heen hebt en dat het voelt alsof alles nu 'klopt'. Dit zijn ook precies die inspirerende en motiverende dingen die ik zo waardeer aan jullie, aan Proud: jullie weten (helaas) hoe het is als het leven gewoonweg heel naar is, maar jullie kunnen ook laten zien dat het heel mooi kan zijn, dat er zo veel kan veranderen en dat het echt beter kan worden, hoe moeilijk het nu ook is. Dat geeft moed en hoop. *hartje* ;)

Ik vond het heel tof om jou/jullie te ontmoeten zondag, mooie, lieve mensen!
Indra - Maandag 3 juni 2019 19:19
Nog gefeliciteerd, lieve Lonneke! En wat een leuke foto's weer van jou! Mooi om te lezen hoe jij door de dagen heen komt.
Lisasjourney - Maandag 3 juni 2019 19:43
Hey Lonneke, nog hartelijk gefeliciteerd! Wat fijn dat je toch nog een feestje hebt gegeven en dat het leuk was. Bedankt dat iets schrijft over Noa, dat doet me goed.
Liefs, Lisa
Cindy - Maandag 3 juni 2019 22:05
Leuk en idd fijn om zo n lieve mensen om je heen te hebben en ook te durven toelaten natuurlijk..Hier nog een serieus werkpuntje helaas..of ik eis mensen volledig op of omgekeerd..of zo voelt het toch..en das te verstikkend..Jij hebt daar duidelijk een betere balans in gevonden fijn voor je!Leuk om lezen dank he daarvoor x
sabien6 - Maandag 3 juni 2019 22:07
proficiat met je verjaardag alsnog Lonneke
Pijntje - Dinsdag 4 juni 2019 00:45
Gefeliciteerd. Wil je het recept van de bananenbrood delen met deze 2 linkshandige kok? ;)
A. - Dinsdag 4 juni 2019 08:39
Verjaardagen zijn best moeilijk ,fijn dat het je gelukt is om zelf een feest te organiseren ter ere van jezelf ! ☺Nog gefeliciteerd !
Wat een leuk beestje -baardagaam ,heb je gekregen! Hij ziet er wel kwetsbaar uit.
Ik kan mij vorstellen dat de social walk heftig was !

britneyangel - Dinsdag 4 juni 2019 09:18
leuke plog weer! gefeliciteerd en fijn dat je een fijne verjaardag gehad hebt. ik schrok er ook van toen ik over noa hoorde, nog veel te jong
Saskia - Dinsdag 4 juni 2019 18:32
Blijft toch leuk om te lezen :)

Wil je misschien de recepten van de spinazielasagne en het bananenbrood delen? Ziet er echt superlekker uit! (Net als al die andere dingetjes die je gegeten hebt!)

Wat fijn dat je zoveel ups gehad hebt deze week! En dat je ook eerlijk bent over je downs.

Je bent echt een voorbeeld voor mij in hoe relaxt je met eten om kan gaan!
Ingrid - Woensdag 5 juni 2019 07:32
Happy Belated!!! Wat een leuke beestjes heb jij zeg, die geven je ook veel liefde en plezier he. Wat naar het overlijden van Noa, voor dit soort dingen zijn nooit woorden.... x
Lonneke - Team Proud2Bme - Donderdag 6 juni 2019 12:08
dank iedereen voor de felicitaties :) ♥
Eline - Donderdag 6 juni 2019 19:01
Hé! Nog een late gelukkige verjaardag girl! Fijn dat je toch kunnen genieten hebt en 't leuk gemaakt hebt. Ik vind m'n verjaardag nu ook niet bepaald de tofste periode. Verder heb ik nu zin om een koffiemasker aan te brengen, bier te zuipen, cards against humanity te spelen en dan rpdr te kijken. Cuz: why not.