Ploggen: de ups en down van Lonneke 3

 

Afgelopen week mocht ik jullie weer een weekje van mijn leven laten zien. Ik werd wakker in een tent, vierde per ongeluk Pasen, werd ziek en had ik een bewogen Koningsdag.. Best een drukke week dus! Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

De ups op Maandag

Mijn week begon heel fijn. Ik heb het weekend gekampeerd in Duitsland met een aantal vrienden. Het weer was waanzinnig en we hebben veel mooie dingen gezien. We hebben in de auto ontbeten met een tankstation koffie, waar ik waanzinnig behoefte aan had, en wat broodjes met avocado en ei. Het was zo mooi om zo vroeg door het landschap te rijden en onderweg zagen we zelfs nog wat haasjes in het weiland. Ik kom altijd erg tot rust door een weekendje in de natuur en ik zat helemaal zen in de auto. 

Down op Maandag

De dag ervoor hebben we gemountainbiket. Hier is helaas een vriendin best naar gevallen waardoor zij zondagavond met haar vriend al terug zijn gegaan. Mijn vriend en ik zouden eigenlijk met hen meerijden maar wij wilden graag nog een nachtje blijven. Helaas moesten we wel ontzettend vroeg op want de vriendin waar wij nu mee samen reden moest die ochtend nog werken. Dat was wel even pittig en mijn lichaam sprong meteen in de weerstand. Gelukkig voelde ik mij al snel wat beter door de vele vogels en de zon die al vroeg door de bomen heen scheen. 

Nog een up op Maandag

Omdat we vroeger weggingen dan gepland waren we op nog tijd om nog aan te schuiven bij de Paasbrunch die een andere vriendin had georganiseerd. We hebben lekker lang gezeten en hierna nog wat spelletjes op de Nintendo Switch gedaan. Terwijl wij in de woonkamer zaten pakte Kiwi (de grote boze kat) stiekem steeds wat eten van de keuken en tafel..

Down op Dinsdag

Helaas begon ik toch wel een beetje te voelen dat ik misschien iets te veel zon heb gehad het afgelopen weekend. Mijn nek en schouders begonnen in het weekend al wat rood te kleuren en met een shirt aan voel ik het toch wel een beetje branden. Had ik toch iets beter moeten smeren..

Het was al een tijdje spannend, maar nu lijkt de oplader van mijn laptop het echt langzaam te gaan begeven. De draad is een beetje aan het knappen en is nu heel kwetsbaar. Heel houtje touwtje heb ik geprobeerd om het met plakband nog een beetje te redden maar ik vrees dat het niet heel lang stand houdt.

Up op Dinsdag

Omdat mijn vriend en ik er allebei een beetje doorheen zaten besloten we om de auto te pakken naar een snackbar en frietjes in het park te eten. Het was nog best lekker warm en zonnig en we hebben lekker gekeken naar de hondjes die voorbij kwamen rennen. Heel fijn!

Down op Woensdag

Voordat ik aan deze plog begon dacht ik nog, oh jee, als ik maar een down heb voor de woensdag. Vandaag zouden we ons nieuwe bed krijgen. Hier keken mijn vriend en ik al een halfjaar naar uit en eindelijk was het dan zover! Helaas stonden wij de ochtend niet zo fris en fruitig op als verwacht. We voelden ons allebei ontzettend beroerd.

Mijn vriend is toch naar zijn werk gegaan en ik was die dag sowieso al vrij dus dat kwam goed uit. In mijn eentje heb ik met mijn zieke hoofd de matras naar de woonkamer gesleept en de slaapkamer nog wat gestofzuigd. Hierna heb ik wat tv gekeken terwijl mijn lichaam voelde alsof ik een heftige buikgriep te pakken had. Rond een uurtje of 15.00 belde mijn vriend dat de chauffeur een ongeluk had gehad en dat het bed vandaag toch niet kwam. Het kwam zo rauw op mijn dak vallen dat ik begon te huilen. Ik voelde mij zo ellendig, had zo mijn best nog gedaan, het enige waar ik die dag naar uitkeek.. Ik voelde me heel dramatisch en ben op het matras in de woonkamer in slaap gevallen. 

Up op Woensdag

Gelukkig was er ook nog een kleine up. De matras lag toch al in de woonkamer dus die avond hebben we fijn tv gekeken vanuit bed. 

Up op Donderdag

Na een dag werken ben ik 's avonds met mijn vriend en twee andere vrienden naar Nijmegen gegaan. We hebben ergens wat gegeten, ik had een tikka bowl met rijst en een hele lekkere ginger beer en hierna zijn we naar een pianoconcert van Joep Beving geweest. Een voorstelling waar we al maanden naar uitkijken en het was werkelijk prachtig. Na het concert hebben we nog even met hem gepraat toen hij een lp van een vriend signeerde. 

Up op Vrijdag

Mijn vrijdag ben ik begonnen in het bos.  Ik vind het heerlijk om de geur van het bos te ruiken en de zon te voelen. Het bos begint steeds iets groener te worden en alles begint langzaam te bloeien. Hier kom ik echt even tot rust.

Down op Vrijdag

Toen ik al op de terugweg was liep ik langs een stukje waar ik niet zo vaak kom. Ik zag iets glinsteren en ik besloot om erheen te lopen. Al snel vond ik een best groot stuk glas. Ik weet dat er hier veel eekhoorntjes en andere beestjes wonen en ik kan dan best een beetje boos worden. Ik zie het al gebeuren dat zo'n klein beestje zich hieraan snijd. Ik heb het stukje glas in mijn zak gestoken om thuis in de glasbak te gooien. 

Up op Zaterdag

In de ochtend was het mooi weer. Mijn vriend en ik besloten om toch even naar de rommelmarktjes te gaan kijken en we zijn door het bos naar de stad gelopen. Het leek haast wel groener dan gister!

Down op Zaterdag

Koningsdag! Ik wil er niet teveel over vertellen want morgen komt de vlog van deze dag online. Wel had ik een hele heftige ontmoeting waar ik dan ook op in zal gaan. Verder was het de hele dag een beetje somber weer. De lucht was in de middag ook echt even heel donker!

Up op Zaterdag

Gelukkig heb ik verder wel een leuke en gezellige dag gehad. Ik heb met wat vrienden wat drankjes gedronken en heb 's avonds een verjaardag van een vriendin gevierd. Tegenwoordig spelen we vaak 'Scotland Yard.' Een van mijn favoriete bordspellen waarin 1 iemand een soort spion is die moet ontsnappen aan de rest. Heel spannend! 

Ups op Zondag

Een lekker rustig dagje. In de ochtend heb ik samen met mijn vriend het huis een beetje schoon gemaakt en opgeruimd. In de middag hebben we de Redbull mountainbike downhill gekeken. Ik vind dat echt heel leuk en spannend om te zien. Ook heb ik mijn rolletje volgeschoten. Ik laat hem denk ik ergens deze week ontwikkelen. Altijd spannend om zo lang te moeten wachten! Verder kwam mijn vriend een tijd geleden een advertentie tegen over een baardagaam. Omdat ik al ontzettend lang een baardagaam wil, wilde hij deze voor mijn verjaardag geven. Hij vertelde dit omdat hij toch wel wil weten of ik dat echt wil dus we hebben afgesproken dat we volgende week even gaan kijken. 

In de avond kwamen de ouders van mijn vriend eten. Mijn vriend heeft de hele dag in de keuken gestaan om een stoofpot te maken en die is erg lekker geworden. We hebben daarna nog wat gekletst in daarna heb ik samen met Winnie en Ingo nog wat tv gekeken. 

En dan zijn we aan het eind gekomen van mijn week. Hoe is jouw week geweest?

Liefs,

Lonneke

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Daphne - Maandag 29 april 2019 19:23
Aah wat leuk om weer een plog van je te lezen Lonneke :) Je bent echt een persoon waar ik zo van kan leren, hoe je met eten omgaat en meer eet als je dat wilt, en hoe goed en leuk je eruit ziet helpt mij echt enorm in mijn strijd tegen m'n anorexia. Ik kan ook niet wachten om je nieuwe vlog te zien morgen xx
I. - Maandag 29 april 2019 22:47
fijn om dit te mogen lezen van jou x
Banana - Dinsdag 30 april 2019 08:54
Leuk dat je ons weer zo meeneemt. Maarre, is de chauffeur oké? :-)
Lonneke - redactie Proud2Bme - Dinsdag 30 april 2019 08:57
Haha ja die is gelukkig oké ;)
britneyangel - Dinsdag 30 april 2019 18:56
winnie jou kat die zit lekker te genieten op de foto bij woensdag! leuk