Ploggen: De week van Irene 8

 

In deze plog neem ik jullie weer een weekje mee door middel van foto's. Deze week voelde voor mij aan als een hele maand, zo veel spannende en nieuwe dingen heb ik gedaan. Gelukkig waren het wel allemaal leuke dingen en heb ik ook nog een hoop om naar uit te kijken. Een nieuwe reis, een nieuwe bril een nieuwe haarkleur... Vroeger had zo'n week voor een hoop stress en eetbuidrang gezorgd, want ook positieve prikkels zijn en blijven prikkels, maar nu kan ik echt genieten van dit soort weekjes. Benieuwd? Lees dan snel verder! 

♥ Maandag
De week is koud en druilerig begonnen. Totaal onterecht heb ik na kerst vaak het gevoel dat de lente er al aan komt, maar in januari en februari is het toch echt nog winter. Ik heb een ochtendje gewerkt terwijl de regen gezellig tegen de ramen tikte. Als ik niet naar buiten hoef kan ik dat erg waarderen. Ergens had ik wel de hoop dat het 's middags droog zou zijn, maar dat viel tegen. Met m'n regenpak aan ben ik naar de sportschool gefietst en heb ik even boodschappen gedaan.  

Laatst vertelde een vriendin van me dat een schaaltje koffiebonen vieze geurtjes uit je huis opneemt. Ik woon in een best oud huis en het is vaak erg vochtig. Wanneer de kachel aan staat is dat niet zo erg, maar als ik een dag of weekend niet thuis ben en de kachel uit staat kan m'n huis wel eens vreemd ruiken. Opzich is dat niet heel erg, want het is ook zo weer weg, maar ik ben benieuwd of de koffiebonen op dit gebied kunnen werken. Het schijnt dat zo'n schaaltje na een tijdje ook wel gaat stinken en dan moet je hem vervangen, maar op dit moment ruikt 'ie heerlijk naar koffie en ik vind het er ook wel gezellig uitzien op een bepaalde manier. Ik ben wel echt zo iemand die je alles kan wijsmaken haha, dus ik ben benieuwd.

's Avonds ging ik weer aan het werk. Normaal gesproken werk ik op woensdag in de avond, maar omdat ik dan een belangrijke afspraak heb kon ik gelukkig met Phoi Cai ruilen. Na het chatten maakte ik nog een tekening af die ik al een tijdje had liggen. Tegenwoordig ben ik een beetje aan het experimenten met stop motion techniek, zodat mijn tekeningen een simpele beweging kunnen maken. Dit is erg veel werk, maar ik word er steeds handiger in en het geeft toch een leuk effect! Omdat hier steeds wordt omgemerkt dat ik iets met benen heb gebruik ik tegenwoordig vaak de hashtag #irenebenen. Dankjewel voor deze inspiratie. Ik vind het inderdaad fijne vormen om te tekenen. Waarom? Dat weet ik eigenlijk niet zo goed. Ik teken erg intiutief en doe vaak gewoon wat in me opkomt. Wel zijn de zee en het menselijk lichaam een grote inspiratiebron voor mij. 

♥ Dinsdag
Toen ik vanochtend wakker werd was het wederom aan het regenen, maar toen ik de deur uit wilde gaan was het droog. Gelukkig, maar helaas duurde dit geluk maar kort. Toen ik op de fiets zat naar het station kreeg ik een enorme hagelbui over mee heen. Au, au, au, gelukkig hoefde ik niet zo ver te fietsen en kon ik er wel om lachen. Het was erg gezellig op kantoor ondanks het donkere weer. Jeetje, het leek wel alsof het continu avond was. Af en toe brak de zon door en dan had ik wel weer echt een zomergevoel. Ah, zomer, volgens mij ben ik er aan toe ;-) Vandaag kwam ook de video online waarin Lotte en ik twee nieuwe producten testen. Deze video's vind ik altijd erg leuk (en lekker) om te maken, maar misschien wel nog leuker om terug te kijken. Heb jij hem al gezien? 

s' Avonds was het weer tijd voor roller derby training en later op de avond heb ik 'Wie is de mol?' teruggekeken bij een vriendinnetje. We vinden het leuk om dit samen te kijken, maar we hebben nooit echt tijd op de dag dat het uitgezonden wordt. De dagen daartussen moet ik goed m'n best doen om geen spoilers mee te krijgen, maar dat lukt altijd wel aardig. 'Wie is de mol?' is denk ik wel m'n lievelings tv-programma. Ik word er echt heel erg fanatiek van en zit op het puntje van mijn stoel naar de afleveringen te kijken terwijl ik constant roep: "Oooooh maar dat is wel verdacht he?!" en "Neeee dat zou de mol nooit doen!" Kijk jij ook 'Wie is de mol?'?

♥ Woensdag
Vandaag begon met een ochtendje werken voor Proud2Bme. In de middag maakte ik weer een tekening en tegen het einde van de middag moest ik met de trein richting Zeist. Zoals ik al had geschreven had ik maandag ingevallen voor Phoi Cai zodat zij mijn dienst van vanavond kon overnemen. Dit was omdat ik de informatiebijeenkomst had van mijn reis naar Nepal. Onderweg in de trein at ik onder andere een vegetarische groentewrap met spicy tuna smaak. Ik blijf het vreemd vinden om iets te eten dat naar vis smaakt terwijl het geen vis is. Bij ander vlees heb ik dat minder, maar misschien is dat omdat ik er ondertussen aan ben gewend.

Vanavond zou ik dus alle mensen ontmoeten met wie ik straks een kleine maand op vakantie ga. Dat vond ik best wel spannend! Het was opvallend dat ik echt ruimschoots de jongste ben van het reisgenootschap. Letterlijk iedereen is minstens 2x mijn leeftijd en ik besefte ineens hoe bijzonder het is dat ik al klaar ben voor een reis als deze. Deze reis is niet zomaar een reis, het is een bezinningstocht en ja, dat zou je als 'zweverig' kunnen bestempelen, maar ik vind het concept heel fijn. Het idee is dat je een vraag meeneemt op reis en dat je een antwoord op die vraag gaat zoeken binnenin jezelf. We lopen in stilte (op bepaalde bespreekmomenten na) en het is de bedoeling dat je geen invloeden hebt van buitenaf. Geen gesprekken, geen contact met thuis, geen muziek, geen boek etc. Je gaat dus echt naar binnen. Het zou kunnen dat je met heel andere antwoorden en vragen terugkomt dan je had verwacht, maar dat is niet erg. Het staat voorop dat je jezelf echt gaat tegenkomen en ik ben heel benieuwd naar wat dat voor mij gaat betekenen en wat deze reis mij gaat brengen. Dat het zowel fysiek als mentaal een uitdaging gaat worden ben ik me van bewust en al klopt m'n hart in m'n keel bij de gedachte, ik ben hier meer dan klaar voor.

♥ Donderdag
Vanochtend had ik een afspraak bij de opticien. Ik had wel al een hele tijd een bril, maar die is sinds een half jaar spoorloos. Ik had er nooit zo veel last van, echter had ik de laatste tijd het idee dat ik slechter was gaan zien. Ik had een afspraak ingepland voor een oogmeting, maar mijn sterkte was gelijkgebleven. -1,25 aan de ene kant en -0,75 aan de andere kant. Ik vroeg waardoor het kwam dat ik er juist nu zo veel last van had en de opticien vertelde me dat dat waarschijnlijk gewoon was omdat ik ouder was geworden en je dan toch anders naar de wereld om je heen kijkt ;-) Haha, nou goed. Ik heb een nieuwe bril uitgezocht en heb voor daglenzen gekozen die ik in kan doen als ik ga sporten. Ik was heel erg aan het twijfelen over het soort bril. Uiteindelijk heb ik best een opvallend en uitgesproken montuur gekozen, want ja, why not?! Als ik het zelf maar leuk vind! Over twee weekjes kan ik hem ophalen. 

Daarna moest ik door de storm terug naar huis fietsen. Man, wat een weer! Ik hoorde dat het centraal station was ontruimd, het ov niet meer reed en ook in de stad zag ik veel politie en brandweer rondrijden. Via whatsapp kreeg ik allemaal filmpjes doorgestuurd van mensen die letterlijk wegwaaide. Heb jij veel last gehad van de storm? Laatst was in bij de Kruidvat en daar zag ik dat de pakken Oldtimers drop in de aanbieding waren. Dit is echt mijn lievelingsdrop, dus ik heb meteen drie pakken gekocht. Die kan ik lekker tijdens het werk snoepen. Na werk ben ik met wat meiden van de derby wat gaat eten. Toen ik de deur uit wilde gaan zag ik dat er een pakketje op de deurmat lag. Het was een dagplanner die ik een aantal dagen geleden had besteld. Daar ben ik heel blij mee! Na het eten met de derbymeiden gingen we met z'n allen door naar de jaarlijkse algemene ledenvergadering. Geen training dus, maar zorgen dat de organisatie binnen de vereniging goed geregeld is is ook heel belangrijk. 

Vrijdag
Vandaag waren we weer een dagje op kantoor. Het was weer erg gezellig, maar we hebben uiteraard ook hard gewerkt. :-)  Op vrijdagmiddag doen we altijd de wekelijkse Instagram live video en ook hadden we een sollicitatie voor een nieuwe vrijwilliger. Na werk ben ik bij m'n vader gaan eten. Ik zie hem niet zo vaak, maar hij vind het altijd erg leuk als ik bij hem kom eten. We aten zuurkoolstampot met stoofpeertjes en een kabeljauwburger. Als toetje was er banana split kwark. Zo lekker! Echt een aanrader. We hebben The Voice of Holland gekeken en toen ben ik naar huis gegaan.

♥ Zaterdag
Vandaag moest ik vroeg op voor een trainingswedstrijd tegen team NL. Volgende maand zijn de wereldkampioenschappen roller derby en ook Nederland doet daar aan mee. Zelf speel ik niet in team NL, maar er was gevraagd of er mensen waren die tegen het team wilden spelen zodat ze konden oefenen. Daar ben ik dan wel voor in! Toen ik 's ochtends even bij de Albert Heijn was om m'n lunch voor die dag te kopen kreeg ik twee gratis takjes met katjes mee. Dit vind ik echt super leuke takjes. Ze doen me denken aan vroeger. Toen vielen er altijd heel veel katjes uit de bomen op de speelplaats van m'n basisschool. Deze witte bolletjes voelen heel zacht aan.

De oefenwedstrijd vond plaats in de Disaster Dome in Utrecht. Vroeger was dit een buitenlocatie, maar ze hebben er nu een soort van loods omheen gebouwd. Het is echter nog altijd ongelooflijk koud in die hal, gevoelsmatig sta je eigenlijk gewoon buiten, al is het nu wel windstil. We speelden in lange mouwen en lange broeken en wanneer je op de bank zat sloeg je snel een sjaal om je heen om niet te veel af te koelen. Het was een pittige wedstrijd, maar het was erg gezellig! Thuis hadden we lekker eten besteld. Vanalles wat: Aardappelpartjes, wraps, nacho's, moussaka... Als je niet kan kiezen, tja, dan maar van alles een beetje. Ook kon ik genieten van m'n takjes. Ze staan zo gezellig. 

♥ Zondag
Vandaag was een bijzondere dag waar ik al een tijdje met gezonde spanning naar uit keek! Een tijdje terug was ik namelijk gevraagd om haarmodel te zijn voor een kapperszaak. Een vriendin van mij werkt bij deze kapperszaak en had mij getipt, omdat ik altijd wel open sta voor dit soort dingen. Vandaag zou mijn haar volledig ontkleurd worden en volgend weekend gaan ze het kleuren en knippen waarna een fotoshoot volgt. Hiervoor moest ik naar Made, een dorpje dicht bij Breda. Ik had de reis van tevoren gepland, maar toen ik aan kwam op het station was er ineens vanalles aan de hand. Er bleek een brandje te zijn op Rotterdam Centraal, waardoor het treinverkeer naar het zuiden tijdelijk stil lag. Er werd mij geadviseerd om via Schiphol naar Breda te reizen. Een uurtje extra reistijd dus. Gelukkig kwam dat helemaal goed. In de tussentijd heb ik Pokemon GO opnieuw op mijn telefoon geïnstalleerd. Ik speelde het eerder ook al, maar ik was het een beetje vergeten. Op Schiphol moest ik een half uur wachten op de trein naar Breda, dus ik had lekker wat te doen. 

Eenmaal aangekomen op de locatie kon het feest beginnen. Al weken lang heb ik met jeukende handen bij m'n potjes haarverf gestaan, maar ik had afgesproken m'n haar een tijdje met rust te laten. Als je de foto's ziet begrijp je wel waarom. Mijn haar is platinablond geverfd! Daar zijn wel een aantal uur overheen gegaan. Ik ging 's ochtends de deur uit en kwam 's avonds pas weer thuis. maar ik vind het resultaat echt fantastisch! Echter is het maar voor een weekje, want volgend weekend komen er dus verschillende pasteltinten in. Spannend! Ik vind het bijna zonde, maar ben heel erg benieuwd. Het wordt ongetwijfeld heel erg mooi. 

♥ Liefs,
Irene

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Vlien - Maandag 22 januari 2018 19:16
Staat je mooi!
Starchild - Maandag 22 januari 2018 19:31
Leuke plog irene! En dat haar staat je geweldig ❤
Blijerd123 - Donderdag 25 januari 2018 18:04
Starchild: irene: Jaaah Echt heeel moooi! Én..inspirerend..😊👀👌 ook omdat mijn oma helemaal dol is op dit soort tekeningen, jouw stijltje dus! Hihi En ik ook.!😊😁😃 P.s woooww Een stilte tocht... k ben benieuwd wat er bij mij uit zou komen..🙌 Was t ook een beetje relax?😎 die stilte tocht?
muus83 - Maandag 22 januari 2018 20:00
Oh, ik ben ook echt een Wie is de Mol fan!!
Anoniemer - Maandag 22 januari 2018 20:05
Je haar zo laten is mooier vind ik
Enma - Maandag 22 januari 2018 20:28
Twee gratis katjes :-)
Laura V - Maandag 22 januari 2018 21:01
Dit zijn echt mijn lievelingsblogs :). Zo motiverend en hoopgevend om de strijd tegen een eetstoornisvrij leven aan te gaan. Dank je Irene voor het delen!
Corinne - Maandag 22 januari 2018 21:20
Wat een gave week heb je gehad Irene! Het komt druk, maar ook weer heel gezellig over. Ik hoop op een dag ook weer zo energiek door het leven te kunnen hupsen :)
En ik ben echt super benieuwd naar je haar. Ik heb ooit de punten roze gehad en bij mij vervaagde dat ook weer heel snel, waardoor de ik langere tijd van mijn blonde lokken heb kunnen genieten dus wie weet is dat bij jou ook zo.
Dianne - Maandag 22 januari 2018 22:13
Super leuke plog Irene! En je haar ziet er echt gaaf uit, ben veieuwd naar de pasteltintjes straks hihi!
britneyangel - Maandag 22 januari 2018 22:30
leuk je haar! en veel leuke dingen gedaan
cindy - Maandag 22 januari 2018 23:57
he wat fijn! bedankt voor het delen
Lost girl - Dinsdag 23 januari 2018 00:00
Haha, irenebenen. Ja, mij viel het steeds op inderdaad. Je maakt er zulke mooie creaties mee.
Widm is te gek. Ik zit ook op het puntje van mijn stoel. Hier in gelderland ging het flink tekeer met de storm.
Ben heel benieuwd naar je pastelhaar.
Lost girl - Dinsdag 23 januari 2018 00:00
Haha, irenebenen. Ja, mij viel het steeds op inderdaad. Je maakt er zulke mooie creaties mee.
Widm is te gek. Ik zit ook op het puntje van mijn stoel. Hier in gelderland ging het flink tekeer met de storm.
Ben heel benieuwd naar je pastelhaar.
DragonFly1991 - Dinsdag 23 januari 2018 07:54
Ik vind het je mooi staan! Je krijgt er een nog zachter en warmer gezicht van.
Wat een productieve week zeg, tof een reis naar Nepal :).
Amber - Dinsdag 23 januari 2018 08:43
Wat een super leuke plog!!! Ik word hier echt heel blij van. Lekker lang en hele leuke week lijk je te hebben gehad!!
nash - Dinsdag 23 januari 2018 22:26
Staat je goed, die haarkleur.
Ik ben benieuwd hoe het hierna gaat worden!

Wanneer komt er weer eens een weekje van Scarlet voorbij? Ik mis dat!
Erna - Woensdag 24 januari 2018 08:58
Wat een energieke week ! Je schrijft leuk ,ziet zowel de grote als de kleine dingen in het leven ☺
Wat spannend zon reis naar Nepal,dat lijkt mij heel bijzonder om mee te maken.

Suzan - Woensdag 24 januari 2018 19:43
Leuke plof Irene! Met welke organisatie ga je naar Nepal? :-)
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 24 januari 2018 19:55
Hey Suzan,

Bedankt voor je berichtje! Ik ga op reis met ITIP :)

Liefs
Suzan - Woensdag 24 januari 2018 19:43
*plog