Ploggen: De week van Irene 7

 

Afgelopen week was de laatste week van het jaar 2017 en deze week heb ik voor jullie bijgehouden in foto's. De laatste week van het jaar is altijd een beetje een aparte week. Etentjes met kerst, een feestje op ouderjaarsavond en een verjaardag allemaal in die 7 dagen gepropt. Benieuwd hoe deze dagen er voor mij uit hebben gezien? Lees dan snel verder.

♥ Maandag
Vandaag was het eerste kerstdag. Gisteren, op kerstavond, had ik een kerstdiner met vrienden. Het was erg gezellig en laat geworden, dus ik heb lekker uitgeslapen. Ik was vrij vanwege kerst, dus overdag heb ik een beetje in huis gerommeld en ik moest me voorbereiden op weer een nieuw kerstdiner met een andere vriendengroep! Het idee van de avond was dat iedereen iets maakt. We waren met z'n 9en, dus we hadden 9 gerechtjes. Ik maakte als voorgerechtje een mini-kaasfondue in eetbare bakjes van bladerdeeg. Het viel erg in de smaak, al was het best machtig voor een voorgerechtje. We hadden de hele avond, dus er zat veel tijd tussen de verschillende gerechten. Hierdoor had je tussendoor genoeg tijd om even uit te buiken.

Andere vrienden maakten brood met kaas en kruidenboter, pompoensoep, kaaskroketjes, vegetarische shepherds pie, ham, verschillende taarten en cocktails. Zelf eet ik geen vlees, maar zoals je leest waren er genoeg andere dingen naast de ham om wel te eten. Ik kwam niks tekort. Na het eten speelden we het spelletje "Who's the dude?", een spelletje wat een beetje lijkt op "30 seconds". Alleen moest je niet iets omschrijven met woorden, maar de woorden die op de kaartjes stonden uitbeelden met een opblaaspop. Hilarisch! Echt een aanrader. 

♥ Dinsdag
Zoals je je misschien wel kan voorstellen is het wederom behoorlijk laat geworden, dus heb ik ook nog een dagje uitgeslapen. Als het even kan neem ik het er ook wel graag van! Overdag heb ik the Voice of Holland gekeken, wat werk voor Proud gedaan en m'n huis een beetje schoongemaakt. Ik heb al een tijdje een heel fijne, biologisch afbreekbare allesreiniger van de Action. Deze ruikt naar rozemarijn en gember. Zo lekker! Ik geniet daar nogsteeds elke keer van als ik schoonmaak. 

Tweede kerstdag was ik samen met mijn vriend. We zouden Thais halen bij onze favoriete restaurantje, maar deze was helaas dicht! We besloten om dan maar lekker makkelijk een pizza te bestellen. Na het eten zijn we nog een biertje gaan drinken met wat vrienden. Een vriend van mij werkt in een speciaalbiercafé. Hij kan heel veel vertellen over verschillende biertjes en laat ons van alles proeven. Erg leuk! Onderweg naar huis hebben mijn vriend en ik nog samen een patatje pinda gedeeld en eenmaal thuis ben ik als een blok in slaap gevallen.

Woensdag
Zo, de kerst zit er weer op. Het was heel gezellig, maar ik was ook wel weer blij om terug te zijn in 'het normale leven'. Vandaag heb ik weer een ochtendje en een avondje voor Proud gewerkt. Tussendoor heb een gemberkoekmannetje te bakken. Mijn vriend is vrijdag jarig en heeft iets met gemberkoekmannetjes. Dit leek me dus wel een leuke verassing. Ik had geen vormpje, dus gebruikte een mesje om een mannetje uit het deeg te snijden. Mijn vriend houdt erg van muziek, dus maakte ik met glazuur een koptelefoon op het gemberkoekmannetje. Ik ben best tevreden over het eindresultaat. Ik ben benieuwd hoe 'ie smaakt, maar daar moet ik nog even op wachten. 

Ook heb ik vandaag een schilderijtje gemaakt en de Top2000 a gogo teruggekeken. Ik vind dat zo'n leuk programma. Al die muziek en interessante feitjes. De buren hadden me nog uitgenodigd om derde kerstdag te komen vieren, maar daar was ik eerlijk gezegd een beetje te moe voor en het kwam ook niet helemaal uit omdat ik nog moest werken. Je kan ook niet altijd overal bij zijn. Na de chat ben ik lekker optijd naar bed te gaan. 

♥ Donderdag
In de ochtend had ik voor het eerst sinds een lange tijd weer yoga gedaan. Ik wilde dit al een tijdje weer oppikken, maar dit vind ik best lastig. Heel eerlijk gezegd vind ik het vooral lastig omdat ik er niet meer zo goed in ben als eerst en dat frustreert mij. Ik weet dat ik me daar overheen moet zetten en dat het wel weer komt, maar toch merk ik dat ik het moeilijk vind. Desondanks had ik toch heel erg genoten van dat half uurtje yoga en ben ik trots dat ik de oefeningen heb afgemaakt. Daarna was ik even naar de Xenos gefietst om cadeaupapier te halen voor het cadeautje dat ik gisteren had gemaakt. Ik kocht meteen een paar nieuwe pakjes wierook. Dat gebruik ik thuis best regelmatig. Vooral de Californian White Sage vind ik erg lekker ruiken. 

's Middags werkte ik voor Proud2Bme en 's avonds had ik roller derby training. Sinds vorige week heb ik nieuwe skates en ik ben er nog steeds erg blij mee! Tijdens training merkte ik dat ik me niet zo lekker voelde. Ik had veel last van m'n keel en was niet geheel gefocust. Ik wist dat er een griepje heerste en ook binnen het team waren er de laatste tijd ook veel mensen ziek. Hopelijk zet het niet door. 's Avonds kwam mijn vriend langs en gaf ik hem zijn cadeautje, hij was er erg blij mee. Samen hebben we hem voor de helft opgegeten. Hij zag er niet alleen leuk uit, maar was ook erg lekker. 

♥ Vrijdag
Vandaag was ik een dagje vrij. We hebben lekker uitgeslapen en zijn gezellig gaan lunchen bij een tentje om de hoek. Ik voelde me niet echt ziek, maar ook niet heel lekker. We hebben lekker thuis tv gekeken, popcorn gegeten en gezellig samen een dagje binnen gezeten. Ik was erg vroeg in slaap gevallen, ik zal het wel nodig hebben gehad. 

♥ Zaterdag
Ondanks dat ik lang heb geslapen was vannacht was een onrustige nacht. Ik had veel nachtmerries en er speelde weer eens een blaasontsteking op. Door veel water te drinken en een kruikje mee in bed te nemen was de blaasontsteking de volgende ochtend gelukkig wel weer voorbij. Toch heb ik het idee dat mijn weerstand niet helemaal lekker zat. Vanmiddag was ik gezellig bij mij oma langs geweest en zoals dat gaat wanneer je bij je oma op visite bent kreeg ik een lekker stukje taart. Ik zie m'n oma niet zo veel, maar als we elkaar zien kunnen we leuk met elkaar kletsen. 's Avonds heb ik een beetje zitten tekenen. Een rustig avondje en hopelijk ben ik morgen weer fit voor oud en nieuw. 

Zondag
Vandaag is de laatste dag van het jaar. Pfff, wat is de tijd weer voorbij gevlogen. Ik blik terug op een mooi jaar waarin ik in mijn huidige huis ben komen wonen, mijn eerste derby wedstrijd sinds twee jaar heb mogen spelen, een spannende reis naar Nepal heb geboekt, intens heb genoten van de zomer, veel leuke dingen met mijn lieve vrienden heb gedaan en natuurlijk mijn baan bij Proud2Bme heb gekregen! Vooral dat laatste was een hele verandering voor mij, maar ik ben blij en trots dat ik iets aan deze site kan en mag bijdragen. Ik heb het heel erg naar m'n zin hier.

Verder ben ik vandaag even de stad in geweest. Er kwamen vanavond een aantal vrienden eten en ik wilde curry maken, maar ik had helemaal geen diepe borden. Nu wilde ik al een tijdje diepe borden kopen, dus dit leek me het uitgelezen moment. Terwijl ik in de stad was had ik ook wat spijkerbroeken gepast. Ik zoek nog altijd naar de perfecte spijkerbroek, maar ik vind het maar een lastig kledingstuk. Wat ik jammer vind van de spijkerbroeken tegenwoordig is dat ze zo kort zijn! Het is mode, maar niet helemaal mijn ding. Ach ja, volgend seizoen zit mijn broek er wellicht wel tussen. ;-) 

Daarnaast had ik vandaag weer even yoga gedaan en zijn mijn vrienden dus bij me komen eten. Ze hadden oliebollen meegenomen voor na het eten. Ik ben vergeten een foto van het eten te maken, maar ik heb wel een foto van de afwas, haha. Het was erg gezellig en later op de avond was het tijd om naar een feest te gaan. Dansend het nieuwe jaar in. Ik ben benieuwd wat voor mooie en bijzondere momenten mij in 2018 te wachten staan en ik wens ook jullie een fijne en eetstoornisvrije toekomst.   

Happy new year!♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

ginie - Maandag 1 januari 2018 11:07
Wauw Irene Nepal dat is een mooi vooruitzicht hier hetzelfde vooruitzicht in 2017 mijn eerste reis alleen gemaakt naar Nepal en het land heeft me zo gepakt en geraakt dat ik 19 februari weer ga voor 5,5 week zo veel zij in!! Ga er van genieten
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 2 januari 2018 11:06
Wat gaaf zeg Ginie.
Je maakt me extra enthousiast. :)
Geniet er van!
Jacobien - Maandag 1 januari 2018 11:11
Gelukkig nieuw jaar! Leuke blog om te lezen.
Ik vind je inspirerend.
vanAnaarB - Maandag 1 januari 2018 11:57
Gelukkig nieuw jaar gewenst!
Vlien - Maandag 1 januari 2018 12:27
De beste wensen voor 2018!
muus83 - Maandag 1 januari 2018 13:02
Gelukkig nieuwjaar Irene! šŸ˜˜
britneyangel - Maandag 1 januari 2018 16:56
iedereen de beste wensen voor 2018
britneyangel - Maandag 1 januari 2018 23:07
leuke blog irene
Rebecca - Woensdag 3 januari 2018 21:41
Als je echt een blaasontsteking hebt, gaat dit niet weg door wat water drinken & een kruikje. Vind dit best wel slecht want straks denken anderen hier dat het op die manier wel overgaat en eindigen ze in het ziekenhuis met een nierbekkenontsteking.

Verder ziet je week er wel leuk uit trouwens.
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 3 januari 2018 21:51
Hey Rebecca,

Een blaasontsteking kan je in een vroeg stadium oplossen door genoeg te drinken en goed uit te plassen. Als de blaasontsteking langer duurt, raad ik inderdaad iedereen aan om naar een dokter toe te gaan. Ik heb zelf regelmatig terugkerende blaasontstekingen, dus af en toe speelt de pijn weer op. Ik ben hier al vaker mee naar de dokter gegaan, maar die raden mij hetzelfde aan. Genoeg water drinken en goed uitplassen. Verder ben ik het helemaal met je eens dat je bij een heftige blaasontsteking meteen naar de dokter moet gaan. Dat doe ik zelf ook als het uit de hand loopt. :)

Liefs
Lott - Donderdag 4 januari 2018 21:14
super leuk weer een Plog :-) ♥ gelukkig nieuwjaar!
Sterregoesforit - Donderdag 4 januari 2018 23:55
Leuke blog Irene!! :)
anoniem - Vrijdag 5 januari 2018 20:23
Ik vind het zo fijn om jouw blogs te lezen! Ik ben heel blij dat je voor proud bent komen werken en hoop in 2018 nog veel van je verhalen en tekeningen mee te mogen krijgen. Bedankt!
Ellie-x - Vrijdag 9 februari 2018 09:11
Leuke plog!