Ploggen: De week van Irene 4

 

Hallo! Het is weer tijd voor een plog. Daarom heb ik de afgelopen week mijn dagen voor jullie bijgehouden in foto's. Begin van de week hebben we nog even mogen genieten van het prachtige weer, maar de herfst is nu wel echt begonnen. Benieuwd wat ik deze week allemaal gedaan heb? Lees dan snel verder.

♥ Maandag
Vandaag was het echt ontzettend mooi weer. Het leek haast weer even zomer en dat terwijl we alweer halverwege oktober zitten. Heel Nederland heeft massaal genoten van het weer en dat heb ik ook gedaan. Op maandag werk ik altijd een half dagje in de ochtend, dus dat betekende dat ik 's middags lekker vrij was. Volgend jaar ga ik een trekking maken door de Himalaya, daarvoor moet ik wel een beetje oefenen met wandelen en dat is iets wat ik normaal gesproken niet zoveel doe. Op zo'n mooie dag als deze was het gelukkig niet zo lastig om de deur uit te gaan en lekker van het weer te genieten. Ik heb een heel mooie wandeling gemaakt door de duinen en over het strand. Wat is Nederland ook mooi eigenlijk! 

Op de terugweg kwam ik langs Scheveningen en daar heb ik een broodje haring gehaald. Zeker na een lange wandeling kan ik daar dan extra veel van genieten. Ik voel echt dat mijn lichaam het nodig heeft en er gaat niks boven een broodje haring aan het strand. Je moet alleen wel goed oppassen dat een meeuw niet het broodje uit je handen pikt, want ze zijn erg brutaal. Dat is gelukkig allemaal goed gegaan.

Eenmaal thuis was het al best laat en heb ik lekker makkelijk een magnetronmaaltijd gehaald bij de supermarkt. Het was paddenstoelenrisotto met kaas, doperwtjes en broccoli, erg lekker! Ik eet nooit zo vaak een kant en klare maaltijd, omdat ik het niet zo lekker vind als zelf koken, maar ik was blij verrast. 's Avonds maakte ik nog een tekening. Het is deze maand 'Inktober' en dat houdt in dat je elke dag een woord krijgt en naar aanleiding van dat woord een tekening moet maken die je deelt op je instagram account. Soms heb ik wat meer en soms heb ik wat minder tijd hiervoor, maar ik vind het een leuke uitdaging, omdat ik echt elke dag iets moet maken en het soms ook voorkomt iets moet plaatsen waar ik niet zo tevreden over ben. De woorden liggen me immers ook niet altijd even goed en dan moet je toch een beetje out of the box denken. 

♥ Dinsdag
Vandaag heb ik weer een ochtendje gewerkt. Elke week maak ik een nieuwe tekening van #theQueenofcourage, deze kwam vandaag online. Heb jij al één van deze tekeningen gespot op onze social media accounts? Na werk ben ik met een goede vriend wat gaan drinken de bij Bagels & Beans. We hebben het allebei druk en zien elkaar niet zoveel dus we hadden een heleboel te bespreken. Naast een kopje thee dronken we ook een heel aparte, maar erg lekkere Russische limonade met dragon-gember smaak en ik nam een hapje van zijn pecan-taartje. 

De tijd vloog voorbij en ik moest nog boodschappen doen en koken voordat ik optijd weer bij Roller Derby training moest zijn. Snel maakte ik wat pasta met spinazie, geitenkaas en zalm, maar ik merkte tijdens het trainen toch dat het wat fijner was geweest om iets eerder te eten. Desondanks heb ik heel lekker geskate. Na training maakte ik nog een tekening voor Inktober met als thema 'Graceful' en toen was het alweer de hoogste tijd om te gaan slapen. Ik merk dat ik m'n dagen soms iets te vol plan en dat ik dan te weinig tijd overhoud om echt goed te slapen. Ik vind het fijn om veel te doen en heb meestal ook wel een hoop energie, maar ik moet er wel op blijven letten dat ik niet teveel doe. 

♥ Woensdag
Vandaag werkte ik de hele dag thuis. Vorige week had ik een paar nieuwe platen gekocht op een platenbeurs. Ik vind het fijn om tijdens het werken naar muziek te luisteren. Na werk moest ik snel even naar de stad om cartridges te halen. Gelukkig zijn de winkels hier in Den Haag nog tot best laat open. Zoals het wel vaker gaat wanneer je voor één ding de deur uit gaat, kwam ik ook met allemaal andere spullen thuis. Naast cartridges kocht ik nieuwe planten, een bodyscrub, een nieuwe sjaal en een nieuwe trui. De trui is geel, iets waarvan ik vroeger altijd vond dat ik het echt niet kon hebben, maar nu vind ik het juist een hele fijne kleur. Ik koop niet heel vaak nieuwe spullen, maar af en toe is het wel fijn jezelf iets cadeau te doen. Daarna maakte ik nog een tekening voor Inktober en ging ik lekker optijd naar m'n bedje toe. 

♥ Donderdag
Ik werd uit mezelf vlak voor m'n wekker wakker, dus dat was best wel fijn. Ik voelde me goed uitgerust en was lekker een ochtendje vrij. Met een vriendin had ik afgesproken om een rondje te gaan skaten. Ik wist dat het droog zou zijn, maar ik had eigenlijk niet op het zonnetje gerekend en die scheen heerlijk. Daarna heb ik gewerkt tot in de avond. Tussen het werken door at ik snel een soepje en na het werken maakte ik nog een tekening.

♥ Vrijdag
Vandaag werkten we met z'n allen op kantoor. Wanneer ik nieuwe kleding heb, draag ik die het liefst zo veel mogelijk. Vandaar dat ik al drie dagen in m'n gele trui loop. Sandra had vandaag ook een gele trui aan, dus we waren een mooie match. Na werk ging ik naar huis en vervolgens ging ik snel door naar Amsterdam voor het Amsterdam Dance Event. Ik was daar nooit eerder geweest, omdat ik alle feestjes altijd zo druk en duur vind, maar er kwamen twee artiesten die ik heel graag wilde zien en het was erg leuk! Met de nachttrein zijn we weer terug naar Den Haag gegaan en ik had zaterdag expres en rustig dagje ingepland.

♥ Zaterdag
Ik werd best optijd wakker, maar ben toch lekker lang in bed blijven liggen en heb een beetje op m'n telefoon gezeten. Het was prachtig weer, dus samen met een goede vriend ben ik op het terras van de Yoghurt Barn in Den Haag gaan eten. Hij nam Yoghurt met brownies, walnoten mango en mangosaus en ik nam yoghurt met olijfolie, pistachenootjes, komkommer, munt, peper en zout. Misschien klinkt hartige yoghurt een beetje gek, maar ik vind het echt heel erg lekker.

Omdat het me gisteren niet was gelukt een tekening te maken voor Inktober besloot ik de woorden van vandaag en gisteren samen te voegen in één tekening. Het woord van gisteren was 'deep' en het woord van vandaag was 'furious'. Grappig hoe twee woorden die ogenschijnlijk niks met elkaar temaken hebben toch samen kunnen komen in één tekening. s' Avonds ben ik bij m'n buurman gaan eten. Ik ken hem van de kunstacademie en nu we bij elkaar om de hoek wonen spreken we af en toe eens af. Hij had een quiche gebakken en we hebben een filmpje gekeken. Zijn kat, Alice, die eigenlijk een mannetje is, vond mijn nieuwe sjaal erg leuk. 

♥ Zondag
Ik loop weer bij met Inktober, dus daar ging ik gewoon mee verder. Nog een week en dan is het voorbij. Ik vind het erg leuk, maar ben ook wel blij als het straks weer klaar is. Het is niet voor niks een challenge en ik voel me dan ook echt uitgedaagd, maar het brengt soms wel wat onrust in je dag steeds een tekening te moeten maken. Verder heb ik vandaag m'n tattoo laten bijwerken. Dit was binnen tien minuutjes gedaan, dus voor ik het wist liep ik weer de deur uit. Op het station ben ik langs de Starbucks gegaan en heb ik een caramel frappuchino gehaald.

 

Dit weekend stond wel een beetje in het teken van chillen en eten. 's Avonds had ik met wat vrienden afgesproken samen te gaan eten. We noemen dit dan 'thema eten', omdat we eens in de zoveel tijd een thema afspreken waar we allemaal een gerecht binnen maken. Het thema was dit keer Italiaans. Ik maakte gegrilde paprika-tomatensoep. De rest kwam met fociacca met mozzarella en rivolotomaatjes, gehaktballen met mozzarella in tomatensaus, pasta aglio e olio, salade met atrisjokharten en tomaten en verschillende Italiaanse toetjes. Ik at alleen de gehaktballen niet mee, omdat ik geen vlees eet. Gelukkig was de rest allemaal vegetarisch, dus ik kwam niks tekort. Een mooie afsluiter van een leuke week.   

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien wat ik zoal doe in een week en natuurlijk dat jullie ook een fijne week hebben gehad!

♥ Liefs,
Irene

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Marleen - Maandag 23 oktober 2017 13:17
Klinkt leuk allemaal! Ben nu wel nieuwsgierig wat de woorden waren voor de eerste inktober tekeningen die je hier plaatste ☺
Iep - Maandag 23 oktober 2017 13:17
Heel leuke week om te zien!
Lost girl - Maandag 23 oktober 2017 15:05
En weer al die benen hè, hahaha. De tekeningen zijn supergaaf!
xxxm - Maandag 23 oktober 2017 18:14
Wat een super leuke week! En je tekeningen zijn echt heel tof. En dat etentje in het weekend, dat iedereen iets meeneemt, klinkt ook echt heel gezellig!
LX - Maandag 23 oktober 2017 20:12
Geel staat je goed!
Cherryblossom1984 - Maandag 23 oktober 2017 22:01
Ooooh wat leuk ik doe ook mee aan Inktober. Succes en je maakt super mooie dingen.
M. - Dinsdag 24 oktober 2017 00:17
leuk om te lezen! en goede inspiratie voor avondeten :-)
Sharon - Dinsdag 24 oktober 2017 11:32
Heb je een keer tegen de Arnhem Fallen Angels moeten strijden? Ik kan je volgens mij een keer herinneren. Al was ik toen gewoon mee om te kijken. Mijn team deed wel mee.
Irene - Team Proud2bme - Woensdag 25 oktober 2017 11:58
Hey Sharon,

Dat klopt, ik heb wel eens een wedstrijdje tegen hun gespeeld. Ik begrijp dat jij nu ook met hun speelt? Leuk zeg! Dan kom ik je vast nog wel een keertje tegen. :)
P - Dinsdag 24 oktober 2017 16:43
Zo leuk dit te zien! Ik vind je echt een leuke vrouw!
Anoniem - Woensdag 25 oktober 2017 11:54
Wat heb je veel leuke dingen gedaan! En hele mooie tekeningen. Met welke materialen/technieken werk jij als ik vragen mag? En hoe ben je op de hoogte van bijvoorbeeld zo'n Inktober? Ik kom altijd te laat achter zoiets maar zou ook graag eens meedoen. :) Liefs
Irene - Team Proud2bme - Woensdag 25 oktober 2017 12:02
Hey Anoniem,

Dankjewel, wat lief van je! De tekeningen die je hier ziet heb ik gewoon op papier getekend en uitgewerkt/ingekleurd in photoshop. Ik kwam vorig jaar toevallig achter het bestaan van inktober en zat er in september alweer op te wachten. Ik had het wel in m'n agenda opgeschreven, omdat ik het inderdaad op de dag zelf misschien weer zou vergeten. :)
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 25 oktober 2017 12:36
Haha ja, je hebt gelijk! Dankjewel :)
Anne2 - Donderdag 26 oktober 2017 07:03

Wat maak jij toch mooie en bijzondre tekeningen!

Ik vind die waarop de figuur zich wast met de borstel heel leuk.Wat betekenen de visgraten ?
Jij straalt zo veel levenslust uit☺