Ploggen: De week van Irene 11

 

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een daadwerkelijke plog voor jullie had gemaakt. De vorige keer dat ik jullie een weekje mee nam was namelijk in maart en de keer daarop moest mijn gebruikelijke plog ruimte maken voor mijn vakantieplog. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om weer eens een weekje met mij mee te kijken!

♥ Maandag
Vandaag begon met een half dagje werken. Na werk was het tijd om de boodschappen te doen. Ik heb nu eindelijk een soort systeem gevonden in het doen van de boodschappen. Elke maandagmiddag ga ik naar de Haagse markt en de Lidl om boodschappen voor de hele week te doen. Als ik halverwege de week toch nog iets mis ren ik even langs de Albert Heijn, want die zit bij mij om te hoek. Op deze manier merk ik dat ik toch een hoop geld bespaar. Vooral op de markt kan je heel goedkoop bergen groenten, fruit, noten en kruiden scoren en de bakjes olijven die ze daar verkopen zijn echt m'n lievelings! 

M'n buurjongen en ik hebben samen op de kunstacademie gezeten en spreken af en toe nog weleens af om samen te eten en even bij te kletsen. De afspraak voor vanavond was al gemaakt, maar we wisten nog niet zo goed wat wat we zouden gaan eten tot hij me plotseling appte over de nieuwe vegan pizza's van Domino's. Ik ben geen vegan, maar ik was hier wel erg benieuwd naar. We kozen twee pizza's en namen dan allebei de helft van elk. Het waren lekkere pizza's. Eigenlijk kon je ze helemaal niet echt onderscheiden van niet-vegan pizza's. Fijn dat er nu steeds meer opties op de markt komen voor mensen die er een veganistische levensstijl op na willen houden of gewoon wat vaker plantaardig willen eten.

Een ander hoogtepuntje van de dag was dat m'n buurjongen een tijdje terug een tattoomachine had gekocht. Gewoon, omdat ie dat eens wilde proberen en je ze blijkbaar heel makkelijk via internet kan bestellen. Het schijnt dat de schil van een grapefruit best oké is om met een tattoomachine op te oefenen. Zodoende hadden we wat fruit in huis gehaald. Ik wist wel dat tatoeëren echt een kunst is, maar ik verbaasde me nog over hoe lastig het is om met zo'n apparaat te werken. Uiteindelijk ben ik best trots op hoe mijn palmboompje is gelukt!

♥ Dinsdag
Vandaag heb ik een dagje op kantoor gewerkt met Daphne en Scarlet. Lotte werkt op dinsdag vaak gewoon vanuit huis. Het was super lekker weer, dus ik ben in de middag even een rondje door het 'bos' in de buurt gaan lopen samen met Daphne. Het bos stond vol met bloeiend, wit fluitenkruid! Dat vind ik een hele mooie bloem. Het doet me een beetje denken aan vroeger. 

Op dinsdag moet ik altijd een beetje haasten om thuis nog optijd te kunnen koken en dan naar roller derby training te gaan. Vaak ben ik dan ook iets te laat op training, maar dat weten ze van me en dat is oké. Als avondeten at ik 'late summer beets'. Een heerlijk recept van Primal Beings. Primal Beings is opgezet door vrienden van mij. Ik zag al de hele tijd super lekkere gerechten op hun Instagram account voorbij komen. Ze delen al die recepten voor niets en ik begon me af te vragen waarom ik nog nooit een recept van hun had gemaakt! De hoogste tijd dus en het was super lekker! Ik at de bieten samen met een portie twister fries. Daarna heb ik heerlijk getraind. Het enige nadeel is dat met dit mooie weer de sporthal een soort broeikas wordt. Zweten dus! Haha. We noemen het wel eens bikram derby.

♥ Woensdag
Op woensdag werk ik altijd een deel in de ochtend en daarna een deel in de avond. Dit betekent dat ik tussen de middag een paar uurtjes vrij ben. Precies genoeg tijd om even naar de sportschool te gaan, boodschappen te doen en te koken. Ik was blijkbaar toch door het toiletpapier heen en had eigenlijk ook wel behoefte aan een nieuwe tandenborstel. Toen ik klaar was met sporten liep ik langs het station en daar stond iemand gratis blikjes Ice Tea uit te delen. Erg lekker, zo'n verkoelend drankje voor na het sporten. Wat een geluk. Nu ik de foto's zo naast elkaar zie zie ik ineens hoe leuk het blikje bij m'n haar kleurt haha. 

Ik was al van plan om lasagne te maken vanavond. Het originele plan was dat ik dit met tomatensaus zou doen, maar toen ik in de Albert Heijn was zag ik plotseling de roomsaus met truffels van Grand'Italia staan. Vanwege de truffels is hij wat duurder dan de andere pastasauzen, maar ik vind hem echt mega lekker. Ik besloot mezelf eens te verwennen en deze saus mee naar huis te nemen. Het eindresultaat was heerlijk!  

♥ Donderdag
Op donderdag heb ik altijd een de ochtend vrij. Ik werd uit mezelf vroeg wakker en had niet echt plannen, maar ik heb uiteindelijk wel een hele hoop dingetjes gedaan. Beware, hier komen een heleboel foto's! Om te beginnen heb ik een aantal prints waar ik dit weekend mee exposeer ingelijst. Het inlijsten ging helaas niet helemaal vlekkeloos en ik had één van de glazen gebroken. Heel even dacht ik: "Shit, nu krijg ik het nooit meer op tijd af, want ik heb geen nieuwe lijsten meer en mijn vader komt ze vanmiddag ophalen om naar de locatie te brengen." Gelukkig bedacht ik al snel dat ik ze ook zonder het glas in de lijsten kon doen. Het is mooi glimmend papier, dus het zag er helemaal niet slecht uit! Gelukkig. 

Vervolgens kwam dus mijn vader om de lijsten en een ander schilderij op te halen. De expositie werd georganiseerd door een vriend van hem en ik had eigenlijk geen tijd, dus hij vond het geen probleem om mij even te helpen toen ik dat vroeg. Lief he! Toen hij er toch was heeft hij me meteen even geholpen met het plakken van mijn band. M'n fiets staat al 2 weken met een lekke band voor de deur. Ik weet dat het geen rocket science is om zelf je band te plakken, maar ik vind het toch wel fijn als m'n vader me daarbij helpt. Nou, driedubbelbedankt voor je hulp vandaag pa! Heel blij mee :-)

Ook heb ik nog even yoga gedaan en True selfie gekeken. Een tijdje terug werd aangekondigd dat NPO3 een aantal weken stil zou staan bij psychische problemen onder jongeren. Er zijn toen een tal van programma's gemaakt in het teken hiervan. Deze kan je allemaal terugkijken op npo.nl. Destijds heb ik het niet zo gevolgd, maar ik vind het wel leuk om alles nu terug te kijken. 

Tenslotte werd ik heel blij met een kaartje dat ik op de deurmat vond. Vorige week had ik op Instagram twee kaartjes met een tekening van mij gratis aangeboden aan de eerste die zou reageren. Ik heb zo veel tekeningen thuis liggen, maar met de meeste dingen doe ik eigenlijk nooit wat. Waarom zou ik ze dan niet weggeven aan iemand die dat leuk vindt? Zo komen die kinderpostzegels die ik eind vorig jaar had gekocht toch nog van pas! Van één van die twee mensen kreeg ik ook een kaartje met een kunstwerkje terug. Super lief. Hij heeft een mooi plekje aan de muur gekregen. Ook at ik dit lekkere bakje havermout. Daphne liet laatst weten dat het echt super lekker is om je bakje havermout even in de oven te doen. Het is dan net een taartje. Yumm. Ik at mijn havermout met geitenkaas en banaan. Aanrader! 

In de middag heb ik gewerkt en na werk had ik weer roller derby training. Ik heb heerlijk geskate, maar omdat ik eigenlijk wel een beetje moe was ben ik een half uur eerder gestopt om lekker optijd naar bed te gaan.

♥ Vrijdag 
Vanochtend werd ik wakker uit een hele rare en ook een beetje vieze droom. Als ik over iemand anders heb gedroomd en het is me goed bijgebleven vind ik het altijd leuk om dat te delen. Sorry trouwens, als je heel visueel bent ingesteld. ;-) Verder heb ik vandaag een dagje op kantoor gewerkt.

Na werk had ik met een vriendin afgesproken om te gaan boksen. Ik had dat nog nooit gedaan en was best een beetje zenuwachtig, maar toen we aankwamen bij de boksschool stonden we voor een dichte deur. We hadden compleet verkeerd naar de tijden gekeken, hahaha. Lekker suf. Uiteindelijk zijn we met nog een vriendin een biertje gaan drinken (ja, ik drink bier graag uit een wijnglas) en gezellig wat gekletst. Het was een hele mooie avond geworden met hele mooie en waardevolle gesprekken. Grappig hoe het dan zo anders gaat dan je had gedacht. Toen ik thuis kwam kon ik niet meteen slapen en maakte ik nog deze tekening. 

♥ Zaterdag
Vandaag had ik een onofficiele derbywedstrijd in Arnhem. We zouden eigenlijk met ons eigen team tegen Arnhem spelen, maar omdat er te weinig mensen beschikbaar waren en wij toch graag wilden spelen vulden we het team aan met mensen van andere verenigingen. Vanwege deze reden was het dan ook geen officiele wedstrijd meer, maar dat maakte het niet minder leuk. Vanuit Den Haag is het een hele rit naar Arnhem, maar de sfeer tijdens de wedstrijd was echt ontzettend goed en ik heb onwijs lekker gespeeld. Soms heb je van die dagen dat alles éxtra fijn lijkt te gaan en vandaag leek wel zo'n dag. Het is een gewoonte van veel verenigingen om een loterij te hebben tijdens een wedstrijd om zo wat extra geld te verdienen om de sporthal af te kunnen huren. Ik doe hier altijd aan mee, al is het gewoon voor de support, maar dit keer had ik ook nog iets heel leuks gewonnen. Namelijk een bijenhotel! Cool! Ik heb zelf geen tuin, maar mijn vader en moeder wel dus ik denk dat ik hem aan één van hun cadeau doe. 

Na de wedstrijd was ik behoorlijk moe, maar ik had nog een afspraak met iemand gepland staan. Dit was gelukkig wel een mega leuke afspraak. Één van de sponsors van onze league is het Sniester festival dat eens per jaar op de Grote Markt in Den Haag plaatsvindt. De deal is dat zij reclame voor ons maken en wij reclame voor hun. Nu kwamen ze dit jaar met een heel leuk idee, namelijk dat onze league een stage op het festival mag hosten volgend weekend! Dit houdt in dat ik samen met wat andere meiden de bandjes aan- en afkondig. Hoe tof!!! Ik vind het wel super spannend, want het is toch wel eng om zo op een podium te staan, maar het is ook wel een hele toffe kans. Zin in! :-) Daarna ben ik wel heel snel m'n bedje in gedoken. Zzzzzz... 

♥ Zondag
M'n vriend was gisteren teruggekomen van zijn vakantie in Tunesië. Na mijn afspraak met Sniester is hij weer gezellig bij mij komen slapen. We waren beide erg moe, dus we lagen er vroeg in wat ook betekende dat we weer optijd wakker waren. Toch hebben we heel rustig aan gedaan in de ochtend. We zouden vandaag gaan barbecueën met wat vrienden. Daar moesten nog boodschappen voor gedaan worden. We hadden er even niet bij stilgestaan dat het Pinksteren was, dus veel winkels waren dicht. Hierdoor zijn we naar allemaal verschillende kleine winkels geweest, maar uiteindelijk hebben we alles wat we zochten wel gevonden. Het was mooi weer dus we deden alles lopend en op ons gemakje. Onderweg kochten we een kaasbroodje bij de bakker. Jum! Ook zijn we even bij de expositie gaan kijken waar ik het eerder in de plog over had. Het was leuk om daar even het werk van mezelf en de andere deelnemers te zien en gezellig om even een praatje te maken met wat kennisen.

Toen was het tijd om te gaan barbecueën. Een vriendin van mij heeft een hele fijne tuin waar de zon lang op blijft staan. Uit de wind was het echt heel warm. Perfect barbecueweer. Mijn lievelingseten van de barbecue is toch echt wel maiskolven met boter, peper en zout. Hmmm echt een aanrader.

Een leuke, zonnige en lekkere afsluiter van een fijn weekje! Ik hoop dat je het leuk vond om weer eens met me mee te kijken en dat jij ook een fijne week hebt gehad. 

♥ Liefs,
Irene

 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

*** - Maandag 21 mei 2018 18:40
Irene, jij bent echt zooooo creatief op verschillende vlakken. En valt me op dat je heel wat nieuwe dingen uitprobeert in een week. Dat is iets wat ik wel meer zou willen doen. Gewoontes voelen veilig. Maar als ik zie wat voor leuke dingen jij beleeft ...
Fiona - Maandag 21 mei 2018 20:32
Leuk verslag! Ik vind trouwens dat je een te gekke stijl hebt :)
Paula - Maandag 21 mei 2018 20:37
Hee leuke blog!!
JiU - Dinsdag 22 mei 2018 09:31
mooi weekje!