Ploggen: De week van Hannah 2

 

Dit is alweer mijn tweede plog! De eerste plog die ik deed was ook meteen de eerste van het jaar en nu is het al weer februari, de tijd gaat snel... Mijn week ging ook erg snel doordat ik veel dingen gepland had. Van werken tot school, sporten en afspreken met vrienden, ik had vanalles wat. Ik hoop dat jullie het ook dit keer weer leuk vinden om een kijkje te nemen in mijn leven. 

♥ Maandag

Mijn week begon dubbel; het was onrustig bij mij thuis omdat er in de badkamer gewerkt werd en ook de verdieping boven mij wordt verbouwd. Veel kabaal en mensen in mijn huis dus. Ik moest werken voor Proud dus ik zat lekker met mijn oortjes en klassieke muziek in achter mijn laptop. Aan de andere kant was het een goed begin, want mijn nieuwe telefoon werd bezorgd! Ik had mijn oude al ruim 4 (!) jaar dus die was wel toe aan vervanging... 's Avonds ben ik naar mijn vriendin gegaan en hebben we zelf super lekkere noodle-soep gemaakt, dit was zeer geslaagd. 

We hebben het eten gegeten terwijl we ondertussen 'Taarten van Abel' keken, dat is dus nog steeds op tv! Ik heb het altijd al een leuk programma gevonden, kennen jullie het ook? Het was wel even pittig, want om 21:45 zijn we nog gaan squashen en moesten we nog naar buiten de kou in. Dit was de eerste keer dat ik dit deed en ik vond het super leuk om te doen. Wel intensief hoor, maar het was het van de bank komen wel waard. 

♥ Dinsdag

De dinsdag begon lekker rustig. Ik had pas om 14:00 afgesproken met een klasgenootje op school dus ik kon uitslapen. Ik heb 's ochtends eerst met mijn vriendin een nieuw koffietentje uitgeprobeerd en we hebben even gespeeld met mijn nieuwe telefoon, die super mooie foto's kan maken! Verder hebben we ook diepe gesprekken gevoerd; ik voel me de laatste tijd namelijk best wel onzeker. Over mijn nieuwe baan, over mijn scriptie die ik moet beginnen, over het afronden van mijn opleiding... Het werd me allemaal even te veel, maar het was fijn om er over te praten en ook even te huilen. Dat luchtte erg op. 

's Middags zou ik eigenlijk naar huis gaan, maar ik had geen zin om alleen te zijn omdat ik mij nog steeds een beetje onzeker en verdrietig voelde. Daarom ben ik weer terug gegaan naar mijn vriendin. We hebben samen gegeten en na het eten ben ik nog even naar de zonnebank geweest. Mijn vriendin moest hockeyen en ik was alleen bij haar thuis. Als ik mij in de winter een beetje down voel, vind ik het soms heel fijn om onder de zonnebank te gaan. De donkere en sombere maanden hebben vaak best veel invloed op hoe ik mij voel en de zonnebank helpt mij dan een beetje. Misschien is het wel placebo, maar dat maakt niet uit, toch? 

Na de zonnebank voelde ik mij beter. Dat kwam vooral omdat het gelukt was om er heen te gaan eigenlijk, want dat was best een opgave. Toen ik thuis kwam was mijn vriendin er inmiddels ook weer en we hadden allebei best nog trek, ondanks dat wel gewoon gegeten hadden die avond. We hebben toen nog even Taarten van Abel gekeken en lekker chippies gegeten voordat we gingen slapen. Zo was het uiteindelijk toch best een fijne avond.

♥ Woensdag

Woensdag heb ik voor het eerst een 'dagje mee-eten' gefilmd! Spannend, het wordt best een leuke vlog denk ik. Doordat ik zo bezig was met het filmen ben ik vergeten om veel foto's te maken, haha! 

Mijn dag begon met de eindpresentatie van mijn minoronderzoek. Mensen zeggen vaak dat ik tijdens een presentatie zo zelfverzekerd overkom, maar ik ben vooraf altijd behoorlijk zenuwachtig. Nu dus ook weer. Gelukkig ging het allemaal goed en we hebben ons onderzoek ook met een ruime voldoende afgesloten dus dat is super fijn! 

Toen ik thuis kwam bleek onze badkamer er inmiddels iets beter uit te zien. De groene muur op de foto was er eerst niet en dat maakte dat we gewoon de badkamer van onze onderburen in konden kijken. Gezellig samen douchen en naar de wc dus, haha. Hoewel het nog niet helemaal af is, is het wel al een hele verbetering. 

♥ Donderdag

Vandaag was een dag die in het teken stond eigenlijk een beetje in het teken van werken; overdag de hele dag en 's avonds nog lekker gechat omdat ik de chat van Daphne had overgenomen. Ohja, en therapie, daar begon het mee. Ik heb sinds een jaar iedere donderdag ochtend therapie. Hierbij werk ik aan dingen die, realiseer ik mij nu, misschien wel ten grondslag lagen aan mijn eetstoornis. Ik denk echter dat ik er tijdens mijn eetstoornis nog niet klaar voor was om hier aan te werken.

Ik volg 'MTB' of 'mentalization based therapie'. Het heeft mij tot nu toe al goed geholpen. Met name om mijn eigen gevoelens te leren herkennen en wat meer ruimte in te durven nemen. Begin dit jaar heb ik met mijn therapeute besloten om mijn therapie met nog een jaar te verlengen en dat vind ik eigenlijk best fijn... Ik moet er altijd vroeg zijn en ik vind de stilte van de stad in de ochtend altijd zo mooi en prettig! Vooral als het zulk mooi weer is, vandaar de foto. 

Tijdens de chat die ik 's avonds deed heb ik nog lekker gesnoept van de paaskoekjes die nu al weer in de winkel liggen. Stiekem vind ik het super lekker dat ze er al zijn want ze staan toch wel ergens in de top 3 van mijn lievelings-koekjes. 

♥ Vrijdag

Op de laatste dag van de week was ik al vroeg onderweg naar Leiden om daar op kantoor te werken. Er was veel vertraging en een aangepaste dienstregeling aangekondigd in verband met de sneeuw. Daarom heb ik een trein eerder genomen om er zeker van te zijn dat ik op tijd zou komen. Op kantoor waren Irene en ik de hele dag met z'n tweetjes. Scarlet en Daphne, die er normaal ook zijn, waren in de studio zoals je misschien hebt gezien in onze story op Instagram... Spannend! 

's Avonds had ik bij mij thuis afgesproken met een vriendinnetje en hebben we lekker zelf pizza gemaakt. Die zijn vaak toch nog net even lekkerder dan wanneer je ze betseld. We hadden er één met kaas, mozzerella en cherry-tomaatjes en één met kaas, champignon, aubergine, olijfjes en fuest (een soort gedroogde worst). Vooral de laatste was echt super lekker! 

♥ Zaterdag

Het is toeval, maar in mijn vorige plog ging ik naar de sauna en nu weer! Wat een luxe... Een tijd terug ben ik met mijn vriendin met een organisatie een weekendje weg geweest maar dat was erg slecht geregeld allemaal. Als goedmakertje hebben we toen een bon gekregen voor de Thermen Soesterberg. Voor deze bon konden we twee dagen achter elkaar naar de sauna en moesten we alleen zelf het hotel bij boeken. Dit hebben we dus het dit weekend geïnd. 

 

We zijn er met de auto heen gegaan en dat betekende dat ik weer mocht rijden! Sinds iets meer dan een maand heb ik mijn rijbewijs en ik had al weer een paar weken niet gereden, waardoor ik het erg spannend vond. Op de heenweg ging het ook niet zo soepel, ik was ook wel een beetje zenuwachtig en dat hielp niet. Later kreeg ik de smaak gelukkig weer te pakken en ik ben blij dat ik dat ook weer even heb gedaan

♥ Zondag

Het was een heerlijk weekend. Ik was nog nooit bij deze sauna geweest dus dat was leuk. Vanwege het weekend waren er veel mensen maar daar had ik mij al op ingesteld. Vroeger vond ik het erg spannend om naar de sauna te gaan; ik moest helemaal naakt en iedereen kon mijn lichaam zien. Alleen al van het idee werd ik ontzettend ongemakkelijk. Op een gegeven moment ben ik overgehaald door mijn beste vriendinnetje om toch een keer mee te gaan en ik ben haar eeuwig dankbaar. De sauna is één van de plekken waar ik echt helemaal tot rust kan komen. Jammer dat het normaal gesproken wel een duur grapje is, anders zou ik nog veel vaker gaan.

Volledig ontspannen ben ik mijn weekend doorgekomen. Ik kan er weer even tegenaan. Wat vind jij een fijne manier om te ontspannen en helemaal tot rust te komen? 

Veel liefs,

Hannah

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Ana - Maandag 4 februari 2019 21:06
Wat een leuke plog! Ik vind het leuk om te lezen dat je nog studerende bent net als ik, en om te zien hoe jij de week doorbrengt. Hoe oud ben je als ik vragen mag?
Hannah - Dinsdag 5 februari 2019 21:50
Dankjewel :) Ik ben 25.
anoniem - Maandag 4 februari 2019 21:56
volgens mij bedoel je fuet, want fuest bestaat niet
Hannah - Dinsdag 5 februari 2019 21:51
Klopt, typefoutje ;) tnx!
I. - Dinsdag 5 februari 2019 08:32
Wat een leuke plog en wat goed dat je aan jezelf denkt. Misschien kan het ook helpen om een lamp te kopen waar je iedere dag/week zoveel minuten voor moet zitten. Wellicht als je lichttherapie invult dat je dan meer te weten komt.

Hannah - Dinsdag 5 februari 2019 21:52
Goed idee! Daar heb ik al vaker over gehoord maar vergeet het dan weer.. Fijne tip, dankjewel :)
britneyangel - Dinsdag 5 februari 2019 20:59
leuke plog
x - Woensdag 6 februari 2019 15:00
naar wat voor klassieke muziek luister je graag?
Hannah - Vrijdag 8 februari 2019 08:34
Hee hee! Meestal luister ik naar afspeellijsten op spotify; 'maximum concentration' of 'peaceful piano' bijvoorbeeld :)
x - Zondag 10 februari 2019 09:21
dankjewel Hannah!