Ploggen: De week van Hannah 1

 

Het is aan mij de eer om de eerste plog van het nieuwe jaar te doen! En het is ook nog eens mijn eerste plog dus dat voelt als een mooie start. Het was een volle week met veel leuke bezigheden, maar ook wat momenten waarop ik mij minder goed voelde. Ik vierde het laatste moment van 2018 en het begin van 2019, ik werd emotioneel na het sporten en ben tot rust gekomen in de spa. Een speciaal weekje met veel ups en downs...

♥ Maandag

Oudjaarsdag! Ik begon de laatste dag van het jaar met werken. Ik was bij mijn vriendin thuis, in haar nieuwe huisje. Het afgelopen weekend heb ik haar helpen verhuizen (de eerste foto is van zaterdag). Het verhuizen was erg leuk en gezellig en we hadden veel hulp van vrienden want ontzettend fijn was. Daardoor ging het een stuk sneller dan we hadden verwacht! Toch was het ook erg stressvol en vermoeiend. Mijn vriendin heeft op het moment last van een burn-out en ondanks dat het langzaam wat beter gaat, was de verhuizing eigenlijk veel te veel. Hierdoor kregen we aan het einde van de dag ruzie. Niet omdat we echt boos waren op elkaar, maar omdat zij haar vermoeidheid en overprikkeling soms een beetje op mij afreageerd. Omdat ik zelf ook moe was kon ik hier even niet goed mee omgaan. Gelukkig kunnen we er heel goed over praten en zondag ging het dan ook al een stuk beter door goed pauzes te nemen en te blijven checken hoe het gaat.  

Maandag heb ik dus gewerkt tussen de verhuistroep. Mijn vriendin was bezig met het in elkaar zetten van een Ikea-bank en tussendoor heb ik af en toe een beetje geholpen. Wat een klus is dat! Toen ik klaar was met werken was mijn vriendin al weg en was ik nog alleen bij haar thuis. De bank was bijna af, alleen het laatste stukje was haar niet gelukt. Eigenwijs als ik ben wilde ik perse proberen of het mij wel zou lukken, en ja! Dat was zo! Ik ben er nog steeds trots op.

Toen ik opweg was naar mijn huis, belde een vriend van mij die uit Mexico komt en nu bij mij logeert, Miguel, of ik nog even langs de supermarkt kon gaan. Pff... Wat was het daar druk zeg. Ik was moe en het deed mijn humeur totaal geen goed! Eenmaal thuis heb ik eerst even lekker gedoucht en daarna zijn we met die vriend en mijn vriendin lekker gaan eten. Rond een uur of elf gingen we naar een feestje bij een vriend van mij die een dakterras heeft. Vanaf daar konden we al het vuurwerk prachtig zien! 

We zijn niet al te laat naar huis gegaan, het was een gezellig feestje maar we waren zo moe! Rond half 2 zijn we op de fiets gestapt en toen ik thuis kwam was het eerste wat ik deed kijken of mijn cavia's nog in leven waren. Ik had alle lichten en ook muziek voor ze aan gelaten om het vuurwerk een beetje naar de achtergrond te verdrijven. Toch zaten ze behoorlijk verstijfd met z'n tweetjes in een hoekje van het hok gepropt. Ik heb ze meteen maar even geknuffeld en toen waren ze al een stuk meer ontspannen gelukkig! 

♥ Dinsdag

Nieuwjaarsdag ben ik begonnen met uitslapen. Heerlijk was dat! Dat had ik wel even nodig na het drukke weekend. Ondanks dat we het 's nachts niet heel laat hebben gemaakt, lagen we toch tot een uur of 12 in bed... Daarna ben ik lekker gaan brunchen samen met mijn vriendin. We hebben naast allebei een eigen broodje, ook lekker bittergarnituur besteld als ontbijt, haha! Tijdens mijn eestoornis had ik dat nooit gedurft; iets eten wat niet voor dat specifieke eetmoment bedoeld was. Nu kan ik er enorm van genieten en eet ik gewoon pizza als ontbijt of cornflakes voor avondeten als ik daar toevallig zin in heb. 

In de middag heb ik samen met mijn vriendin en Miguel mijn huis schoongemaakt. Erg lekker om het nieuwe jaar schoon te beginnen! Datzelfde geldt voor mijn cavia's, die hebben ook een lekker schoon hok gekregen. 's Avonds zijn we bij mijn vriendin thuis gaan eten en hebben we een film gekeken. We begonnen met Dark zero thrity, maar ik vond die film zo ontzettend heftig en geweldadig dat ik er helemaal naar van werd, dus daar zijn we weer mee gestopt. Toen zijn we overgegaan op Collateral beauty, wat een prachtige film zeg! Daar zijn wel een paar traantjes gevallen, echt een aanrader... In bed heb ik nog even 'puffy-eye-pads' op gedaan. Dat was meer voor de grap dan dat ik er echt in geloof dat dat werkt, maar stiekem was het best een ontspannend gevoel!

♥ Woensdag

Woensdag was zo'n dag waarop ik even vergeten ben om foto's te maken... Het was dan ook niet een heel spannende dag. Ik heb eigenlijk de hele dag gestudeerd bij Studio K. Dat is een Cineville-theater met een fijn café/restaurant erbij waar ik lekker kon werken. Mijn vriendin kwam even bij mij langs om gezellig samen te lunchen en zij maakte toen een foto van mij met mijn nieuwe waterfles, haha! Hij is van Chilly en ik heb deze van mijn broertje gekregen voor Kerst en ben er erg blij mee. Deze foto heb ik dus naar mijn broertje gestuurd om aan hem te laten zien hoe blij ik er mee ben ;).

Toen ik aan het einde van de middag thuis kwam was ik heel duf van het studeren en ook een beetje chagrijnig. Gelukkig was Miguel bij mij thuis en kan ik bij hem helemaal mijzelf zijn en hoefde ik niet gemaakt vrolijk te doen. We zijn samen gaan eten bij een nieuw Pokè-bowl restaurantje bij mij in de straat, genaamd Temakery. Dat deed mij goed! Ik moest wel de tijd in de gaten houden want woensdag is mijn vaste chat-avond. Dat was gezellig, net als elke chat die ik tot nu toe gedaan heb eigenlijk. Daarna nog even een serietje gekeken (You) en toen lekker gaan slapen.

♥ Donderdag

Iedere donderdag werk ik vast, van 10 tot 14.30 en dan weer van 19 tot 21. Ik was van plan om bij de Coffee Company bij mij op de hoek te gaan werken. In de ochtend ben ik wat eerder weggegaan van huis om nog even een rondje te wandelen en rustig mijn koffietje te drinken. Dat was een prettig en rustig begin van mijn dag.

Ik merk dat ik sinds ik bij Proud werk vaak hoofdpijn en last van mijn ogen heb als ik een dag werk. Miguel vertelde mij dat hij een bril heeft zonder sterkte, maar met glazen die je ogen beschermen en goed zijn voor als je lang achter de computer zit. Deze mocht ik vandaag van hem lenen om te kijken of het mij helpt. Een beetje gek voelt het wel, want zelf heb ik nooit een bril op. Misschien is het placebo, maar ik heb echt het gevoel dat het werkt! Misschien ga ik er zelf ook maar een kopen...

Tussen het werken in de ochtend en de chat 's avonds ben ik even gaan sporten. Tot ongeveer twee maande geleden sportte ik een aantal keer in de week, maar nu red ik dat door drukte niet meer. Ik heb dus al een tijd niks gedaan en dat was wel even confronterend! Ik weet dat ik mijn conditie ook wel weer snel op kan bouwen, maar toch werd ik er een beetje bozig van. Dat heb ik überhaubt wel vaker; dat als ik fanatiek sport, ik halverwege of tegen het einde emotioneel word. Boos, of verdrietig, alsof ik het niet zo goed meer onder controle heb. Herkennen jullie dat? 


's Avonds heb ik lekker gekookt, spaghetti met zelfgemaakte champignon-roomsaus en dit heb ik opgegeten tijdens de chat. Daarna lekker op tijd naar bed want op vrijdag moet ik vroeg op om de trein te halen!

♥ Vrijdag

De dag begon moeizaam. Ik had erg veel moeite met uit bed komen en in de trein naar werk bleven mijn ogen maar dicht vallen... Ik had ook nog eens vertraging en ik vind het super vervelend om te laat te komen dus dat gaf ook nog eens stress. Gelukkig was het leuk op kantoor. Ik heb echt lekker kunnen werken, we hebben weer een filmpje opgenomen, mooie foto's van elkaar gemaakt en de Insta-live ging goed! Rond half zeven was ik weer thuis en toen heb ik lekker wraps gegeten. 's Avonds ben ik wat gaan drinken met vriendinnen bij een van onze favoriete speciaal-bier cafe's genaamd Gollem. We waren bij de locatie aan de Amstelstraat waar ze meer dan 30 bieren op de tap hebben en meer dan 250 op fles! Ik houd erg van speciaalbier dus ik ben altijd erg gelukkig als we hier naar toe gaan. Dit keer had onder anderen ik de Briney Melon Goose van Anderson Valley.

Na Gollem zijn we nog naar de Queers geweest. Dit is een gay-cafe waar een vriendinnetje van ons werkt. Er was ook een drag-show die erg vermakelijk was om naar te kijken! Een goede afsluiting van de week en een vrolijk en gezellig begin van het weekend al zeg ik het zelf :-D

♥ Zaterdag

Het was een weekend van ups en downs. Eerst heb ik zaterdag lekker uitgeslapen met mijn vriendin in haar nieuwe huisje. Vlak voordat ik bij mijn vriendin weg ging werd zij gebeld of ze zin had om mee te aan naar het Wereldkerstcircus in Carré. Super tof natuurlijk, maar bij mij maakte dat onverwacht ontzettend veel emoties los. Zo ver als ik mij kan herinneren ging ik ieder jaar met mijn vader, moeder en broertje naar het Wereldkerstcircus. Het was een uitje waar we ieder jaar met z'n allen enorm naar uitkeken. Sinds mijn vader 1,5 jaar geleden is overleden zijn we niet meer geweest, omdat dat nog te lastig is. Voor mij heeft het circus dus enorm veel emotionele waarde en mijn vriendin ging er zomaar, last minute naar toe. Dit maakte mij verdrietig, ik vond het respectloos (ook al wist ik dit dit vanuit haar niet zo was) en ik werd er ontzettend boos van, terwijl ik dat normaal nooit ben. Boos op de situatie, boos dat zij wel gewoon kon gaan, boos dat mijn vader dood is... Doordat zij haast had konden we er ook niet over praten.

In een wirwar van gevoelens ben ik op toptempo naar huis gefietst. Eenmaal daar was Miguel er gelukkig weer (redder van de week) en ik kon bij hem even goed uithuilen. We hadden al afgesproken om lekker naar de sauna te gaan dus dat was een fijne manier om van alle gevoelens bij te komen en lekker te ontspannen. 

♥ Zondag

Zondag moest ik aan de studie. Er zitten behoorlijk wat deadlines aan te komen dus op het moment stop ik veel vrije uurtjes in school. Om mijzelf te belonen voor mijn harde werken heb ik lekker ontbeten bij De Balie en ik heb daar ook de hele dag gewerkt. Aan het einde van de middag ben ik weer naar mijn vriendin gegaan, waar ik mij, toen ik daar aankwam, eigenlijk weer/nog steeds verdrietig voelde. Ik denk dat het kwam omdat we nog geen tijd hadden gehad om over het Wereldkerstcircus-voorval te praten. Opnieuw moest ik huilen en ik voelde mij leeg, ondanks dat ik een erg productieve studiedag had gehad. Gelukkig begreep mijn vriendin mij erg goed en hebben we fijn gepraat. Vervolgens werd ik verwend met een heerlijk avondmaal en zijn we lekker vroeg gaan slapen, om weer fris aan de nieuwe week te kunnen beginnen!

Dat was 'm al weer! Een bewogen weekje dus.

Hoe gaan jullie om met ups en downs? 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Iris - Maandag 7 januari 2019 20:09
Dit jaar met oud en nieuw kun je de caafjes bach blousem rescue druppels geven. 3drippels in de fles doen en dan de week van te voren beginnen
Animallover - Maandag 7 januari 2019 21:39
Bij de dierenarts en dierenwinkel hebben ze ook middeltjes (alleen even goed googlen want er is middeltje dat alleen de spieren verslapt en dat is nog zieliger.). Dit is precies waarom ik een hekel aan vuurwerk heb trouwens.. die dieren helemaal in de stress.
Verder mooi dat je zo open bent Hannah. Ik snap je verdriet om je vader wel!
Emma - Maandag 7 januari 2019 21:06
Collateral beauty is inderdaad een prachtige film! Leuk om zo eens mee te kijken en heftig van je vader... Logisch dat dat gevoelens losmaakt, maar fijn dat je daar uiteindelijk wel over hebt kunnen praten!
Liefs x
vlinder - Maandag 7 januari 2019 22:01
Hannah, we zijn praktisch buurmeisjes!
Lost girl - Maandag 7 januari 2019 22:29
Yeey caafs!!!!! Ik word zo blij van die beestjes. Als ik uit de kliniek kom ga ik ook weer op zoek naar een stelletje. Wat fijn dat je zo open bent. Valt me wel steeds op hoe vaak jij en je collega’s iets buiten de deur eten of drinken. Is dit wat meer mensen herkennen of ben ik gewoon een thuiseter haha. Wat is daar een beetje “normaal” in? Kost dat niet ook heel veel geld of is dat iets wat je standaard in het weekgeld meeberekend
Prue - Dinsdag 8 januari 2019 10:14
Lost girl, ik denk dat het ook een financiele kwestie is... Ik eet ook heel weinig buiten de deur. Ten eerste is het me vaak het geld niet waard, ik kan het eten zelf ook maken, bovendien heb ik nog schulden af te lossen en wil daarvoor zuinig zijn en ten tweede leef ik alleen en in mijn eentje buiten de deur eten vind ik gewoon niet gezellig. Dan ben ik liever thuis samen met mijn kat. Niks eetgestoords aan.
Hannah - Dinsdag 8 januari 2019 10:21
Hee Lost Girl!

Goede vraag hoor, het viel mij ook al op dat ik deze week veel buiten de deur heb gegeten. Ik moet je eerlijk zeggen dat het normaal gesproken wel minder is en dat het door de vakantie een beetje anders loopt. Daarbij wilde Miguel, de vriend waar ik over schreef, mij ook graag uit eten nemen dus vandaar :) Ik denk dat ik normaal gesproken 1x per week buiten de deur eten/eten bestel/haal 's avonds en 1x buiten de deur studeer en dan dus ook buiten de deur lunch en af en toe wat haal. Nog steeds vrij ruim dus terwijl ik ook graag kook! Er zijn ook zo veel mogelijkheden bij mij in de buurt... Hoop dat je hier wat aan hebt :)

Liefs
Lost girl - Woensdag 9 januari 2019 11:49
Prue, ik kan me idd voorstellen dat je je geld liever aan andere dingen besteed of zoals x zegt moet besteden. Ik zou niet weten waar ik het geld vandaan moest halen. Van 1 koffie bij de Starbucks kan je volgens mij wel meer dan tien koppen thuis zetten. Zo’n luxe drankje is wel specialer maar in je eentje aan een tafeltje toch wat saai. Buiten de deur studeren lijkt me best lastig met zoveel mensen en geluiden om je heen.
Hannah, zo grappig hoe je commentaar geeft op je eigen uitleg haha. Als er zoveel leuks in de buurt is lijkt me de verleiding ook wel groot. Het is inderdaad zo dat je gewoon moet doen waar je je goed bij voelt en wat jij doet is dan “normaal”. Maar ik zie gewoon zo veel sociale activiteiten buitenshuis langs komen in jullie weekblogs dat ik me dan afvraag of ik nou zo’n einzelgänger ben of dat ik misschien toch meer onder de mensen moet komen. Ik zie dat jij/jullie er veel plezier aan beleven, maar het lijkt me ook zoveel energie kosten naast je werk en ook nog een eventuele studie. Of is het dan echt voor ontspanning en geeft het juist meer energie? Goed. Het zet me aan het denken dus. :)
Lost girl - Maandag 7 januari 2019 22:32
Oeps, te vroeg op verzenden gedrukt hihi.
Tis dat ik van jullie het kan volgen en het mee krijg want van anderen zou ik het zo niet weten. Dus vandaar mijn nieuwsgierigheid.
x - Dinsdag 8 januari 2019 18:28
Ik vraag me dit ook vaak af! Ik studeer en heb vrij weinig geld omdat ik er geen bijbaan naast kan. Ik ga eigenlijk nooit echt uit eten, en maximaal 1 à 2 keer per maand ergens koffie drinken! Studeren doe ik thuis of op de uni (gratis koffie ghehe). Ik zie wel dat studiegenootjes die wat meer te besteden hebben vaker gaan lunchen/koffie drinken/uit eten gaan.
Lang verhaal kort: ik denk dat er hier niet iets 'normaals' in is, wat goed voor jou voelt is normaal!
I. - Maandag 7 januari 2019 22:40
Hannah, leuk om te lezen!
A. - Dinsdag 8 januari 2019 06:27
Fijn om te lezen.
De afgelopen tijd lijkt mij dat we allemaal wel een beetje meer emotioneel en gestressed waren.☺ Het is fijn dat je ook over dat soort dingen schrijf ,vind ik,want je bent meer dan alleen maar de dingen die je oiet,je bent ook wat je van binnen meemaakt.
Ik huil nooit,ben bijna jaloers dat jij dat zo "makkelijk" kan !

egel - Dinsdag 8 januari 2019 09:46
Leuk om je hier wat beter te leren kennen.
Die bril is echt geen overbodige luxe. Ik heb er ook zo één (wel op sterkte want ik heb een bril nodig). Het beschermt je ogen. Ook tegen lichten in het donker. Ik heb hem laten maken omdat ik heel veel last had van verblinding door verkeerslichten en lampen van de auto's in het donker. Maar hij beschermt ook tegen kunstlicht binnen en licht van pc, tablet, smartphone, TV,... Een aanrader dus.
Mart-h-e - Dinsdag 8 januari 2019 17:14
Mooie eerste plog Hannah! De caafjes zijn zoooo lief. Vroeger had ik ook cavia's, eentje (Knibby-Boy) was ook een borstelharig schildpadje. Hij leek wel wat op jouw caviaatjes. Ben blij dat ze oudjaar hebben overleefd (en dat Miguel ze niet heeft opgegeten haha, grapje hoor. In Spaanstalig (Zuid-)Amerika schijnen cavia's soms op de menukaart te staan eh). 'k Ben blij dat je zoveel steun hebt van jouw omgeving. Je mag verdrietig zijn hoor Hannah, in kwetsbaarheid verbinden we immers met elkaar. Dat doe je zodoende ook met jouw eerste plog:) Liefs!