Ploggen: De week van Daphne 16

 

Jeetje, toen was ik aangekomen bij mijn laatste plog van het jaar. Zo gaat dat in deze periode, alles staat in het teken van kerst en de afsluiting van het jaar. Ik vind het best leuk! Die kerstsfeer, die zo tussen de werkdagen door overal doorheen komt. De hele week ging ik ontzettend lekker, ik deed leuke dingen en leefde bewust. Tot zondag, toen alles even letterlijk en figuurlijk in het water viel. Hoe je week ook was, hoe stom je hem ook geëindigd hebt; het wordt altijd weer maandag. Dat kan ik ook wel heel verfrissend vinden. Alles gaat voorbij en dat is prima. 

 

♥ Maandag
De maandag is echt een rustige dag voor mij. Elke keer weer, gewoon alleen een dagje werken en verder plan ik op die dag het liefste niet te veel. Het is ook een lange werkdag, dus het voelt prima om alleen dat te hebben. Dus een dagje achter de laptop, met veel katten-geknuffel om mij heen. Ik ben zo blij met onze katjes, ook al was ik in het begin erg onzeker. Ga ik dit wel goed doen? Kan ik dit wel? Ga ik genoeg kunnen geven aan die beestjes? Maar dat is allemaal van mij afgevallen. Ik geniet intens van hun aanwezigheid in huis, dat blije rondgehuppel en het totaal aan je overgeven als ze bij je op de bank komen liggen.

De ochtenden zijn misschien nog wel het fijnste. Mijn vriend of ik maken de deuren open en dan komen ze heel enthousiast, maar ook nog slaperig, naar ons toegelopen. Meteen springen ze op bed, soms zelf onder de deken, om nog even met ons te kroelen. Niet te lang hoor, wij moeten vaak heel erg haasten en zij moeten meteen weer met elkaar knokken. Laat de dag maar weer beginnen!

Wat ook grappig is, is dat ik nu een AD abonnement heb. Eigenlijk van mijn vader, maar vanwege zijn verhuizing had hij even een ander adres nodig om het abonnement heen te zetten en stopzetten kon niet meer. Ik ben dol op de krant. Koffietje, krantje, de perfecte ochtend voor mij. Maar elke dag.... Daar valt niet tegenop te lezen! 's Ochtends ren ik vaak al vroeg de deur uit en als ik terugkom ligt de volgende alweer bijna op de mat. Het stapelt zich nogal op, op deze manier...

♥ Dinsdag
Op naar Leiden en ik had zin in deze dag! We gingen de kerst-video opnemen! Dus bepakt met feeststol en poedersuiker ben ik in de trein gestapt. Het was echt een hele fijne dag en een mega gezellige video om te maken. Volgens mij zit ik nu pas echt in de kerstsfeer! Soms heb je even wat extra's nodig, en deze video is wel wat extra's... 

Helemaal aan het begin van de dag, toen we nog wakker werden met onze eerste koffie op ons bureau, kregen we een cadeautje van Nadine. Alvast een kerstcadeau, omdat ze er met kerst niet is. Echt ontzettend lief! Een mooi schriftje, een lieve kerstkaart en relaxing balm en een spreuk. Allemaal kregen we een spreuk met betrekking tot een persoonlijk thema. Mijn spreuk luide: 'Be filled with expectation hope and confidence. Believe something good is going to happen, and it usually will.' 

♥ Woensdag
Woensdags is mijn vrije dag. Ik probeer deze dag echt in te vullen met dingen waar ik van kan opladen. Lukt lang niet altijd, maar blijf het proberen. De ene week is dat een dagje niets doen, de andere week zijn dat veel gezellige afspraken. Deze week vooral het laatste. Ik begon met een koffietje met mijn buurmeisje, bij ons op de hoek. Gezellig en ook luxe om zo je dag te beginnen, vind ik vaak. Daarna door naar de bioscoop, waar ik met een vriendin naar de film zou gaan; On the basis of sex. Echt een hele goede film. Een aanrader als je behoefte hebt aan een portie feminisme en geschiedenis! Iets waar ik op z'n tijd wel energie van krijg. 

Nog een kleine avondwandeling langs mooie lampjes, gewoon omdat ik er zo blij van word. Een grote schaal met wraps de oven in en ik ben heel tevreden op de bank geploft. 

♥ Donderdag
De volgende ochtend werd ik blij verrast door een enorm kerstcadeau! Van mijn vader! Ik was als een kind zo blij! 'Samen met je vriend openmaken.' Nou, daar vraag je wat! Geen enkel kind kan toch de hele dag wachten!? Maar goed, na een hele dag staren naar het cadeau en veel afleiding zoeken is het toch gelukt om mijn nieuwsgierigheid te bedwingen. Ik heb hem uiteindelijk maar uit het zicht gelegd...

Ter afleiding zocht ik naar een manier om onze lieve baby katjes uit de planten te houden. Ze zijn geweldig, maar mijn planten ook en ik houd ze graag allebei levend in huis. Koffiedik schijnt te helpen! Dus in plaats van onze koffie in de vuilnisbak te gooien, spaar ik het nu op om in de planten te gooien. Het werkt ook echt meteen, voor het eerst heb ik ze geen enkele keer als mini-tarzans in de planten zien hangen! Op sommige dagen loopt alles in de soep, maar als ik dan een handig huishoud-dingetje heb ontdekt denk ik; NIETS AAN DE HAND! ALLES ONDER CONTROLE! Herkenbaar...?

De dag sloot ik af met een hele gezellige douche-sessie. Ze zijn dus helemaal niet bang of 'vies' van water, het liefst zijn ze in de badkamer als je aan het douchen bent. Ontzettend lief en fijn. Daarna zie je door het hele huis natte kattenpootjes. In het enorme kerstpakket zaten heerlijke wijnen (wijnen-wijnen-wijnen!) en een bon van ons lievelingsrestaurant! Wat een verwennerij!

♥ Vrijdag
Het was echt een drukke dag vandaag! Ik heb het niet vaak, maar ik had wat tijd tekort. Blogs afmaken, de video van dinsdag editen, interviews uitwerken en natuurlijk de Instalive! Leuk, maar wel druk en ik wilde graag alles af hebben. Soms kan ik wel even balen als dat dan niet lukt, terwijl ik ook weet dat ik de andere dagen nog genoeg tijd hebt. Dat moest ik even van mij afzetten die avond. 

Eenmaal thuis had ik nog genoeg eten over om iets lekkers en comfortabels voor mijzelf te maken. Joggingbroek aan en beentjes omhoog. Na zo'n drukke dag, als mijn hoofd ook eenmaal rustig is, kan ik ook gerust twee films wegkijken. Heerlijk vind ik dat! 

♥ Zaterdag
Zo, dat had ik blijkbaar nodig. Het was lang geleden dat ik zo had uitgeslapen als deze ochtend. Heer-lijk! Vlak na het wakker worden zag ik een appje van mijn vader, hij was deze middag met zijn vader in Delft. Ik ben snel in de auto gesprongen voor een gezellige koffie en een shopping sessie met opa! Ik vind Delft een hele gezellige en lieve stad. En met deze kerstsfeer, ben ik sowieso graag buiten merk ik. 

 

Het weekend is altijd een hapjes-verzamel-moment voor mij. Per ongeluk. Ik loop altijd wel een keer over een markt en dit keer dus in Delft. Maar verrek; staat onze lievelingskraam daar ineens! Ilias, een kraam met de allerlekkerste olijven, broden en dips. Ik hoefde niet na te denken en ook niet te overleggen. Gewoon veel meenemen dacht ik...! 

Die avond was de bokswedstrijd, tussen Badr Hari en Rico Verhoeven. Omdat er zo veel over gesproken was, wilde ik voor het eerst zo'n wedstrijd zien. Het was, zoals voorspeld, wel iets te heftig voor mij eigenlijk. Ik vind dat vechten zo'n bizar iets om naar te kijken. Maar er gebeurde iets onverwachts, Badr Hari raakte geblesseerd (net als de vorige keer) waardoor de wedstrijd opnieuw gestopt moest worden. Er kwam een winnaar uit, maar zonder volmaakt of bevredigend einde.

Ik heb heel wat tranen weggepinkt, door wat er daar gebeurde. Juist omdat het anders liep, ontstond er een hele menselijke en sportieve situatie. Juist nu waren ze aangewezen op hun persoonlijkheid en er ontstond zoveel liefde en begrip in die ring (naar mijn idee), waar ze elkaar eerder nog knock out wilden slaan. Dat vind ik het mooiste aan sport. Deze avond had ik mijn eerste en meteen mijn mooiste bokswedstrijd ooit meegepakt!

♥ Zondag
Vandaag was een mindere dag en ik weet niet zo goed waarom. Ik voelde mij minder goed in mijn vel en was een beetje onrustig. Het laatste wat ik dan moet doen is de stad in. Dat wist ik al en dat ik weet ik nu ik dit stukje schrijf ook weer, maar tegen beter weten in ging ik op een veel te drukke zondag toch de stad in. Die onrust van binnen had eigenlijk een kopje thee nodig, maar ik dacht dat drie impulsaankopen en een zielige markt mij ook wel goed konden doen.... Helaas.

Haha, nu moet ik er een beetje om lachen. Zo gaat het soms op van die dagen. Ik voel me mweh en hoewel ik mooi kan schrijven over wat ik dan nodig heb, kan ik soms ook heel impulsief dingen gaan ondernemen. Volledig uitgeblust, nat, verwaaid, nog steeds chagrijnig, maar wel wat euro's armer, kwam ik eindelijk thuis aan. Om toch die thee maar eens te zetten. 

Het kan niet altijd goed gaan, je kunt je niet altijd goed voelen. Ook zonder duidelijke aanleiding kun je je niet fijn voelen. Mij helpt het wel om er geen reden achter te zoeken. Die reden wordt vanzelf duidelijk, of niet, en in beide gevallen gaat het gevoel vaak weer voorbij. Ik ging verder met de dag. Een beetje opruimen, een beetje lezen en tijdens het klaarmaken van het avondeten merkte ik dat ik alweer in een andere sfeer was beland. Ik moest weer lachen, voelde me weer lichter, het was weer voorbij. Zo gaat dat, gelukkig! 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

I. - Maandag 23 december 2019 20:13
Wat een leuke plog, Daphne. Helaas jammer van gisteren, maar niemand heeft hét perfecte leven. Ik wens je hele fijne feestdagen en de beste wensen voor 2020!! Heel veel liefde naar jou (en je (té) schattige katten)!!
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 24 december 2019 13:58
Hi I,

Dankjewel voor je lieve reactie. Jij ook hele fijne kerstdagen dagen toegewenst en een liefdevol 2020!

Liefs.
Aine - Maandag 23 december 2019 20:50
Mooie en leuke plog Daphne. Ik heb ook zo gekke kat die water niet erg vind en altijd mee de badkamer in gaat. Als ik dan uit de douchecabine stap dan gaat ze luid miauwen en haar voeten nat maken. Gek Roosje :)
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 24 december 2019 13:54
Hi Aine,

Dankjewel voor je reactie. Haha, wat leuk om te lezen. Grappig he, hoe die beestjes dan kunnen doen en dat ze zo'n eigen wil hebben. Laten we veel met ze knuffelen de komende dagen!

Liefs.
L - Maandag 23 december 2019 21:55
Leuke plog! En zo'n dag had ik gisteren ook, in combinatie met dat grijze en regenachtige weer.... Inderdaad beter om niet teveel achter te zoeken en soms kan je er ook even niks aan doen. Komen altijd weer betere dagen gelukkig :)\Fijne kerst!
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 24 december 2019 13:56
Hi L,

Dankjewel! Helemaal waar. Vervelend dat je zo'n dag had, maar het gaat inderdaad altijd weer voorbij. Hopelijk worden de komende dagen in ieder geval heel fijn voor je! Fijne kerst :)

Liefs.
Co - Maandag 23 december 2019 22:08
Leuke blog. Die nog een beetje leuker wordt door jouw sprankelende lach tussen door.
britneyangel - Dinsdag 24 december 2019 12:23
leuke blog maar wat voor kado had je van je vader gekregen?
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 24 december 2019 13:53
Hi Britney,

Dankjewel voor je lieve reactie! In de alinea eronder kun je lezen dat ik wijn heb gekregen en een waardebon van mijn favoriete restaurant. Echte verwennerij dus!

Hele fijne kerstdagen!
Liefs.