Ploggen: De week van Daphne

 

Daar is ie dan, mijn allereerste plog! Ik ga jullie door middel van foto's meenemen door mijn afgelopen week. Het was voor mij een super leuke, gezellig, drukke week. Toevallig had ik in één week met meerdere vrienden afgesproken die ik al heel lang niet had gezien. Door deze spontane afspraakjes zat mijn week, eigenlijk per ongeluk, best wel vol. Ook zijn de Olympische Spelen in volle gang en die wedstrijden lopen dan altijd als een rode draad door mijn leven op dat moment. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om een kijkje te nemen in mijn week en mij zo wat beter te leren kennen. 

Maandag
Het is een beetje een cliché, maar op maandag vind ik het ook altijd écht lastiger om uit mij bed te komen.  Ik snooze eigenlijk altijd het meest op de maandagochtend, maar ik ben er zo aan gewend dat ik het niet meer zo erg vind en het er gewoon even van neem die ochtend. Ik begin gelukkig ook pas om tien uur, dus alle tijd om even rustig wakker te worden en een lekker ontbijtje te maken.

Na mijn werk had ik twee afspraken staan waar ik super veel zin in had. Eerst zou ik koffie drinken met een oud-collega en goede vriend van mij. Hij is voor een half jaar naar Australie geweest en het was hoog tijd om eens gezellig bij te praten. Daarna heb ik nog een rondje door de stad gelopen in mijn nieuwe lievelingsbroek. Ik heb hem pas een week, maar loop er al drie dagen in. Ken je dat, dat je zo blij bent met iets nieuws dat je de eerste wasbeurt zo lang mogelijk uitsteld?

Die avond had ik met een vriendinnetje afgesproken alleen even wat te gaan drinken. Zij vertrok de volgende dag voor een paar dagen naar London voor haar werk, dus ze had niet zo veel tijd. Ondanks dat eindigde het drankje toch nog in een etentje en we hebben de hele avond op de Grote Markt gezeten. Dat is één van mijn lievelingsplekken in Den Haag. Het is een soort plein met allemaal café's waar je zowel overdag als 's avonds gezellig kunt zitten. De sfeer is altijd goed en relaxed en je blijft dus eigenlijk altijd langer dan gepland. 

 ♥ Dinsdag
We werken sinds kort ook op dinsdag op de redactie in Leiden. Op dit soort dagen maak ik vaak samen met vriend ‘s ochtends het ontbijt, die jullie misschien wel hebben gezien in mijn vlog, en eet dat dan rustig op werk op. Zo kunnen we iets langer blijven liggen en zijn we altijd een super snel team in de ochtend. De hele ochtend heb ik lekker kunnen werken en ondertussen genoten van het zonnetje.

Het was voor mij een kort dagje op kantoor vandaag en omdat ik zelf al eens eerder in Leiden had gewerkt, besloot ik daar op mijn vrije middag weer eens langs te gaan. Ik heb een tijdje bij Borgman&Borgman gewerkt, een koffiebar en branderij, gelegen aan de gracht. Nog steeds vind ik het een hele fijne plek met hele lieve mensen, dus ik kom hier nog altijd graag. Daar heb ik genoten van mijn koffietje en nog even in het winterzonnetje gezeten. Normaal werk ik de donderdagavond in de chat voor Proud, maar omdat ik deze week met Lotte had geruild werkte ik vanavond. Als ik ‘s avonds moet werken zorg ik altijd dat ik best wel vroeg eet en meestal kijk ik daarvoor nog een leuk programma. Nu is dat natuurlijk de Olypmische Spelen. Ik kan daar zo van genieten, bij elk Wilhelmus rollen de tranen over mijn wangen.

 ♥ Woensdag
Jeetje wat begon deze Valentijsdag vroeg! 07.00 uur stond ik al buiten in het donker, op weg naar het station. Vandaag waren we met Proud uitgenodigd voor een Valentijnsontbijtje bij Mister Kitchen in Amsterdam. Je kent het merk misschien wel van de verschillende, bijzondere smaken pindakaas. Irene en ik mochten er heen om Proud2Bme te vertegenwoordigen en natuurlijk romantisch te ontbijten. We besloten om dan ook maar de rest van de dag in Amsterdam te blijven werken. 

Aangekomen in Amsterdam moesten we bij het Westerpark zijn, daar is het hoofdkantoor van Mister Kitchen. Binnen stond er een super lekker ontbijtje voor ons klaar en hebben we door middel van een quiz het bedrijf beter leren kennen. Er waren vooral bloggers en vloggers uitgenodigd, dus iedereen bewoog zich met telefoon- en camera schermpjes door de ruimte, best een grappig gezicht was dat. Wij waren erg enthousiast over de nieuwe producten, twee nieuwe pindakaas-smaken en drie groentespreads die nieuw zijn in het assortiment. Morgen kunnen jullie in de vlog nog beter zien hoe dat ging en wat Irene en ik erover te vertellen hadden.

 

Met de nieuwe pindakazen op zak zijn we toen opzoek gegaan naar de dichtstbijzijnde Coffee Comapny waar we de rest van de middag nog konden werken. Het was best een chaotische ochtend, maar het was wel leuk om een keer in een andere omgeving aan het werk te zijn. 

Thuisgekomen heb ik snel een stamppotje in elkaar gestampt en ben ik samen met mijn vriend doorgegaan naar de Pip. Pip is een club en podium in Den Haag, voor muziek, kunst en cultuur. Het is daar altijd een gezellige chaos en we zijn er vaak te vinden. Op woensdagavond kunnen dj’s daar draaien om samen te oefenen. Voor mijn vriend is het ook best een serieuze hobby en ik ga die avonden altijd graag mee, zodat ik de hele avond kan dansen. Dat breekt echt zo lekker mijn week! Moe maar voldaan keren we dan altijd weer terug naar huis. 

 ♥ Donderdag
Vandaag werkte ik weer gewoon een ochtend vanuit huis voor Proud. Die middag was het plotseling super lekker weer en heb ik sinds een tijdje weer eens een stuk gefietst. Ik heb sinds kort een racefiets, alleen mankeert er tot nu toe bijna altijd wat aan. Hij maakt nu alleen nog een hoop herrie, maar hij fietst gelukkig weer oke. Ik had met mijn vader afgesproken om te lunchen. Eens in de zoveel tijd doen we dat. Een hele fijne, gezellige gewoonte die bijna altijd de hele middag in beslag neemt.

Iets later dan gepland kwam ik uiteindelijk aan bij de sportschool. Het afgelopen jaar ben ik weer regelmatig in de sportschool te vinden, samen met mijn vriend. Ik voel mij er heel goed bij. Ik volg een schema en die structuur zorgt er nu bij mij voor dat ik mij fitter en sterker voel. 

 Zoals jullie misschien al in mijn vlog hebben kunnen ontdekken kijk ik graag naar Gilmore Girls. Tijdens het opmaken, tijdens het koken, in bed voor ik ga slapen.. ik ben echt heel erg fan. Ik heb alle seizoenen al een paar keer uitgekeken en ik weet hoe idioot dat klinkt. Eens in de zoveel tijd heb ik opnieuw een periode dat ik eraan begin. Ik betrap mijzelf erop dat ik voor mijn gevoel gewoon helemaal bij hun familie hoor, zo diep zit het.

♥ Vrijdag
Op vrijdags gaan we weer richting Leiden op met z’n allen op de redactie te werken. Mijn vriend werkt ook in Leiden en als we niet samen slapen, spreken we ‘s ochtends wel af om samen te reizen. Ik vind dit een stuk romantischer dan hij, maar dat geeft niet.

Eenmaal aan het werk ging de dag super snel. We hebben een leuke nieuwe vlog opgenomen die jullie ook snel gaan zien. Binnenkort gaan we naar een nieuwe verdieping verhuizen, dus tussen het bloggen en filmen door hebben we nog wat spullen uitgezocht en naar onze nieuwe ruimte gebracht. 

Die avond wilde ik eerst nog van alles ondernemen, maar eenmaal thuis storte ik toch een beetje in. Ik heb uiteindelijk lekker een avondje op de bank gehangen

Zaterdag
Vandaag kon ik lekker wakker worden bij Headcase Barbers. Mijn vriend laat hier altijd zijn baard bijwerken en ik kijk hier altijd mijn ogen uit. Ik verdwijn bijna in de grote chesterfield die er staat en het wachten is echt geen straf met alle tattoo-boeken en playstation die er staat. De muziek wisselt van Elvis naar hard rock en zo rond de middag worden er altijd standaard biertjes uitgedeeld. Toen hij klaar was hadden we super honger en omdat Irene een tijdje terug een lekkere smoothie bowl poste, besloten we om daar ook eens heen te gaan. Bij de Buddah Bowl heb ik echt de allerlekkerste strawberry-cheescake-bowl ooit gehad.

 

Meestal plannen we ons weekend altijd voller dan we willen, dus hebben we die middag lekker onder een dekentje naar de Olympische Spelen gekeken. Volgens mij zijn we zelfs een beetje in slaap gevallen. 

Eigenlijk willen we sparen en we zeggen dit ook elke maand streng tegen elkaar. Alleen wil het nog niet echt lukken. Onze trek in sushi was te groot, dus zijn we alleen van de bank gekomen om lekker uit eten te gaan. Dat is echt mijn ultieme weekend gevoel. Sushi was al weer een tijdje geleden en we hebben er echt van genoten. In bed hebben we nog even een aflevering van Boos teruggekeken, wij zijn mega fan van dit YouTube-programma.

Zondag
Vandaag op de planning: relaxen.
Als we kunnen uitslapen en alle tijd van de wereld hebben, maken we soms een ontbijtje uit de oven. Hetzelfde ontbijt als uit mijn vlog, maar dan dus uit de oven. Het duurt een stuk langer, maar het lijkt nog meer op een appeltaartje.

 

Die middag had ik met een goede vriend van mij afgesproken. Ik ken hem al heel lang, maar omdat we allebei een druk leven hebben zie je elkaar toch een stuk minder. We hebben wat gedronken bij de Coffee Company bij mij om de hoek, waar ik ook gewerkt heb. Ik kom er nu pas achter dat ik langs heel veel oude baantjes ben geweest de afgelopen week. Bij dit filiaal hangt er altijd een soort mini-expo van een aanstormend talent. Soms hangen er tekeningen, soms foto’s, de andere keer weer schilderijen. Ik vind het altijd leuk om te kijken waar ze nu weer voor gekozen hebben. 

 

Ik ben al een tijdje op zoek naar nieuwe borden en die middag slaagde ik eindelijk bij Sissy-Boy. Met mijn nieuwe aankopen was ik onderweg naar huis, toen ik mij realiseerde dat er onlangs een donut winkel is geopend in de stad. Ik had mij al een tijdje voorgenomen om daar eens langs te gaan. Op zich ben ik niet zo’n donut fan, maar ze worden hier elke dag vers gemaakt en als ze uitverkocht zijn voor die dag sluit de winkel ook gewoon. Geen idee of het terecht is, maar dit wekt bij mij in ieder geval de illusie dat het een beter product is. Onderweg naar huis heb ik er twee meegenomen en thuis kon ik meteen lekker van mijn nieuwe bordjes af eten. Ik ben nog steeds niet zo’n donut fan, moest ik concluderen, maar ze waren voor een keertje wel echt lekker! 

 

Die avond heb ik een lekkere makkelijke salade gemaakt, die ik samen met mijn vriend gewoon uit de schaal gegeten heb. We hebben de laatste aflevering van Wie Is De Mol in bed terug gekeken en ik ben vrijwel direct daarna in slaap gevallen.

 

Hopelijk hebben jullie net zo'n fijne week gehad!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Maandag 19 februari 2018 19:18
Superleuke plog Daphne! Wat een volle, maar fijne week en je hebt echt leuke foto's gemaakt. Ik wil er nog even aan toevoegen dat ik jou echt een fantastische aanwinst vind voor Proud!
F - Maandag 19 februari 2018 19:44
Wat een ontzettend leuke plog! En inderdaad je bent echt een super aanwinst voor proud.
muus83 - Maandag 19 februari 2018 20:28
Echt een aanwinst voor proud ben je, zowel je blogs/plogs/vlogs als je leuke, vrolijke persoonlijkheid! 😘
DragonFly1991 - Maandag 19 februari 2018 20:28
Leuk om te lezen! Ik herken het zeker van de nieuwe kleren. Of ik was het toch maar uit om het vervolgens over de verwarming te hangen...
Ik heb eigenlijk alleen gekeken als Jorien ter Mors moest schaatsen. Zij heeft een relatie met een gezamenlijke vriend van mij en mn man, dus we waren in juich modus toen ze goud won
Laura V - Maandag 19 februari 2018 20:37
Leuk weekje!
N - Maandag 19 februari 2018 20:52
Jaaaaa gilmore girls! Ik kan zelfs aan de screenshot van je beeld zien bij welke aflevering je bent 😂😂. #verslaaaafd!
F - Maandag 19 februari 2018 21:29
Ahh leuke plog!
E. - Dinsdag 20 februari 2018 03:29
Wat een volle week!Ik vind wat je vertelt zo leuk en gezellig om te lezen ☺.
Als ik nieuwe kleren heb laat ik ze errst weken in de kast hangen.Ik kan er maar moeilijk aan wennen en ik vind het zonde om ze aan te trekken!
Z. - Dinsdag 20 februari 2018 09:23
Wat een leuke week! En je haar is echt super super mooi! :D
a. - Dinsdag 20 februari 2018 09:49
Haha wij hoorde jullie verhuizen/spullen uitzoeken, tijdens de poligroep. Jullie hadden er in ieder geval wel lol in! Leuk!
Renee - Dinsdag 20 februari 2018 16:56
Oh Gilmore Girls herkenbaar dat opnieuw haha ik ben nu weer bij seizoen 5 beland voor de zoveelste keer. Team Jess haha jij/jullie?
vanAnaarB - Dinsdag 20 februari 2018 23:02
Wat een leuk verslag van een fijne week!
britneyangel - Woensdag 21 februari 2018 09:10
leuke plog en veel gedaan!
W. - Donderdag 22 februari 2018 14:13
Mag ik vragen waar je je lievelingsbroek gekocht hebt? Hij is leuk!!