Ploggen: De ups en downs van Phoi Cai 2

 

Een week vol ups en downs.. Zo kan ik de afgelopen week wel omschrijven. Het is soms een rollercoaster van gebeurtenissen en daarbij emoties. Naast de downs zijn er gelukkig ook genoeg ups te vinden. Het hoort er allemaal bij, maar het blijft ook een aandachtspunt voor mij om mezelf de ruimte te blijven geven dit alles te verwerken. Ben je benieuwd naar hoe mijn week was? Lees dan gezellig even verder...

collage 

♥ Down en up van maandag
Afgelopen week was de ketel kapot gegaan waardoor we de hele week zonder verwarming en warm water zaten. Dan besef je pas hoe afhankelijk je ervan bent... Gelukkig was het niet elke dag heel koud, maar met twee jonge kinderen in huis is verwarming toch wel erg fijn! Afgelopen week konden we gelukkig dit kacheltje lenen van mijn ouders, zodat de woonkamer in ieder geval verwarmd was. Vandaag werd eindelijk een nieuwe ketel geplaatst. Jammer genoeg duurde het plaatsen van de verwarming langer dan verwacht. Wat dat betreft balen we behoorlijk van dit huis. We wonen er heel fijn en hebben zeker niets te klagen, maar als er iets vervangen of verbouwd moet worden, lopen we telkens tegen onaangename verrassingen aan. We hopen in ieder geval dat het voor dit jaar hierbij blijft. In de avond kon ik weer genieten van een warme douche thuis. Heerlijk!

maandag

♥ Up en down van dinsdag
Ik heb een behoorlijke slechte nacht achter de rug gehad en dit voelde ik goed in de ochtend. Ik ben wat prikkelbaar en voel me lichamelijk op. Een pauze zit er dan helaas niet in en het is even doorzetten. Gelukkig komt mijn schoonmoeder vandaag langs om op de meiden te passen, terwijl ik ga werken. Ondanks een hele slechte nacht heb ik vandaag heerlijk gewerkt. Ik had muziek opgezet van 'Avriel & The Sequoias' en het zonnetje scheen af en toe naar binnen. Dit gaf samen een heel relaxed en ontspannen vibe. Dit deed me echt even goed na een pittig nachtje. 

dinsdag

♥ Up van dinsdag
Mijn laptop heeft zijn beste jaren gehad en ik merk dat het steeds trager wordt. Voorheen had ik een Chromebook en dit was ideaal voor mijn avonddiensten. Ik mis mijn Chromebook sinds het moment dat ie het niet meer deed. Hoog tijd voor een nieuwe! Vanavond kwam mijn man thuis met mijn nieuwe Chromebook en ik kan niet wachten om hem in gebruik te nemen. 

dinsdag

♥ Up van woensdag
Vannacht was een stuk beter gegaan en we begonnen de dag met een heerlijk lachebekje in bed. Gezien de meiden vaak vroeg op zijn, kunnen we in de ochtend nog even samen in bed liggen. Liv is dan heerlijk vrolijk en actief. Een heerlijk begin van een fijne mamadag!

woensdag

♥ Up van donderdag
Eigenlijk was dit een behoorlijke stress moment maar ik ben best trots op hoe ik ermee om ben gegaan. Ik was vergeten dat er vanavond een werkoverleg was met collega's, waardoor ik geen oppas had geregeld voor de kinderen. Zul je net zien dat ze allebei huilerig worden en mijn aandacht willen. Normaal gesproken zou ik compleet in de stress raken, maar vandaag lukte het me goed om rustig te blijven. Ik legde Liv in een wipstoeltje met speeltjes en Romy kwam bij mij op schoot terwijl ik ging werken. Ondertussen kon ik ook nog van alles in de oven doen, waardoor we na mijn werkoverleg meteen aan tafel konden. Yeah! 

donderdag

♥ Down van donderdag
Hoewel twee dagen thuis met de kinderen heel fijn is, vind ik het soms wel pittig. Omgaan met frustraties, aandacht verdelen, zoeken naar behoeftes, afleiden, bezig houden, huishoudelijke taken en dan vandaag ook nog mijn werkoverleg... Dat zijn behoorlijk wat ballen om hoog te houden! 's Avonds ben ik doodop en voel ik me even rot. Het was net te veel geweest en ik kan weinig meer hebben. Ik kruip vanavond op tijd mijn bed in en zet een natuurdocumentaire op voor wat ontspanning. 

donderdag

♥ Up van vrijdag
Wat scheen het zonnetje vandaag heerlijk! Ik begon de ochtend met een wandeling met Liv. Wat mooi om te zien hoe alles begint te bloeien. Laat die lente maar komen. Dit was echt even genieten!

vrijdag

♥ Down van vrijdag
Ondanks mijn heerlijke start vandaag ging dit snel mis in de middag. Romy werd met behoorlijk wat koorts wakker van haar middag-dut waarna ze eigenlijk niet meer opknapte de rest van de dag. De rest van de dag heeft ze voornamelijk bij mij gelegen voor wat troost. Arm kind...

vrijdag

♥ Down van zaterdag
Ook vandaag gaat het niet veel beter met Romy. We merken tegenwoordig dat Liv ook steeds beter dingen oppikt. Als Romy lacht, begint zij ook te lachen. Maar als Romy huilt, huilt ze ook mee. Dit resulteerde in een pittig dagje waarbij we alle plannen de deur uit konden gooien. Dit vond ik best lastig. Vandaag was namelijk ook nog een jaarlijks shop dagje met mijn zussen en daar kijk ik altijd enorm naar uit. Mijn meiden gaan altijd voor, maar ik vond dit toch wel even balen. 

 zondag

♥ Up van zaterdag
Tja, wat doe je op een wederom pittig dagje? Extra lief voor jezelf zijn! Als de meiden op bed liggen, snoep ik van deze heerlijke muffin, terwijl ik even bijkom op de bank. 

zaterdag

♥ Up van zondag
Met Romy gaat het steeds beter, maar we besloten ook vandaag thuis te blijven. Gelukkig was het weer heerlijk vandaag en heb ik in de middag buiten gewerkt. Ik kan niet wachten tot ik straks ook in de avonden buiten kan werken op onze loungeset! 

zondag

Het was een pittig weekje, maar ik kan al met al wel terugblikken op een redelijk fijn weekje. Met Romy gaat het gelukkig ook een stuk beter dus ik hoop dat we er een mooi weekje van kunnen maken. Dit hoop ik ook voor jullie! 

Gaan jullie nog wat fijns doen deze week?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

I. - Maandag 8 april 2019 19:38
Zo fijn dat jullie dit delen! ❤️
Dragonfly1991 - Maandag 8 april 2019 21:36
Ik herken je downs heel erg, als het op de kids aan komt.. Zwaar kan dat zijn he. Goed dat je savonds dan in elk geval de boel laat liggen en je rust pakt.
its-like-an-avalanche - Maandag 8 april 2019 21:53
Vind het leuk dat je laat zien hoe het is, de combinatie in zelfzorg met je kindjes. ♥
Het lijkt dat je wel een goede balans hebt tussen voor jezelf zorgen, maar ook hen bieden wat ze van je nodig hebben.
Anoniem - Maandag 8 april 2019 23:00
Wat fijn om te lezen. Ik vind het leuk dat je deze persoonlijke dingen over je kindjes met ons deelt!
Em - Dinsdag 9 april 2019 10:33
Wat lijk jij mij een lieve moeder ♥
bedankt voor het delen
Saskia - Vrijdag 12 april 2019 15:55
Wat eerlijk beschreven!