Ploggen: De ups en downs van Irene 4

 

Hey! Het is weer maandag, dus tijd voor een plog van één van ons. Vandaag deel ik mijn ups en downs van de afgelopen week aan de hand van foto's. Eigenlijk had ik al met al een heel fijne week. Op wat onhandigheid, lichamelijke kwaaltjes en wennen aan een nieuwe haarkleur na... Benieuwd naar hoe mij weekje eruit zag? Lees dan snel verder. 

All over the place op maandag
Met onwijs veel moeite kwam ik in de ochtend mijn bed uit na een goed, maar lang en druk weekend. Ik moest extra vroeg opstaan, omdat ik (nog voordat ik moest werken) een controle afspraak bij de tandarts had. Iets te laat ging ik de deur uit en precies op tijd kwam ik aan. Ik tegenstelling tot veel mensen vind ik het altijd wel prettig om naar de tandarts te gaan. Dan weet ik tenminste weer waar ik aan toe ben. Gelukkig was alles helemaal oké, dus ik stapte blij op de fiets naar huis.

Plotseling kwam ik er halverwege achter dat m'n portemonnee niet meer in m'n jaszak zat. Ik kon mezelf wel voor m'n kop slaan, want de afgelopen dagen was ik om de haverklap iets kwijt. Een teken dat ik er blijkbaar niet helemaal bij ben met m'n hoofd. Het waren een paar drukke dagen. Leuk druk, maar druk! Toen ik de route al langzaam terug aan het fietsen was, bedacht ik me dat iemand hem misschien wel gevonden had en mij via social media benaderd zou kunnen hebben. Gelukkig was dat zo en woonde die persoon niet ver uit de buurt! Nou, het was me allemaal wat zo vroeg op de ochtend. Op de terugweg, met enige haast om weer op tijd terug te zijn voor werk, vielen de mooie veldbloemen langs de weg me wel op.

Down op dinsdag 
Vandaag werkten we met z'n allen een dagje op kantoor. Ondanks dat het een fijne en gezellige dag was, ging dat gepaard met een continue zeurende hoofdpijn. Als het bij een zeurende hoofdpijn blijft, in plaats van een stekende hoofdpijn, kan ik daar wel mee leven, maar echt fijn is het natuurlijk niet. Ik heb op werk uiteindelijk wat paracetamol genomen. Dat hielp een beetje. 

Up op dinsdag
Goede kans dat het weer invloed had op mijn hoofdpijn. Het was de hele dag al een beetje drukkend weer en later op de avond dreef er een flinke onweerswolk over Den Haag. Kan jij daar ook last van hebben? Toch vind ik onweer juist heel mooi en leuk, dus ben ik naar het strand gegaan om het te bekijken. De kalmte voor zo'n storm en de rust die erna heerst vind ik ook altijd heel bijzonder. Vanaf een veilig plekje op de Pier kon ik heel mooi naar het strand en de lucht kijken. 

Up op woensdag
Een paar weken terug had ik in m'n tuintje gewerkt. Een hoop onkruid heeft plaats moeten maken voor een variatie aan veldbloemen. Nadat de zaadjes waren gepland begon er al snel van alles te groeien. Het bleef echter zo groen en blad-achtig, dat ik me af begon te vragen of het niet gewoon onkruid was dat terug aan het groeien was. Nu dacht ik vandaag toch een teken van veldbloemen te zien. Heeeel kleine roze en paarse knopjes. Ik hoop dat dat ze zijn, ben benieuwd! Laat het vooral weten als jij de planten wel herkent. Al met al ben ik trouwens best blij met m'n tuintje nu en hoe groen alles is. Het is echt weer tot leven gekomen nu de lente is begonnen. De plant rechtsonder op de foto groeit echt als kool. Je kan het nog net niet met het blote oog zien gebeuren. Ook ben ik heel blij met de witte fluitenkruid, dat is één van mijn lievelingsbloemen. Wat is jouw lievelings plant/bloem?

Down op woensdag
Ik was m'n haar een beetje zat, maar met blauw als basis kan je niet zo veel kanten op. Zelfs als je het zou bleken, krijg je dat sterke, blauwe pigment er niet zomaar uit. Voordat ik écht iets anders kan, moet dit er helemaal uit laten groeien. Toch wilde ik misschien net een andere tint en besloot ik een grijze verf over het blauw heen te doen. Ik had een soort zilver/blauw verwacht, maar het pakte veeeeel donkerder en een beetje grauw en viezig uit. Ik was er niet zo blij mee, maar ach... Dat is toch wel een beetje het risico van zelf experimenteren met haarverf. Het is zeker niet de eerste keer dat ik voor m'n gevoel de plank mis sla. Na een paar keer wassen is het weer heel anders, dus ik wacht geduldig af... 

Up op donderdag
In de ochtend ben ik even langs mijn oma geweest. In mijn vorige plog schreef ik al dat ze in het ziekenhuis lag. Inmiddels is ze overgeplaatst naar een verzorgingstehuis. Ze is nog niet helemaal de oude, dat zal ze nooit meer worden ook en dat vind ik lastig om te zien, maar naar omstandigheden maakt ze het goed. Het is zo'n onwijs sterke vrouw... Vorige week had mijn vader een foto gemaakt van al haar kleinkinderen en haar achterkleinkind, in een treintje van oud naar jong. Er bestaat al precies zo'n foto van ons, van toen we allemaal nog kleine kinderen waren. Deze nieuwe foto heb ik uitgeprint en voor haar meegenomen. Ze was zo ontzettend blij en verrast. Ze wilde hem meteen aan iedereen laten zien. Dat doet me echt goed. Ik ben blij dat we dit voor haar hebben kunnen doen. 

Het verzorgingstehuis zit aan de andere kant van Den Haag. In plaats van door de stad, besloot ik langs het strand terug naar huis te fietsen. Het was immers zulk lekker weer en ik had nog wel even de tijd voordat ik moest werken. Ik heb intussen ook een andere fiets met een stuk meer versnellingen. Als je m'n vorige plogs hebt gelezen, weet je misschien dat dat wel nodig was. Het rijdt ook een stuk lekkerder door die hobbelige duinen! Met m'n telefoon heb ik een aantal mooie plaatjes geschoten. Ik prijs mezelf echt gelukkig dat ik in deze mooie stad achter de duinen woon. 

Up op vrijdag
Vandaag werkten we weer een dagje op kantoor. Sinds kort proberen we echt bewust pauze te houden en naar buiten te gaan tijdens een werkdag. Zeker nu de temperatuur buiten wel aangenaam is, is het lekker om een frisse neus te halen. We vinden het allemaal heel moeilijk om ons werk dan even los te laten, haha, maar het is wel goed om te doen en gezellig ook! In de avond had ik niks gepland, maar toen een vriendin me appte om bij een tentoonstelling te komen kijken, ging ik toch maar de deur uit. Dat was erg gezellig. De lampjes buiten spiegelden heel mooi in m'n lege glas, vond ik. Daar moest ik dus even een foto van maken.

Down op zaterdag
Ik ben best gevoelig voor blaasontstekingen, daarom moet ik een beetje oppassen met alcohol en (zeker dan) genoeg water blijven drinken. Helaas was dit blijkbaar een beetje misgegaan. In de ochtend werd ik met behoorlijk wat pijn wakker. Zo plotseling als ik last kan krijgen van blaasontsteking-verschijnselen, zo vluchtig kan het ook weer weg zijn, mits ik genoeg drink. Een warm kruikje verlicht de pijn op het moment altijd wel. Na een hoop koppen thee en lekker samen op de bank Black Mirror kijken, voelde ik me in de middag wel weer wat beter.

Up op zaterdag
Niet helemaal fit, maar fit genoeg, besloot ik dat ik toch wel even de deur uit wilde. Er was namelijk een festival waar we heen wilden met wat vrienden. We hebben eerst met z’n allen wat gegeten en gekletst, om vervolgens een dansje te gaan doen. Bij één dj heb ik echt ontzettend fijn gedanst, maar daarna was ik ook wel heel moe en zijn m'n vriend en ik lekker naar huis gegaan. 

Up op zondag
Vandaag mocht ik The Mighty Breaks interviewen. Ze speelden op een kite/wind/surf/sup evenement bij Jumpteam Scheveningen. Lekker op het strand. Laat het nou net een plek zijn waar ik graag kom, maar dat had je misschien al door. ;-) Zin in dus! Het weer zou oké worden, maar het werd veel meer dan oké. Het zonnetje scheen flink, m'n jas trok ik al snel uit en de zonnebrand werd uit m'n tas getoverd. Fijn middagje zo met leuke muziek!

Zo fijn dat ik niet zo veel zin had om naar huis te gaan. Ik ruilde het drukke Noorderstrand in voor het wat rustigere Zuiderstrand. Daar heb ik een tijd op de pier gezeten en naar de golven gekeken. Daarna weer op de fiets terug naar het Noorderstrand, om m'n favoriete salade bij Hart Beach te kunnen eten. Mocht je er ooit komen, dan raad ik 'The Green Room' echt aan. Een salade met spinazie, vijgen, rode ui, walnoot, geitenkaas en rodewijnvinaigrette. Jummmm. Het is echt een grote bak en het fijne is dat de toppings niet alleen aan de bovenkant zitten, maar onderaan net zo veel aanwezig zijn. Iets wat ik nog wel eens tegen vind vallen in salades. Ik dronk er een tomatensapje bij. 

Met rode wangen van de buitenlucht en kleine oogjes van de zon keerde ik huiswaarts. Echt een fijne dag zo. Inmiddels ben ik ook weer helemaal gewend aan en tevreden met de kleur van m'n haar. :-) 

Ik hoop dat je het leuk vond om weer een weekje van mij te bekijken. Zoals het gaat, met ups en downs. Laat gerust een reactie achter. En hoe was jouw week?

xox Irene ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

lizhan - Maandag 10 juni 2019 19:19
Aah, altijd leuk om een weekje mee te lezen! Echt heerlijk dat je zo dichtbij het strand woont! Oh enneh, ik vind het tof hoe je telkens varieert en experimenteert met je haar. Vind het wederom wel tof zo!
Lily - Maandag 10 juni 2019 21:20
Leuk om te lezen wat je zo allemaal ziet, doet en beleefd op een weekje Irene

Fijn dat je portemonnée terecht is gekomen en dat je een betere fiets hebt

Ik vind je haar ook best mooi zo, helemaal niet vies of grauw
Indra - Dinsdag 11 juni 2019 04:15
Love het strand! En deze plog!
Tinka - Dinsdag 11 juni 2019 09:15
Leuk! Mooi die familie foto