Ploggen: De ups en downs van Irene 3

 

Afgelopen week was het aan mij de beurt om jullie mee te nemen door mijn ups en downs in foto's. Van tevoren weet je nooit helemaal hoe zo'n week eruit gaat zien. Zeker in het begin van de week was ik een beetje uit mijn doen. Ik probeer op die dagen mezelf toch te geven wat ik nodig heb, maar aan de andere kant is het soms ook goed om het maar even te laten zijn en je er niet te druk om te maken. Waait wel over. Het waaide flink deze week en uitwaaien kan hier aan het strand als één van de beste. Regendruppels en zonnestralen hebben elkaar afgewisseld. Zowel letterlijk als figuurlijk.

Down op maandag
Vandaag was al met al niet helemaal mijn dag. Er zijn geen rampen gebeurd, maar het zat hem een beetje in kleine dingetjes. Saaie brieven, misgelopen plannen, een vervelend telefoontje en van die klusjes die je even moet doen, maar waar je eigenlijk geen zin in hebt. Over het algemeen was ik vandaag al wel wat besluiteloos en prikkelbaar. Ik wist even niet zo goed wat ik met mezelf aan moest en waar ik wel of geen zin in had. Tja, soms heb je gewoon even je dag niet.

Up op maandag
Als de up niet naar jou komt, moet jij maar naar de up toe. Toen ik even stil zat op de de bank besloot ik dat ik echt even de deur uit moest. Dat zou goed voor me zijn. Ik appte een vriendin van me en we hebben even een theetje gedronken in de stad. We bleken allebei niet helemaal ons dag te hebben, dus we hebben even lekker zitten klagen, om daarna weer te kunnen lachen. Dat deed me wel goed.

Een tweede upje is dat er in de avond weer een interview van Parkpop online kwam. Het interview met Judy Blank en Blackbird was sowieso wel een heel leuk interview om te doen! Ook krijg ik een hoop leuke reacties van m'n omgeving op de Parkpopfilmpjes. Hoewel ik het in het begin heel spannend vond, beleef ik er echt plezier aan en heb ik een hele hoop geleerd in het afgelopen jaar. Nog altijd vind ik het grappig hoe dingen soms onverwachts op je pad kunnen komen. Ik ben dankbaar dat ik dit mag doen en trots op mezelf dát ik het doe.  

Down op dinsdag
Vandaag was een grijze dag. Het weer gold voor ons allemaal. Hoewel de dag verder best neutraal was, ik lekker heb gewerkt en ook wel heb gelachen, was het wederom niet helemaal mijn dag. Mijn oma ligt op dit moment in het ziekenhuis en het gaat niet zo goed met haar. Dat is verdrietig en spannend. We duimen en wachten af. Daarnaast merk ik aan mezelf dat als ik niet zo lekker in m'n vel zit mijn onzekerheid snel getriggerd kan worden en ik bepaalde opmerkingen van anderen heel negatief kan opvatten, terwijl ik het waarschijnlijk overdenk en groter maak dan het is. Gelukkig kan ik dat gevoel wel kwijt bij een van m'n vrienden. :-) 

Up op woensdag
Hoewel ik normaal gesproken altijd op tijd opsta om GTST te kijken en op m'n gemakkie te onbijten, zag deze ochtend er voor een keertje wat anders uit. Nog voordat ik met werk moest beginnen ben ik naar de sportschool geweest en heb ik boodschappen gedaan, zodat ik later op de dag mochi kon maken. Een soort zoete, kleverige, Japanse rijstcakejes. Ik ben best wel een ochtendmens en vind het heerlijk om vroeg op de dag al wat dingen gedaan te hebben. Ik merk dat ik daar echt energie van krijg en dat ik dit mee kan nemen in de rest van mijn dag.

Later op de dag werd er pakketje bezorgd. Bij de Kruidvat kon je voor relatief goedkoop Vans kopen. Ik kon het niet laten om daar gebruik van te maken en ben er heel blij mee. Ook heb ik een print verkocht aan iemand die ik nog ken van heel vroeger. Vandaag kwam ze hem ophalen. Leuk om elkaar weer eens te zien en fijn dat ze er blij mee is! De mochi is ook goed gelukt. Hmmm. Ik zal binnenkort blogje schrijven met het recept erin. 

In de avond besloot ik om nog even naar het strand te gaan. Ik had mijn camera meegenomen om wat foto's te maken. Wat een geluk, want het licht was echt prachtig, net een schilderij. Mooi dat we dat in Nederland hebben en wat kan ik genieten van het feit dat ik zo dicht bij het strand woon. Today was a good day. ♥

Down op donderdag
De ochtend verliep vandaag helaas wat minder soepel. In mijn vorige plog schreef ik al over de versnelling van mijn fiets die eraf was gevallen. Nadat mijn vriend hem had gemaakt bleef hij een tijdje zitten, tot vandaag! Intussen weet ik wel waar en hoe hij op mijn fiets hoort te zitten, maar het schroefje waarmee hij vast moet kunnen is een beetje lam. Het lukt me wel om hem vast te krijgen, maar als ik te hard over een hobbel heen fiets vliegt 'ie er weer af. Zo had ik vanochtend 3 keer m'n fiets gerepareerd in 15 minuten fietsen (in de regen). M'n ketting lag er vorige week ook al voor de zoveelste keer af, m'n remmen zijn een twijfelgevalletje, ik heb in beide wielen een slag zitten en ik mis nogal wat spaken, maar ik vertik het om een nieuwe fiets te kopen. 

Up op donderdag (en kleine down)
In de avond zou ik met een vriendin naar het Zuiderstrandtheater gaan. Helaas moest ze die avond afzeggen. Dat was jammer, zowel voor haar als voor mij, maar uiteindelijk was het ook in mijn eentje een hele fijne avond. Ik vind het sowieso wel heel waardevol om (ook op deze manier) tijd met jezelf door te kunnen brengen. Vroeger had ik dat super ongemakkelijk gevonden, maar nu kan ik daar wel van genieten. Het Zuiderstrandtheater ligt, zoals de naam al zegt, vlak naast het Zuiderstrand. Dus uiteraard ben ik voor de voorstelling nog even het strand opgelopen. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Het is zo mooi hier! 

De voorstelling bestond uit drie stukken samengesteld door Jacopo Godani en werd gedanst door de Dresden Frankfurt Dance Company. Het was echt ontzettend mooi om te zien en aan het einde volgde dan ook een staande ovatie. Voor een impressie van de voorstelling zou je dit filmpje kunnen kijken!

Up op zaterdag
De dag begon al chill met een meditatiesessie in 'Ademruimte'. In de ontmoetings- en presentatieruimte Grey Space In The Middle wordt het prototype 'Ademruimte' getest met als doel het uiteindelijk op een vaste plek in een publieke ruimte te kunnen bouwen. In het kort uitgelegd is Ademruimte een plek waar je kan mediteren, iets wat volgens de makers van dit project nog mist in de stedelijke omgeving. Meer over dit project kan je hier lezen. 

In de middag was ik weer op het strand te vinden. Dit keer met een vriendin van me. Al met al zijn we de hele middag bezig geweest. We hebben lekker gewandeld, warme chocolademelk gedronken, heel veel gekletst en laat geluncht bij een strandtent. Af en toe kwam er een buitje voorbij waaien, maar daar hebben we eigenlijk helemaal geen last van gehad. Het was een prachtige dag. 

Beetje van beide op zondag
Ik weet niet zo goed of ik dit een up of een down moet noemen. Vroeg in de middag ben ik een bezoekje bij mijn oma gaan brengen. De operatie die in de eerste instantie was afgeraden lijkt wonder boven wonder goed aangeslagen te zijn. Toch blijft het allemaal spannend en is het natuurlijk niet leuk dat ze in het ziekenhuis ligt en zich zo zwak voelt. Het was een pittige ingreep, dus het is allemaal heel dubbel. Het was goed om haar te zien.

Up op zondag
Vandaag was het ook Bevrijdingsdag, dus tijd om onze vrijheid te vieren. Eerst ben ik even naar het Bevrijdingsfestival op het Malieveld geweest met een groepje vrienden. Later belde mijn vriend of ik mee wilde gaan naar een ander feestje, waar weer andere vrienden van mij waren. Ik heb super lekker gedanst en op deze manier heel fijn het weekend afgesloten! Een minpuntje was dat toen ik thuiskwam ik erachter kwam dat ik mijn bed nog niet had opgemaakt. Het was al relatief laat en ik was nogal moe, dus met frisse tegenzin heb ik dat nog even moeten regelen. Ach ja, als dat alles is... Het was zo gepiept en daarna heb ik heerlijk geslapen in een vers opgemaakt bedje. Er is niets lekkerders dan dat! 

Ik hoop dat je het leuk vond om een weekje met me mee te kijken! ♥ Hoe is jouw weekje geweest? Kan je zowel ups als downs benoemen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

l - Maandag 6 mei 2019 20:48
Wat naar en verdrietig van je oma... Hopelijk gaat het snel beter, ik zal hopen en wat liefde sturen!
Leuk om jouw weekje te lezen en ben heel benieuwd naar het mochi recept!
Co - Maandag 6 mei 2019 21:19
Je fiets en een servicebeurt, ik zweer je, het kost wat naar dan rij je weer als een prinses. Sterkte met oma
I. - Maandag 6 mei 2019 23:49
Sterkte met je oma!